malo vise od 50 jer imas masu drugih troskova. A znaci dijeliti prodavati sve sto firma ima da se placa radnicima, pa ako potraje 2 mjeseca i vise onda moze se otpustiti a gazda u kontejner , para da se ponovno sta pokrene nema.Heller wrote: ↑18/03/2020 17:59Imat 50 zaposlenih a nemat 50k u steku. Nesposoban. Znam da vlasnik firme dje mati radi ima 5k po radniku u steku za svaki slučaj. I ja sam tamo radio.MorningStar wrote: ↑18/03/2020 16:43Kontaju firme imaju magicne vrece odakle vade pare. U BiH 80% firmi zivi na mjesecnoj bazi, zavrni jedan mjesec prihode nema odakle plate. Kontaju pametnjakovici da jedan hotelcic ili gradjevinska firmica od 50 uposlenih moze absorbovat udar 2-3 mjeseca kao da je amazon ili apple. Neka neka, bit ce karantineemigrazione wrote: ↑18/03/2020 16:41 Otvorite firmu pa naprdjujte, gazde picke nece da placajupa niste pupcanom vrpcom vezani za njih, ima valjda drugih poslodavaca...normalno da ce svi na neplaceno, sta treba niko nista da ne radi, a plata i doprinosi da kaplju kurko dokoljenko, otvarajte pa placajte ko vam brani...ovdje neki nisu normalni
![]()
Savjetujem da procitaju se osnovni principi kapitalizma... ako moze. Jer u tom sistemu zivimo, sto je ok sistem kada ima jaka drzava da sprjecava ovakve udare na privredu - ista ona koju mi nemamo.