Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!
Moderator: O'zone
-
kakavdanakneiskustvu
- skafiskafsnjak
#7127 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!
Kad kazu , sto sam otisao iz BiH....
https://** No links **.ba/clanak/199677/tri-zene- ... smo-gubavi
https://** No links **.ba/clanak/199677/tri-zene- ... smo-gubavi
-
Cortado
#7128 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!
Ma to je klasicni balkanski mindset, daj zaradi na bilo cemu, oderi mu kozu s ledja, pa taman i da umire, uzmi mu zadnji dinar. Majku im milu! Takve bih da imam nacina zatvarao dozivotno! Zato danas i imamo one koji su u rat usli s polovnom "Zastavom 101" i novim pistoljem, a iz njega izasli kao bogatasi, i naravno danas su "uspjesni privrednici", a do rata je u tu istu Zastavu gorivo sipao po litar-dva jer nije imao za pun rezervoar. Fuj ba. I onda mi danas pocnu po novinama drzati hutbe i predavanja o ekonomskoj, sigurnosnoj i drugoj situaciji.
- hadzinicasa
#7129 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!
pa karticom imas placanje bez kontakta (samo prislanjanje na pos)Milenkov buraz wrote: ↑17/03/2020 08:57Pa i kartice su prljave, možda isto kao i novac. Negdje sam pročitao da je neka vlada preporučila da se kartice dezinficiraju.hadzinicasa wrote: ↑17/03/2020 08:52 ovdje (At) u apotekama samo placanje karticom, sto je odlicna ideja, obzirom na to koliko je novac prljav i koliko se smanjuje prenos.
u svakom slucaju manje prljave od novca koji ide iz ruke u ruku.
- mO k3
#7130 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!
te kartice gdje proslinos idu ja muislim da 20 euro , svaki veci racun moras tipkati pin .... kako god bolje nego novcanicehadzinicasa wrote: ↑17/03/2020 09:40pa karticom imas placanje bez kontakta (samo prislanjanje na pos)Milenkov buraz wrote: ↑17/03/2020 08:57Pa i kartice su prljave, možda isto kao i novac. Negdje sam pročitao da je neka vlada preporučila da se kartice dezinficiraju.hadzinicasa wrote: ↑17/03/2020 08:52 ovdje (At) u apotekama samo placanje karticom, sto je odlicna ideja, obzirom na to koliko je novac prljav i koliko se smanjuje prenos.
-
Milenkov buraz
#7131 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!
Salžem se, sekundu bolje ako je to kome utjeha. U BiH do 30 KM ne trebaš upisivati PIN.mO k3 wrote: ↑17/03/2020 09:43te kartice gdje proslinos idu ja muislim da 20 euro , svaki veci racun moras tipkati pin .... kako god bolje nego novcanicehadzinicasa wrote: ↑17/03/2020 09:40pa karticom imas placanje bez kontakta (samo prislanjanje na pos)Milenkov buraz wrote: ↑17/03/2020 08:57
Pa i kartice su prljave, možda isto kao i novac. Negdje sam pročitao da je neka vlada preporučila da se kartice dezinficiraju.
- asurbanipal
#7132 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!
immuno wrote: ↑17/03/2020 03:42 U ovoj situaciji nemozete i nesmijete ocekivati od bilo koga da sve Vase Probleme i nedace rijesi. Sve vlade ,ministarstva zdravlja,krizni stabovi sigurno to mogu reci mirne savjesti rade danonocno da sto manje bude oboljelih.To je enorman zadatak obaveza kojoj nisu ni velike sile dorasle a kamoli manje zemlje. Tacno je da je Problem biti u kuci zatvoren nedeljama al brate dajte organizujte mladi oni koji su zdravi oni koji su jos uvijek spremni za bilo kakvu salu pokusajte vi da nesto odradite .Novine makar i od prije 2 dana ostavite koni pred vrata i nazovite je recite joj da ste ostavili novine ,ispricajte neku anegdotu,lijepo sjecanje eto i to je golemo vjeruj te…kao kazu stari " niz vodu baci zu vodu se vraca"
Eto u ove sitne sate malo je mirnije kod meine,svima vam zelim da vas sreca prati i zdravlje za sve moje bosance i hercegovce.Nemojte posjecivati starije al nemojte ich ni zaboraviti!!!!!!
Ja odoh danas s jednom djevojkom u prirodu.
Upoznao je neki dan preko fb, baš u vezi ove situacije. Malo šale, lijepih riječi i tako...
- Diwan
#7133 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!
Ovo bi mogla biti idealna prilika, jer sve vodi ka tome i kako se to odvajada najavljuje, za ruku spasa čovječanstvu. Sad, nije svačija ruka dobronamjerna.... a ljudi kakvi su, daj nam da jedemo i živimo, bez 'ispaljenog metka' bi pali.
- Blixen
#7134 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!
- Better Man
#7135 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!
Onaj ko očekuje da će naše vlasti išta uraditi povodom svega ovoga, taj ili je pao s marsa ili nije normalan. Oni su potpuno nesposobni da bilo šta urade i ako urade uradit će samo za sebe. Kompletna sadašnja struktura političara koji vode ovu državu, moraju biti trajno odstranjeni iz politike i zabranit im bilo kakav javni rad i oduzeti im sve ono što su opljačkali. Glede građana, oni su poseban slučaj debila u ovakvim situacijama. Ako želimo da spriječimo širenje zaraze i da sve ostane na ovim brojkama, onda moramo preuzeti represivne mjere, a to je da se svi oni koji uđu u državu prisilno odvedu u samoizolaciju ii stave pod nadzor 24 sata. Ljudi koji su jučer ušli u državu, njih oko 9000 hiljada, odmah je trebalo prisilno odvesti u samoizolaciju. Bilo ko da se usprotivi, odmah primijeniti silu i uz to ga debelo kazniti. Mi imamo puku sreću što je samo mali broj zaraženih kod nas, osim ako nas debelo ne lažu, jer kad bi nam se desio Talijanski scenario ne bi nas bilo ni na mapi i ne bi se oporavili za narednih par stotina godina s ovakvom vlašću i građanima.
Last edited by Better Man on 17/03/2020 10:16, edited 2 times in total.
- Dozer
#7136 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!
Svu zajebanciju na stranu, ali - od parcijalnih i sporih rjesenja nema nikakve koristi.
Pod ovim mislim na nekakvo postepeno uvodjenje zastitinih mjera. Ovo, ako se zaista misli sprijeciti i/ili zaustaviti sirenje tamo gdje ga jos nema u rapidnom broju zarazenih, treba odreagovati momentalno i, koliko god to nekome smetalo - rigidno.
Konkretno - danas treba uvesti 100% karantin u kompletnoj BiH, a to podrazumijeva zaustavljanje svega na 15 dana.
Jos konkretnije:
1. Obustavlja se rad svega osim medicinskih ustanova, prodavnica i sigurnosnih sluzbi (policija). Dakle, odmah zatvoriti sve trzne centre, kafice, restorane, institucije i ustanove koje nemaju medicinski (DZ, bolnice i apoteke), prehrambeni (samo marketi i pekare, uz obavezne mjere zastite radnika (maske i rukavice)), ili sigurnosni karakter (policija).
2. Zabraniti svako nepotrebno kretanje bilo koga osim gore nabrojanih, pri cemu samo 1 clan nekog domacinstva smije izaci do marketa radi eventualne nabavke (ovako je u Italiji, recimo. Online od policije zahtijevaju i dobiju dozvolu za izlazak jednog clana domacinstva).
3. Niko stariji od 60 godina ne smije uopste izlaziti van stana/kuce.
4. Uvesti novcanu kaznu od 5.000 KM za svako krsenje gornjih pravila.
5. Prijaviti svakoga za koga se zna da je licno ili neko njegov dosao u BiH tokom zadnjih 10-ak dana.
Sve mimo ovoga je preseravanje i pametovanje, pa neka prica ko sta hoce.
Mi jos nismo usli u fazu rapidnog povecavanja broja zarazenih, ali sudeci po ovome sto 100% znam od jucer i danas, mi imamo gomilu ljudi koji su dosli iz Austrije, Italije i Njemacke u proteklih 10-ak dana. I NIKO se nije ni prijavio, ni otisao u samoizolaciju. Cak znam za 2 slucaja, gdje je u jednom lik prije 3 dana dosao iz Austrije busom, bio ovdje cijeli dan s porodicom, a onda treci dan (prekjucer) otisao nazad.
Drugom je doslo dijete takodjer iz Austrije, i nije u izloaciji, a nije ni prijavljeno.
Za lika iz Tesnja znamo da je u BiH dosao 03.03., dakle prije 14 dana, a tek je jucer ustanovljeno da je zarazen. Koliko je ljudi jos zarazio takvom neodgovornoscu?
Ili ona zena gore negdje na sjeveru, koja je sama rekla da je bila u kontaktu sa preko 100 ljudi....
Dakle, mi vec sad sigurno imamo par hiljada zarazenih, ali radi slabih ili nikakvih simptoma oni se ne prijavljuju. Medjutim - uredno sire zarazu.
To je nas nakaradni mentalitet, i ako drzava iste sekunde ne reaguje i ne uvede vanredno stanje uz totalni karantin za sve - mi cemo popusiti gore i od Italije, Njemacke i Spanije zajedno.
Pod ovim mislim na nekakvo postepeno uvodjenje zastitinih mjera. Ovo, ako se zaista misli sprijeciti i/ili zaustaviti sirenje tamo gdje ga jos nema u rapidnom broju zarazenih, treba odreagovati momentalno i, koliko god to nekome smetalo - rigidno.
Konkretno - danas treba uvesti 100% karantin u kompletnoj BiH, a to podrazumijeva zaustavljanje svega na 15 dana.
Jos konkretnije:
1. Obustavlja se rad svega osim medicinskih ustanova, prodavnica i sigurnosnih sluzbi (policija). Dakle, odmah zatvoriti sve trzne centre, kafice, restorane, institucije i ustanove koje nemaju medicinski (DZ, bolnice i apoteke), prehrambeni (samo marketi i pekare, uz obavezne mjere zastite radnika (maske i rukavice)), ili sigurnosni karakter (policija).
2. Zabraniti svako nepotrebno kretanje bilo koga osim gore nabrojanih, pri cemu samo 1 clan nekog domacinstva smije izaci do marketa radi eventualne nabavke (ovako je u Italiji, recimo. Online od policije zahtijevaju i dobiju dozvolu za izlazak jednog clana domacinstva).
5. Prijaviti svakoga za koga se zna da je licno ili neko njegov dosao u BiH tokom zadnjih 10-ak dana.
Mi jos nismo usli u fazu rapidnog povecavanja broja zarazenih, ali sudeci po ovome sto 100% znam od jucer i danas, mi imamo gomilu ljudi koji su dosli iz Austrije, Italije i Njemacke u proteklih 10-ak dana. I NIKO se nije ni prijavio, ni otisao u samoizolaciju. Cak znam za 2 slucaja, gdje je u jednom lik prije 3 dana dosao iz Austrije busom, bio ovdje cijeli dan s porodicom, a onda treci dan (prekjucer) otisao nazad.
Drugom je doslo dijete takodjer iz Austrije, i nije u izloaciji, a nije ni prijavljeno.
Za lika iz Tesnja znamo da je u BiH dosao 03.03., dakle prije 14 dana, a tek je jucer ustanovljeno da je zarazen. Koliko je ljudi jos zarazio takvom neodgovornoscu?
Ili ona zena gore negdje na sjeveru, koja je sama rekla da je bila u kontaktu sa preko 100 ljudi....
Dakle, mi vec sad sigurno imamo par hiljada zarazenih, ali radi slabih ili nikakvih simptoma oni se ne prijavljuju. Medjutim - uredno sire zarazu.
To je nas nakaradni mentalitet, i ako drzava iste sekunde ne reaguje i ne uvede vanredno stanje uz totalni karantin za sve - mi cemo popusiti gore i od Italije, Njemacke i Spanije zajedno.
Last edited by Dozer on 17/03/2020 10:18, edited 1 time in total.
- mk ultra
- Grijem se na: Ugalj
- Vozim: Bahato
- Horoskop: Maćak
- skafiskafsnjak
#7138 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!
Svaka cast Srbima i Vucicu.... Nema vise molbi, nego naredjenja

- Diwan
#7139 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!
Kao što se vidi iz Italije, treba paziti na na stare osobe ili uopšteno ljude narušenog zdravlja. To su rizične skupine. Za takve je najbolja izolacija radi njih samih i njihovog dobra, uz mjere predostrožnosti tko s njima dolazi u kontakt, kako ih ne bi inficirao. To su najrizičnije skupine. Ne treba širiti paniku, jer nisu svi životno ugroženi od ovog virusa.
Treba razgraničavati stvari i ne stvarati stanje apokalipse i beznadežnosti. Smanjite doživljaj.
Treba razgraničavati stvari i ne stvarati stanje apokalipse i beznadežnosti. Smanjite doživljaj.
- Dozer
#7140 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!
@mk ultra
Svugdje je tako. Ali, svugdje se ili vec uvodi ili je uveden totalni karantin - upravo radi ovoga.
Umjesto da smo vec nesto naucili iz slucajeva koje znamo (Italija, Kina...), mi cemo se...sta? Kurciti da kod nas nije strasno jer imamo samo 25 slucajeva?
Po meni je ovakvo razmisljanje imbecilno, pogotovo jer svi znamo kakav nam je ZS, tj. kanta.
I ne, nije ovo sto napisah ni panika, ni histerija. Samo zdravorazumsko razmisljanje na bazi prethodnih tudjih gresaka. Kazu - pametan uci na tudjim greskama, glup na svojim.
I u Italiji su mislili da ce postepeno uspjeti nesto...vidjeli smo, a gledamo i sada koliko su uspjeli. Tek uvodjenjem totalnog karantina stvari su se pocele poboljsavati.
Svugdje je tako. Ali, svugdje se ili vec uvodi ili je uveden totalni karantin - upravo radi ovoga.
Umjesto da smo vec nesto naucili iz slucajeva koje znamo (Italija, Kina...), mi cemo se...sta? Kurciti da kod nas nije strasno jer imamo samo 25 slucajeva?
Po meni je ovakvo razmisljanje imbecilno, pogotovo jer svi znamo kakav nam je ZS, tj. kanta.
I ne, nije ovo sto napisah ni panika, ni histerija. Samo zdravorazumsko razmisljanje na bazi prethodnih tudjih gresaka. Kazu - pametan uci na tudjim greskama, glup na svojim.
I u Italiji su mislili da ce postepeno uspjeti nesto...vidjeli smo, a gledamo i sada koliko su uspjeli. Tek uvodjenjem totalnog karantina stvari su se pocele poboljsavati.
Last edited by Dozer on 17/03/2020 10:24, edited 1 time in total.
- Better Man
#7141 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!
Upravo tako. Jučer baš čitam u Oslobođenju, čovjek predlaže potpunu izolaciju i karantenu za sve ljude na 15 dana, s tim da rade samo neophodne službe. Dakle potpuna obustava rada za sve uposlene. Dalje kaže u tih 15 dana izvršiti testiranje svih sumnjivih osoba i istekom 15 dana sve vratiti u normalu. Glede ovih što su ušli i ne žele da idu u samoizolaciju, niti da je poštuju, tu samo represivne mjere treba primjenjivati na način da se prisilno odvode, pa ako treba i upotrijebiti fizičku silu. Drugog načina nema. Na žalost, naši građani su teški debili, jer da nije tako ne binam kriminalci već 30 godina vladali državom.Dozer wrote: ↑17/03/2020 10:12 Svu zajebanciju na stranu, ali - od parcijalnih i sporih rjesenja nema nikakve koristi.
Jos konkretnije:
1. Obustavlja se rad svega osim medicinskih ustanova, prodavnica i sigurnosnih sluzbi (policija). Dakle, odmah zatvoriti sve trzne centre, kafice, restorane, institucije i ustanove koje nemaju medicinski, prehrambeni (samo marketi) ili sigurnosni karakter. Pekare mogu raditi, uz obavezne mjere zastite radnika (maske i rukavice).
Mi jos nismo usli u fazu rapidnog povecavanja broja zarazenih, ali sudeci po ovome sto 100% znam od jucer i danas, mi imamo gomilu ljudi koji su dosli iz Austrije, Italije i Njemacke u proteklih 10-ak dana. I NIKO se nije ni prijavio, ni otisao u samoizolaciju. Cak znam za 2 slucaja, gdje je u jednom lik prije 3 dana dosao iz Austrije busom, bio ovdje cijeli dan s porodicom, a onda treci dan otisao nazad.
Za lika iz Tesnja znamo da je u BiH dosao 03.033., dakle prije 14 dana, a tek je jucer ustanovljeno da je zarazen. Koliko je ljudi jos zarazio takvom neodgovornoscu?
Ili ona zena gore negdje na sjeveru, koja je sama rekla da je bila u kontaktu sa preko 100 ljudi.
Dakle, mi vec sad sigurno imamo par hilajda zarazenih, ali radi slabih ili nikakvih simptoma oni se ne prijavljuju. Medjutim - uredno sire zarazu.
Last edited by Better Man on 17/03/2020 10:25, edited 1 time in total.
- muha_sa
#7142 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!
Juce pricam sa mehanicarem iz Centrotransa--30 vozaca u izolacijiDozer wrote: ↑17/03/2020 10:21 @mk ultra
- mk ultra
#7143 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!
pa eto u italiji koji je belaj, pa opet nije toliki karantin uveden...Dozer wrote: ↑17/03/2020 10:21 @mk ultra
Centro je obustavio sve internacionalne linije
- asurbanipal
#7144 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!
Ja ovo posmatram i kao socijalni eksperiment kako se ljudi ponašaju u kriznim situacijama.
I ovo što do sada vidim, dosta predvidljivo.
Zanimljivo je razmišljane i pogled prof. Dejana Jovića kojeg izuzetno cijenim
- Dozer
- mk ultra
#7146 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!
jucer sam ovdje pisao, covjek mi govori, otisla roba iz BiH za Italiju regularno, tamo u firmi 4-5 ljudi, ostali od kuće ovi koji mogu, radi sve regularno. Venecija
- Dozer
#7147 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!
Sta ba radi regularno... Rade samo marketi i apoteke. I nista vise. Logicno, rade i magacini koji su zaduzeni za distribuciju robe, ali sa minimalnim brojem ljudi u njima, a koji se smjenjuju.
Svo kretanje zabranjeno.
Evo ti Venecije gdje sve radi "regularno".
https://www.skylinewebcams.com/en/webca ... marco.html
Evo ti Milano...
https://www.skylinewebcams.com/en/webca ... ilano.html
Evo ti Rim...
https://www.skylinewebcams.com/en/webca ... pagna.html
Evo ti Padova...
https://www.skylinewebcams.com/en/webca ... tonio.html
Itd.itd.
Svo kretanje zabranjeno.
Evo ti Venecije gdje sve radi "regularno".
https://www.skylinewebcams.com/en/webca ... marco.html
Evo ti Milano...
https://www.skylinewebcams.com/en/webca ... ilano.html
Evo ti Rim...
https://www.skylinewebcams.com/en/webca ... pagna.html
Evo ti Padova...
https://www.skylinewebcams.com/en/webca ... tonio.html
Itd.itd.
Last edited by Dozer on 17/03/2020 10:38, edited 1 time in total.
-
Cortado
#7148 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!
Interesanto je kako svi manje-vise dijelimo isto misljenje, ali kad dodju izbori, opet sve glasaju "za svog". Mene licno ne interesuje ko je na vlasti, dok god se bori za interese drustva i drzave. Iako DoDICK-a ne podnosim organski jer aktivno radi na destabilizaciji i rastakanju BiH, glasao bih i za njega kad bi se lik tako srcano borio za drzavu BiH kako se bori za RS. Ova paleta danasnjih politicara je previse iskompromitovana i ishabana, i vrijeme da se na politicku scenu udju novi ljudi, a ove stare smjeste tamo gdje im i jeste mjesto, na smetljiste politicke istorije. Ali...Better Man wrote: ↑17/03/2020 10:10 Onaj ko očekuje da će naše vlasti išta uraditi povodom svega ovoga, taj ili je pao s marsa ili nije normalan. Oni su potpuno nesposobni da bilo šta urade i ako urade uradit će samo za sebe. Kompletna sadašnja struktura političara koji vode ovu državu, moraju biti trajno odstranjeni iz politike i zabranit im bilo kakav javni rad i oduzeti im sve ono što su opljačkali. Glede građana, oni su poseban slučaj debila u ovakvim situacijama. Ako želimo da spriječimo širenje zaraze i da sve ostane na ovim brojkama, onda moramo preuzeti represivne mjere, a to je da se svi oni koji uđu u državu prisilno odvedu u samoizolaciju ii stave pod nadzor 24 sata. Ljudi koji su jučer ušli u državu, njih oko 9000 hiljada, odmah je trebalo prisilno odvesti u samoizolaciju. Bilo ko da se usprotivi, odmah primijeniti silu i uz to ga debelo kazniti. Mi imamo puku sreću što je samo mali broj zaraženih kod nas, osim ako nas debelo ne lažu, jer kad bi nam se desio Talijanski scenario ne bi nas bilo ni na mapi i ne bi se oporavili za narednih par stotina godina s ovakvom vlašću i građanima.
Potpuno si u pravu, jedino skoro potpuno lockdown daje rezultate. Socijalno distanciranje je za sada najbolja opcija. Trenutno imamo 25 oboljelih, koliko je BiH prijavila, mada licno vjerujem da je sada broj zarazenih sigurno preko 20.000, vecina nikad nece biti registrovani jer ce imati slabe ili nikakve simptome (i to je ogroman problem), neki hoce jer ce biti teze pogodjeni. Kod ovakvih cifri se smatra da su manje-vise svi nosioci virusa, tako da karantiranje zdravih, a potencijalnih kliconosa ne igra nikakvu ulogu, jer inkubacija moze potrajati i do 28 dana. Izolacija i karantiranje pacijenata s bilo kakvim simptomima koji ukazuju na mogucu infekciju corona virusom je imperativ, kao i testiranje i registracija istih. Ali i dalje nema razloga da se svi mi zdravi potpuno zatvaramo. Kretanje u prirodi vam samo moze pomoci, naravno uz ukljucivanje zdravog razuma i obracanje paznje na onu sigurnu distancu medju ljudima oko nas (1,5-2m).Dozer wrote: ↑17/03/2020 10:12 Svu zajebanciju na stranu, ali - od parcijalnih i sporih rjesenja nema nikakve koristi.
Jos konkretnije:
- Dozer
#7149 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!
Naravno. Ko god moze - neka ide van grada, u prirodu. Logicno, ne coporativno, pogotovo ako za bilo koga postoji sumnja da je bio u kontaktu s nekim ko je dosao izvana u zadnjih 15-ak dana.
-
splinter
#7150 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!
Mislim da je sada već kasno za totalni lockdown, previše vremena je prošlo, a vlasti u BiH naravno više ne rade nego što rade.
Britanski model i nije toliko loš iz ove perspektive.
Mislim sve je kocka, šta god da uradiš ko da si kladari, nemoguće je predvijeti koji će scenario na kraju prevladati i koj su mjere trebale biti poduzete. Kako god, dernek se tek očekuje . . .
Britanski model i nije toliko loš iz ove perspektive.
Mislim sve je kocka, šta god da uradiš ko da si kladari, nemoguće je predvijeti koji će scenario na kraju prevladati i koj su mjere trebale biti poduzete. Kako god, dernek se tek očekuje . . .