Ad blocker detected: Our website is made possible by displaying online advertisements to our visitors. Please consider supporting us by disabling your ad blocker on our website.
Jack Be Nimble wrote: ↑17/03/2020 15:44
Jesu li lokalne vlasti pocele zatvarati restorane, kafice, skole, teretane, pozorista, kina itd? Da li narod sjedi kuci? Vidi li se pad u saobracaju sirom BiH?
Na Tk je sve zatvoreno.
Prodaja hrane jedino radi ,skraceno do 18h.
A ulice su kao u prvim epizodama TWD.
Samo cekam da vidim Ricka na konju..
I bolje da je tako ,ne bi li ovo pregrmili..
Jack Be Nimble wrote: ↑17/03/2020 15:44
Jesu li lokalne vlasti pocele zatvarati restorane, kafice, skole, teretane, pozorista, kina itd? Da li narod sjedi kuci? Vidi li se pad u saobracaju sirom BiH?
Evo jučer smo o ovome i danas polemisali pa vi vidite kako ne treba karantin ni za one koji su prebolovali.
Čovjek iz Japana koji je prethodno bio zaražen, a potom se oporavio, ponovo je pozitivan na Covid-19. Ovo je drugi takav slučaj zabilježen u Japanu, dok iz Kine stižu navodi o osobama koje su ponovo oboljele.
freelancerusk wrote: ↑17/03/2020 15:43
Koje stanje se mora proglasiti, da radnici ne moraju više ići na posao? Ne mislim sada na vatrogasce, doktore i slično.
Pa mislio sam da je to danas proglaseno kad ono sipak,
Koje stanje se mora proglasiti, da radnici ne moraju više ići na posao? Ne mislim sada na vatrogasce, doktore i slično.
Pa mislio sam da je to danas proglaseno kad ono sipak,
Kako sam shvatio, mi nemamo to stanje.
To se kod nas lokalno određuje. Što znači da svaki grad može odrediti da se sve zatvara ili ne.
Stanje - prekid ugovora o radu , mos to lako srediti
Po Zakonu o radu, Članu 55. piše:
(3) Radnik ima pravo da odbije da radi ako mu neposredno prijeti opasnost po život i zdravlje zbog toga što nisu provedene mjere zaštite predviđene propisima o sigurnosti i zdravlju na radu i o tome je dužan odmah obavijestiti poslodavca i nadležnu inspekciju rada.
(4) Radnik koji odbije da radi iz razloga navedenih u stavu 3. ovog člana ima pravo na naknadu plaće kao da je radio, a za vrijeme dok se ne provedu propisane mjere predviđene propisima o sigurnosti i zdravlju na radu i drugim propisima, ako za to vrijeme nije raspoređen na druge odgovarajuće poslove.
Molim drzavu , u ime svih nas, da pocne hapsit ove sto su u poslejdnjih 15 dana usli u BiH iz Italije, Njemacke i drugih zemalja, jer postoji opasnost od odmazde! Ljudi su uspaniceni!
Molim sve koji su u posljesnih 15 dana dosli iz inostranstva da imaju malo.obzira, da ukljuce mozak i iskljuce sebicnost!
Ovo u Mostaru nije smjeli da se desi! Covjek danima.hoda po carsiji u Mostaru!
Australski liječnici tvrde da su pronašli lijek za korona virus
Tim australskih istraživača tvrdi da je našao lijek za novi koronavirus i nada se da će ga do kraja mjeseca testirati na pacijentima u svojoj zemlji. Profesor David Paterson iz Centra za klinička istraživanja Sveučilišta u Queenslandu rekao je za News.com.au da su znanstvenici ustanovili da dva lijeka mogu pobijediti Sars-CoV-2 u epruveti.
hurmasica wrote: ↑17/03/2020 16:30
Molim drzavu , u ime svih nas, da pocne hapsit ove sto su u poslejdnjih 15 dana usli u BiH iz Italije, Njemacke i drugih zemalja, jer postoji opasnost od odmazde! Ljudi su uspaniceni!
Molim sve koji su u posljesnih 15 dana dosli iz inostranstva da imaju malo.obzira, da ukljuce mozak i iskljuce sebicnost!
Ovo u Mostaru nije smjeli da se desi! Covjek danima.hoda po carsiji u Mostaru!
Ako je istina ovo u Mostaru, ako tuzilastvo jos veceras ne podigne optuznicu, bolje kljuc u bravu. Jer u suprotnom i ne trebaju. Bolje ih raspustiti i ustediti pare.
"Osobe koje su bile u kontaktu s njim rade, ali im je kontakt s radnicima malo ograničen. Direktor je u svom uredu bez prijema stranaka, kao i ostali koji su bili više u kontaktu s njim. Ta samoizolacija se odvija na poslu do 15 sati, a poslije posla kući. Nema grada, nema trafike, nema prodavnice, nema kladionice, nema ništa", kazao je za Klix.ba direktor Muratbegović.
"Osobe koje su bile u kontaktu s njim rade, ali im je kontakt s radnicima malo ograničen. Direktor je u svom uredu bez prijema stranaka, kao i ostali koji su bili više u kontaktu s njim. Ta samoizolacija se odvija na poslu do 15 sati, a poslije posla kući. Nema grada, nema trafike, nema prodavnice, nema kladionice, nema ništa", kazao je za Klix.ba direktor Muratbegović.
Stanje - prekid ugovora o radu , mos to lako srediti
Po Zakonu o radu, Članu 55. piše:
(3) Radnik ima pravo da odbije da radi ako mu neposredno prijeti opasnost po život i zdravlje zbog toga što nisu provedene mjere zaštite predviđene propisima o sigurnosti i zdravlju na radu i o tome je dužan odmah obavijestiti poslodavca i nadležnu inspekciju rada.
(4) Radnik koji odbije da radi iz razloga navedenih u stavu 3. ovog člana ima pravo na naknadu plaće kao da je radio, a za vrijeme dok se ne provedu propisane mjere predviđene propisima o sigurnosti i zdravlju na radu i drugim propisima, ako za to vrijeme nije raspoređen na druge odgovarajuće poslove.
Super mislis firmama pare sa neba padaju - a neposredna opasnost je veoma lako tumaciti svakako - znaci ugasiti termoelektrane hidrocentrale benzinske pumpe trzne centre - samo se radnici pozovu na to.
Deder ti znam da ti je mrsko raditi a da je kako da kapa