Šta kada se Korona virus pojavi u BiH?? POGLEDATI PRVI POST!
Moderator: O'zone
-
nekome
#3476 Re: Šta kada se Korona virus pojavi u BiH?? POGLEDATI PRVI POST!
https://www.theverge.com/2020/3/17/2118 ... treatments
Medical company threatens to sue volunteers that 3D-printed valves for life-saving coronavirus treatments
Medical company threatens to sue volunteers that 3D-printed valves for life-saving coronavirus treatments
-
MMM1977
#3477 Re: Šta kada se Korona virus pojavi u BiH?? POGLEDATI PRVI POST!
Sklonite jebene migrante sa ulica... Gledam evo na N1 javljanje reportera sa Sebilja, samo se migranti vrte okolo, isto kao da oni ne mogu prenositi virus.
-
daddy-kool
#3478 Re: Šta kada se Korona virus pojavi u BiH?? POGLEDATI PRVI POST!
Vojska je tu radi psihološkog efekta, pravi učinak ima lockdown.pici wrote: ↑18/03/2020 12:10
Ismijavanje je od pocetka al evo da prelomim preko jezika tj tastature vučić je u ovo sad u potpunu u pravu i podrzavam cak i rigoroznije mjere, bolje se ovako hrvat dva mjeseca nego sljedece dvije godine i pitanje je sta ce biti za dvije godine ako se ovo ne zaustavi...
Kod nas je učinjeno što se moglo, na pojedincima je sada da se pritaje i pričuvaju sljedeće 2 sedmice, kako bi zdravstveni sistem mogao izdržati prvi udar. Nadam se da će nakon toga doći do stabilizacije pa će neke stvari postati jasnije.
- pici
- Grijem se na: Ženske gHuzove
- Vozim: Trajvan
- Horoskop: Djevac
#3479 Re: Šta kada se Korona virus pojavi u BiH?? POGLEDATI PRVI POST!
ovo na N1 je nevjerovatno
pa jebem ti migrante i majku, vracaj to nazad sve, deportuj goni ih u pičku materinu, dvajst ih oko sebilja i ponasaju se ko čopor kerova... pritisak na vladu da ih skloni il nek ih EU primi sebi... izgleda morat ce puske radit...
- pici
#3480 Re: Šta kada se Korona virus pojavi u BiH?? POGLEDATI PRVI POST!
UVESTI RIGOROZNIJE MJERE
|
Epidemiolog Zvizdić: Građani moraju shvatiti da je ovo jako ozbiljna situacija
Virusolog i epidemiolog, profesor Šukrija Zvizdić upozorio je da se građani moraju pridržavati naredbi Federalnog štaba civilne zaštite te da moraju svakodnevni način života prilagoditi novonastaloj situaciji.
"Građani moraju shvatiti da je ovo jako ozbiljna situacija, jer virusna infekcija može trajati kraće ili duže, ukoliko budemo neodgovorni", istakao je Zvizdić za Fenu.
Naglasio je da građani trebaju shvatiti da izlaženje iz stana i svi socijalni kontakti moraju biti svedeni na najmanji moguću mjeru.
"Sve zdravstvene usluge, koje nisu urgentne, moraju se svesti na najmanju mjeru, jer se građani kod ljekara mogu inficirati i pogoršati svoje zdravstveno stanje", kazao je.
Budući da je broj zaraženih koronavirusaom nizak, Zvizdić ističe da su mjere adekvatne, ali da će povećanjem broja inficiranih naredbe biti strožije, kao u Italiji ili Španiji.
Kao primjer strožih pravila, naveo je Srbiju, u kojoj je angažovana vojska i gdje su na snazi apsolutne mjere i kontrola.
"Ako se ne budemo ponašali prema ovim naredbama, onda dolaze još rigoroznije zabrane", istakao je.
Zvizdić kaže da se ne može predvidjeti do kada će trajati epidemija, jer je to novi virus.
"Sve stanovništvo na svijetu nema iskustvo sa novim virusom, tako da ne možemo znati šta će se desiti", zaključio je Zvizdić.
ovo je normalno, da su u wuhanu poslusali doktore odmah a ne poslije mjesec dana nebi se ovo nista desilo...
- O'zone
- Globalni moderator
#3481 Re: Šta kada se Korona virus pojavi u BiH?? POGLEDATI PRVI POST!
Ovo je toliko tužno da je smiješno.nekome wrote: ↑18/03/2020 12:11 https://www.theverge.com/2020/3/17/2118 ... treatments
Mislim da neće imati muda da ih tuže ali opet profit je profit.
Al razlika u cijeni 10.999$
-
zrakomlat
#3482 Re: Šta kada se Korona virus pojavi u BiH?? POGLEDATI PRVI POST!

Nu direktora i riječnika. Ričnika, pardon.
- zateznistub
-
Milenkov buraz
#3484 Re: Šta kada se Korona virus pojavi u BiH?? POGLEDATI PRVI POST!
Krupnom kapitali i kapitalistima je bitan samo profit. Zbog ovakvih stvari počinjem preispitivati svoj stav da COVID-19 nije genetski modifikovan i namjerno pušten.O'zone wrote: ↑18/03/2020 12:28Ovo je toliko tužno da je smiješno.nekome wrote: ↑18/03/2020 12:11 https://www.theverge.com/2020/3/17/2118 ... treatments
Mislim da neće imati muda da ih tuže ali opet profit je profit.
Al razlika u cijeni 10.999$![]()
![]()
- O'zone
- Globalni moderator
#3485 Re: Šta kada se Korona virus pojavi u BiH?? POGLEDATI PRVI POST!
Danas je u gradu situacija dosta opuštenija, više je ljudi na ulici, roditelja sa djecom. Doduše primjeti se da više osoba nosi maske i hirurške rukavice.
Što sam ja vidio lokala niti jedan nije radio. Na Montani i Mrkvi piše da rade samo dostave i broj telefona.
Jedino me zbunila lutrija u Grbavičkoj koja je radila e sad ne znam da li je moguće klađenje u njoj
Što sam ja vidio lokala niti jedan nije radio. Na Montani i Mrkvi piše da rade samo dostave i broj telefona.
Jedino me zbunila lutrija u Grbavičkoj koja je radila e sad ne znam da li je moguće klađenje u njoj
- pici
#3486 Re: Šta kada se Korona virus pojavi u BiH?? POGLEDATI PRVI POST!
onaj kreten setao po mostaru i jos uvjek nece da prizna da je bio u italiji nego nema pojma kako se zarazio eno 8 kolega je poslano u izolaciju a izgleda i vise ce ih biti... izbacio je iz stroja sigurno citav vod zdravstvenih radnika koji sad nisu na raspolaganju...
-
Milenkov buraz
#3487 Re: Šta kada se Korona virus pojavi u BiH?? POGLEDATI PRVI POST!
Zataškati će to HDZ, doktor kao nije dobio otkaz jer kao kasnije će o tome. ista su to govna kao i SDA ali mi je neshvatljivo da u ovakvoj situaciji mogu biti toliki đonovi.
Last edited by Milenkov buraz on 18/03/2020 12:35, edited 1 time in total.
-
tap3ah75
#3488 Re: Šta kada se Korona virus pojavi u BiH?? POGLEDATI PRVI POST!
-
coco1
#3489 Re: Šta kada se Korona virus pojavi u BiH?? POGLEDATI PRVI POST!
moze roba cirkulisat koliko hoce, moze i kud god hoce, ali ako nema love za kupovinu, dzaba joj ta cirkulacija. treba shvatiti da je medicinski aspekt ove epidemije jedno, a njen uticaj na ekonomsku situaciju sasvim drugo, mada su usko vezani. mi smo i bez ovoga bili siromasna drzava, nakon ovoga, ako potraje 2 sedmice (o duzem periodu da ne govorim) bit cemo katastrofa. pola grada ne radi, radnici se otpustaju, ne sto su gazde jedva docekale, nego sto nemaju od cega ni sebi platu isplatiti, a ne radnicima, kako placati kredite, obaveze prema drzavi, rezije, kirije za poslovne prostore...? neko ce nesto halaliti? aham, kako da ne.aerodinamika wrote: ↑18/03/2020 00:06prvo lupetjnja je to da se ovo predstavlja kao najcrnji kolaps, danas je bila konferencija culi ste svi kretanje robe nece se o bustavljati, vozaci mogu vozit, samo je smanjen protok ljudi i to ce pogodit turizam, za pet dana stvari ce se vratit ili pocet vracat u normalu, jedna jedina zemlja u evropi koja ima malo vece probleme je italija, niko drugi nema ni priblizne probleme, sad ti meni objasni kako ce biti kolapS?kamberovica polje wrote: ↑17/03/2020 23:54Dobro koji je tebi kurac? Šta je od ovog što je napisao lupetanje?
previse ste ovdje pojedini gledali filmova katastrofe, i previse citate teorije raznih zavjera, vratite se u realnost dok nije prekasno...
u ovoj situaciji najvatznije je ostati bistre glave i raznmisljati racionalno, situavcja uopste nije ni priblizno crna kakon je neki nastoje predstaviti.
Jel stao prevoz robe? nije
jel ima smrtnih slucajeva u bosni? nema
ima li ijedna zemlja da je priblizna italiji po briju umrlih? nema
itd.
drugo je ako gledas sve kroz crne naocale onda je istina sve je tamno i crno i nema nikakve perspektive
slusam onog viskovica, kaze, nije korektno da se radnici otpustaju. sta je vlada rs poduzela i obecala privrednicima kao pomoc u ovoj situaciji? nista, ali ce ta vlada traziti od izvrsne vlasti da se uradi sve kako bi se budzet uredno punio, odnosno, da svi privrednici izmire svoje obaveze, kako bi uhljebi imali sve uredno i na vrijeme. od cega u ovakvoj situaciji? ista situacija je i u fbih. i kad ovo sve stane, nece se preko noci situacija normalizovati. trebat ce dosta vremena, a taj period je ovisan o periodu ovih mjera.
sto duze budu ove mjere zabrana na snazi, idemo u vecu ekonomsku dubiozu
-
tap3ah75
#3490 Re: Šta kada se Korona virus pojavi u BiH?? POGLEDATI PRVI POST!
Imal' pasoš?
Može valjda u njemu vidjeti.
- pici
#3491 Re: Šta kada se Korona virus pojavi u BiH?? POGLEDATI PRVI POST!
N1 uzivo voditelji ima jedno pola sata je bilotap3ah75 wrote: ↑18/03/2020 12:34Koja emisija?
U koliko je bilo.
Da potražim.
- pici
#3492 Re: Šta kada se Korona virus pojavi u BiH?? POGLEDATI PRVI POST!
-
daddy-kool
#3493 Re: Šta kada se Korona virus pojavi u BiH?? POGLEDATI PRVI POST!
-
Bazinga1234
-
Nadzorna_ploca
#3495 Re: Šta kada se Korona virus pojavi u BiH?? POGLEDATI PRVI POST!
Majko mila jeli ovo neka skrivena kamera 
-
Mogy87
#3496 Re: Šta kada se Korona virus pojavi u BiH?? POGLEDATI PRVI POST!
Lutriji ne radi uplata. Zaposleni radi inventuru, ali korisnicima usluga nije dozvoljen ulaz.O'zone wrote: ↑18/03/2020 12:31 Danas je u gradu situacija dosta opuštenija, više je ljudi na ulici, roditelja sa djecom. Doduše primjeti se da više osoba nosi maske i hirurške rukavice.
-
palermo
#3497 Re: Šta kada se Korona virus pojavi u BiH?? POGLEDATI PRVI POST!
ma prolazi sa licnom EU, tu mema.pecata da mozes odmah vidjeti...daddy-kool wrote: ↑18/03/2020 12:37Ima barem 2.
-
Milenkov buraz
#3498 Re: Šta kada se Korona virus pojavi u BiH?? POGLEDATI PRVI POST!
Dragi Bože bagre...i ovo su zdravstveni radnici?
Pa i Sebija Izetbegović je svjetlosnim godinama iznad ovih žohara. Baš isto nadrealisti.
Last edited by Milenkov buraz on 18/03/2020 12:47, edited 1 time in total.
-
Jim Smorrison
#3499 Re: Šta kada se Korona virus pojavi u BiH?? POGLEDATI PRVI POST!
-
Nanox7
#3500 Re: Šta kada se Korona virus pojavi u BiH?? POGLEDATI PRVI POST!
I ja upravo da napisem isto nadrealisti bog te. HahahMilenkov buraz wrote: ↑18/03/2020 12:47Dragi Bože bagre...i ovo su zdravstveni radnici?![]()
![]()
Pa i Sebija Izetbegović je svjetlosnim godinama iznad ovih žohara. Baš isto nadrealisti.