Ad blocker detected: Our website is made possible by displaying online advertisements to our visitors. Please consider supporting us by disabling your ad blocker on our website.
sime_cipol wrote: ↑15/03/2020 18:15
Nije bilo do maloprije. Mislim da je panika pretjerana. Oprez OK, ali se pretjeruje. Moglo se igrati kolo bez gledalaca.
To nije panika nego preventiva. Talijani su ovo shvatili opusteno, pa vidimo kako je otislo u persun.
Zasto bi se igralo? Dje gori? Cijela Europa moze ne igrati, a mi se trebamo praviti pametni.
animus wrote: ↑15/03/2020 18:39
Oni bi Vanila igrali i sa jednom nogom samo da nekako Sarajevo ne bude prvak. Da je obratno i mi bi bili takvi da se ne lazemo.
Ne smijem ti nista reci na ovo, Charuga ce me poslat u samoizolaciju
Nije bilo do maloprije. Mislim da je panika pretjerana. Oprez OK, ali se pretjeruje. Moglo se igrati kolo bez gledalaca.
Zdravlje je najprece pa u skladu s tim prekinuti prvenstvo po trenutnoj tabeli, kup odigrati po jednu utakmicu polufinala, jednu finala sve na neutralnom terenu i zavrsiti sa fudbalom.
Maharadza wrote: ↑15/03/2020 19:42
Ne želimo ovakvu titulu ali smo osuđeni na nju.
dobaaar.
Braćo pitaaariiii izdržite
Sad bez zezanja, imao sam priliku razgovarati sa prijateljem koji živi van BiH, koji se bori sa virusom, i moj je dojam da nije bezazleno kao obična gripa, kako se to ovde od oka intepretira i da izluđuje sama činjenica jer virus ne poznajemo dovoljno, a pogotovo, da li i kakve posljedice ostavlja, ako ih ostavlja.
Što se mene tiče neka preventive, a ako je cijena da se zdravlje naših ljudi sačuva, a vama titula, halal vam, što se mene tiče.
mosa rajvosa wrote: ↑15/03/2020 20:48
Zdravlje je najprece pa u skladu s tim prekinuti prvenstvo po trenutnoj tabeli, kup odigrati po jednu utakmicu polufinala, jednu finala sve na neutralnom terenu i zavrsiti sa fudbalom.
Ma jok, ne treba ni s kupom rizikovati. Ako ćemo tražiti neka rješenja, onda bolje pobjednika kupa izvlačiti iz šešira.
dobaaar.
Sad bez zezanja, imao sam priliku razgovarati sa prijateljem koji živi van BiH, koji se bori sa virusom, i moj je dojam da nije bezazleno kao obična gripa, kako se to ovde od oka intepretira i da izluđuje sama činjenica jer virus ne poznajemo dovoljno, a pogotovo, da li i kakve posljedice ostavlja, ako ih ostavlja.
Što se mene tiče neka preventive, a ako je cijena da se zdravlje naših ljudi sačuva, a vama titula, halal vam, što se mene tiče.
Radi se o tome da ako bukne kod nas epidemija nas zdravstveni sistem nema nikakve sanse da se izbori i nama samo ova panika i preventiva mogu pomoci.
mosa rajvosa wrote: ↑15/03/2020 20:48
Ma jok, ne treba ni s kupom rizikovati. Ako ćemo tražiti neka rješenja, onda bolje pobjednika kupa izvlačiti iz šešira.
Ma nema pobjednika kupa i nek cetvrti ide u evropu, najadekvatnije rjesenje.
dobaaar.
Hvala. Mislio sam da nam nikad to nebi halalili ali sam izgleda pogrijesio.
Naravno da bi svi volili da se sezona nastavi ali ne mirise da ce se corona brzo zavrsiti.
Pa imaš u startu problem respiratora. A virus je teško predeverati bez respiratora, za neke najugoroženije kategorije, kada se razvije u punom kapacitetu.
Tu smo u startu donji. Zdravstveni sistemi puno većih društava su se pokazali ranjivim, tako da su meni ove mjere razumljive.
Druga stvar je kontrola granica, koju nemamo i problem migranata koji ti hodaju kako hoće po zemlji, a da i ne znaš u kakvom su stanju. I oni takvi kontaktiraju sa lokalnim stanovništvom svakodnevno. U svakom slučaju meni su upitne brojke o zaraženim u FBiH.
Ekonomske gubitke ćemo sabirati, kad se ovo sve smiri, abd, a prema nekim procjenama, tek tamo krajem godine. Uglavnom, čekaju nas puno ozbiljniji izazovi od raspodjele plasmana u PLBiH.
dobaaar.
Hvala. Mislio sam da nam nikad to nebi halalili ali sam izgleda pogrijesio.
Naravno da bi svi volili da se sezona nastavi ali ne mirise da ce se corona brzo zavrsiti.
Prema nekim procjenama u EU, katanac bi mogao potrajati i 60 dana. Toliko je trajalo u Kini.
Pa imaš u startu problem respiratora. A virus je teško predeverati bez respiratora, za neke najugoroženije kategorije, kada se razvije u punom kapacitetu.
Tu smo u startu donji. Zdravstveni sistemi puno većih društava su se pokazali ranjivim, tako da su meni ove mjere razumljive.
Druga stvar je kontrola granica, koju nemamo i problem migranata koji ti hodaju kako hoće po zemlji, a da i ne znaš u kakvom su stanju. I oni takvi kontaktiraju sa lokalnim stanovništvom svakodnevno. U svakom slučaju meni su upitne brojke o zaraženim u FBiH.
Ekonomske gubitke ćemo sabirati, kad se ovo sve smiri, abd, a prema nekim procjenama, tek tamo krajem godine. Uglavnom, čekaju nas puno ozbiljniji izazovi od raspodjele plasmana u PLBiH.
O tome i ja govorim...a sto se tice brojki zarazenih kod nas ne testira dok nije sigurno po svim ostalim parametrima i simptomima da se radi o coroni tako da sam siguran da ima dosta vise od prikazane brojke. Samo nas ozbiljnost drustva moze spasiti sad od neke vece dubioze a nesto sumnjam da imamo dovoljno svijesti da ispostujemo sve sto se trazi od nas
U isto vrijeme, u slučaju da nacionalna prvenstva budu obustavljena i sezona proglašena zaključenom, NS BiH ima obavezu prijaviti klubove za europska takmičenja u narednoj sezoni. Prema položaju na tabeli bili bi to Sarajevo, Željezničar, Zrinjski i Borac.
Tomahawk11 wrote: ↑16/03/2020 11:50
Kad kontaju Talijani i Španci nastavljati što ne bi i mi?
Očekuje se u maju nastavak.
Naravno, nema EP, pozavršavati prvenstva i idemo dalje.
Tomahawk11 wrote: ↑16/03/2020 11:50
Kad kontaju Talijani i Španci nastavljati što ne bi i mi?
Očekuje se u maju nastavak.
Naravno, nema EP, pozavršavati prvenstva i idemo dalje.
Ma igrat će se EP.
Kina domaćin.
Vidjećemo.
U principu su prvenstva prioritet da se završe.