Pa da kod Dode na šatoru zaglavi o svom trošku 14 dana
Hoće li bar biti muzika i piće
Moderator: O'zone
Pa da kod Dode na šatoru zaglavi o svom trošku 14 dana
Džaba je to govoriti.MedicinskiBrat wrote: ↑16/03/2020 08:23 Ja nisam vidio ni jednog ni zaraženog, ni izličenog, niti poznajem ikog da je isto negdje čuo da je neko zaražen ili izliječen osim ovih ludih medija koji toliko pumpaju nervozu i unose nemir među stanovnike da jadni penzioneri koji ionako već se pate i gladuju moraju dodatne lijekove kupovati da ih ne strefi moždani ili srčani. MEDIJSKA POMPA. Nešto se drugo kotrlja iza ovoga. Ovo je samo zavjesa. Dozovite se.
nista ja uzeo fasungu i rakije i polaHko cekam azraela... zivjeli.ISU GA SHVAĆALI OZBILJNO
ZNANSTVENIK KOJEGA SU RIJETKI SLUŠALI IMA PORUKU ZA CIJELU EUROPU 'Nemojte napraviti istu grešku kao Italija, ne podcjenjujte opasnost'
Roberto Burioni jedan je od prvih talijanskih znanstvenika koji su zvonili na uzbunu zbog epidemije koronavirusom, no isprva su ga rijetki slušali.
Sada cijelu Europu upozorava da ne napravi istu pogrešku.
"Ne podcjenjujte opasnost. Italija je to činila tjedan dana, neki su to nazivali gripom, jedan je nepromišljeni liječnik rekao da će se stvar ispuhati za koji tjedan", rekao je Buroni u razgovoru za agenciju dpa.
Burioni (57), profesor mikrobiologije na milanskom sveučilištu San Raffaele, najpoznatiji je talijanski virolog. "Nažalost, još od vremena Julija Cezara ljudi vjeruju u ono što žele da se dogodi", rekao je.
Nakon što su Španjolska, Francuska i Austrija krenule talijanskim putem uvođenja drakonskih mjera ograničenja kretanja, Burioni tvrdi da cijela Europa mora učiniti isto.
"Potrebni su nam jedinstvo i zajednički pristup. U suprotnom, koji je smisao Europske unije?".
Jedna zemlja može drakonskim mjerama suzbiti virus, a onda opet postati zaražena jer neka susjedna to nije učinila, kaže Burioni te dodaje da je u cijeloj Europi potrebno uložiti maksimalan napor.
Kasno 'paljenje' Talijana
Burioni se slaže s odvažnom izjavom njemačke kancelarke Angele Merkel po kojoj bi se koronavirusom moglo zaraziti 60 do 70 posto populacije. "Znajte da je ovo novi virus za koji nema imuniteta", naglašava liječnik.
Zaprepašten je britanskom odlukom da pusti virus da se slobodno kreće populacijom i da štiti samo najranjivije.
"To mi je neshvatljivo. Govoriti o 'imunitetu krda' u vrijeme kada nema cjepiva i kada ne znamo hoće li zaraženi nakon ozdravljenja steći imunitet..., to je neshvatljivo".
MedicinskiBrat wrote: ↑16/03/2020 08:23 Ja nisam vidio ni jednog ni zaraženog, ni izličenog, niti poznajem ikog da je isto negdje čuo da je neko zaražen ili izliječen osim ovih ludih medija koji toliko pumpaju nervozu i unose nemir među stanovnike da jadni penzioneri koji ionako već se pate i gladuju moraju dodatne lijekove kupovati da ih ne strefi moždani ili srčani. MEDIJSKA POMPA. Nešto se drugo kotrlja iza ovoga. Ovo je samo zavjesa. Dozovite se.
Ljudi su u izolaciji i nakon ozdravljenja. Ne znaju, da li se virus vraca, simptomi ..MedicinskiBrat wrote: ↑16/03/2020 08:23 Ja nisam vidio ni jednog ni zaraženog, ni izličenog, niti poznajem ikog da je isto negdje čuo da je neko zaražen ili izliječen osim ovih ludih medija koji toliko pumpaju nervozu i unose nemir među stanovnike da jadni penzioneri koji ionako već se pate i gladuju moraju dodatne lijekove kupovati da ih ne strefi moždani ili srčani. MEDIJSKA POMPA. Nešto se drugo kotrlja iza ovoga. Ovo je samo zavjesa. Dozovite se.
Vozovi natovareni tenkovima i oklopom sa oznakama Bundeswehra piče iz Stuttagarta na video snimcima.GAU8 wrote: ↑16/03/2020 08:37Pa 10 km od mog mjesta stanovanja u Bayernu se nalazi Američka vojna baza sa oko 10000 vojnika na 160km2 teritorija. Nije nikakva invazija, pusti Avazove debileBetter Man wrote: ↑16/03/2020 08:27 Pojavile su se razne teorije. Ko zna šta se krije iza svega ovog.
https://avaz.live/2020/03/13/nesto-se-d ... -sirom-eu/
Nema se sta kotrljati..mi obicni ljudi, se ponasamo normalno..swanfilter wrote: ↑16/03/2020 09:20MedicinskiBrat wrote: ↑16/03/2020 08:23 Ja nisam vidio ni jednog ni zaraženog, ni izličenog, niti poznajem ikog da je isto negdje čuo da je neko zaražen ili izliječen osim ovih ludih medija koji toliko pumpaju nervozu i unose nemir među stanovnike da jadni penzioneri koji ionako već se pate i gladuju moraju dodatne lijekove kupovati da ih ne strefi moždani ili srčani. MEDIJSKA POMPA. Nešto se drugo kotrlja iza ovoga. Ovo je samo zavjesa. Dozovite se.
Gdje idu..na Rusiju ili Srbiju..Lajavikrelac wrote: ↑16/03/2020 09:25Vozovi natovareni tenkovima i oklopom sa oznakama Bundeswehra piče iz Stuttagarta na video snimcima.GAU8 wrote: ↑16/03/2020 08:37Pa 10 km od mog mjesta stanovanja u Bayernu se nalazi Američka vojna baza sa oko 10000 vojnika na 160km2 teritorija. Nije nikakva invazija, pusti Avazove debileBetter Man wrote: ↑16/03/2020 08:27 Pojavile su se razne teorije. Ko zna šta se krije iza svega ovog.
https://avaz.live/2020/03/13/nesto-se-d ... -sirom-eu/
A ti samo nazoves Trumpa i on ti sve kaze..MedicinskiBrat wrote: ↑16/03/2020 09:32 Šta očekivati od naroda koji svaki dan u 19:30 sjedi ispred TV-a i gleda Vijesti. Ko da te ozbiljno shvati, šta mediji kažu to je tako. Joj živote hahahah
Takve Trump koristi za wc papir. Pijuni pravianimals wrote: ↑16/03/2020 09:34A ti samo nazoves Trumpa i on ti sve kaze..MedicinskiBrat wrote: ↑16/03/2020 09:32 Šta očekivati od naroda koji svaki dan u 19:30 sjedi ispred TV-a i gleda Vijesti. Ko da te ozbiljno shvati, šta mediji kažu to je tako. Joj živote hahahah
a mi glupi, gledamo tv