good times
Vaše voljene PC igre (piraterija će rezultirati banom!)
Moderator: Benq
- House
#30701 Re: Vaše voljene PC igre (piraterija će rezultirati banom!)
sjećam se onog debelog što je stalno visio u blue planet. hahaha
good times
good times
- House
#30702 Re: Vaše voljene PC igre (piraterija će rezultirati banom!)
Tomahawk11 wrote: ↑16/03/2020 15:40 Bogme kad sam ja igrao nije baš bilo to da se imalo kući računara ko danas ni blizu.
Igralo se uglavnom jer se:
a) nije imao računar
b) imao se računar, ali se nije imalo neta
- hopi
#30703 Re: Vaše voljene PC igre (piraterija će rezultirati banom!)
ma nešto kontam, je li, ali to baš davno, bio i neki klub tamo u ferhadiji kod tržnice, tj tamo gdje je ona radnja s tenema. Moguće da se i varam.
- Averus
#30704 Re: Vaše voljene PC igre (piraterija će rezultirati banom!)
Ček jel Bruno??? Onaj što je u Crack-u stalno bio? S grbavice lik ako se ne varam?
Što je taj znao baciti šuplju, ali kvalitetno, to niko nije. Padali mu od smijeha kad priča
Ja znam da je bio jedan u staklenom gradu
- REDDEVILS
- House
#30706 Re: Vaše voljene PC igre (piraterija će rezultirati banom!)
-
ninjahepek
-
ninjahepek
#30708 Re: Vaše voljene PC igre (piraterija će rezultirati banom!)
Ja što sam išao u igraone, sve je bilo onako. Bilo je dobrih likova, ali ih na prste jedne ruke možeš nabrojati. U Neonu/Areni je bio kovrčavi lik sa naočalama, igrali smo (veoma kratko) zajedno WoW-a. I Lizzard je bio tu (Admir), on i njegov Warcraft 3. Ovo ostalo sam znao iz prolaza. Murga, dosadni Quna, Boki, etc etcarnes_king wrote: ↑16/03/2020 16:25Zar nije mnogo veca uzivancija igrati s rajom koja sjedi tu pored tebe?ninjahepek wrote: ↑16/03/2020 15:37Nikada mi nije bilo to jasno, imaš savršeno funkcionalan računar kod kuće ali odeš u Neon i isfuraš cenera za dan i kobajagi uživaš.
Inače, probah The Division 2 (za 3€) i onako vala. Jedinica je imala atmosferu, dvica vala i nema a brzo dojadi.
- Quaresma
#30709 Re: Vaše voljene PC igre (piraterija će rezultirati banom!)
šta bih dao da se vrati samo na par dana ono vrijeme kad su internet kafei bili in.
dobra raja, zajebancija + lan = nezaboravno vrijeme.
kanter, cod2, strasno, plus onaj mic, mirc i ta zajebancija.
higijena u takvim mjestima rijetko da se pazila, ali opet nikad da sam ikad cuo nekog da prica o higijeni.
higijena u takvim mjestima rijetko da se pazila, ali opet nikad da sam ikad cuo nekog da prica o higijeni.
- Averus
#30710 Re: Vaše voljene PC igre (piraterija će rezultirati banom!)
Zatvoren odavno... Prodavao prostor za 10ak hiljada ako se sjećam, niko nije htio kupiti jer je lokacija lošaninjahepek wrote: ↑16/03/2020 21:38Jel' to propao Neon pa pišeš u prošlom vremenu? Nije valjda da će Boki morati naći pravi posao?![]()
-
Nostromo
#30711 Re: Vaše voljene PC igre (piraterija će rezultirati banom!)
-
ninjahepek
#30712 Re: Vaše voljene PC igre (piraterija će rezultirati banom!)
Nisam za to znao, ne nosi me voda gore, nisam prošao od 2016. onim putem a ni tada nisam obraćao pažnju. Hvala na informaciji. Ispade loša šala, još gora istina...Averus wrote: ↑16/03/2020 22:34Zatvoren odavno... Prodavao prostor za 10ak hiljada ako se sjećam, niko nije htio kupiti jer je lokacija lošaninjahepek wrote: ↑16/03/2020 21:38Jel' to propao Neon pa pišeš u prošlom vremenu? Nije valjda da će Boki morati naći pravi posao?![]()
- ExNihilo
#30713 Re: Vaše voljene PC igre (piraterija će rezultirati banom!)
Da, gaming po internet klubovima je imao svoje čari. Pa ipak, naviti neki single player RPG, po mogućnosti JRPG šizofrene priče, spustiti roletne kao da je napolju pandemija, a onda grindati kao hrčak dok se vani smjenjuju dan i noć, eh to je bila prava stvar.
Naposljetku, izvadim CD, a on užaren, ne možeš ga držati u rukama.
Naposljetku, izvadim CD, a on užaren, ne možeš ga držati u rukama.
- Raigor Stonehoof
- rajv0sa
#30715 Re: Vaše voljene PC igre (piraterija će rezultirati banom!)
preko puta centralne prolaz ? Radio je do neke 2011, još guzonje monitori bili cod 2 se pičio
-
Kataklinger
#30716 Re: Vaše voljene PC igre (piraterija će rezultirati banom!)
Kad se sjetim Neona i nocne akcije vikendom, 3h za 3KM, od 23 do 2 ujutro. Bio redovan od neke 2005 pa do 2007 ako se dobro sjecam. Vrijeme kad je Counter-Strike scena u BiH bila na vrhuncu, kad su se u Neonu okupljali istaknuti CS igraci (Cage, sNake, b0k1, bladehood itd). Bilo ih je uzivancija gledat, a Boga mi i slusat, jer su imali pun q fora i provala, a Boga mi i nesvakidasnjih psovki
Sjecam se jos jednog skillera, cini mi se da mu je nick bio AXL, pamtim ga sto je bio izuzetno smiren i tih (dok su ostali spomenuti lupali, razbijali, jebavali gdje god sta ima), pogotovo kad su se igrali cw-ovi
Vremena kad je g.ba portal bio na vrhuncu, kad su Logosoft i Europronet public serveri bili puni 90% dana. Platis 2h u Neonu, prvih 20min potrosis na retry dok ne uletis na server (bude jos veca gotiva kad zateknes skillere iz Sa, Mostara, Bugojna, BL, Gracanice (ovi su bili ludi 100 na sat)...). Bila su to vremena koja ce ostat u srcu i sjecanju.
Sjecam se jos jednog skillera, cini mi se da mu je nick bio AXL, pamtim ga sto je bio izuzetno smiren i tih (dok su ostali spomenuti lupali, razbijali, jebavali gdje god sta ima), pogotovo kad su se igrali cw-ovi
Vremena kad je g.ba portal bio na vrhuncu, kad su Logosoft i Europronet public serveri bili puni 90% dana. Platis 2h u Neonu, prvih 20min potrosis na retry dok ne uletis na server (bude jos veca gotiva kad zateknes skillere iz Sa, Mostara, Bugojna, BL, Gracanice (ovi su bili ludi 100 na sat)...). Bila su to vremena koja ce ostat u srcu i sjecanju.
- Averus
#30717 Re: Vaše voljene PC igre (piraterija će rezultirati banom!)
@Raigor Stonehoof Ček, jel Gemini bio tamo na drveniji, kod političkih nauka?
@Kataklinger
Zauvijek ću pamtiti Kavezove prekreativne psovke koje uključuju božanstva, historijske likove, poslanike, dijelove tijela, hranu, ma ništa mu sveto nije bilo
A mislim da ga nikad više ispižđenog nisam vidio nego kad ga je lik 1v1 na Iceworld mapi nožem ubio - svi smo mislili da će mu kosti polomiti. Stao iznad njega, vrišti, ovaj se sav skupio od straha
Na kraju šutnu nešto jebe sve po spisku i... ništa
Nastavi igrati kao da ništa nije bilo
Ali sjebao sam se kad sam ga upoznao mimo CS-a par godina poslije i vidio koliko je to normalan i dobar momak
@Kataklinger
Zauvijek ću pamtiti Kavezove prekreativne psovke koje uključuju božanstva, historijske likove, poslanike, dijelove tijela, hranu, ma ništa mu sveto nije bilo
A mislim da ga nikad više ispižđenog nisam vidio nego kad ga je lik 1v1 na Iceworld mapi nožem ubio - svi smo mislili da će mu kosti polomiti. Stao iznad njega, vrišti, ovaj se sav skupio od straha
Ali sjebao sam se kad sam ga upoznao mimo CS-a par godina poslije i vidio koliko je to normalan i dobar momak
- Tomahawk11
- Globalni moderator
#30718 Re: Vaše voljene PC igre (piraterija će rezultirati banom!)
Pa mnogi nisu uračunljivi kad nešto igraju (pucačina, fuca i sl.), tj. nisu to iste osobe kao u real life 
- Averus
#30719 Re: Vaše voljene PC igre (piraterija će rezultirati banom!)
Koliko sam samo kontrolera uništio, tastatura polomio, kućišta iskrivio u životuTomahawk11 wrote: ↑17/03/2020 08:35 Pa mnogi nisu uračunljivi kad nešto igraju (pucačina, fuca i sl.), tj. nisu to iste osobe kao u real life![]()
Sreća, prestao sam igrati FIFA, pa nema više tih problema... A vala nešto mi se ne razbijaju ove sad skupe komponente i periferija
- Tomahawk11
- Globalni moderator
#30720 Re: Vaše voljene PC igre (piraterija će rezultirati banom!)
Znači skršio levat gamepad, odem na Stup na pijacu i neki fake isčačkam, donio taman sunce nas ugrijalo igramo PES, primi go....i i zavrnu ga, puče popolaAverus wrote: ↑17/03/2020 08:37Koliko sam samo kontrolera uništio, tastatura polomio, kućišta iskrivio u životuTomahawk11 wrote: ↑17/03/2020 08:35 Pa mnogi nisu uračunljivi kad nešto igraju (pucačina, fuca i sl.), tj. nisu to iste osobe kao u real life![]()
![]()
Sreća, prestao sam igrati FIFA, pa nema više tih problema... A vala nešto mi se ne razbijaju ove sad skupe komponente i periferija![]()
Kasnije kaže sreća nisu bežični bili, svaku drugu bi letjeli s balkona
A kad su se braća pobila u tri ujutro, polufinale svjetskog kupa Engleska - Češka i Koller zabija u 89.
Svega je bilo...sad se online svađamo
- SmokingMan
#30721 Re: Vaše voljene PC igre (piraterija će rezultirati banom!)
Uvijek žuti džojstici, nikada oprane ruke, vriska, dim od cigara koji se nožem može sjeći. Nedostaje mi kada se svi utalimo po marku, pa pola dana provedemo sa svakakvim profilima ljudi. To su bila zlatna post-ratna vremena BH društva, društvo bez ikakvih kompleksa koji ih danas prožimaju.Quaresma wrote: ↑16/03/2020 21:56 šta bih dao da se vrati samo na par dana ono vrijeme kad su internet kafei bili in.
- Averus
#30722 Re: Vaše voljene PC igre (piraterija će rezultirati banom!)
@Quaresma
Joj ja sam kupovao one od 11KM "Twin Dual USB Joystick" što su spojeni kablom jedan za drugi
Slomio sam sigurno jedno 6-7 parova
A što se tiče tuče oko igrica - Ja sam jaranu u game-clubu opalio šamarčinu izvrnuo ga sa stolice
Igrali X-Men Mutant Academy 2 (nepopularna PS2 igra, ali meni među najdražim tabačinama), a on pizda samo spamao jedno te isto, sa jednim te istim likom i ubijao me ovako sat i po' vremena
I dan danas me mori ta uspomena, krivo mi jer inače nemam takve momente
Joj ja sam kupovao one od 11KM "Twin Dual USB Joystick" što su spojeni kablom jedan za drugi
Slomio sam sigurno jedno 6-7 parova
A što se tiče tuče oko igrica - Ja sam jaranu u game-clubu opalio šamarčinu izvrnuo ga sa stolice
Igrali X-Men Mutant Academy 2 (nepopularna PS2 igra, ali meni među najdražim tabačinama), a on pizda samo spamao jedno te isto, sa jednim te istim likom i ubijao me ovako sat i po' vremena
I dan danas me mori ta uspomena, krivo mi jer inače nemam takve momente
- aditon
#30723 Re: Vaše voljene PC igre (piraterija će rezultirati banom!)
eto..ko bi rek'o da si ti takavAverus wrote: ↑17/03/2020 08:37Koliko sam samo kontrolera uništio, tastatura polomio, kućišta iskrivio u životuTomahawk11 wrote: ↑17/03/2020 08:35 Pa mnogi nisu uračunljivi kad nešto igraju (pucačina, fuca i sl.), tj. nisu to iste osobe kao u real life![]()
![]()
Sreća, prestao sam igrati FIFA, pa nema više tih problema... A vala nešto mi se ne razbijaju ove sad skupe komponente i periferija![]()
@House
zvuk dial upa što si ostavio...koliko me samo nervirao sjećam se ali i radovao u isto vrijeme....znao sam po zvuku da li ću se spojiti na net ili neću, ali ono što nikad neću zaboraviti, kao jučer da je bilo, kad je došao rođak iz Njemačke, bila je to 1998. godina, pita on mene imaš net? Imam, ja sav bitan. Odvedem ga u sobu, klik na dial up ikonu na desktopu, otvori se onaj crni ekran, krenem ja šifru pisati, kaže meni rođak "šta ti je to"? Ja ga onako gledam, kao, wtf, čuj šta ti je to...PA INTERNET!, kaže on meni "nije to tako kod nas, ja dok upalim kompjuter ja sam na internetu, kod mene je DSL konekcija", meni vilica se objesi do poda, kao u onoj reklami za ford KA birvaktile
- Averus
#30724 Re: Vaše voljene PC igre (piraterija će rezultirati banom!)
Jel' počeo rečenicu sa "U nas u Njemačkoj" 
- Tomahawk11
- Globalni moderator
#30725 Re: Vaše voljene PC igre (piraterija će rezultirati banom!)
Trebao si mu reći ovako kod nas u NASA-iaditon wrote: ↑17/03/2020 08:51eto..ko bi rek'o da si ti takavAverus wrote: ↑17/03/2020 08:37Koliko sam samo kontrolera uništio, tastatura polomio, kućišta iskrivio u životuTomahawk11 wrote: ↑17/03/2020 08:35 Pa mnogi nisu uračunljivi kad nešto igraju (pucačina, fuca i sl.), tj. nisu to iste osobe kao u real life![]()
![]()
pes i generalno gaming ti je kao i alkohol, totalno uvidiš drugu stranu neke osobe kad si pod dozom odnosno kad je igra u pitanju...ja isto puknem, pogotovo mi soccer zna izvući živce kao ništa drugo..znao sam centralnu nogom nabiti ko da je lopta, tastaturu zaredam šakom i tako...ništa strašno uglavnom
![]()
@House
zvuk dial upa što si ostavio...koliko me samo nervirao sjećam se ali i radovao u isto vrijeme....znao sam po zvuku da li ću se spojiti na net ili neću, ali ono što nikad neću zaboraviti, kao jučer da je bilo, kad je došao rođak iz Njemačke, bila je to 1998. godina, pita on mene imaš net? Imam, ja sav bitan. Odvedem ga u sobu, klik na dial up ikonu na desktopu, otvori se onaj crni ekran, krenem ja šifru pisati, kaže meni rođak "šta ti je to"? Ja ga onako gledam, kao, wtf, čuj šta ti je to...PA INTERNET!, kaže on meni "nije to tako kod nas, ja dok upalim kompjuter ja sam na internetu, kod mene je DSL konekcija", meni vilica se objesi do poda, kao u onoj reklami za ford KA birvaktile![]()