Evo prve pozitivne vijesti u ko zna koliko vremena. Ja još uvijek nisam prežalio što je otkazan Silent Hills a imam 36 godina u gu-zici, ženu, dijete, pos'o, kera, punicu. Odrastao sam uz SH i MGS, Kojimin Silent Hills sam čekao kao što se čeka drugi povratak Isusa. Svaki put kad se spomene negdje, mene nešto "žigne" u rebrima. Svaka ti dala, druže moj, uljepšao si mi dan.
PlayStation 4 - all about
Moderator: Benq
-
Shiba
#7476 Re: PlayStation 4 - all about
- Ultraviolent
#7477 Re: PlayStation 4 - all about
Ala se prica o days gone-u, neka 
Samo da se pohvalim da sam breakera ovjerio nozem
Za trofej.
Trenutno sam na jugu, igramo se vojnika. Sir yes sir!
Rijesio sam nekoliko manjih hordi u cascadama, pickin dim, zao mi bilo trositi atraktore na njih. Doduse bio sam vec poprilicno gearan. Level tri sa hot springom.
Za ove vece nemam jos muda mada osjecam da se ne bi narocito napatio.
Uglavnom sad sam opusteniji malo smijem po mraku igrati, dok sam prije vazda prvim mrakom bjezao u krevet. Haha.
Samo da se pohvalim da sam breakera ovjerio nozem
Trenutno sam na jugu, igramo se vojnika. Sir yes sir!
Rijesio sam nekoliko manjih hordi u cascadama, pickin dim, zao mi bilo trositi atraktore na njih. Doduse bio sam vec poprilicno gearan. Level tri sa hot springom.
Za ove vece nemam jos muda mada osjecam da se ne bi narocito napatio.
Uglavnom sad sam opusteniji malo smijem po mraku igrati, dok sam prije vazda prvim mrakom bjezao u krevet. Haha.
-
Mustang1
#7478 Re: PlayStation 4 - all about
Tomahawk11 wrote: ↑16/03/2020 15:10Ja sam znao upaliti cinematic, pa prebacim i gledam tekmu![]()
Kad ono vibrira gamepad, šta je sad, napali me oni iz zasjede ili vukovi![]()
Šteta je ne završiti, mada ovo jahanje fakat zna ubijati...fast travel majka kad se dočepaš.
Ma ja sam cacko mobitel i zaboravim da igram kad odjednom zavibrira prepadne me
- arnes_king
#7479 Re: PlayStation 4 - all about
Zasto offline? Daleko bolje je kada si uvezan s drugima bas daje poseban car ovoj igri. Nista ti ne pokvari jer svakako prvi put moras preci sam bez da vidis tudju opremu i stvari a i ceste moras sam odraditi vecinu. Moze se i skloniti nesto tudje ako ti ne paseIronman_88 wrote: ↑16/03/2020 14:17 Nakucao sam 120 h na Death Stranding, još nisam gotov, ostalo mi zadnje poglavlje.![]()
Igram offline, sam sam čitavu mrežu ceste napravio i čitavu mrežu već dva puta obnovio, povezao isto sa zip lines sve lokacije i nakucao sve lokacije na 5 zvjezdica![]()
Meni zao sto me drug nagovorio da pozurim na kraj pa sam imao samo 60 sati a bas mi se jos igralo ...
- Ironman_88
#7480 Re: PlayStation 4 - all about
Nisam se pronašao u tome, jasno mi je da zamišljena da centralni dio igrice bude to neko povezivanje sa drugima. Ali previše stvari onda imaš na mapi, svako malo neki rekvizit ili građevina, to me izbacuju svako malo iz igrice. Ovako kad si sam imaš bolju atmosferu, sam/usamljenost, svijet koji se tek polako počinje ponovo buditi i spajati. To mi je nekako prirodnije nego da svako malo nailaziš na tragove drugih igrača, da stalno nešto svijetli i treperi.arnes_king wrote: ↑16/03/2020 16:16Zasto offline? Daleko bolje je kada si uvezan s drugima bas daje poseban car ovoj igri. Nista ti ne pokvari jer svakako prvi put moras preci sam bez da vidis tudju opremu i stvari a i ceste moras sam odraditi vecinu. Moze se i skloniti nesto tudje ako ti ne paseIronman_88 wrote: ↑16/03/2020 14:17 Nakucao sam 120 h na Death Stranding, još nisam gotov, ostalo mi zadnje poglavlje.![]()
Igram offline, sam sam čitavu mrežu ceste napravio i čitavu mrežu već dva puta obnovio, povezao isto sa zip lines sve lokacije i nakucao sve lokacije na 5 zvjezdica![]()
Meni zao sto me drug nagovorio da pozurim na kraj pa sam imao samo 60 sati a bas mi se jos igralo ...
Ali čisto moje subjektivno gledanje.
- arnes_king
-
NecuVise
#7482 Re: PlayStation 4 - all about
Taj days gone sam tri puta ili četri mislio da sam došao do kraja kad ono ima još 
Može se igrati, ali nije nešto must play.
BTW ako neko igra warzone a koristi mic i ne psuje kad igra nek pošalje u pm nick da ga dodam.
Može se igrati, ali nije nešto must play.
BTW ako neko igra warzone a koristi mic i ne psuje kad igra nek pošalje u pm nick da ga dodam.
-
imperator01
#7483 Re: PlayStation 4 - all about
@NecuVise
Pa je'l ti trazis date partnera ili sta, cuj da ne psuje
Nego sta kazete na predstavljanje novog xboxa?
Pa je'l ti trazis date partnera ili sta, cuj da ne psuje
- ferratilis
#7484 Re: PlayStation 4 - all about
Iako me Xbox ne zanima, drago mi je da je Microsoft dizajnirao dobru konzolu. Od toga ce svi imati benefit, kako zbog konkurencije, tako i zbog PC igara koje ce imati veci baseline po pitanju dizajna. Uvijek je najslabija konzola diktirala broj NPC-a u otvorenim igrama, draw distance itd. Sad je ta granica dosta podignuta, zamislite kakve cemo open world igre imati u sljedecoj generaciji.
I dobar im je ovaj dizajn, izgleda kao da se neke komponente mogu izbacit. Hladjenje isto izgleda solidno, valjda ovo konacno rijesi problem loseg hladjenja u konzolama.
Vidim samo jednu ogromnu manu, proprietary storage. Bas smo prije par dana spominjali kako je PS Vita propala zbog toga. Ali mozda to promijene do izlaska.

I dobar im je ovaj dizajn, izgleda kao da se neke komponente mogu izbacit. Hladjenje isto izgleda solidno, valjda ovo konacno rijesi problem loseg hladjenja u konzolama.
Vidim samo jednu ogromnu manu, proprietary storage. Bas smo prije par dana spominjali kako je PS Vita propala zbog toga. Ali mozda to promijene do izlaska.

- arnes_king
#7485 Re: PlayStation 4 - all about
Ni mene XboX ne zanima ali mislim da su odlicnu konzolu napravili. Ono sto sam vidio mi se bas svidja, dizajn mi se na prvu nije svidio ali kada sam vidio kako je sve kompaktno unutra i da nije ni prevelika cini mi se bas OK.imperator01 wrote: ↑17/03/2020 08:06 @NecuVise
Pa je'l ti trazis date partnera ili sta, cuj da ne psuje![]()
Sad se jos vise radujem PS5 kada vidim koja je zvijer novi XboX jer ce i PS5 biti tu negdje.
Ovaj lik je prije mjesec, mozda i vise napisao ovaj post i pogodio je u bocu sto se tice XboX, vidjet cemo hoce li biti i sa PS5 pogodak.

Evo slika i kako je Xbox series X DevKit izgledao pored DevKit PS5.

-
NecuVise
#7486 Re: PlayStation 4 - all about
Hahaimperator01 wrote: ↑17/03/2020 08:06 @NecuVise
Pa je'l ti trazis date partnera ili sta, cuj da ne psuje![]()
Neće ništa promjeniti. Storage ima 1 TB integrisan i to je sasvim dovoljno, kome treba više kupi ovaj dodatak. Vita je imala problem jer nisi neke igre ni mogao igrati bez dodatne kartice koja je bila preskupa, skroz drugačija situacija.ferratilis wrote: ↑17/03/2020 08:20
A ovako su morali staviti da bi garantovali jednake performanse kao unutrašnji ssd i da ne bi zbunjivali obične mase šta tačno trebaju kupiti. Nije idealna situacija ali je dobro rješenje.
Novi xbox izgleda odlično, a što se tiče PS5 provjereni insideri odavno govore da su u par deka obje konzole po performansama, pa eto vidjet ćemo. Ja za sad naginjem da prvo kupim xbox za next gen, a nekad kasnije PS5, ali do izlaska se sve može promjeniti.
- Ironman_88
#7487 Re: PlayStation 4 - all about
Možda nam je potrebna Xbox tema, ko smatra da je dobro upućen i prati, neka otvori.
Ne razmišljam ni ja o Xboxu, ali mi je isto zanimljiva ova nova konzola i čitao bih redovno.
PS: da možemo na dvije teme tvrditi da je PS bolji
Ne razmišljam ni ja o Xboxu, ali mi je isto zanimljiva ova nova konzola i čitao bih redovno.
PS: da možemo na dvije teme tvrditi da je PS bolji
- REDDEVILS
#7489 Re: PlayStation 4 - all about
Evo XBOX One all aboutIronman_88 wrote: ↑17/03/2020 13:03 Možda nam je potrebna Xbox tema, ko smatra da je dobro upućen i prati, neka otvori.
PS: da možemo na dvije teme tvrditi da je PS bolji![]()
xbox-one-all-about-t137752.html
- Ironman_88
#7490 Re: PlayStation 4 - all about
Pardoniram, vidim skroz u drugom planu, slaba aktivnost. Logičnije da ljudi onda o Xboxu pišu više tamo nego ovdje.REDDEVILS wrote: ↑17/03/2020 13:11Evo XBOX One all aboutIronman_88 wrote: ↑17/03/2020 13:03 Možda nam je potrebna Xbox tema, ko smatra da je dobro upućen i prati, neka otvori.
PS: da možemo na dvije teme tvrditi da je PS bolji![]()
xbox-one-all-about-t137752.html
- arnes_king
- REDDEVILS
#7492 Re: PlayStation 4 - all about
arnes_king wrote: ↑17/03/2020 13:23![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
Nemoj zezat, nemoj samo da je fejk trazio bih teUcinio si mi dan boljim!
![]()
- TMovac
#7493 Re: PlayStation 4 - all about
Ne bi trebao biti fejk. objavila je zvanicna stranica ( sa plavom kvacicom ).arnes_king wrote: ↑17/03/2020 13:23![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
Nemoj zezat, nemoj samo da je fejk trazio bih teUcinio si mi dan boljim!
![]()
- FoolControl
#7495 Re: PlayStation 4 - all about
Update: Popravio sam analoge na joystiku, ako neko ima sličan problem sa driftanjem anolga (ide u lijevo/desno/gore/dole sam od sebe) treba samo očistiti mjesto gdje budu senzori i radit će sve kako treba, evo i video:
- Ironman_88
#7496 Re: PlayStation 4 - all about
https://www.hcl.hr/vijest/pripremi-tale ... 3uBp175_hcr_faruk wrote: ↑13/02/2020 13:03 Sta se desilo sa igrom "tales from the borderlands"
nekada davno sam odigrao prvu epizodu i sada kapak. nema je vise. cak je i ova koja nosi njen naziv nekakva drugacija. ne izgleda kao ona koju sam igrao prije 3 i vise godina. nalazim je samo na youtube-ujesu li to ukinuli za plejku?
-
r_faruk
#7498 Re: PlayStation 4 - all about
Ironman_88 wrote: ↑18/03/2020 14:04https://www.hcl.hr/vijest/pripremi-tale ... 3uBp175_hcr_faruk wrote: ↑13/02/2020 13:03 Sta se desilo sa igrom "tales from the borderlands"
nekada davno sam odigrao prvu epizodu i sada kapak. nema je vise. cak je i ova koja nosi njen naziv nekakva drugacija. ne izgleda kao ona koju sam igrao prije 3 i vise godina. nalazim je samo na youtube-ujesu li to ukinuli za plejku?
-
r_faruk
#7500 Re: PlayStation 4 - all about
a sto se napricase.... pun qrac skracenica...