Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!

Moderator: O'zone

Locked
neko_sa_strane

#8726 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!

Post by neko_sa_strane »

Ne gasiti Internet, ni pod razno. Radije ugasite forume ili jednostavno instalirate aplikaciju za blokiranje sajtova. Za desktop i prenosne računare toplo preporučujem aplikaciju Cold Turkey. Konfigurišete tako da zabranite
sajtove za određeno vremensko razdoblje, recimo godinu dana ako ne i više ali je dobro što ne možete izvršiti izmjene ako se predomislite dok ne istekne taj vremenski period. Mislim da ne možete čak ni deinstalirati. Za mobilne aplikacije ne postoji takva. Koristim Block site ali ni približno nije efikasna.
L3D3NA

#8727 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!

Post by L3D3NA »

armin071 wrote: 18/03/2020 22:33
mO k3 wrote: 18/03/2020 22:29
armin071 wrote: 18/03/2020 22:26 pa pitaj ženu ako je završila medicinu kako nastaje virus. jebem ti život s kim ja pričam. stavi me na ignore i idi se vakciniši protiv korone :roll:
Šta veli Armin ovo je virus ..... a influenca
Pa vi kažete da ovo nije kao gripa ja sam se samo ironično nadovezao na to. Ovo je samo jedan od serije tih virusa koji oni svake godine puštaju u “upotrebu”. Ali jok ba ti si najpametniji jer ti je žena studirala medicinu.... Mi ostali smo svi glupi kao i hiljade virologa i doktora nauka koji se slomiše objašnjavajući da će ova panika uništiti svijet i bez korone...
ko pušta viruse godišnje u upotrebu:D
btw nije kao gripa
bosan

#8728 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!

Post by bosan »

https://www.index.hr/vijesti/clanak/obj ... 66602.aspx

Objavljeno nakon koliko dana prosječno umiru pacijenti u Italiji, imaju 80,5 godina
naseroric

#8729 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!

Post by naseroric »

𝐌𝐢𝐧𝐢𝐬𝐭𝐚𝐫𝐬𝐭𝐯𝐨 𝐳𝐝𝐫𝐚𝐯𝐬𝐭𝐯𝐚 𝐈𝐭𝐚𝐥𝐢𝐣𝐞 𝐨𝐛𝐣𝐚𝐯𝐢𝐥𝐨 𝐣𝐞 𝐩𝐨𝐝𝐚𝐭𝐚𝐤 𝐝𝐚 𝐣𝐞 𝐨𝐝 𝐜𝐨𝐫𝐨𝐧𝐚𝐯𝐢𝐫𝐮𝐬𝐚 𝐭𝐢𝐩 𝐜𝐨𝐯𝐢𝐝-𝟏𝟗 𝐮 𝐈𝐭𝐚𝐥𝐢𝐣𝐢 𝐮𝐦𝐫𝐥𝐨 𝐦𝐨ž𝐝𝐚 𝐭𝐞𝐤 𝐝𝐯𝐨𝐣𝐞 𝐥𝐣𝐮𝐝𝐢, 𝐚 𝐬𝐯𝐢𝐦𝐚 𝐨𝐬𝐭𝐚𝐥𝐢𝐦𝐚 𝐤𝐨𝐣𝐢 𝐬𝐮 𝐞𝐯𝐢𝐝𝐞𝐧𝐭𝐢𝐫𝐚𝐧𝐢 𝐤𝐚𝐨 𝐛𝐫𝐨𝐣𝐧𝐢 𝐩𝐫𝐞𝐦𝐢𝐧𝐮𝐥𝐢 𝐨𝐝 𝐜𝐨𝐫𝐨𝐧𝐚𝐯𝐢𝐫𝐮𝐬𝐚 𝐭𝐢𝐩 𝐜𝐨𝐯𝐢𝐝-𝟏𝟗 𝐩𝐫𝐚𝐯𝐢 𝐮𝐳𝐫𝐨𝐤 𝐬𝐦𝐫𝐭𝐢 𝐣𝐞 𝐭𝐞š𝐤𝐚 𝐤𝐫𝐨𝐧𝐢č𝐧𝐚 𝐛𝐨𝐥𝐞𝐬𝐭 𝐨𝐝 𝐤𝐨𝐣𝐞 𝐬𝐮 𝐛𝐨𝐥𝐨𝐯𝐚𝐥𝐢

Osobe koje su umrle od coronavirusa u Italiji, a nisu imale druge patologije, mogle bi biti samo dvoje. To je ono što proizlazi iz medicinske dokumentacije koju je do sada pregledao Viši institut za zdravstvo, prema onome što je izvijestio Profesor Silvio Brusaferro predsjednik Instituta tijekom tiskovne konferencije održane prije pet dana 13. ožujka 2020.godine u Civilnoj zaštiti u Rimu.
"Pozitivni preminuli pacijenti imaju prosjek više od 80 godina - tačnije 80,3 - i u osnovi su pretežno muški", rekao je Brusaferro. "Žena je u prosjeku 25,8 posto. Prosječna starost pokojnika značajno je viša od ostalih pozitivnih na coronavirus, te se odnosi na dobne skupine iznad 70 godina, s maksimumom između 80 i 89 godina.
Većina tih ljudi bili su teški kronični bolesnici. Samo dvije osobe trenutno nisu bile bolesne ", ali čak ni u ova dva slučaja ispitivanje dosjea nije zaključeno i stoga se mogu pojaviti uzroci smrti različiti od covid-19. [1][2][3]

Trenutno medicinske vlasti nisu u stanju razlikovati one koji su umrli od virusa, od onih koji zaraženi, a nositelji su drugih teških kroničnih bolesti i da je nemaju ne bi umrli od Coronavirusa tip covid-19. [1][2][3]

Izvor:

[1]Podatak o održanoj konferencije za novinare objavljen na službenim stranicama Ministarstva zdravstva Italije
(http://www.salute.gov.it/portale/news/p3_2_7_0_1.jsp…)

[2]Video snimka novinske konferencije objavljena na stranicama Ministarstva zdravstva Italije
(https://www.youtube.com/watch?v=jy_arbN ... fs=1&rel=0)

[3]Transkript video snimke novinske konferencije objavljene na stranicama Ministarstva zdravstva Italije
(https://www.agenzianova.com/…/coronavir ... italia-i-d…)
Zox

#8730 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!

Post by Zox »

Ovo je situacija u Bergamu veceras. Vojska prevozi leseve u krematorije drugih gradova, jer krematorij u Bergamu vise ne moze stici. Moja prijateljica (koja mi je i poslala video) kaze da je situacija PUNO gora od onog sto se izvjestava, jer mnogi ljudi umiru u kucama a ne u bolnicama. Njen muz carabiniere je konstantno na duznosti. Bergamo je na koljenima, kaze, a ja ne znam sta drugo reci nego nama neka je nauk, a njima neka je Bog na pomoci.

Diwan

#8731 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!

Post by Diwan »

Zox wrote: 19/03/2020 00:06 Ovo je situacija u Bergamu veceras. Vojska prevozi leseve u krematorije drugih gradova, jer krematorij u Bergamu vise ne moze stici. Moja prijateljica (koja mi je i poslala video) kaze da je situacija PUNO gora od onog sto se izvjestava, jer mnogi ljudi umiru u kucama a ne u bolnicama. Njen muz carabiniere je konstantno na duznosti. Bergamo je na koljenima, kaze, a ja ne znam sta drugo reci nego nama neka je nauk, a njima neka je Bog na pomoci.

Ne stvaraj paniku, jer na tom videu nema ništa. Nema nikakvih krematorija - nije ovo kuga
biglebovski

#8733 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!

Post by biglebovski »

bojiboji1 wrote: 18/03/2020 23:35 Duplo zaraznija nego gripa, prakticki nemoguca za detektirati.
Gdje se ovo može pročitati? Italijani su pojeli govno ogromno, oni imaju 2000 (tako sam pročitao) zaraženih zdravstvenih radnika, koji su radili sa ljudima koji im sad umiru. Lombardia, najbolji zdrastveni sistem na svijetu za stare, how-yes-no. Da li, ako se i ne nađe lijek, očekuješ da će i dogodine kad se pojavi, Italijani isto reagirati? Da će imati malo kreveta, malo respiratora i dopustiti da im se pola radnika zarazi? Ili će kad kihne baba ukrivo u provinciji Huwan pooštriti mjere zaštite? Nemoj mi samo reći da ću da vidim za deset petnaest dana.
MorningStar

#8734 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!

Post by MorningStar »

Zox wrote: 19/03/2020 00:15
Ostavi internet bjezi na planinu u kolibu, ako nemas kolibu ponesi sator. O i toalet papira.
Zox

#8735 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!

Post by Zox »

Diwan wrote: 19/03/2020 00:13
Zox wrote: 19/03/2020 00:06 Ovo je situacija u Bergamu veceras. Vojska prevozi leseve u krematorije drugih gradova, jer krematorij u Bergamu vise ne moze stici. Moja prijateljica (koja mi je i poslala video) kaze da je situacija PUNO gora od onog sto se izvjestava, jer mnogi ljudi umiru u kucama a ne u bolnicama. Njen muz carabiniere je konstantno na duznosti. Bergamo je na koljenima, kaze, a ja ne znam sta drugo reci nego nama neka je nauk, a njima neka je Bog na pomoci.

Ne stvaraj paniku, jer na tom videu nema ništa. Nema nikakvih krematorija - nije ovo kuga
Najcjenjeniji italijanski dnevnik je upravo potvrdio.
https://www.repubblica.it/cronaca/2020/ ... S1.12-T1#1
Ako ti ne radi google translate "forni crematori di altre regioni" znaci "krematorijske pecnice u drugim regijama".
dječak sa šibicama

#8736 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!

Post by dječak sa šibicama »

Stvarno ne razumijem zasto izmisljaju, otkud snimatelj zna sta jue kamionima.

Da, spaljuju mrtve.

Bjezi vise u pm, samo cekam vijest "zombiji na ulicama Bergama".
Zox

#8737 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!

Post by Zox »

dječak sa šibicama wrote: 19/03/2020 00:21 Stvarno ne razumijem zasto izmisljaju, otkud snimatelj zna sta jue kamionima.

Da, spaljuju mrtve.

Bjezi vise u pm, samo cekam vijest "zombiji na ulicama Bergama".
Ne zna snimatelj, zna dnevnik.
MorningStar

#8738 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!

Post by MorningStar »

Zox wrote: 19/03/2020 00:21

Ako ti ne radi google translate "forni crematori di altre regioni" znaci "krematorijske pecnice u drugim regijama".
Pa sta si ocekivala da ce raditi.. bacati mrtve da plove jadranom. Mozda ti dodje kao iznenadjenje ali kremacija je cest postupak kod njih prilikom smrti. Snimi sleper , pa onda snimi krematorij pa onda kaze e ovaj sleper vozi tijela u krematorij - ma bravo.
Zox

#8739 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!

Post by Zox »

MorningStar wrote: 19/03/2020 00:23
Zox wrote: 19/03/2020 00:21

Pa sta si ocekivala da ce raditi.. bacati mrtve da plove jadranom. Mozda ti dodje kao iznenadjenje ali kremacija je cest postupak kod njih prilikom smrti. Snimi sleper , pa onda snimi krematorij pa onda kaze e ovaj sleper vozi tijela u krematorij - ma bravo.
Ne. To je objavila La Repubblica jer nije uopste tajna. Krematorij u Bergamu ne moze da podnesebroj mrtvih, salju u druge regije. Sta je nejasno?
neko_sa_strane

#8740 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!

Post by neko_sa_strane »

Mi imamo vrlo sličan ako ne isti mentalitet kao i Italijani i jednako smo neozbiljni. Izgleda je takav kako ćemo lako ćemo mentalitet karakterističan za čitavu južnu Evropu. Jedino što mi imamo nesreću da nam je država dosta ekonomski slabija od Italije, Španije i Grčke i što realno postoji samo na papiru.
dječak sa šibicama

#8741 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!

Post by dječak sa šibicama »

A sta bi trebali jos uraditi, da ne budemo neozbiljni, uvuci se pod zemlju?

Jel uveden karantin, jeste, jesu li skoro puste ulice, jesu, je li sve zatvoreno, jeste.

Sta jos, da se ukopavamo.
oaza85

#8742 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!

Post by oaza85 »

Eto, bas ce vojska objaviti kako kamionima prevoze mrtve jer ne znaju sta ce sa njima...
Smijesno.
I koji qratz je ovom narodu sa ovim bombasticnim porukama, kao da vec nije dovoljno problema i bez toga?
Jedva ceka da neku budalastinu objavi, i onda se siri k’o korona okolo, milion verzija.

Meni frajer poslao video, vidi kaze, americka vojska u Italiji, okupirali....nidje veze sa americkom vojskom i italijom, neki znj tenkovi i magarad okolo hodaju.
Rek’o sam mu da se prestane drogirat’.
MorningStar

#8743 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!

Post by MorningStar »

Zox wrote: 19/03/2020 00:24
Ne. To je objavila La Repubblica jer nije uopste tajna. Krematorij u Bergamu ne moze da podnesebroj mrtvih, salju u druge regije. Sta je nejasno?
Nejasno je sta je cudno u tome da kad neko odapne porodica sahranjuje ili kremira ? Znas ono nema mjesta na barama pa ga u vlakovo ili da neko jos slikovitije objasnjenje.

Jos jedan klasicni tip glupe panike. Umiru ljudi da znamo... vidi cuda kremiraju ih.
Zox

#8744 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!

Post by Zox »

oaza85 wrote: 19/03/2020 00:27 Eto, bas ce vojska objaviti kako kamionima prevoze mrtve jer ne znaju sta ce sa njima...
Smijesno.
I koji qratz je ovom narodu sa ovim bombasticnim porukama, kao da vec nije dovoljno problema i bez toga?
Jedva ceka da neku budalastinu objavi, i onda se siri k’o korona okolo, milion verzija.

Meni frajer poslao video, vidi kaze, americka vojska u Italiji, okupirali....nidje veze sa americkom vojskom i italijom, neki znj tenkovi i magarad okolo hodaju.
Sto ne bi objavila vojska? Nije SDA da taji.
Ovo sheram jer su prije tacno 11 dana moji prijatelji u Italiji govorili "jesmol sve pozatvarali? I sta sad?"
Nista, SJEDI KUCI! To je sva poenta!
MorningStar

#8745 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!

Post by MorningStar »

Zox wrote: 19/03/2020 00:29
oaza85 wrote: 19/03/2020 00:27 Eto, bas ce vojska objaviti kako kamionima prevoze mrtve jer ne znaju sta ce sa njima...
Smijesno.

Ovo sheram jer su prije tacno 11 dana moji prijatelji u Italiji govorili "jesmol sve pozatvarali? I sta sad?"
Haj ti svojim poslom :D :lol:
Zox

#8746 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!

Post by Zox »

MorningStar wrote: 19/03/2020 00:28
Nejasno je sta je cudno u tome da kad neko odapne porodica sahranjuje ili kremira ? Znas ono nema mjesta na barama pa ga u vlakovo ili da neko jos slikovitije objasnjenje.

Jos jedan klasicni tip glupe panike. Umiru ljudi da znamo... vidi cuda kremiraju ih.
Ne. U Bergamu vise ne mozes birati. I zabranjeno je prisustvovati sahrani. Drug mi je poslao sliku kovcega svog oca umotanog u zastavu mira, slikanog sa dvadesetak metara. Da ti se srce slomi.
Zox

#8747 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!

Post by Zox »

MorningStar wrote: 19/03/2020 00:30
Zox wrote: 19/03/2020 00:29
Smijesno.

Haj ti svojim poslom :D :lol:
To je taj mentalitet, "najvjerovatnije da NECU ispostvoati izolaciju".
MorningStar

#8748 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!

Post by MorningStar »

Zox wrote: 19/03/2020 00:30

Ne. U Bergamu vise ne mozes birati. I zabranjeno je prisustvovati sahrani. Drug mi je poslao sliku kovcega svog oca umotanog u zastavu mira, slikanog sa dvadesetak metara. Da ti se srce slomi.
Koju zastavu ??
Logovan

#8749 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!

Post by Logovan »

dječak sa šibicama wrote: 19/03/2020 00:27 A sta bi trebali jos uraditi, da ne budemo neozbiljni, uvuci se pod zemlju?

Jel uveden karantin, jeste, jesu li skoro puste ulice, jesu, je li sve zatvoreno, jeste.

Sta jos, da se ukopavamo.
Mislim da hoće da kaže da su prekasno reagovali sa mjerama.
Zox

#8750 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!

Post by Zox »

MorningStar wrote: 19/03/2020 00:31
Zox wrote: 19/03/2020 00:30

Koju zastavu ??
Oni u Italiji imaju tu zastavu mira. Lici na LGBTQ zastavu, ali s jednom bojom vise ili manje. Cesto se vidja na protestima.
Locked