Ma jasno Htjela sam od njega cuti
Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!
Moderator: O'zone
- Bluemore
- Bluemore
#7577 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!
Inkubacija je i do 27 dana mogucaDonieBrasco wrote: ↑17/03/2020 19:53 Ovima sto se igraju sa ciframa i svakodnevnim objavama bez pokrica treba zabraniiti internet. Ne shvatam ovo Italiji dneveno po 3.500 pa sta oni rade tamo ako je potpuna karantena, hodaju normalno, ispijanje kafa na trgovima, koncerti, okupljanja pa ih hiljade dnevno ?
Zajebava se neko opasno sa ciframa, generlno se bespotrebno siri panika i kod nas i u svijetu. A također bi se dodtakao retarada "nece mene" pa nastavljalju sve aktivnosti i mimo svih upozorenja, evo gledam na HRT neki debili otisli sad preko vikenda u Austriju na skijanje i zarazili se pa hajde nazad kuci da se siri.
Slusajte upute i ne pravite se pametni, kuca - posao - kuca, maramice, maske na usta, pranje ruku, to je minimum koji svi mozemo.
- Bluemore
#7578 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!
Nemam komentarMorningStar wrote: ↑17/03/2020 19:54Pa kud ces dalje - ako je u njemackoj i tako kazu - poslusajte - znaci ako se zakasljete zovte klinicki da vas testiraju.Bluemore wrote: ↑17/03/2020 19:51Cura je u de ona radi u bolniciMorningStar wrote: ↑17/03/2020 19:42
Znaci ako se zakasljete - nazovite odmah i trazite da vam se rest uradi - imamo 300 testova trenutno. Samo pametno pisati i citati po forumu obavezno i postupati sta god ko napise tako odmah.
![]()
- MorningStar
#7579 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!
Rekao sam ja jedno 3 mjeseca se zakljucajte konzervi i internet iskljucite da kroz zicu ne ubode.Bluemore wrote: ↑17/03/2020 19:56Inkubacija je i do 27 dana mogucaDonieBrasco wrote: ↑17/03/2020 19:53 Ovima sto se igraju sa ciframa i svakodnevnim objavama bez pokrica treba zabraniiti internet. Ne shvatam ovo Italiji dneveno po 3.500 pa sta oni rade tamo ako je potpuna karantena, hodaju normalno, ispijanje kafa na trgovima, koncerti, okupljanja pa ih hiljade dnevno ?
Zajebava se neko opasno sa ciframa, generlno se bespotrebno siri panika i kod nas i u svijetu. A također bi se dodtakao retarada "nece mene" pa nastavljalju sve aktivnosti i mimo svih upozorenja, evo gledam na HRT neki debili otisli sad preko vikenda u Austriju na skijanje i zarazili se pa hajde nazad kuci da se siri.
Slusajte upute i ne pravite se pametni, kuca - posao - kuca, maramice, maske na usta, pranje ruku, to je minimum koji svi mozemo.
- Bluemore
#7580 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!
Nijemci ce Bas zbog straha da se ne desi inficiranje po bolnicama uvesti svako jutro testiranje osoblja
Onako
Onako
-
Ermin ZM
#7581 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!
Ja sam u Njemackoj, i jbg ko pusac svako jutro hripam ko medjed. Odem jutros u prodavnicu, a jos me jutarnji kasalj drzi, pocnem kasljat ja kad ljudi pocese bjezat od mene ko da sam sugavMorningStar wrote: ↑17/03/2020 19:54Pa kud ces dalje - ako je u njemackoj i tako kazu - poslusajte - znaci ako se zakasljete zovte klinicki da vas testiraju.Bluemore wrote: ↑17/03/2020 19:51Cura je u de radi u bolniciMorningStar wrote: ↑17/03/2020 19:42
Znaci ako se zakasljete - nazovite odmah i trazite da vam se rest uradi - imamo 300 testova trenutno. Samo pametno pisati i citati po forumu obavezno i postupati sta god ko napise tako odmah.
![]()
- Bluemore
#7582 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!
Ti mozes pricati Sta hocesMorningStar wrote: ↑17/03/2020 19:58Rekao sam ja jedno 3 mjeseca se zakljucajte konzervi i internet iskljucite da kroz zicu ne ubode.Bluemore wrote: ↑17/03/2020 19:56Inkubacija je i do 27 dana mogucaDonieBrasco wrote: ↑17/03/2020 19:53 Ovima sto se igraju sa ciframa i svakodnevnim objavama bez pokrica treba zabraniiti internet. Ne shvatam ovo Italiji dneveno po 3.500 pa sta oni rade tamo ako je potpuna karantena, hodaju normalno, ispijanje kafa na trgovima, koncerti, okupljanja pa ih hiljade dnevno ?
- DuckZz
#7583 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!
Studenti BiH u Italiji i Španiji VIDEO INTERVJU

https://sarajevskasehara.com/2020/03/vi ... je-od-kuge
https://sarajevskasehara.com/2020/03/vi ... -razmjeni/

https://sarajevskasehara.com/2020/03/vi ... je-od-kuge
https://sarajevskasehara.com/2020/03/vi ... -razmjeni/
-
kakavdanakneiskustvu
- Sanabija
#7585 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!
Izvini jesi li ti normalan? Otkud 30.000 za 10 dana? Ovakve postove treba makar brisati!Cortado wrote: ↑17/03/2020 18:30 Italija opet broj 345 mrtvih. U zadnja 3 dana 1000 mrtvih. Ako nastavi ovim trendom, a nazalost sve ukazuje da hoce, za 10 dana ce imati 30.000 mrtvih. Zanimljiv detalj je da je u Italiji procenat smrtnosti u svim slucajevima koji su imali neki ishod (oporavljeni/umrli) frapantnih 46%.
Na zalost i za to treba vremena. Efekt izolacije bi se tek mogao vidjeti nakon 14 dana od uvodjenja naredbe o izolaciji.
- plain vanilla
- Location: Jer ti si jedini način da pokrijem golotinju ove detinje duše...
#7586 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!
Nisu se danas zarazili. 15 dana je inkubacija, pa dok se neko javi, urade testove...DonieBrasco wrote: ↑17/03/2020 19:53 Ovima sto se igraju sa ciframa i svakodnevnim objavama bez pokrica treba zabraniiti internet. Ne shvatam ovo Italiji dneveno po 3.500 pa sta oni rade tamo ako je potpuna karantena, hodaju normalno, ispijanje kafa na trgovima, koncerti, okupljanja pa ih hiljade dnevno ?
Sluzbeno novih 3k, nesluzbeno sigurno vise.
- pizarro
- piupiu
#7588 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!
Novi dijagnostički test iz Belgije:
New test to diagnose coronavirus developed by University of Namur
https://www.brusselstimes.com/all-news/ ... -of-namur/
New test to diagnose coronavirus developed by University of Namur
https://www.brusselstimes.com/all-news/ ... -of-namur/
- moa
#7589 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!
zasto mislis sto su kinezi izvelu vojsku na ulice i zabranili totalno izlazak iz kuće. ne mozes drugacije nego policijski sat uvesti i to je to nema druge.pici wrote: ↑17/03/2020 19:46ovo europa opsno prestize kineze i po zarazenim i po mrtvima... bas smo nedisciplinovana stokaErmin ZM wrote: ↑17/03/2020 19:28 https://interaktiv.morgenpost.de/corona ... -weltweit/
Ovde mozete pratit, updatuju poprilicno azurno. Ne pise za tih novih 350 u Italiji nista
-
DonieBrasco
#7590 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!
MUP nije našao 50 osoba koje su u samoizolaciji, a 25 ih napustilo BiH
http://ba.n1info.com/Vijesti/a417123/MU ... aciji.html
Ja ne shvatam pojedince sta rade prvo sebi pa onda i svima ostalima.
- Dozer
#7591 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!
A sto se tice ovog lika u Mostaru - https://www.hercegovina.info/vijesti/mo ... um/183303/
Ono sto ne pise do kraja, a sto mi kazu raja s klinickog u Mostaru, jeste da je lik dosao iz Italije prije neki dan, a onda se javio u bolnicu s vec teskom upalom pluca, i on i sin mu. Onda ih je kum, uz saglasnost direktora, primio i bez testiranja na coronu smjestio, pazi sad - na regularno odjeljenje pulmologije, ne u karantin.
Pri tome, iako je kum znao, a vjerovatno i direktor jer je lik valjda nekakav tajkun, sto znaci HDZ, uopste nisu nikome rekli da su dosli iz Italije nedavno.
2 dana su obojica lezali tu, kretali se, bili u dodiru s ko zna koliko ljudi, i tek nakon 2 dana je uradjeno testiranje na coronu, gdje je ispalo da je stari pozitivan. Sin, navodno, nije (sto nema nikakve logike, jer su obojica primljeni pod upalom pluca)..
U bolnici opsti haos.
Nesto slicno, samo ne s ovakvom neodgovornoscu, desilo se i u Italiji, gdje se zaraza prvo desila u bolnicama i automatski napala vec lezece pacijente.
Ako su sada plucni bolesnici bez corone, koji su lezali na pulmologiji, dobili coronu od ovoga, i ako neko od njih umre - i direktor i kum trebaju dobiti bar po 10 godina zatvora, a tajkunu 20.
Ono sto ne pise do kraja, a sto mi kazu raja s klinickog u Mostaru, jeste da je lik dosao iz Italije prije neki dan, a onda se javio u bolnicu s vec teskom upalom pluca, i on i sin mu. Onda ih je kum, uz saglasnost direktora, primio i bez testiranja na coronu smjestio, pazi sad - na regularno odjeljenje pulmologije, ne u karantin.
Pri tome, iako je kum znao, a vjerovatno i direktor jer je lik valjda nekakav tajkun, sto znaci HDZ, uopste nisu nikome rekli da su dosli iz Italije nedavno.
2 dana su obojica lezali tu, kretali se, bili u dodiru s ko zna koliko ljudi, i tek nakon 2 dana je uradjeno testiranje na coronu, gdje je ispalo da je stari pozitivan. Sin, navodno, nije (sto nema nikakve logike, jer su obojica primljeni pod upalom pluca)..
U bolnici opsti haos.
Nesto slicno, samo ne s ovakvom neodgovornoscu, desilo se i u Italiji, gdje se zaraza prvo desila u bolnicama i automatski napala vec lezece pacijente.
Ako su sada plucni bolesnici bez corone, koji su lezali na pulmologiji, dobili coronu od ovoga, i ako neko od njih umre - i direktor i kum trebaju dobiti bar po 10 godina zatvora, a tajkunu 20.
Last edited by Dozer on 17/03/2020 20:15, edited 4 times in total.
- moa
#7592 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!
I ovi doktori su mahniti!!!Dozer wrote: ↑17/03/2020 20:10 A sto se tice ovog lika u Mostaru - https://www.hercegovina.info/vijesti/mo ... um/183303/
Pri tome, iako je kum znao, a vjerovatno i direktor jer je lik valjda nekakav tajkun, sto znaci HDZ, opste nisu nikome rekli da su dosli iz Italije nedavno.
2 dana su obojica lezali tu, kretali se, bili u dodir s ko zna koliko ljudi, i tek nakon 2 dana je uradjeno testiranje na coronu, gdje je ispalo da je stari pozitivan. Sin, navodno, nije.
-
DonieBrasco
#7593 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!
To su degenerici jednom rijecju, evo gledam u Hrvatskoj idu preko vikenda na skijanje u Austriju, na druge izlete, kaze zarazili se pa ko vas yebe gdje vam je pamet.
- Vitezanin
#7594 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!
Dakle, corona će nas primarno jeb... ne samo jer se širi brzo nego jer joj seljačine, korupcija i veze idu na ruku. Dakle, sve izlazi na površinu, sva naša bijeda od odnosa prema sebi, struci i drugima će nas ovdje pokopati. Super.
-
Alles-Tamam
#7595 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!
EU zabranila ulazak na 30 dana svima van evropske unije.
Majka Merkel upravo održala govor
Majka Merkel upravo održala govor
-
immuno
#7596 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!
Zeni je 48 godina neznaju tacno od cega je umrla jos uvijek nema info.... Bila je sama neznaju jel bila zarazena512MB wrote: ↑17/03/2020 07:15Pitanje, koliko je ova žena od juče u Beču imala godina i da li je imala poznatu bolest od prije? Mediji kažu samo <50.immuno wrote: ↑17/03/2020 01:13 Bravo psiholosko stanje ce biti i vec jeste jako jako veliki Problem.U Tirolu gdje je zabrana izlaska iz kuca vec imaju slucajeve nasilja u porodici tuca i slicno.Mislim da mladi mogu tu odigrati veliku ulogu stalnom komunikacijom cesto zvati,slati inetresantne Price,tekstove ,fotografije.Davati im neke zadatke koju mogu obaviti u toj situaciji mama ispleti mi sal,de napisi mi svoje recepte da kuham po njima ,taj tvoj cvijet mi se svidja de mi jedan mali pelcer posadi itd,itd ….Bitno je samo neslusati 25 sati vijesti na dan vec dan ispuniti da ima bar malo sadrzaja. Hvala bogu danas se Sem sto se mozes cuti mozes se i vidjeti pa tako mozete zajedno laganevjezbe raditi apsolutno to nemoraju biti extra vjezbe sto vise smijeha zu njih to bolje….eto ideja ima puno ali ich treba sprovoditi.
- Banksy
-
TheRealist
#7598 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!
Nemoj molim te ti sa svojim idejama, vidio sam šta pišeš do sada. Kupuje se i paracetamol lako, nije da ne bi ništa kupovali. Takvih je nas koji ćemo vas liječiti i najviše strah i radi takvih ćemo u suštini i stradati.Lajavikrelac wrote: ↑17/03/2020 18:42 Zato što je lijek jeftin pa se dobro prodaje i donosi dobru zaradu jer se proizvodi u velikim količinama? Zamisli minusa koji donosi povlačenje tog lijeka sa tržišta....To isto upozorenje o inbuprofenu je dao i UKC BL u medijima, ali je ista izjava vrlo brzo skinuta i povučena. Slušali rekla-kazala pa eto sad se predomislili? Vama izgleda pričao ili kantama lupao dođe isto....![]()
- Domaci izdajnik
- Horoskop: Vodokotlić
#7599 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!
Super ja kad pokušavam napraviti pozitivnu sliku ispadam budala. Ok od sada samo prenosim informacije od četiri jahača... 
-
Cortado
#7600 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!
Nove Vuviceve mjere:
1. 24h zabrana kretanja osobama >65 godina. - OK
2. Zabrana kretanja svim drugim osobama od 20.00 - 05.00 osim sluzbenim licima i licima na radnoj obavezi - nigdje veze
Izjava stoljeca: Naoruzana vojska cuva bolnice da korona ne udje u bolnice!
Jos kad mu vidim onu zabrinutu facu....
1. 24h zabrana kretanja osobama >65 godina. - OK
2. Zabrana kretanja svim drugim osobama od 20.00 - 05.00 osim sluzbenim licima i licima na radnoj obavezi - nigdje veze
Izjava stoljeca: Naoruzana vojska cuva bolnice da korona ne udje u bolnice!
Jos kad mu vidim onu zabrinutu facu....