Šta kada se Korona virus pojavi u BiH?? POGLEDATI PRVI POST!
Moderator: O'zone
- malakh
- Location: šeher rajvosa - http://aqicn.org/city/bosnia-herzegovin ... s-embassy/
- Grijem se na: ćumur
- Vozim: opel vektru
#3901 Re: Šta kada se Korona virus pojavi u BiH?? POGLEDATI PRVI POST!
zar je moguće da je ova stranica: https://www.worldometers.info/coronavirus/ brža od klixa?
ljudi prije sat i pol ažurirali da imamo novih pet zaraženih.
vizavi testiranja. testiranje na koronavirus se čini tako što se uzme bris grla i nosa i laboratorijskom analizom se ustanovi da li je netko pozitivan ili negativan. u sarajevu ima barem 5 privatnih poliklinika u kojima se može raditi testiranje. jesu li razmislili da preko zzo osiguraju sredstva za građane, da isti mogu ići u privatne poliklinike na testiranje?
vizavi testiranja. testiranje na koronavirus se čini tako što se uzme bris grla i nosa i laboratorijskom analizom se ustanovi da li je netko pozitivan ili negativan. u sarajevu ima barem 5 privatnih poliklinika u kojima se može raditi testiranje. jesu li razmislili da preko zzo osiguraju sredstva za građane, da isti mogu ići u privatne poliklinike na testiranje?
Last edited by malakh on 19/03/2020 11:32, edited 1 time in total.
- OldMayor
#3902 Re: Šta kada se Korona virus pojavi u BiH?? POGLEDATI PRVI POST!
Kad treba tušit kredite, uzimat lovu, tušit proizvode, uzimat jeftinu visokoobrazovanu snagu - Evropa jedinstvo, unite unite Europe.vjeshalica wrote: ↑19/03/2020 10:58A kako nas je ostavila?
Paaa nije 1992 i rat da vapimo za pomoc samo zato sto smo nesposobni...ohani malo sa tim optuzbama
Kad je belaj, svako u svoj tor.
Ne ide to tako.
Tako da da, evropa je jedna obična kurvetina.
-
Tambure
#3903 Re: Šta kada se Korona virus pojavi u BiH?? POGLEDATI PRVI POST!
Drzava kasni kako i uvijek, naredili da cijene moraju ostati kao i do sada. A ne kontrolisu nabavne cijene i to da su dobavljači prema distributerima iste digli. Cijene ce dakle ostati iste ali za proizvode kojih neće biti.
Evo preporuka agencije za bankarstvo da se na 90 dana uvede moratorij na otplatu kredita. Dakle banke nece imati priliv, upitna je i likvidnost, jos ako se dovede do panike pa narod nahrli da dize novac, onda se zaključak sam izvlači.
Kako god najebali smo, nema nam ko pomoći a sami ne možemo uspjeti.
Evo preporuka agencije za bankarstvo da se na 90 dana uvede moratorij na otplatu kredita. Dakle banke nece imati priliv, upitna je i likvidnost, jos ako se dovede do panike pa narod nahrli da dize novac, onda se zaključak sam izvlači.
- OldMayor
#3904 Re: Šta kada se Korona virus pojavi u BiH?? POGLEDATI PRVI POST!
Upravo tako.TheGodfather001 wrote: ↑19/03/2020 11:04 Ni Europa se ne snalazi u ovoj situaciji. Upumpavaju milijarde EUR u zdravstvo, ali novac sada ne pomaže, pa su jučer objavili, konkretno u Holandiji, da se obustavlja pregled onkoloških pacijenata (karcinom cerviksa, debelog crijeva i grudi) do 6.4. kako bi se pomoglo oboljelima od Covid-19. Druga stvar je što se BiH ponaša non-šalantno i prati vremensku prognozu o visočijim temperaturama koje će "ubiti" virus (al' u qr.U) i tutnje po novinama o šatorima i glupostima dok suština je u sjebanoj pozadini a to je užasno zdravstvo. Bez žestoke represije, Covid-19 u BiH će imati devastirajuće posljedice.
Testirali 400 ljudi, u drzavu uslo 90.000. Dakle, 0,4% je samo testirano.
- OldMayor
#3905 Re: Šta kada se Korona virus pojavi u BiH?? POGLEDATI PRVI POST!
Kako gore napisa covjek, dzaba iste cijene kada ga NECE biti u marketima.
Prodavace se na crno i bice cijena koju odredi to trziste.
Ovdje su neki prije 5 dana ismijavali kupovinu brašna, jučer mi drug govori u 3 marketa je bio, brašna nema. U tom trenutku. Mozda je poslije doslo ne znam, on ga je jedva nasao.
Last edited by OldMayor on 19/03/2020 11:41, edited 1 time in total.
- vjeshalica
#3906 Re: Šta kada se Korona virus pojavi u BiH?? POGLEDATI PRVI POST!
Pa ne bi oni mogli tusiti kredit da mu domacin nije obezbijedio trziste za toOldMayor wrote: ↑19/03/2020 11:31Kad treba tušit kredite, uzimat lovu, tušit proizvode, uzimat jeftinu visokoobrazovanu snagu - Evropa jedinstvo, unite unite Europe.vjeshalica wrote: ↑19/03/2020 10:58A kako nas je ostavila?
Paaa nije 1992 i rat da vapimo za pomoc samo zato sto smo nesposobni...ohani malo sa tim optuzbama
Ne ide to tako.
Dakle ojadio narod unistio sve
Al opet domacina narod bira prema tome nije nama svijet kriv sto smo cmar
- malakh
- Location: šeher rajvosa - http://aqicn.org/city/bosnia-herzegovin ... s-embassy/
#3907 Re: Šta kada se Korona virus pojavi u BiH?? POGLEDATI PRVI POST!
geške italije. nisu na vrijeme zatvorili granice i nisu obraćali pozornost ko im ulazi u državu, nisu na vrijeme uveli preventivne mjere, virus dospjeo do bolnice gdje se proširio i nastala eskalacija, tromost pri identificiranju virusa kod prvozaraženih.
dakle, slične greške se događaju i nama, samo što je ohrabrujuće što su ovi što su ušli u državu, uspjeli uhvatiti posljednji voz, prije nego li je pandemija uzela maha u evropi, pa je mogućnost da nisu zaraženi puno veća nego da jesu.
dakle, slične greške se događaju i nama, samo što je ohrabrujuće što su ovi što su ušli u državu, uspjeli uhvatiti posljednji voz, prije nego li je pandemija uzela maha u evropi, pa je mogućnost da nisu zaraženi puno veća nego da jesu.
Last edited by malakh on 19/03/2020 11:42, edited 1 time in total.
- vjeshalica
#3908 Re: Šta kada se Korona virus pojavi u BiH?? POGLEDATI PRVI POST!
Pa da besposlicari opsjedaju ustanove za svaki hemeroidmalakh wrote: ↑19/03/2020 11:29 zar je moguće da je ova stranica: https://www.worldometers.info/coronavirus/ brža od klixa?
- malakh
#3909 Re: Šta kada se Korona virus pojavi u BiH?? POGLEDATI PRVI POST!
volio bih upoznati tu osobu koja bi se usudila otići zbog hemeroida u ustanovu gdje se masovno testiraju potencijalni zaraženi.vjeshalica wrote: ↑19/03/2020 11:42Pa da besposlicari opsjedaju ustanove za svaki hemeroidmalakh wrote: ↑19/03/2020 11:29 zar je moguće da je ova stranica: https://www.worldometers.info/coronavirus/ brža od klixa?
- vjeshalica
#3910 Re: Šta kada se Korona virus pojavi u BiH?? POGLEDATI PRVI POST!
Narod je kriv
Kupuje ko lud
Lopov koristi situaciju
Da je sve uobicajno i umjereno
Kurac bi majmun dizo cijene
Al nas narod glup ko guzica
- seoBIH
#3911 Re: Šta kada se Korona virus pojavi u BiH?? POGLEDATI PRVI POST!
Moguce da imaju neku "vezu" u WHO, jer smo obavezni rezultate ODMAH azurirati u taj neki sistem.malakh wrote: ↑19/03/2020 11:29 zar je moguće da je ova stranica: https://www.worldometers.info/coronavirus/ brža od klixa?
- vjeshalica
#3912 Re: Šta kada se Korona virus pojavi u BiH?? POGLEDATI PRVI POST!
Narod ce za SVAKU GLUPOST ici doktoru ko i dosadmalakh wrote: ↑19/03/2020 11:43volio bih upoznati tu osobu koja bi se usudila otići zbog hemeroida u ustanovu gdje se masovno testiraju potencijalni zaraženi.vjeshalica wrote: ↑19/03/2020 11:42Pa da besposlicari opsjedaju ustanove za svaki hemeroidmalakh wrote: ↑19/03/2020 11:29 zar je moguće da je ova stranica: https://www.worldometers.info/coronavirus/ brža od klixa?
-
pemanapemani
#3913 Re: Šta kada se Korona virus pojavi u BiH?? POGLEDATI PRVI POST!
Kurvetina te već 25 godina moli i kumi da ispuniš osnovne standarde i da te primi u svoje krilo.OldMayor wrote: ↑19/03/2020 11:31Kad treba tušit kredite, uzimat lovu, tušit proizvode, uzimat jeftinu visokoobrazovanu snagu - Evropa jedinstvo, unite unite Europe.vjeshalica wrote: ↑19/03/2020 10:58A kako nas je ostavila?
Ne ide to tako.
Daje ti donacije, programe, grantove isl., a ti isključivo gledaš kako da je zajebeš, kako da ukradeš, uništiš pruženu priliku...
Onda nakon 25 godina kmečiš kako te kurvetina ostavila.
Nije ona tebe ostavila, nego si ti odjebao nju, odnosno zavlačiš je već 25 godina, pa na kraju cmizdriš.
P.S. Najbolji primjer je otvorenost granica - kukali i kmečali dok su nam trebale vize - ograđuju nas bodljikavom žicom, ne žele nas... Ukinuli vize - opet kmečanje i kukanje kako nas žele raseliti i iskoristiti naš nevjerovatni intelekt.
Da sam na mjestu EU, pustio bih nas ovako bezobrazne i bahate da bukvalno pocrkamo.
- malakh
#3914 Re: Šta kada se Korona virus pojavi u BiH?? POGLEDATI PRVI POST!
pa ne sporim da neće, ali se samo divim na hrabrosti. olakšice se moraju tražiti, efikasnost također. informacije radi, sanasa je puna, svi vade brisove. ljudi sa maskama čekaju i hodaju oko poliklinike.vjeshalica wrote: ↑19/03/2020 11:44Narod ce za SVAKU GLUPOST ici doktoru ko i dosad
-
statixx
#3915 Re: Šta kada se Korona virus pojavi u BiH?? POGLEDATI PRVI POST!
Banke imaju visak od 2,5 mlrd KM iznad obveznih rezervi u CB i to su raspoloziva sredstva. Ne treba paniciti i nema potrebe da se hrli na bankomate, jer novac ti objektivno ne treba osim za hranu i gorivo.Tambure wrote: ↑19/03/2020 11:31 Drzava kasni kako i uvijek, naredili da cijene moraju ostati kao i do sada. A ne kontrolisu nabavne cijene i to da su dobavljači prema distributerima iste digli. Cijene ce dakle ostati iste ali za proizvode kojih neće biti.
- Banksy
#3916 Re: Šta kada se Korona virus pojavi u BiH?? POGLEDATI PRVI POST!
Premalo.
Primjer:
Panika nakon svečanosti u preduzeću „Igman“:
Zaraženi Srbijanac bio u Konjicu među 180 ljudi
Đahid Muratbegović, direktor preduzeća, koji je zaražen ovim virusom.
"Dobili smo jutros nalaze. Ja i tri radnika koja su učestvovala na svečanosti smo pozitivni.
Zasad nikome više nisu uzimani brisevi.
- OldMayor
#3917 Re: Šta kada se Korona virus pojavi u BiH?? POGLEDATI PRVI POST!
Lord Owen je davno rekao cuvenu: Don't. Don't dream dreams.pemanapemani wrote: ↑19/03/2020 11:46 Kurvetina te već 25 godina moli i kumi da ispuniš osnovne standarde i da te primi u svoje krilo.
Daje ti donacije, programe, grantove isl., a ti isključivo gledaš kako da je zajebeš, kako da ukradeš, uništiš pruženu priliku...
Onda nakon 25 godina kmečiš kako te kurvetina ostavila.![]()
Nije ona tebe ostavila, nego si ti odjebao nju, odnosno zavlačiš je već 25 godina, pa na kraju cmizdriš.
P.S. Najbolji primjer je otvorenost granica - kukali i kmečali dok su nam trebale vize - ograđuju nas bodljikavom žicom, ne žele nas... Ukinuli vize - opet kmečanje i kukanje kako nas žele raseliti i iskoristiti naš nevjerovatni intelekt.![]()
Da sam na mjestu EU, pustio bih nas ovako bezobrazne i bahate da bukvalno pocrkamo.
Ja sam bio veliki zagovornik EU, ali mislim da je ta ideja i nas put tamo totalna besmislica. Oni nas nikada nece primiti. Ta briselska debeloguzacka gamad ce te handriti i traziti od tebe da krv ispisas...ne uzimaju u obzir tvoju historiju, religiju, kulturu, raznolikost i bilo sta drugo.
Ne mozes ovdje raditi copy - paste sistem. Ne moze.
Evropa je ta koja je sa partnerima kreirala naš ustav, oni ga provode. Pa odakle je OHR jeboga ti, nije iz Tešnja. Ne možemo ništa sami. I ako su nam već vezali ruke, pa daj onda pomozi kad treba.
I neće ti nikad pomoći. Nikad. Kakvo god da sranje bude, Evropa cete ostaviti na cjedilu.
Zao mi je, ali nasi prijatelji su iste one zemlje sa kojima smo bili prijatelji dok je bila i Jugoslavija. To je tako. Isto kao i u razredu kad ideš u školu. Imaš grupice cool djevojaka i frajera koji se druže i imaš one štrebere, imaš rokere i sl. Mi nikad nećemo biti cool djevojka ili frajer. Ma šta pokušavali. To je tako.
-
pinkman
#3918 Re: Šta kada se Korona virus pojavi u BiH?? POGLEDATI PRVI POST!
Likvidnost banke nije upitna. U bankama je puno novca, a stopa adekvatnosti kapitala iznosi 18% dok je zakonski minimum 12%. Ne znam koliko se razumjes i znas li sta ovo znaci..Tambure wrote: ↑19/03/2020 11:31 Drzava kasni kako i uvijek, naredili da cijene moraju ostati kao i do sada. A ne kontrolisu nabavne cijene i to da su dobavljači prema distributerima iste digli. Cijene ce dakle ostati iste ali za proizvode kojih neće biti.
- plain vanilla
- Location: Jer ti si jedini način da pokrijem golotinju ove detinje duše...
#3919 Re: Šta kada se Korona virus pojavi u BiH?? POGLEDATI PRVI POST!
da, da, to ce nas i kostatiBanksy wrote: ↑19/03/2020 11:57
Premalo.
Primjer:
"Dobili smo jutros nalaze. Ja i tri radnika koja su učestvovala na svečanosti smo pozitivni.
sjecas se koliko sam puta pitala koliko je testiranih i zasto to ne objave
ovoga sam se i bojala
-
neko_sa_strane
#3920 Re: Šta kada se Korona virus pojavi u BiH?? POGLEDATI PRVI POST!
Trebali su uvesti moratorij na bar 6 mjeseci. Imaju banke dovoljno sredstava. Otplata kredita će se produžiti za dodatna tri mjeseca ali ću ja svakako stan prodati za koji godinu, dok se stanje u zemlji ne normalizuje.
- Banksy
#3921 Re: Šta kada se Korona virus pojavi u BiH?? POGLEDATI PRVI POST!
Da, jesi.plain vanilla wrote: ↑19/03/2020 12:07da, da, to ce nas i kostatiBanksy wrote: ↑19/03/2020 11:57
Premalo.
Primjer:
sjecas se koliko sam puta pitala koliko je testiranih i zasto to ne objave
ovoga sam se i bojala
Ne znam šta je u pitanju, krađa nasitno ili glupost naveliko, ali to je razlog eksplozije koja sigurno slijedi za dvije-tri sedmice.
I još jednom treba ponoviti, da zapamtimo:
testiranje može izvršiti samo meritorna zdravstvena ustanova, a to je Klinički centar Univerziteta u Sarajevu koji potvrđuje sva testiranja koja se vrše u FBiH
-
dzipalo
#3922 Re: Šta kada se Korona virus pojavi u BiH?? POGLEDATI PRVI POST!
Takve levate treba ignorisati. Ja se smijem kladiti da je isao u 20 radnji da bi nasao 3 u kojima nema u tom trenutku brasna pa da se moze praviti pametan. Nek dodje u jutro u 10 u bilo koji market i naci ce. Normalno da nema brasna u Mercatorcicu koji je 5 sa 5m2 u kojem svakako bude 5 puta po 2kg brasna.OldMayor wrote: ↑19/03/2020 11:38Kako gore napisa covjek, dzaba iste cijene kada ga NECE biti u marketima.
Prodavace se na crno i bice cijena koju odredi to trziste.
Ovdje su neki prije 5 dana ismijavali kupovinu brašna, jučer mi drug govori u 3 marketa je bio, brašna nema. U tom trenutku. Mozda je poslije doslo ne znam, on ga je jedva nasao.
- dječak sa šibicama
#3923 Re: Šta kada se Korona virus pojavi u BiH?? POGLEDATI PRVI POST!
Jucer doslo brasno u tri lokalna marketa, ljudi odmah grabe ali doslo je. Ne dizite paniku, ima brasna i ima svega, u mom granapu su pojacali dostavu jucer i danas ne mogu stici da otpakuju jer imaju drugog posla a robe je doslo bas puno ono sve izmedju polica nakrcano. Pa ce veceras pakete slagati po policama.
-
pemanapemani
#3924 Re: Šta kada se Korona virus pojavi u BiH?? POGLEDATI PRVI POST!
Naravno da u svim društvima postoje šupci kao Lord Owen i slični, ali postoje i Kolovi, Genšeri, gradonačelnici Barcelone...OldMayor wrote: ↑19/03/2020 12:04Lord Owen je davno rekao cuvenu: Don't. Don't dream dreams.pemanapemani wrote: ↑19/03/2020 11:46 Kurvetina te već 25 godina moli i kumi da ispuniš osnovne standarde i da te primi u svoje krilo.
Onda nakon 25 godina kmečiš kako te kurvetina ostavila.![]()
P.S. Najbolji primjer je otvorenost granica - kukali i kmečali dok su nam trebale vize - ograđuju nas bodljikavom žicom, ne žele nas... Ukinuli vize - opet kmečanje i kukanje kako nas žele raseliti i iskoristiti naš nevjerovatni intelekt.![]()
Ja sam bio veliki zagovornik EU, ali mislim da je ta ideja i nas put tamo totalna besmislica. Oni nas nikada nece primiti. Ta briselska debeloguzacka gamad ce te handriti i traziti od tebe da krv ispisas...ne uzimaju u obzir tvoju historiju, religiju, kulturu, raznolikost i bilo sta drugo.
Ne mozes ovdje raditi copy - paste sistem. Ne moze.
Evropa je ta koja je sa partnerima kreirala naš ustav, oni ga provode. Pa odakle je OHR jeboga ti, nije iz Tešnja. Ne možemo ništa sami. I ako su nam već vezali ruke, pa daj onda pomozi kad treba.
I neće ti nikad pomoći. Nikad. Kakvo god da sranje bude, Evropa cete ostaviti na cjedilu.
Zao mi je, ali nasi prijatelji su iste one zemlje sa kojima smo bili prijatelji dok je bila i Jugoslavija. To je tako. Isto kao i u razredu kad ideš u školu. Imaš grupice cool djevojaka i frajera koji se druže i imaš one štrebere, imaš rokere i sl. Mi nikad nećemo biti cool djevojka ili frajer. Ma šta pokušavali. To je tako.
Oni i SAD su napravili nakaradni Ustav da bi zaustavili rat koji je štetio našoj guzici. Nakon toga nam poklonili milijarde pomoći i dali spisak obaveza koje trebamo ispuniti da uđemo u društvo cool djevojaka i frajera.
Mi već 25 godine ne jebemo spisak obaveza i još se bahato i bezobrazno zajebavamo sa njim.
Opet nam "kurva" pruži priliku i kaže, hajde ispunite obaveze sa spiska tamo gdje možete, jer dijelite državu sa simpatizerima fašizma, pa ne možete baš na svakom pedlju ispuniti zadate obaveze. Mi i to zajebemo, sprdamo se sa tim i u cijeloj državi bukvalno napravimo najkorumpiraniji sistem na planeti i još im se smijemo u lice.
Onda dođu poplave i tone materijalne pomoći koje nam je poslala kurva. Onda nam da novac po najpovoljnijim uslovima da popravimo nasipe i kanale, a mi te pare ponovo prokockamo.
Sada dolazi virus i mi po dobrom starom običaju opet plačemo i cmizdrimo kako nas je kurva ostavila.
Mi smo ono malo bahato bezobrazno đubre, koje zajebava sve u razredu, pa kada ga klepe po ušima onda plače. Sto puta mu cool raja rekla - daj bolan smiri bubice, budi normalan i možeš se družiti sa nama, ali ono neće i na kraju plače.
Plači, plači - manje ćeš pišati.
-
daddy-kool
#3925 Re: Šta kada se Korona virus pojavi u BiH?? POGLEDATI PRVI POST!
Dobre vijesti
https://www.klix.ba/biznis/banke-uvode- ... /200319067
Banke uvode tromjesečni moratorij na plaćanje kredita za fizičke i pravne osobe u FBiH
https://www.klix.ba/biznis/banke-uvode- ... /200319067
Banke uvode tromjesečni moratorij na plaćanje kredita za fizičke i pravne osobe u FBiH