Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!

Moderator: O'zone

Locked
asurbanipal

#8851 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!

Post by asurbanipal »

MMM1977 wrote: 19/03/2020 01:43
p206 wrote: 19/03/2020 01:38 kad sam vidio da im je jedan od najdrazih slatkiša sušeni skakavac na štapiću a okolo onaj tvrdi žele kao kod običnog lizala... to pogano jede sve što gmiže
razumijem da vas je milijardu i po i ne mogu svi doci do janjetine al kako mozes to jesti i jos živo
Nisam išao u Kinu, nikako me ta zemlja ne privlači, čak i poslove koje radim s njima dogovaram po Evropi kad dođu, ali je išla moja supruga. Ono slika što sam gledao, fuuuj. Još turiste vodaju po najboljim mjestima, mogu misliti kako je iza čoška. Ista priča sa Indijom, samo što su Indijci dodatno peksini par excelance.

Ja sam ljetos radio u hotelu u Hrvatskoj kao kuhar.

Kinezi su bili najbrojniji gosti, mislim da su čnili 40% gostiju.

Nisu bili nešto zahtjevni, ali mogu slobodno reći, kad bi krenula večera, sve živo su miješali i trpali od hrane na tanjiru sa pulta na kojem je hrana. Tako da smo najviše i morali čistiti iza njih. Dođu Švabo, Amer npr. uzmu komad lososa ili tune, malo blitve i krompira i to je sve, a Kinezi natrpaju i pomiješaju svinjetine, ribe, paste, riže, ćufti, itd.
daddy-kool

#8852 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!

Post by daddy-kool »

Nisrin wrote: 19/03/2020 09:13
Dodjem sutra kad se smiri situacija u Bosnu i umjesto u stan idem u sator na granici, da se mrznem, zdrava...i tu bude 100-300 ljudi i 10i dan dodje neko sa virusom i zarazi sve nas ostale? Ili da ostanemo tu svi i pomremo jer cemo do 14og dana htjeli-ne htjeli zarazeni biti...
Ama ljudi neće biti 300 insana u jednom šatoru, poštovaće se pravila izolacije. Zna se šta je karantin.
Ovo je poruka našoj dijaspori i drugim koji su se gore zatekli u Italiji, Austriji, Njemačkoj (itd) da ne dolazi do daljnjeg. Ako nemaju baš kud onda odrade 2 hefte u šatoru pa kući.
Tomahawk11
Globalni moderator

#8853 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!

Post by Tomahawk11 »

Nisrin wrote: 19/03/2020 09:13 Kakve su ovo nebuloze sa satorima?

Dodjem sutra kad se smiri situacija u Bosnu i umjesto u stan idem u sator na granici, da se mrznem, zdrava...i tu bude 100-300 ljudi i 10i dan dodje neko sa virusom i zarazi sve nas ostale? Ili da ostanemo tu svi i pomremo jer cemo do 14og dana htjeli-ne htjeli zarazeni biti...

Faking migrante pustaju ilegalno, i bez dokumenata, a svoje gradjane ce drzati u satorima, bez osnovnih higijenskih uvjeta , kako se okupati, oprati, promijeniti ves, da nosimo s vana 20 pari vesa??? Logika na nivou Bosne...a dosad im sletilo desetina aviona!
Što su nebuloze? Tebi situacija nije ozbiljna?

Kad se smiri situacija neće biti šatora, ako ti baš nije pitanje života i smrti, ne idi nikud.

Bez neke velike potrebe ne bi trebao niko ići pa neće biti ni štatora.
Ne kontam, znači znaš da ćeš provesti u šatoru 15 dana u izolaciji, al haj, neće to mene odoh ja....naš narod je stvarno šampionski kad treba kršiti pravila.
sumirprimus

#8854 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!

Post by sumirprimus »

Dodji da se izolujemo zajedno.
wewa

#8855 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!

Post by wewa »

dakle, Sebija je do te mjere bolesna da ce nas pobiti zbog bolesne ambicije.
sad kad je cijela FBiH jedan veliki KCUS.

ima li iko u ovoj zemlji da naglas reaguje?!
sumirprimus

#8856 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!

Post by sumirprimus »

Al sunce ti zarko pA nevjerovatno, sve penzija na ulici gdje god se okrenes udjes penzioneri u redu :lol: :-)
Najugrozenija kategorija i opet dzaba govorit :-)
Tomahawk11
Globalni moderator

#8857 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!

Post by Tomahawk11 »

wewa wrote: 19/03/2020 09:28 dakle, Sebija je do te mjere bolesna da ce nas pobiti zbog bolesne ambicije.

Šta je to ona donijela neku odluku?
Tomahawk11
Globalni moderator

#8858 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!

Post by Tomahawk11 »

sumirprimus wrote: 19/03/2020 09:28 Al sunce ti zarko pA nevjerovatno, sve penzija na ulici gdje god se okrenes udjes penzioneri u redu :lol: :-)
Dok vojska i policija ne počnu uvoditi red džabe ti je pričati.
Šta ti njemu imaš govoriti šta će i kako će, juče se ispilio :-)
muha_sa

#8859 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!

Post by muha_sa »

sumirprimus wrote: 19/03/2020 09:28 Al sunce ti zarko pA nevjerovatno, sve penzija na ulici gdje god se okrenes udjes penzioneri u redu :lol: :-)
Gdje to :? da idem stat u red :lol:
wewa

#8860 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!

Post by wewa »

Tomahawk11 wrote: 19/03/2020 09:29
wewa wrote: 19/03/2020 09:28 dakle, Sebija je do te mjere bolesna da ce nas pobiti zbog bolesne ambicije.

a ko mislis da donosi odluke? gdje se testiranje vrsi?
piupiu

#8861 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!

Post by piupiu »

breba wrote: 19/03/2020 01:50 Jedna stvar koja je meni neobicna je da nema intervjua ljudi sa koronom. Navodno, veliki broj je asimptomatican ili blago bolestan i sjede u kuci. Da je uragan CNN bi svake minute izvjestavao sa lica mjesta i intervjuisao neke od njih kao sto obicno rade. A ne sumnjam da bi voljeli da bombarduju sa korona pacijentima sa ekrana. Ali toga nema iz nekog razloga.
Fakat nije teorija zavjere nikakva, ali mi bas cudno.
Ima ih koliko hoćeš po Internetu.
Tomahawk11
Globalni moderator

#8862 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!

Post by Tomahawk11 »

wewa wrote: 19/03/2020 09:30
Tomahawk11 wrote: 19/03/2020 09:29

a ko mislis da donosi odluke? gdje se testiranje vrsi?
Ma ne, kontam nešto bilo zvanično od nje.
sumirprimus

#8863 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!

Post by sumirprimus »

Pa sve potvrde za testiranje idu preko vaseg klinickog a ko je tu glwvni?
Jedino mi nije kasno jel ovi ostali moraju trazit od njih odobrenje za testiranje ili odrade test pa posalju rezultate dole?
I da politicarima koji su preko reda odradili testove onako bez simptoma, medju ovih 100njak dosad dabogda je fasovali smradovi jedni prokleti. Na celu s novalicem
Dozer

#8864 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!

Post by Dozer »

GAU8 wrote: 18/03/2020 19:06
Dozer wrote: 18/03/2020 12:59 Nego...Jel' se zarazio ko odavde? Da nam prenosi proces Live?

Jbt...koja panika...

A, sta kaze onaj direktor UKC Mostar..."Sestra koja je ono objavila (audio snimak) nece dobiti otkaza radi toga, ali to nije bilo fer". A fer je sto je on dao saglasnost da se ona dvojica prime na pulmologiju, po haversko-stranackoj liniji?

Kakvi sve klocevi zive i disu ovdje, jbt...

Nego, hajmo svi - paniiiika! Panika! Eto corone! :D
Ja kod tvojih postova nekad imam utisak da 2 ili 3 osobe koriste isti account.
Od teorije zavjera, panike do zajebancije.... svega ima..
Nema panike. Taj osjecaj mi je nepoznat. Mozda izgleda kao panika kada napisem nesto sto se odnosi na realne stvari koje se ticu zastite, ili reagovanja vlasti, i sl., ali ne, to nije panika.

"Teoriju zavjere" kao pojam je vec vise nego isprazno komentarisati. Naveo sam vec par puta "teorije zavjere" za koje se kasnije ispostavilo da jesu bile stvarne zavjere, a teorijom zavjere su ih nazivali upravo oni koji su i bili ukljuceni u stvarnu zavjeru (marihuana, WTC, Enron, VW, teflon, itd.).

I sad za ovo mislim da ima svoju pozadinu. A koja je i kakva...mozda nekad saznamo. Moze biti svasta...
Od globalnog testiranja moci i upravljanja nad ljudima pomocu medija, preko pokretanja kapitala kroz obaranje svjetske ekonomije, a onda ide zaduzivanje radi vadjenja (BiH je, recimo, vec uzela 139 M kredita od MMF-a za borbu protiv virusa, a mnoge druge zemlje su vec namijenile par stotina milijardi za to), pa do sakrivanja necega sto se radi u pozadini... A mozda je sve istovremeno.
Vidjecemo, prije ili kasnije...

Ono sto mi je indikativno jeste da niko nije vidio jos nijednog umrlog. Sve sto znamo, znamo iskljucivo iz medijskih saopstenja, a u njima, kao i na portalima, vidimo informacije o tome. Interesantno je da nema nikakvih snimaka... S vremena na vrijeme se pojavi neki snimak necijeg svjedocenja, ali kako bilo ko zna da je to svjedocenje zaista to...?

I ne, nisam najpametniji, ne zelim nikoga vrijedjati na bilo koji nacin, niti siriti bilo kakvu paniku. Samo....poucen dosadasnjim zivotom i mnogim desavanjima, od mikro do makro, odnosno globalnog nivoa, meni ovdje nesto smrdi...i to momacki. Ne kazem da virus ne postoji, ali...
Last edited by Dozer on 19/03/2020 09:37, edited 1 time in total.
wewa

#8865 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!

Post by wewa »

Tomahawk11 wrote: 19/03/2020 09:32 Ma ne, kontam nešto bilo zvanično od nje.
pa zvanicno je zaklimala glavom zbog stanja u Mostaru

vec danima se prikazuje fotosopirana i naoko brizna, kao gospodarica situacije, a jedini razlog zasto imamo privid opsteg zdravlja u KS je cinjenica da je u FBiH obavljeno ukupno 114 testova.
vise od 600 ljudi je u samoizolaciji u KS.

u Hrvatskoj je jedan takav, bez izrazitih simptoma, ujedno i prva zrtva.

kod nas ako neko i plati glavom nece ga se javno dovesti u vezu s koronavirusom, samo da bi gospodja najesen mogla u okviru predizborne kampanje tvrditi kako je imala situaciju pod kontrolom.

cinjenica da je ta psihijatrijska pacijentica ona koja vuce konce izaziva jezu daleko vecu od korone.
Tomahawk11
Globalni moderator

#8866 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!

Post by Tomahawk11 »

sumirprimus wrote: 19/03/2020 09:35 Pa sve potvrde za testiranje idu preko vaseg klinickog a ko je tu glwvni?
Jedino mi nije kasno jel ovi ostali moraju trazit od njih odobrenje za testiranje ili odrade test pa posalju rezultate dole?
I da politicarima koji su preko reda odradili testove onako bez simptoma, medju ovih 100njak dosad dabogda je fasovali smradovi jedni prokleti. Na celu s novalicem
Ti tek sad skonto da smo elitistička država :mrgreen:
Sutra da nastupi apokalipsa oni bi se svi zatvorili u trezor i čekali da pomremo.
sumirprimus

#8867 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!

Post by sumirprimus »

muha_sa wrote: 19/03/2020 09:30
Gdje to :? da idem stat u red :lol:
Kod mene u tz u istocnom dijelu.
Jadna majko jedva hoda izaso da kupi sardine. Maske.brasno.a raja masovno po ulazima ostavlja brojeve telefona za pomoc starijim u nabavci tih potrepstina :-)
tandmand

#8868 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!

Post by tandmand »

Nisrin wrote: 19/03/2020 09:13 Kakve su ovo nebuloze sa satorima?

Faking migrante pustaju ilegalno, i bez dokumenata, a svoje gradjane ce drzati u satorima, bez osnovnih higijenskih uvjeta , kako se okupati, oprati, promijeniti ves, da nosimo s vana 20 pari vesa??? Logika na nivou Bosne...a dosad im sletilo desetina aviona!
Šatori su uvedeni zbog onih koji su dolazili iz inostranstva, u najvećoj mjeri dijaspora a nisu se pridržavali naredbe o samoizolaciji koja traje 14 dana.
Smatrali su da su zdravi (kao što ti smatraš), obilazili rodbinu, kafiće, frizere išli na šišanje i sl. i vjerovatno su neki od njih koji su bili zaraženi a još uvijek bez simptoma, dilali virus. Inkubacija traje i do 20 dana, nakon čega se pojavljuju prvi simptomi.

Mislim da se sa ovom mjerom zakasnilo ali bolje ikad nego nikad. Zbog uvoza virusa iz Njemačke. Austrije i Italije sada svi sjedimo kod kuće, ekonomija u raspadu. Sve zbog toga što smo merhametli, politički korektni. A ovo je bilo pitanje ili MI ili VI. Mi smo bili čisti a vi ste ga svakako fasovali u EU.
I šta je sada, niko u dijaspori nema para da mjesec dana izdrži u stanu Njemačkoj bez posla? Ha?
Dozer

#8869 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!

Post by Dozer »

VIdim jutros, na semaforima uredno ide distribucija toalet maramica.... Migranti, i pored Fahrudovog namrgodjenog i ostrog "migrante hitno maknuti s ulica", i dalje tuse maramice.
Mogy87

#8870 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!

Post by Mogy87 »

Evo zasto je Trump odustao od prvobitnog plana pusti da vidimo sta ce se desiti
"A new CDC analysis of more than 2,400 cases of COVID-19 that have occurred in the United States in the last month shows that between 1 in 7 and 1 in 5 people between the ages of 20 and 44 in the sample of those who are confirmed cases require hospitalization, a level significantly higher than the hospitalization rates for influenza. The true percentage of young people who require hospitalization is likely much less, because many remain asymptomatic."
https://thehill.com/policy/healthcare/4 ... TcbCU5N82c
cassius

#8871 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!

Post by cassius »

breba wrote: 19/03/2020 01:50 Jedna stvar koja je meni neobicna je da nema intervjua ljudi sa koronom. Navodno, veliki broj je asimptomatican ili blago bolestan i sjede u kuci. Da je uragan CNN bi svake minute izvjestavao sa lica mjesta i intervjuisao neke od njih kao sto obicno rade. A ne sumnjam da bi voljeli da bombarduju sa korona pacijentima sa ekrana. Ali toga nema iz nekog razloga.
Fakat nije teorija zavjere nikakva, ali mi bas cudno.
sumirprimus

#8872 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!

Post by sumirprimus »

Tomahawk11 wrote: 19/03/2020 09:36
sumirprimus wrote: 19/03/2020 09:35 Pa sve potvrde za testiranje idu preko vaseg klinickog a ko je tu glwvni?
Sutra da nastupi apokalipsa oni bi se svi zatvorili u trezor i čekali da pomremo.
Nazalost svjestan sam Banda placena i sebicno bahata
U se i u svoje kljuse ljudi od ovih nema pomoci
statixx

#8873 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!

Post by statixx »

wewa wrote: 19/03/2020 09:36
Tomahawk11 wrote: 19/03/2020 09:32 Ma ne, kontam nešto bilo zvanično od nje.
pa zvanicno je zaklimala glavom zbog stanja u Mostaru

vec danima se prikazuje fotosopirana i naoko brizna, kao gospodarica situacije, a jedini razlog zasto imamo privid opsteg zdravlja u KS je cinjenica da je u FBiH obavljeno ukupno 114 testova.
vise od 600 ljudi je u samoizolaciji u KS.

u Hrvatskoj je jedan takav, bez izrazitih simptoma, ujedno i prva zrtva.

kod nas ako neko i plati glavom nece ga se javno dovesti u vezu s koronavirusom, samo da bi gospodja najesen mogla u okviru predizborne kampanje tvrditi kako je imala situaciju pod kontrolom.

cinjenica da je ta psihijatrijska pacijentica ona koja vuce konce izaziva jezu daleko vecu od korone.
Ova u HR je imao simptome, porodica je zvala hitnu i rekli su da ce doci, da bi kasnije javili da dolaze tek sutra, a covjek preminuo tokom noci.
daddy-kool

#8874 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!

Post by daddy-kool »

https://www.klix.ba/biznis/zbog-koronav ... /200319032
Kako javljaju srbijanski mediji, odlukom vlade danas u podne trebao bi biti zatvoren Aerodrom "Nikola Tesla" u Beogradu, a već je zatvoren Aerodrom "Konstantin Veliki" u Nišu.
Nezvanično se saznaje da se u državnom vrhu Srbije razgovara o potpunom ukidanju međunarodnog saobraćaja, odnosno o potpunom zatvaranju granica, o čemu bi predsjednik Aleksandar Vučić ili premijerka Ana Brnabić u toku dana mogli da izvijeste javnost, ukoliko do takve odluke dođe.
splinter

#8875 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!

Post by splinter »

sumirprimus wrote: 19/03/2020 09:39
Tomahawk11 wrote: 19/03/2020 09:36
Nazalost svjestan sam Banda placena i sebicno bahata
U se i u svoje kljuse ljudi od ovih nema pomoci
Sumirprimus V.S. Coronavirus
Koja domaća najbolje djeluje na ove baje? Koliko stepeni?
Locked