OldMayor wrote: ↑19/03/2020 12:58
Ljudi niste shvatili poentu šatora.
Ja sam ubjeđen da je glavna vodilja postavljanja tih šatora da se "prepadne" dijaspora od same pomisli da dolazi ovamo. Jer sama pomisao da u martu u BiH budes 14 dana u nekakvom satoru, ce ti momentalno ubiti bilo kakvu zelju da pokusas uopste doci ovamo.
I mogu reći da su uspjeli u tome. Jer se dopisujem sa nekom rajom koja je mislila doći u BiH jer su prakticno sada na odmoru, normalno sada im to ne pada na pamet.
Znači ide red vijesti o šatorima.
Red vijesti o tome da fataju graničare zbog korupcije.
Rezultat - Veliki broj ljudi koji je i pomislio da dodje ovamo - odustaje od toga. Jer ga ili ceka sator ili pokusaj mita za koji se sada ne zna bas sigurno da li ce proci ili ne.
I ovo je najbolje sto smo mogli uraditi. Obeshrabriti hiljade onih koji su mislili doci ovamo na "odmor". Zao mi je. Sjedi gdje si.
A da li je nekome palo na pamet da vani imamo i stotine studenata, koji su sad zatvoreni u kucama, fakulteti zatvoreni, kretanje ograniceno... Jedno je dijaspora i neko ko zivi tamo, a ovdje dodje za praznike i na godisnji, ali sta cemo s djecom koja su tamo na skolovanjima?
Sta ako ovo potraje mjesecima, a ovdje ljudi nemaju plata, od cega ce im djeca zivjeti tamo? Malo mozga nije na odmet. Nije ovo sve crno-bijelo kako mnogi misle.
A satori su notorna glupost. Kako vec rekoh - inkubacija nekad traje i do 27 dana. U prvih 14 dana uopste ne mora biti simptoma.
Samim tim satori mogu posluziti kao odlicni inkubatori za sirenje zaraze medju onima koji su zatvoreni u njima, pri cemu ce u njih mozda uci jedan zarazen i 50 zdravih u tom momentu, a izaci ce 51 zarazeni, i onda prosiriti zarazu nakon 14 dana.
Sta mislite, jesu li to nasi genijalci pametniji od svih ostalih u EU, a nigdje niko nije uveo satore na granicama...?
Cini se da je sve ovo po isotm obicaju - mi smo najpametniji.