a ti svoju temu izvedi na pravi put
Danasnji "feminizam"
- madner
#8702 Re: Danasnji "feminizam"
Ja moram primjetiti da je zapadni svijet bio daleko dominatniji na svjetskoj kugli dok nije svako imao pravo glasa.
Nije to slucajno, one Britanke se uzjugunile i odmah nema vise 25% zemaljske kugle.
Nije to slucajno, one Britanke se uzjugunile i odmah nema vise 25% zemaljske kugle.
- Bloo
- Globalna šefica
#8703 Re: Danasnji "feminizam"
"Feminizam antagonizira, ne zato jer je preapstraktan i individualistički, nego zato što identificira mušku dominaciju. Feministički problem s tradicionalnim ženskim ulogama nije to što ih obavljaju žene, nego to što one osiguravaju žensku podređenost muškarcima. Problem nije to što su žene sklone brizi i njezi (ako jesu) nego to što se od žena zahtijeva da pružaju brigu i njegu bez da im se to istom mjerom uzvraća. Ideja uskraćivanja ženskog služenja muškarcima je zato tako otuđujuća - muškarcima zato što će izgubiti neuzvraćeno priznanje vlastitog 'ljudskog' statusa i ženama zato što će izgubiti jedini dostup intimnosti i 'ljudskom' statusu koji im je dozvoljen pod uvjetima muške supremacije.
"Feminism antagonizes, not because it is to abstract and individualistic, but because it identifies male domination. The feminist problem with women's traditional roles is not that women in fact perform them, but that they ensure women's subservience to men. The problem is not that women are nurturant and caring (if they are), but that women are required to nurture men without reciprocity. It is the prospect of women withdrawing from servicing men that it is so alienating, to men because they will lose women's unreciprocated recognition of their 'human' status , and to women because they will lose the only access to intimacy and 'human' status allowed under male supremacist conditions."
Denise Thompson: Radical Feminism Today
"Feminism antagonizes, not because it is to abstract and individualistic, but because it identifies male domination. The feminist problem with women's traditional roles is not that women in fact perform them, but that they ensure women's subservience to men. The problem is not that women are nurturant and caring (if they are), but that women are required to nurture men without reciprocity. It is the prospect of women withdrawing from servicing men that it is so alienating, to men because they will lose women's unreciprocated recognition of their 'human' status , and to women because they will lose the only access to intimacy and 'human' status allowed under male supremacist conditions."
- MarlboroGold
#8704 Re: Danasnji "feminizam"
Sve si u pravuConnaisseur Karlin wrote: ↑15/03/2020 18:15ne znas se braniti dosjojanstvnoMarlboroGold wrote: ↑15/03/2020 18:01Kakva fotka kao dokaz? To mi nije bila namjera. Mogao sam X drugih slika postaviti o Orleanskoj.Connaisseur Karlin wrote: ↑15/03/2020 15:49
ti si pametan padobranac, mozes uvijek upasti u konverzaciju![]()
prije dva dana Cigareta je reako da ga "pale" zene borci poput Orlanek i Laure C.
dobacim mu komentar: da je to vjerovatno razlog da je na feminsitckoj temi, jer ga privlace borkinje ( zene , borskinje za zenska prava i ravnopravnost)
Cigareta je komentirao, da ona nije korsitla mac, ja kazem, da jeste, potom Cigareta odluci postaviti fotku kao dokaz![]()
potom sma mu predlzoila da dadne bolji dokaz , i Cigareta postavi njennu izjavu sa Suda , da nije nikad korsitila mac
danas, dodam link, da jeste korsitla isti ganjajuci goloruke protitutke iz kampa
da li je Orlanka krostila mac u borbama, to ne znamo, jer svako je drugacije prezentira u Francuskoj i UK
I da nije ga koristila u borbama. To što je poput majke ganjala djecu sa štapom (samo sa mačem) opominjući ih u vezi prostitucije je nešto sasvim drugo.
Ideš samo reda radi u kontru poput CPT-a. Dalje piši šta hoćeš
Ptičica svakako ne smeta i kao padobranac![]()
![]()
ona ja ganjala protitutke u kamapu iz drugiih razloga ( ganjala poput majke djecu sa stapom,odlicno si me nasmijao)![]()
a sad , napisi, zasto su je objesili , mozda bi imalo veze sa ovm temom![]()
-
Hakiz
#8705 Re: Danasnji "feminizam"
I dobro je pitanje.Niemand wrote: ↑15/03/2020 17:20Karlin?piupiu wrote: ↑15/03/2020 17:10Ko kaže da je tema feministička? Tema je izrazito anti-feministička, i ja, na primjer, iz te prespektive u njoj i učestvujem, mahom kao kritičar anti-feminističkih i branitelj feminističkih stavova.
A ako taj dio nije pokriven klauzulom 'otvorena za kritiku i diskusiju', halali, evo ja odoh.![]()
![]()
A neka te, ne vidim sto bi ti il iko drugi prestao pisati na temi, otvorena je za diskusiju, a ovo sam napisala jer karlin nije prva sa tim stavom o feministickoj temi, uostalom i ja sam ovdje pitana a sta ti radis uopste na feministickoj temi?![]()
![]()
Idite na ženske teme, šta ćete na feminističkoj?
- hadzinicasa
#8706 Re: Danasnji "feminizam"
Bloo wrote: ↑15/03/2020 18:30 "Feminizam antagonizira, ne zato jer je preapstraktan i individualistički, nego zato što identificira mušku dominaciju. Feministički problem s tradicionalnim ženskim ulogama nije to što ih obavljaju žene, nego to što one osiguravaju žensku podređenost muškarcima. Problem nije to što su žene sklone brizi i njezi (ako jesu) nego to što se od žena zahtijeva da pružaju brigu i njegu bez da im se to istom mjerom uzvraća. Ideja uskraćivanja ženskog služenja muškarcima je zato tako otuđujuća - muškarcima zato što će izgubiti neuzvraćeno priznanje vlastitog 'ljudskog' statusa i ženama zato što će izgubiti jedini dostup intimnosti i 'ljudskom' statusu koji im je dozvoljen pod uvjetima muške supremacije.
Bravo!
- MarlboroGold
#8707 Re: Danasnji "feminizam"
Odgledah maloprije Austina Powersa (prvi dio)... zapitah se kako bi danas prošao jedan takav film. Vjerovatno bi ga kritičari sahranili.
Ko je gledao zna o čemu govorim...
Ko je gledao zna o čemu govorim...
- madner
#8708 Re: Danasnji "feminizam"
Dobro gdje je taj sastank kada se odlucuje sta je ok a sta ne?Bloo wrote: ↑15/03/2020 18:30 "Feminizam antagonizira, ne zato jer je preapstraktan i individualistički, nego zato što identificira mušku dominaciju. Feministički problem s tradicionalnim ženskim ulogama nije to što ih obavljaju žene, nego to što one osiguravaju žensku podređenost muškarcima. Problem nije to što su žene sklone brizi i njezi (ako jesu) nego to što se od žena zahtijeva da pružaju brigu i njegu bez da im se to istom mjerom uzvraća. Ideja uskraćivanja ženskog služenja muškarcima je zato tako otuđujuća - muškarcima zato što će izgubiti neuzvraćeno priznanje vlastitog 'ljudskog' statusa i ženama zato što će izgubiti jedini dostup intimnosti i 'ljudskom' statusu koji im je dozvoljen pod uvjetima muške supremacije.
Ili je mozda do idividua koje imaju svoj mozak? Nevjerovatno je kako feministice pljuju ostale, muskarce da imaju agendu a druge zene da su previse glupe da shvate istu.
Otudjujuca je ideja jer je totalno neprakticna i neprimjenjiva u praksi.
-
Škobo Habu
#8709 Re: Danasnji "feminizam"
Bloo wrote: ↑15/03/2020 18:30 "Feminizam antagonizira, ne zato jer je preapstraktan i individualistički, nego zato što identificira mušku dominaciju. Feministički problem s tradicionalnim ženskim ulogama nije to što ih obavljaju žene, nego to što one osiguravaju žensku podređenost muškarcima. Problem nije to što su žene sklone brizi i njezi (ako jesu) nego to što se od žena zahtijeva da pružaju brigu i njegu bez da im se to istom mjerom uzvraća. Ideja uskraćivanja ženskog služenja muškarcima je zato tako otuđujuća - muškarcima zato što će izgubiti neuzvraćeno priznanje vlastitog 'ljudskog' statusa i ženama zato što će izgubiti jedini dostup intimnosti i 'ljudskom' statusu koji im je dozvoljen pod uvjetima muške supremacije.
Would it be radical feminism without the Lesbianism?
The way I would define radical feminism is that it recognises male domination as the enemy, as the problem. The relevance of Lesbianism to that is that Lesbianism is a refusal to participate in heterosexuality which is the chief way women are subordinated to men. The point about JALFS is that we're not interested in directing it solely towards Lesbians without the feminism
D: I wouldn't talk about weaknesses in Lesbian feminism. But I think there are a couple of problems. One of the problems is defining Lesbians as just another category of women, so you get a whole list of categories of women, like Lesbians, and women of colour, and working-class women, and differently-abled women, etc. Lesbians are not just a category of women, not just one sort of women. Lesbianism has relevance to all women, because Lesbianism is about loving women, and all women can love women. It's also about resistance to phallic sexuality, and all women can do that, all women can step out of heterosexuality. They may not choose to, and they may not want to, but they can, whereas not all women can be women of colour or working-class women or middle-class women or white women.
http://users.spin.net.au/~deniset/alesf ... viewdt.pdf
-
Škobo Habu
#8711 Re: Danasnji "feminizam"
Me, too. 
- Velkoski
- ModeratorNaBezCenzure
- Vozim: Golf 7 GTI
-
Niemand
#8713 Re: Danasnji "feminizam"
Pa dobro, utjesna je spoznaja da ako vec ne mogu biti middle-class, uvijek mogu postati lezba.
-
Škobo Habu
#8714 Re: Danasnji "feminizam"
Sama tvrdnja "all women can step out of heterosexuality" je nešto najgluplje što sam čuo iz akademskih usta.
Kada jedan takav "autoritet" smatra heteroseksualnost kod žena apsolutno neprirodnom, dok je samo ona žena koja se deklariše lezbejkom "prirodna", onda je posve jasno da imamo posla sa nekim koje je u tom smislu tipični radikal, da ne kažem fundamentlista.
Kada jedan takav "autoritet" smatra heteroseksualnost kod žena apsolutno neprirodnom, dok je samo ona žena koja se deklariše lezbejkom "prirodna", onda je posve jasno da imamo posla sa nekim koje je u tom smislu tipični radikal, da ne kažem fundamentlista.
-
Niemand
#8715 Re: Danasnji "feminizam"
Da ne lazem, ne mogu ja to vise popamtiti i upratiti uopste, jedan dan se ljudi radjaju kao homoseksualci, drugi dan to biraju, treci nekad usput postaju, cetvrti..
Jednostavno svaki put moram ici guglati sta je sad.
A o ovoj thompson nemam blage i nema je bas na netu, u svakom slucaju meni vala sve ovo jedno prosto wtf.

Jednostavno svaki put moram ici guglati sta je sad.
A o ovoj thompson nemam blage i nema je bas na netu, u svakom slucaju meni vala sve ovo jedno prosto wtf.
-
Škobo Habu
#8716 Re: Danasnji "feminizam"
I ja sam prvo pokušao sa Googlom.
Ponudio mi je više opcija sa različitim osoboma. Dotična je poznata u javnosti po jednoj knjizi. Pored nje, naletim i na ovaj interwiew.
Kad tamo - gomila radikalnih ideja i tvrdnji.
Ako je ovo "diskurs najobicnijeg darvinizmaa i antropologije/feministicke antropologije", kako to već tvrdi uvažena forumašica Bloo, onda:
Ponudio mi je više opcija sa različitim osoboma. Dotična je poznata u javnosti po jednoj knjizi. Pored nje, naletim i na ovaj interwiew.
Kad tamo - gomila radikalnih ideja i tvrdnji.
Ako je ovo "diskurs najobicnijeg darvinizmaa i antropologije/feministicke antropologije", kako to već tvrdi uvažena forumašica Bloo, onda:
- MarlboroGold
#8717 Re: Danasnji "feminizam"
Dekadentni dio ljevice u svakom slučaju.
-
Niemand
#8718 Re: Danasnji "feminizam"
Mislim da bi zdravije za sve bilo da se sve te ideologije prosto odmaknu jedna od druge, jedna je stvar kad neka lezbejka ide na proteste jer ne zeli biti diskriminisana zbog svoje seksualnosti, bas kao i neki gej, al je skroz druga stvar kad to spojis sa feminizmom i dobijes militantnu zensku skupinu koja u muskarcima vidi cisto zlo protiv kojeg se treba boriti.
Feministice cesto imaju tu neku pricu da se feminizam bori ne samo za prava zena vec i muskaraca, djece, radnika, gejeva, lezbejki, transgendera.. i da se refko makne iz kuhinje valjda, samo sto to cesto vodi u neke poprilicno besmislene stvari, kao sad ovo sa transgenderima npr, a eto ako feminizam nije prevazidjen i ima jos puno posla, pametnije onda ionako da se bave tim nezavrsenim poslovima umjesto nekim skrozim desetim stvarima i pritom jos sebi daju autogolove.
Ode sad guglati jel se ove militantne lezbejke kace sa kakvim militantnim gejevima.
Feministice cesto imaju tu neku pricu da se feminizam bori ne samo za prava zena vec i muskaraca, djece, radnika, gejeva, lezbejki, transgendera.. i da se refko makne iz kuhinje valjda, samo sto to cesto vodi u neke poprilicno besmislene stvari, kao sad ovo sa transgenderima npr, a eto ako feminizam nije prevazidjen i ima jos puno posla, pametnije onda ionako da se bave tim nezavrsenim poslovima umjesto nekim skrozim desetim stvarima i pritom jos sebi daju autogolove.
Ode sad guglati jel se ove militantne lezbejke kace sa kakvim militantnim gejevima.
- MarlboroGold
#8719 Re: Danasnji "feminizam"
Najveći problem radikalnog feminizma leži u tome što žene pokušavaju osloboditi od gotovo svake odgovornosti istovremeno gurajući sve odgovornosti muškarcima za greške oba spola. Zene su savrsene i bez gresaka, a ako i pogrijese idemo svaliti na patrijarhat. E neće ići.
- piupiu
#8720 Re: Danasnji "feminizam"
Ohhh, you poor thing!MarlboroGold wrote: ↑16/03/2020 00:43 Najveći problem radikalnog feminizma leži u tome što žene pokušavaju osloboditi od gotovo svake odgovornosti istovremeno gurajući sve odgovornosti muškarcima za greške oba spola. Zene su savrsene i bez gresaka, a ako i pogrijese idemo svaliti na patrijarhat. E neće ići.
-
Škobo Habu
#8721 Re: Danasnji "feminizam"
Suština je u jednoj radikalnoj ideji koja podrazumjeva žensko odricanje od heteroseksualnosti kao riješavanje pitanja muške dominacije u svijetu jednom i svagda.Niemand wrote: ↑15/03/2020 22:03 Mislim da bi zdravije za sve bilo da se sve te ideologije prosto odmaknu jedna od druge, jedna je stvar kad neka lezbejka ide na proteste jer ne zeli biti diskriminisana zbog svoje seksualnosti, bas kao i neki gej, al je skroz druga stvar kad to spojis sa feminizmom i dobijes militantnu zensku skupinu koja u muskarcima vidi cisto zlo protiv kojeg se treba boriti.
Sama ideja je suluda. Sa biološkog aspekta je neodrživa. Kao da primarni ljudski nagon nije produženje vlastite vrste.
Hipotetički, kada bi sve žene postale samo lezbejke, ko bi uopšte stvarao nova potomstva?
Muškarci bi služili samo kao sredstvo za oplođavanje?
Žene bi rađale tako što bi se masovno podvrgavale vještačkoj oplodnji?
- Connaisseur Karlin
#8722 Re: Danasnji "feminizam"
doticna lezbejka fmminstiinja je vjerovatno zlo-upotrijebila novu teoriju evoulcije:Škobo Habu wrote: ↑15/03/2020 20:52 Sama tvrdnja "all women can step out of heterosexuality" je nešto najgluplje što sam čuo iz akademskih usta.
https://phys.org/news/2016-05-female-se ... -male.html
P.S> ako volis fiziku, odlicna stranica ( pratim je dugo)
- saint_mirad
#8723 Re: Danasnji "feminizam"
Nije problem da žene imaju izlete u homoseksualnost, a da generalno ostanu heteroseksualne sve dok se ovo prvo ne potiskuje i satanizuje. Podseti me to na ovu sliku:

-
Škobo Habu
#8724 Re: Danasnji "feminizam"
Sa obzirom ko stoji iza izjave:saint_mirad wrote: ↑16/03/2020 10:14 Nije problem da žene imaju izlete u homoseksualnost, a da generalno ostanu heteroseksualne sve dok se ovo prvo ne potiskuje i satanizuje. Podseti me to na ovu sliku:
![]()
https://en.wikipedia.org/wiki/Pat_Robertson
- saint_mirad
#8725 Re: Danasnji "feminizam"
Slažem se oko izvora, asocijacija je na antifeministicki meme koji kruži okolo već neko vreme.Škobo Habu wrote: ↑16/03/2020 10:33Sa obzirom ko stoji iza izjave:saint_mirad wrote: ↑16/03/2020 10:14 Nije problem da žene imaju izlete u homoseksualnost, a da generalno ostanu heteroseksualne sve dok se ovo prvo ne potiskuje i satanizuje. Podseti me to na ovu sliku:
![]()
https://en.wikipedia.org/wiki/Pat_Robertson
![]()