ono kad zelis biti "gazda" ali ne zelis odgovornost koja ide uz toemigrazione wrote: ↑18/03/2020 16:41 Otvorite firmu pa naprdjujte, gazde picke nece da placajupa niste pupcanom vrpcom vezani za njih, ima valjda drugih poslodavaca...normalno da ce svi na neplaceno, sta treba niko nista da ne radi, a plata i doprinosi da kaplju kurko dokoljenko, otvarajte pa placajte ko vam brani...ovdje neki nisu normalni
Šta kada se Korona virus pojavi u BiH?? POGLEDATI PRVI POST!
Moderator: O'zone
- CPT
#3626 Re: Šta kada se Korona virus pojavi u BiH?? POGLEDATI PRVI POST!
-
ibizza
#3627 Re: Šta kada se Korona virus pojavi u BiH?? POGLEDATI PRVI POST!
Cek malo, znaci dok im donose lovu, dobir su, kada im pestane kapati i kad moraju iz sehare da izvuku samo 5 % da prekrpe mjesec dva-onda jebo te radnike nek idu negdje drugo ? Zbog takvog razmisljanja je i otislo 500 hiljada ljudi iz drzave, a otici ce jos tri puta toliko.emigrazione wrote: ↑18/03/2020 16:41 Otvorite firmu pa naprdjujte, gazde picke nece da placajupa niste pupcanom vrpcom vezani za njih, ima valjda drugih poslodavaca...normalno da ce svi na neplaceno, sta treba niko nista da ne radi, a plata i doprinosi da kaplju kurko dokoljenko, otvarajte pa placajte ko vam brani...ovdje neki nisu normalni
-
Benjo34
#3628 Re: Šta kada se Korona virus pojavi u BiH?? POGLEDATI PRVI POST!
Internet je čudo zar ne512MB wrote: ↑18/03/2020 16:00Iz BiH si istraživao EU tržište, genijalnoBenjo34 wrote: ↑18/03/2020 14:54 Za jednu IT kompaniju sam radio na poslu istraživanja i razvoja tržišta, vezano za tržište EU, ujutro došao, 18 otkaza, među kojim i ja, nemam osjećaj ljutnje jer vidim da je sranje gdje god da krenem. Žao mi je samo jer sam na neki način život ovdje sebi isplanirao ali morat cu ga izgleda nastaviti u Njemačkoj gdje mi je većina familije. Tamo nije jos sve potpuno stalo ali, oni imaju planove, Njemačka ekonomija nakon zastoja će doživiti čak i rast, vlasti će upumpat ogroman novac u ekonomiju, a ovi naši će u naše privatnike upumpati kurčinu. Koliko god mi imali amozitet prema privatnicima treba ih razumit, sad zaista nemaju izbora nego otpuštati![]()
- MorningStar
#3629 Re: Šta kada se Korona virus pojavi u BiH?? POGLEDATI PRVI POST!
Koje sehare 5% jes ti mahnit ? Pa firme da imaju tolike rezerve ovo bi bio luxemburg a ne BiH. Ponavljam 80% firmi u bih - 1 mjesec bez prihoda = nema plate... nemaa NEjmA. Gazda da proda kucu sva auta i sve ako ima 50+ radnika opet kad se to izracuna mozda nesto i pokrije drugi mjesec je mrtav.ibizza wrote: ↑18/03/2020 16:46Cek malo, znaci dok im donose lovu, dobir su, kada im pestane kapati i kad moraju iz sehare da izvuku samo 5 % da prekrpe mjesec dva-onda jebo te radnike nek idu negdje drugo ? Zbog takvog razmisljanja je i otislo 500 hiljada ljudi iz drzave, a otici ce jos tri puta toliko.emigrazione wrote: ↑18/03/2020 16:41 Otvorite firmu pa naprdjujte, gazde picke nece da placajupa niste pupcanom vrpcom vezani za njih, ima valjda drugih poslodavaca...normalno da ce svi na neplaceno, sta treba niko nista da ne radi, a plata i doprinosi da kaplju kurko dokoljenko, otvarajte pa placajte ko vam brani...ovdje neki nisu normalni
Tacno se vidi zasto neko kopa kanal a neko vodi firmu... ima razlog za sve.
- fortaleza
- zateznistub
#3631 Re: Šta kada se Korona virus pojavi u BiH?? POGLEDATI PRVI POST!
jedino tačno...emigrazione wrote: ↑18/03/2020 16:41 Otvorite firmu pa naprdjujte, gazde picke nece da placajupa niste pupcanom vrpcom vezani za njih, ima valjda drugih poslodavaca...normalno da ce svi na neplaceno, sta treba niko nista da ne radi, a plata i doprinosi da kaplju kurko dokoljenko, otvarajte pa placajte ko vam brani...ovdje neki nisu normalni
- MorningStar
#3632 Re: Šta kada se Korona virus pojavi u BiH?? POGLEDATI PRVI POST!
A granicna sluzba mislim ono pasosi se skeniraju valjda negdje postoji evidencija ko je usao kad u drzavu ( Ovo se naravno ne odnosi na Superiorne ljude migrante kojim to ne treba)
-
sole2mio
#3633 Re: Šta kada se Korona virus pojavi u BiH?? POGLEDATI PRVI POST!
Nekima je to tesko objasniti, ili jednostavno nisu upucene i nemaju znanja za neke stvari.MorningStar wrote: ↑18/03/2020 16:49Koje sehare 5% jes ti mahnit ? Pa firme da imaju tolike rezerve ovo bi bio luxemburg a ne BiH. Ponavljam 80% firmi u bih - 1 mjesec bez prihoda = nema plate... nemaa NEjmA. Gazda da proda kucu sva auta i sve ako ima 50+ radnika opet kad se to izracuna mozda nesto i pokrije drugi mjesec je mrtav.ibizza wrote: ↑18/03/2020 16:46Cek malo, znaci dok im donose lovu, dobir su, kada im pestane kapati i kad moraju iz sehare da izvuku samo 5 % da prekrpe mjesec dva-onda jebo te radnike nek idu negdje drugo ? Zbog takvog razmisljanja je i otislo 500 hiljada ljudi iz drzave, a otici ce jos tri puta toliko.emigrazione wrote: ↑18/03/2020 16:41 Otvorite firmu pa naprdjujte, gazde picke nece da placajupa niste pupcanom vrpcom vezani za njih, ima valjda drugih poslodavaca...normalno da ce svi na neplaceno, sta treba niko nista da ne radi, a plata i doprinosi da kaplju kurko dokoljenko, otvarajte pa placajte ko vam brani...ovdje neki nisu normalni
- emigrazione
#3634 Re: Šta kada se Korona virus pojavi u BiH?? POGLEDATI PRVI POST!
Postoji samo odgovornost da se likvidnost vlastite firme sacuva, gazda na trziste kupuje radnu snagu da mu odrade posao gdje ce on da zaradi novac...kontas, tebi plata meni tvoje mentalne ili fizicke sposobnosti, nema snage nema plate, jer radnik zaradjuje pare i za sebe i za gazdu, ako nema rada nema ni love logicno, ne moze se na grani ubrati kada zafali...2000 milje maraka, otvori sebi d.o.o pa budi dobrotvor koliko hoces, samo ti je nebo granica...CPT wrote: ↑18/03/2020 16:44ono kad zelis biti "gazda" ali ne zelis odgovornost koja ide uz toemigrazione wrote: ↑18/03/2020 16:41 Otvorite firmu pa naprdjujte, gazde picke nece da placajupa niste pupcanom vrpcom vezani za njih, ima valjda drugih poslodavaca...normalno da ce svi na neplaceno, sta treba niko nista da ne radi, a plata i doprinosi da kaplju kurko dokoljenko, otvarajte pa placajte ko vam brani...ovdje neki nisu normalni
![]()
- O'zone
- Globalni moderator
#3635 Re: Šta kada se Korona virus pojavi u BiH?? POGLEDATI PRVI POST!
To znači da prodavnice prnja mogu da rade, posebno jer ih je većina u TC-ima. Planika isto radidobar osjecaj wrote: ↑18/03/2020 16:42Pa jutros je Solak rekao da trgovine odjevnim predmetima mogu raditi uz postovanje mjera drzanja udaljenosti od drugih ljudi, sta god da to znacilo i kako god da se to moze tumaciti.neko_sa_strane wrote: ↑18/03/2020 16:12 Određeni objekti u Sarajevu nisu zatvoreni i najnormalnije rade. Tržni centri ne rade a jbni butik na Čengić Vili radi.
-
MMM1977
#3636 Re: Šta kada se Korona virus pojavi u BiH?? POGLEDATI PRVI POST!
- CPT
#3637 Re: Šta kada se Korona virus pojavi u BiH?? POGLEDATI PRVI POST!
Ne, postoji odgovornost do radnika i drustva u kojem posluje. Svakako ce vecina placati samo dio (od jednog dijela) i ako nema toliko rezervi svakako treba zatvoriti vrata. Mentalitet "ima ko ce raditi" za 500KM je i doveo rahatluka koje sad imaju poslodavci u BIH.emigrazione wrote: ↑18/03/2020 16:54Postoji samo odgovornost da se likvidnost vlastite firme sacuva, gazda na trziste kupuje radnu snagu da mu odrade posao gdje ce on da zaradi novac...kontas, tebi plata meni tvoje mentalne ili fizicke sposobnosti, nema snage nema plate, jer radnik zaradjuje pare i za sebe i za gazdu, ako nema rada nema ni love logicno, ne moze se na grani ubrati kada zafali...2000 milje maraka, otvori sebi d.o.o pa budi dobrotvor koliko hoces, samo ti je nebo granica...CPT wrote: ↑18/03/2020 16:44ono kad zelis biti "gazda" ali ne zelis odgovornost koja ide uz toemigrazione wrote: ↑18/03/2020 16:41 Otvorite firmu pa naprdjujte, gazde picke nece da placajupa niste pupcanom vrpcom vezani za njih, ima valjda drugih poslodavaca...normalno da ce svi na neplaceno, sta treba niko nista da ne radi, a plata i doprinosi da kaplju kurko dokoljenko, otvarajte pa placajte ko vam brani...ovdje neki nisu normalni
![]()
- CPT
#3638 Re: Šta kada se Korona virus pojavi u BiH?? POGLEDATI PRVI POST!
- emigrazione
#3639 Re: Šta kada se Korona virus pojavi u BiH?? POGLEDATI PRVI POST!
Ljudi nece odgovornosti, svi hoce da rade od 8 do 16 i da imaju sve u zivotu, nemoguce, svaki gazda radi po 15 sati dnevno...uostalom smijesno je pricati da nekome lova kapa i sl. jako je malo gazdi koji su stvarno bogati ljudi, ogrimna vecina je u strasnim problemima, krediti, plate svaki mjesec, valja stalno nalaziti posao, porezi, i milion drugih kuraca, nema tu ni blizu selameta koliko ti mislis, probaj ako meni ne vjerujes....ne moze tebi niko dati platu ako ne radis vjeruj mi, nema tu nekih sehara i para na kamariibizza wrote: ↑18/03/2020 16:46Cek malo, znaci dok im donose lovu, dobir su, kada im pestane kapati i kad moraju iz sehare da izvuku samo 5 % da prekrpe mjesec dva-onda jebo te radnike nek idu negdje drugo ? Zbog takvog razmisljanja je i otislo 500 hiljada ljudi iz drzave, a otici ce jos tri puta toliko.emigrazione wrote: ↑18/03/2020 16:41 Otvorite firmu pa naprdjujte, gazde picke nece da placajupa niste pupcanom vrpcom vezani za njih, ima valjda drugih poslodavaca...normalno da ce svi na neplaceno, sta treba niko nista da ne radi, a plata i doprinosi da kaplju kurko dokoljenko, otvarajte pa placajte ko vam brani...ovdje neki nisu normalni
- O'zone
- Globalni moderator
- King Theoden
#3641 Re: Šta kada se Korona virus pojavi u BiH?? POGLEDATI PRVI POST!
Ko vam je kriv što ste onomad navijali za ćopavog zagorca 
Lijepa njemačka. Loma ja, loma država i prebrodit ćemo krizu.

Lijepa njemačka. Loma ja, loma država i prebrodit ćemo krizu.

- ladacoko
#3642 Re: Šta kada se Korona virus pojavi u BiH?? POGLEDATI PRVI POST!
trump daje 1k $ za sve ljude u usa,dovoljno mozda za mjesec i po za osnovne potrebe.MorningStar wrote: ↑18/03/2020 16:49Koje sehare 5% jes ti mahnit ? Pa firme da imaju tolike rezerve ovo bi bio luxemburg a ne BiH. Ponavljam 80% firmi u bih - 1 mjesec bez prihoda = nema plate... nemaa NEjmA. Gazda da proda kucu sva auta i sve ako ima 50+ radnika opet kad se to izracuna mozda nesto i pokrije drugi mjesec je mrtav.ibizza wrote: ↑18/03/2020 16:46Cek malo, znaci dok im donose lovu, dobir su, kada im pestane kapati i kad moraju iz sehare da izvuku samo 5 % da prekrpe mjesec dva-onda jebo te radnike nek idu negdje drugo ? Zbog takvog razmisljanja je i otislo 500 hiljada ljudi iz drzave, a otici ce jos tri puta toliko.emigrazione wrote: ↑18/03/2020 16:41 Otvorite firmu pa naprdjujte, gazde picke nece da placajupa niste pupcanom vrpcom vezani za njih, ima valjda drugih poslodavaca...normalno da ce svi na neplaceno, sta treba niko nista da ne radi, a plata i doprinosi da kaplju kurko dokoljenko, otvarajte pa placajte ko vam brani...ovdje neki nisu normalni
Da ima imalo postenja u bosni,prvi bi se ovi iz vlade odrekli svojih plata za iduca dva mjeseca i napravili fond koji bi isao za ugrozenu kategoriju.
Svi privatnici bi trebali biti oslobodjeni placanja bilo cega iduca dva mjeseca ali bi bilo obavezni dati bon za svoje radnike kako bi uzeli namarnice za dva mjeseca cca 800km bi trebalo bit dovoljno ?
25 uposlenih x 800km = 20 000 maraka ako gazda nema te pare zaplijenit mu svu imovinu zbog toga sto je nesposoban
- O'zone
- Globalni moderator
#3643 Re: Šta kada se Korona virus pojavi u BiH?? POGLEDATI PRVI POST!
Testovi se troše samo na one koji imaju simptome
https://www.klix.ba/vijesti/bih/fadil-n ... /200318198
I ja budala
I ja budala
-
ibizza
#3644 Re: Šta kada se Korona virus pojavi u BiH?? POGLEDATI PRVI POST!
SVe znam, kroz svoj posao sam upoznao mnogo ljudi koji vode biznise i mogu ti reci da rade po 15-18 sati, to je cinjenica i to niko ne spori. Ali, svaki taj gazda ima apartmane, stanove po novogradnjama, auta vrijedna po 50+ hiljada KM, putuje gdje hoce , a sa druge srane taj radnik radi za svoju platu i suti. Kada dodje ovakva kriza, taj gazda prvo sto uradi , da otkaz, jer reze trosak , dok sa druge strane taj isti gazda ima veci trosak na lizing i kasko za svoje auto...Pa jebemu, zar nije logicnije da sacuvas radnika , a ukines jebeni lizing i kasko i na taj nacin sacuvas njegovu poziciju. Pa taj radnik , kada to bude znao, a kad prodje neki krizni period, ima da gine za gazdu i ima da mu produktivnost bude 200% veca.emigrazione wrote: ↑18/03/2020 17:00Ljudi nece odgovornosti, svi hoce da rade od 8 do 16 i da imaju sve u zivotu, nemoguce, svaki gazda radi po 15 sati dnevno...uostalom smijesno je pricati da nekome lova kapa i sl. jako je malo gazdi koji su stvarno bogati ljudi, ogrimna vecina je u strasnim problemima, krediti, plate svaki mjesec, valja stalno nalaziti posao, porezi, i milion drugih kuraca, nema tu ni blizu selameta koliko ti mislis, probaj ako meni ne vjerujes....ne moze tebi niko dati platu ako ne radis vjeruj mi, nema tu nekih sehara i para na kamariibizza wrote: ↑18/03/2020 16:46Cek malo, znaci dok im donose lovu, dobir su, kada im pestane kapati i kad moraju iz sehare da izvuku samo 5 % da prekrpe mjesec dva-onda jebo te radnike nek idu negdje drugo ? Zbog takvog razmisljanja je i otislo 500 hiljada ljudi iz drzave, a otici ce jos tri puta toliko.emigrazione wrote: ↑18/03/2020 16:41 Otvorite firmu pa naprdjujte, gazde picke nece da placajupa niste pupcanom vrpcom vezani za njih, ima valjda drugih poslodavaca...normalno da ce svi na neplaceno, sta treba niko nista da ne radi, a plata i doprinosi da kaplju kurko dokoljenko, otvarajte pa placajte ko vam brani...ovdje neki nisu normalni
- Challenger_
- Location: 永恆 - bez podrumskih entiteta i taketo-maketo koalicije
#3645 Re: Šta kada se Korona virus pojavi u BiH?? POGLEDATI PRVI POST!
Ne.tap3ah75 wrote: ↑18/03/2020 07:50Pikaju li se migranti?Challenger_ wrote: ↑18/03/2020 00:34 Pustahija. Još samo fali da zombiji počnu da bauljaju po ulicama.
Oni su, očigledno, iznad zakona.
- HakanSukur
#3646 Re: Šta kada se Korona virus pojavi u BiH?? POGLEDATI PRVI POST!
Last edited by HakanSukur on 18/03/2020 17:18, edited 1 time in total.
- emigrazione
#3647 Re: Šta kada se Korona virus pojavi u BiH?? POGLEDATI PRVI POST!
Ja sam frapiran kakvih likova ima, pa ne mogu da vjerujem jebote
vi ste kontali u kapitalizmu cete svi biti kapitalisti
...niste citali ona mala sitna slova na uputstvu za upotrebu 
-
sole2mio
#3648 Re: Šta kada se Korona virus pojavi u BiH?? POGLEDATI PRVI POST!
emigrazione wrote: ↑18/03/2020 17:00
Ljudi nece odgovornosti, svi hoce da rade od 8 do 16 i da imaju sve u zivotu, nemoguce, svaki gazda radi po 15 sati dnevno...uostalom smijesno je pricati da nekome lova kapa i sl. jako je malo gazdi koji su stvarno bogati ljudi, ogrimna vecina je u strasnim problemima, krediti, plate svaki mjesec, valja stalno nalaziti posao, porezi, i milion drugih kuraca, nema tu ni blizu selameta koliko ti mislis, probaj ako meni ne vjerujes....ne moze tebi niko dati platu ako ne radis vjeruj mi, nema tu nekih sehara i para na kamari
od a do ž , svo opisao
jos plus da nema ovih limita koje banka daje, a primoran si da ih koristis jer drugacije neke obaveze ne bi mogao pozavrsavati.
Last edited by sole2mio on 18/03/2020 17:14, edited 1 time in total.
- Challenger_
- Location: 永恆 - bez podrumskih entiteta i taketo-maketo koalicije
#3649 Re: Šta kada se Korona virus pojavi u BiH?? POGLEDATI PRVI POST!
Šta drugo očekivati od sitnih seoskih varalica, od pohlepne samožive seljadije.O'zone wrote: ↑18/03/2020 17:08 Testovi se troše samo na one koji imaju simptome![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
I ja budala
- Industrialyzer
#3650 Re: Šta kada se Korona virus pojavi u BiH?? POGLEDATI PRVI POST!
Kupi X6 od prvog profita i onda se zali sto nema para za crne daneemigrazione wrote: ↑18/03/2020 17:12 Ja sam frapiran kakvih likova ima, pa ne mogu da vjerujem jebote![]()
vi ste kontali u kapitalizmu cete svi biti kapitalisti
...niste citali ona mala sitna slova na uputstvu za upotrebu
![]()