Ne mogu se svi pozvati, postoje posebne odredbe za određene poslove, ili to vojnik u sred ratnih dešavanja se može pozvati na ovaj zakon? Znaš dobro šta sam napisao, nemoj se praviti lud.MorningStar wrote: ↑17/03/2020 18:21Citiras zakon koji se odnosi na sve koje sam spomenuo tj. Svi ti se na njega mogu pozvati - nisam spominjao vatrogasce policiju i slicno.freelancerusk wrote: ↑17/03/2020 17:46MorningStar wrote: ↑17/03/2020 17:03
Super mislis firmama pare sa neba padaju - a neposredna opasnost je veoma lako tumaciti svakako - znaci ugasiti termoelektrane hidrocentrale benzinske pumpe trzne centre - samo se radnici pozovu na to.
Deder ti znam da ti je mrsko raditi a da je kako da kapa![]()
![]()
Pročitaj moje pitanje, fino sam napisao: "Ne mislim sada na vatrogasce, doktore i slično."
Nije mi mrsko raditi, radim iz svog poslovnog prostora, iz svoje firme.
A bas mi je drago da radis iz kancelarije iz svog prostora , da te upitam imas li radnika i kako ih planiras placati ako ih imas a oni ne rade ?
I da ti odgovorim na provokantno pitanje; imam partnere u poslu, nemam radnike, isti ti, mogu raditi što se mene tiče iz Sibira iz svog Home Office-a. I Nemoj se sikirati za likvidnost moje male firme, od silne sikiracije češ dobiti čir.
Postavio sam to pitanje, jer svaka ozbiljna firma će sačuvati zdravlje svojih radnika i svaki radnik treba da se pozove na ovaj zakon. Šta, treba da pomru ljudi i razbole se, da firma neka ne bi slučajno propala? I naravno da je mjesto tom pitanju ovdje, jer kako naziv teme glasi, "šta kada se Korona virus pojavi u BiH", šta da radimo, šta da rade moji/tvoji/njihovi članovi familije ili prijatelji koji pripadaju rizičnoj skupini a moraju ići (nepotrebno) raditi i izlagati sebe nepotrebnom riziku!?
Neka rade oni koji sa svojim radom ne ugrožavaju svoje i tuđe zdravlje. Nalažost, postoje oni ljudi koji svojim radom doprinose da opstanu vitalni sistemi u državi, ti ljudi moraju raditi, tim ljudima moramo biti zahvalni. Za sve ostale, neka se pozovu na ovaj zakon ako ih poslodavac već ne cijeni.
Nemoj me više citirati, bezveze provociraš, hvala.