Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!

Moderator: O'zone

Locked
Mogy87

#8151 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!

Post by Mogy87 »

Cortado wrote: 18/03/2020 11:40
Mogy87 wrote: 18/03/2020 09:52 Molim Vas da procitajte clanak koji sam postavila koji navodi mjere koje je Kina provodila. Ako mozemo tako nema brige.
Italija je nas potencijalni pandan. Mi vrlo vjerovatno imamo unutarbolnicku infekciju bas kao i Italija.
Kina je (doduse kasno) uvela potpuno lock-down. Postoje snimci gdje ljudima vare ulazna vrata apraratom da ne bi mogli izlaziti.

:thumbup: I bravo, pun pogodak za bolnicku infekciju, jer cim se patogen pojavi u bolnici, to je gotovo nemoguce zaustaviti i to postaje zariste. Ne znam da li je to slucaj kod nas, ali ako neka od bolnica ima prilicno opusten pristup ovome, onda vrlo moguce.

Dva pacijenta sa teskom upalom pluca uzrokovanom COVIDom su cijeli dan setali po bolnici (cum, rentgen) na kraju smjesteni na pulmologiji. Dosli iz Italije i slagali, preko veze primljeni uz redovnu proceduru.
https://www.klix.ba/vijesti/bih/tuzilas ... /200318049
sumirprimus

#8152 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!

Post by sumirprimus »

Meni samo nije jasno nisu oni isli na skijanje u januaru il fevruaru u austriju nego prije vikend dva a u jeku ove price o koroni. O cemu i kako oni razmisljaju planiraju analiziraju :lol: :-)
sumirprimus

#8153 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!

Post by sumirprimus »

Meni samo nije jasno nisu oni isli na skijanje u januaru il fevruaru u austriju nego prije vikend dva ili u italiju a u jeku ove price o koroni. O cemu i kako oni razmisljaju planiraju analiziraju :lol: :-)
pici
Grijem se na: Ženske gHuzove
Vozim: Trajvan
Horoskop: Djevac

#8154 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!

Post by pici »

sherbett wrote: 18/03/2020 11:42
orbita12 wrote: 18/03/2020 11:37 Ovdje sve ludje od ludjeg, kakva histerija i panika, ovo nije vidjeno otkad je ove moderne ere koja nam omogucava da sve pratimo uzivo.
Na jednoj strani imamo medije koje bi sve trebalo zatvoriti, evo npr N1 , koji bi trebao biti najozbiljniji medij a takvo sirenje panike ne vidjeh odavno, mislim da u toku jednog sata programa sto puta spomenu koronu, ohanite malo ja ga jebem, znam da ste jedva docekali da imate o cemu pricati ali ubiste u mozak ove ljude pogotovo starije , te vise stvarate problema nego sto ga rjesavate. I takodjer ove forumase, tipa pici ja bih banovo za sva vremena, cak sam jedno vrijeme mislio da se lik sprda sa svima nama jer ne mogu svatiti da neka odrasla osoba moze ovako paniciti (jos uvijek se nadam da se zajebava)
S druge strane imamo likove poput medicinskog brata koji je vrijedjao sve one koje se ne slazu sa njim, a evo i on se malo usutio kako je virus ubrzo, tako da kazem.
Moje misljenje da je nemoguce odrzati karantin duze vrijeme, jer ce posljedice koje osjeti ekonomija u bih biti strasne u odnosu na posljedice virusa, i mislim da ce vecina drzava nakon mjesec dana skontati da jednostavno nije moguce drzati ljude u izolaciji i da je isplativije naci drugi nacin borbe.
I jos jednom molim medije da ne ubijaju ljude u pojam, pa ljudi kod nas, pogotovo stariji povjeruju kad na fb procitaju da se korona lijeci lukom, pa mozete zamisliti sta se onda desava u njihovim glavama kad procitaju ili vide vijesti na internetu i tv-u.
STOP TERORU MEDIJA !!!!!
Treba ukinut internet a ne kretanje
nikad...
Seksi trend na Instagramu zbog izolacije: Ljepotice poziraju golišave u svojim kućama

NSTAGRAMUŠE diljem svijeta pronašle su način kako da čak i iz koronavirusa izvuku nešto seksepilno. Starlete, reality zvijezde, modeli i influencerice pokrenule su trend "seksi samoizolacije", što znači da objavljuju golišave fotografije iz svojih kuća i stanova, gdje trenutno dane provode izolirane od drugih u sklopu mjera zaštite od koronavirusa.

Trend su na velika vrata uvele Demi Rose Mawby i Kinsey Wolanski koje su pozirale potpuno gole sunčajući se na Bahamima gdje se trenutno "izoliraju" dok svijetom hara koronavirus. "Partnerice iz karantene", napisale su u opis vruće fotografije.
Image

zivjeo internet....
strucnjakdemagog

#8155 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!

Post by strucnjakdemagog »

Da je pravne države, slijedila bi im robija, ali ne bi me začudilo da se izvuku uz neku uslovnu ili novčanu kaznu.
uglavnomja

#8157 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!

Post by uglavnomja »

planetu ocekuje ekonomska katastrofa ako ovo potraje
Ima Bosne_Bice Bosne
Location: The field “Location” is too short, a minimum of 2 characters is required.

#8158 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!

Post by Ima Bosne_Bice Bosne »

GAU8 wrote: 18/03/2020 11:29
sumirprimus wrote: 18/03/2020 11:09
Ima Bosne_Bice Bosne wrote: 18/03/2020 11:06

USA ima plan, koji je Obama potpisao, po kojem su smrtno bolesne i starije osobe (70+) zadnje na ljestvici prioriteta lijecenja u vakvim krizama.

Bolje sacuvati ekonomiju nego slabu kariku u drustvu.
Surovo realno i kad i ako bude stani pani ne ocekujte drukciji prisrup nigdje pa ni kod nas.
I tom i pricamo
Dobrojutro Kolumbo, pa Italija to radi vec 10 dana....
Koji ste vi biseri....
Samo sto nije 70 godina, vec odbacuju i 50 godisnjake pa i mladje ukoliko imaju dodatne bolesti koje im smanjuju izglede.
Zamisli peh-a recimo da imas dijabetes, 40 ti godina. Fasujes Koronu,
U normalnom sistemu bi imao realne sanse da zivis manje vise nesmetano.
Sada ti kazu zao mi je buraz ovaj vamo nema dijabetes, on nam je preci...
Pa?

Sada zbog takvih, koji i jesu ta najslabija karika, treba ugroziti zivot cijeloj zajednici!?

Ja sa 65-godisnjak i, ako mogu da biram, zrtvovao bih sebe za sigurnost i buducnost mladjih u ovakvim situacijama.

Propast ekonomije i posljedice koje nastaju nakon ne stede 95% stanovnistva, a djeca cu cesto prve zrtve. :sad:
mk ultra
Grijem se na: Ugalj
Vozim: Bahato
Horoskop: Maćak

#8159 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!

Post by mk ultra »

shalla wrote: 18/03/2020 11:41 Samo, jebo mater i naš narod je jako jako glup i maltene da kažem bezobrazan. Ja radim u banci, u poslovnici, dakle na tzv. frontu i u ovih proteklih par dana je 70% klijenata bilo ovi najugroženiji, 60+ godina. Došli ljudi da plaćaju komunalije, da vide dokad im važi kartica, kolika je kamata na oročenje itd itd. Vrlo mali broj njih je došao da podigne pare. I ja rekao zaštitarki, reci ljudima izaći ću ja kome god bude trebalo pomoći na bankomat, da ne ulaze u poslovnicu... U ova 3 dana je to uradilo ukupno 7 ljudi, SEDAM?!?
Maloprije stanem na kasi, ostavim 1m ispred, kad eto ga upada ispred mene. Reko u red, kaze ne stojis na mjestu :shock:
Reko stojim na pravom mjestu, drzim odstojanje
Kaze to ti neki intelektualac pa se plašiš

Njemu u korpi hladno 30kom domestosa :?
dječak sa šibicama

#8160 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!

Post by dječak sa šibicama »

Vi naravno znate da postoje ljudi koji su jedva docekali da snime vlog iz Milana ili Ljubljane ili Bergama u kojem ce reci "ljudi ovo je kataklizma, uzas, svi cemo umrijeti" ili "ma nista to nije, lazu vas", i dobiju stotine hiljada pregleda.
sumirprimus

#8161 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!

Post by sumirprimus »

:
sherbett wrote: 18/03/2020 11:55
sumirprimus wrote: 18/03/2020 11:52 Meni samo nije jasno nisu oni isli na skijanje u januaru il fevruaru u austriju nego prije vikend dva a u jeku ove price o koroni. O cemu i kako oni razmisljaju planiraju analiziraju :lol: :-)
Pa sta se cudis.. to je takva ekipa.. doktori poslovbjaci.. oni idu na skijanje svaki vikend do maja ako ima snijega.
Vjerovatno su mislili da nece njih ili nisu uopce mislili.
Pa moja mama je htjela ovaj vikend u Sloveniju na skijanje.
Moj brat joj je reko da ce ju orijavit policiji.
Srecom, zatvorili su granocu pa nije mogla.

Jednostavno ne shvaca ozbiljno.
Eno je sad sjedi doma
Jasno je meni to imam i sam takve oko sebe ali opet mart korona italija austrija,jbeni crveni upitnik iznad glave da valja :lol: :-)
daddy-kool

#8162 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!

Post by daddy-kool »

mk ultra wrote: 18/03/2020 11:57
shalla wrote: 18/03/2020 11:41 Samo, jebo mater i naš narod je jako jako glup i maltene da kažem bezobrazan. Ja radim u banci, u poslovnici, dakle na tzv. frontu i u ovih proteklih par dana je 70% klijenata bilo ovi najugroženiji, 60+ godina. Došli ljudi da plaćaju komunalije, da vide dokad im važi kartica, kolika je kamata na oročenje itd itd. Vrlo mali broj njih je došao da podigne pare. I ja rekao zaštitarki, reci ljudima izaći ću ja kome god bude trebalo pomoći na bankomat, da ne ulaze u poslovnicu... U ova 3 dana je to uradilo ukupno 7 ljudi, SEDAM?!?
Maloprije stanem na kasi, ostavim 1m ispred, kad eto ga upada ispred mene. Reko u red, kaze ne stojis na mjestu :shock:

:lol: :lol: :izet:

Možda je takvim najlakše reći imam koronu, pa čuvam druge. :mrgreen:
Last edited by daddy-kool on 18/03/2020 12:00, edited 1 time in total.
TheRealist

#8163 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!

Post by TheRealist »

GAU8 wrote: 18/03/2020 11:30 Ovdje je kriva bolnica. Ne treba da vjeruju pacijencima vec da svakoga tretiraju kao da ima koronu dok se ne dokaze suprotno.
kratko i jasno
A kako da se to uradi? Potrošili bi testove do 10 ujutro tog dana kada bi se za to odlučili. Ljudi moraju biti iskreni. S tim da ako je neko od medicinskog osoblja korumpiran, a pogotovo ako je na nekoj boljoj poziciji, onda smo donji.....

A i da imamo testove, gdje bi sa tim ljudima dok čekaju rezultate? Ne ide to tako, testiranja masovna se neobavljaju tako.
sumirprimus

#8164 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!

Post by sumirprimus »

:lol: meni tako baba nekaka u marketu ja se odmaknem ona uz mene ja se odmaknem opet ona uz mene i potapsa me ne brini sinko necu prije tebe.reko baba ba korona gledas li vijesti Jbo te neblak i dan :lol: :lol:
Last edited by sumirprimus on 18/03/2020 12:02, edited 1 time in total.
Labirint

#8165 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!

Post by Labirint »

orbita12 wrote: 18/03/2020 11:37 Ovdje sve ludje od ludjeg, kakva histerija i panika, ovo nije vidjeno otkad je ove moderne ere koja nam omogucava da sve pratimo uzivo.
Na jednoj strani imamo medije koje bi sve trebalo zatvoriti, evo npr N1 , koji bi trebao biti najozbiljniji medij a takvo sirenje panike ne vidjeh odavno, mislim da u toku jednog sata programa sto puta spomenu koronu, ohanite malo ja ga jebem, znam da ste jedva docekali da imate o cemu pricati ali ubiste u mozak ove ljude pogotovo starije , te vise stvarate problema nego sto ga rjesavate. I takodjer ove forumase, tipa pici ja bih banovo za sva vremena, cak sam jedno vrijeme mislio da se lik sprda sa svima nama jer ne mogu svatiti da neka odrasla osoba moze ovako paniciti (jos uvijek se nadam da se zajebava)
S druge strane imamo likove poput medicinskog brata koji je vrijedjao sve one koje se ne slazu sa njim, a evo i on se malo usutio kako je virus ubrzo, tako da kazem.
Moje misljenje da je nemoguce odrzati karantin duze vrijeme, jer ce posljedice koje osjeti ekonomija u bih biti strasne u odnosu na posljedice virusa, i mislim da ce vecina drzava nakon mjesec dana skontati da jednostavno nije moguce drzati ljude u izolaciji i da je isplativije naci drugi nacin borbe.
I jos jednom molim medije da ne ubijaju ljude u pojam, pa ljudi kod nas, pogotovo stariji povjeruju kad na fb procitaju da se korona lijeci lukom, pa mozete zamisliti sta se onda desava u njihovim glavama kad procitaju ili vide vijesti na internetu i tv-u.
STOP TERORU MEDIJA !!!!!
To je to!!
Cortado

#8166 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!

Post by Cortado »

:lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

To da ispira grlo :D :lol:
dječak sa šibicama

#8167 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!

Post by dječak sa šibicama »

Naravno, vi takodje znate da na KCUS-u trenutno 10000000% ima kumova, jarana, jaranica koje preko reda upadaju na testiranje jer im je Seka jaranica.
Riddle

#8168 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!

Post by Riddle »

sherbett wrote: 18/03/2020 11:52
Riddle wrote: 18/03/2020 11:49 Cuj ukinuti internet, a najvise postova ima ovdje :lol:

Pa u ovoj izolaciji mi internet pomaze da budem u kontaktu s ljudima koje ne mogu vidjeti, da razgovaram, dam i primim utjehu ako treba...
Citaj knjige, salji pisma.
Ne znam koje si godiste, al zivjelo smo i bez interneta sasvim dobro i bili informirani.
Al kvalitetno informirani.
Nije ni u ratu bilo interneta
Ti bi ukinula jedno od najvecih prednosti danasnjeg drustva?

Citanje knjiga je jedno od stvari koje radim ovih dana, pretezno zahvaljujuci internetu. Da saljem pisma kazes? Ali ovaaaaj... Moram prekinuti izolaciju, otici do poste i izloziti sebe i druge zarazi. :D Necu ni spominjati brzinu prenosa informacija, nego samo pitati obecavas li mi da ce moje pismo uopste sad stici na odredjenu destinaciju? Ne moras mi spominjati rat, moje djetinjstvo je pocelo u okupiranom Sarajevu, znam kako je zivjeti u kamenom dobu i nikad se ne bih vratio, hvala.
King Theoden

#8169 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!

Post by King Theoden »

Još jedan stručnjak koji tvrdi kako je karantena ustvari velika glupost.
Nažalost, samo za one koji znaju njemački jezik :(

GAU8

#8170 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!

Post by GAU8 »

uglavnomja wrote: 18/03/2020 11:56 planetu ocekuje ekonomska katastrofa ako ovo potraje
Sta znaci ekonomska katastrofa?
Mozda je jedan reset sistema zgodna stvar :run:

Ionako smo vec par godina puhali balon....
Diwan

#8171 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ?

Post by Diwan »

amar1994 wrote: 25/01/2020 00:00 Vjestacki virus ;-) ,kakve zabe kakvi sismisi :-)

PS.za par sedmica krece vakcina i obrcu se milioni u farmaceutskim industrijama..
To sa farmacijom i njihovom zaradom ovdje nije slučaj. To bi bilo najbolje i sad bi potpisao da se o tome radi, ali ovdje se radi o vrlo sinister planu i programu koji bojim se ima vrlo teške posljedice po čovječanstvo u budužnosti. Ponavljam ponovo da je virus povod za sve drugo što se dešava i što bi se moglo desiti. Imamo posla sa vrlo zlim namjerama, ljudima i čemu još.
Mate_Miso_Kovac

#8172 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!

Post by Mate_Miso_Kovac »

Seka je to garant riješila na moderan i inovativan način:

Image

:evil:
Ima Bosne_Bice Bosne
Location: The field “Location” is too short, a minimum of 2 characters is required.

#8173 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!

Post by Ima Bosne_Bice Bosne »

pici wrote: 18/03/2020 11:54 Image

zivjeo internet....
[/quote]

To @pici! To nam treba, j...sh koronu! :D :D
Diwan

#8174 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!

Post by Diwan »

King Theoden wrote: 18/03/2020 12:05 Još jedan stručnjak koji tvrdi kako je karantena ustvari velika glupost.
Nažalost, samo za one koji znaju njemački jezik :(

Više vjerujem ovakvim izolovanim mišljenjima nego mainstream nauci i stručnjacima.
Riddle

#8175 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!

Post by Riddle »

sherbett wrote: 18/03/2020 12:07Sta je manje zlo? Ukidanje interneta radi prekida masovne histerije i laznih vijesti ili to sto ti neces citat knjige preko interneta? Jel to knjige inace ne postoje?
Alternativa postoji.
Argumentiraj dalje
:mrgreen:

Nemam argumenata, pobijedila si. :thumbup:
Locked