Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!
Moderator: O'zone
- Kaligrafija
#6426 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!
Petak, grad ko iz TWF, SCC zena, ja i radnici, jbt reko sta je ovo...!? Haj kontam hladno, nece raja da izadju... Kad subota ista... Vidim parkinzi puni ispred zgrada, niko nigdje ne ide... Brasno, secer i ulje se kupuje vagonima... Mi ono klasika, u dva cekera, sve mi na dohvat ruke, gledam samo slatko sta da ima, jebe mi se za ostalo...! Danas nedelja, kontam jbt sta ako krene kataklizma i kod nas, pa nema robe, reko moram i ja sutra po brasno, secer i ulje... Vec mi se mozak poigrava, sjedim, pusim, kontam sta jos kupiti, vrtim scenarije po glavi, sta sve moze biti... Ma kazem sebi, ma boli me neka stvar, kad smo rat predeverali da se sad bojim i panicim, jasta cu... Ako tako treba biti, od sudbine pobjeci ne mozes...! Nego nije mene strah virusa, strah me ljudi, u ratu si se mogao svakome zamoliti i svi su uskakali jedni drugima da pomognu, danas samo grabez, svak samo sebi grabi, a drugog ne vidi... Jebe se majka covjeku sto kise, ne vidi se drugi, grabi se u prodavnici cijela rafa, necega sto ne mozes pojesti za godinu, ne razmisljajuci da treba neko i drugi da nesto kupi, bar jedan komad... Citam na fb, posto imam macke u kuci, da je neka glupaca kupila 30 vreca pijeska, posipa za mace, to je zaliha za skoro godinu dana, i jos se fali, takvih idiota jos pun klinac... Pola grada sam obisao da kupim dvije vrece koliko inace i uzimam... Zelim vam da su vam mace zdrave, a da vi dobijete proliv, da iserete svu pohlepu koja je u vama... I vama koji hordate zalihe zelim isto... Vas je mene strah, nije virusa, ako ce me ubiti, ubice me, sudjeno tako, strah me zivjeti sa Vama takvim, gladnim, nezasitim i beskrupoloznim...!
- freelancerusk
#6427 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!
Dozer wrote: ↑16/03/2020 00:37 Vojna vjezba...
Hronoligija...
- Mjesec prije pojave virusa negdje pored Wuhana odrzana nekakva velika vojna vjezba. Tada najavljena Evropska vjezba u martu, sa US trupama.
- Pojavljuje se virus, za koji se ispostavlja da je prvo negiran i da se pokusao sakriti. I to - u Wuhanu, gdje se nalazi jedna od najvecih laboratorija za virologiju. Zasto bi se to radilo ako je virus prirodan?
- Virus se pocinje siriti po Kini, a onda i po EU, pa i dalje, u US.
- Pocinju se uvoditi razne restrikcije kretanja, a onda i potpuni karantini, zatvaraju se granice, obustavlja saobracaj... I US to rade.
- Pojavljuju se zahtjevi za odgadjanjem OI u Japanu u julu.
- Iz bolnica procurila informacija da je utvrdjeno da Ibuprofen uzrokuje pojacavanje simptoma corone i do 10x. Sutnja o ovome traje danima, tek se danas pojavljuju prve javne info o tome.
A onda, uz sve te moguce i nemoguce restrikcije kretanja, zatvaranja granica, odgadjanja svih masovnih dogadjanja i zatvaranja ljudi u kuce - pokrece se vojska na najavljenu vojnu vjezbu... Ozbiljno?
Cak je i to praceno raznim petljavinama, pri kojima se javnosti saopstava da se US trupe, radi stanja s virusom, iskrcavaju samo na sjeveru Evrope, a oni se uredno iskrcase i u - Trstu.
Opravdanje za vjezbu je da su "vojnici mladi i zdravi", i da, valjda radi toga, "nece njih corona". To sto oni mogu biti prenosnici na stotine hiljada drugh ljudi, izgleda da ne igra ulogu..
Svako pitanje i sumnja oko ovoga se, po obicaju, podvode pod "teoriju zavjere", "gluposti", "izmisljotine" i sl.
Ja bih rekao da zdrav razum, i kada se posloze hronoloske cinjenice, ipak ukazuje da tu postoji nesto drugo...
Svi znamo da su mnogi, a pogotovo Ameri, uvijek spremni na razni kolateral, ukljucujuci i ljudske zivote, a kako bi se ostvarili neki "visi ciljevi". Sjetimo se samo WTC-a...
Ostaje da se vidi sta se sad kuha u pozadini corone...

- Raigor Stonehoof
#6428 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!
Teoreticari zavjera su najgluplji ljudi na planeti. Ozbiljno.
-
breba
#6429 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!
Problem je sto u ovom dobu imaju jednak pristup da sire svoje sujevjerje ko virus...pa koga zakaci.Raigor Stonehoof wrote: ↑16/03/2020 02:15 Teoreticari zavjera su najgluplji ljudi na planeti. Ozbiljno.
- Matzan
#6430 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!
Dozer wrote: ↑16/03/2020 00:37 Vojna vjezba...
Hronoligija...
- Mjesec prije pojave virusa negdje pored Wuhana odrzana nekakva velika vojna vjezba. Tada najavljena Evropska vjezba u martu, sa US trupama.
- Pojavljuje se virus, za koji se ispostavlja da je prvo negiran i da se pokusao sakriti. I to - u Wuhanu, gdje se nalazi jedna od najvecih laboratorija za virologiju. Zasto bi se to radilo ako je virus prirodan?
- Virus se pocinje siriti po Kini, a onda i po EU, pa i dalje, u US.
- Pocinju se uvoditi razne restrikcije kretanja, a onda i potpuni karantini, zatvaraju se granice, obustavlja saobracaj... I US to rade.
- Pojavljuju se zahtjevi za odgadjanjem OI u Japanu u julu.
- Iz bolnica procurila informacija da je utvrdjeno da Ibuprofen uzrokuje pojacavanje simptoma corone i do 10x. Sutnja o ovome traje danima, tek se danas pojavljuju prve javne info o tome.
A onda, uz sve te moguce i nemoguce restrikcije kretanja, zatvaranja granica, odgadjanja svih masovnih dogadjanja i zatvaranja ljudi u kuce - pokrece se vojska na najavljenu vojnu vjezbu... Ozbiljno?
Cak je i to praceno raznim petljavinama, pri kojima se javnosti saopstava da se US trupe, radi stanja s virusom, iskrcavaju samo na sjeveru Evrope, a oni se uredno iskrcase i u - Trstu.
Opravdanje za vjezbu je da su "vojnici mladi i zdravi", i da, valjda radi toga, "nece njih corona". To sto oni mogu biti prenosnici na stotine hiljada drugh ljudi, izgleda da ne igra ulogu..
Svako pitanje i sumnja oko ovoga se, po obicaju, podvode pod "teoriju zavjere", "gluposti", "izmisljotine" i sl.
Ja bih rekao da zdrav razum, i kada se posloze hronoloske cinjenice, ipak ukazuje da tu postoji nesto drugo...
Svi znamo da su mnogi, a pogotovo Ameri, uvijek spremni na razni kolateral, ukljucujuci i ljudske zivote, a kako bi se ostvarili neki "visi ciljevi". Sjetimo se samo WTC-a...
Ostaje da se vidi sta se sad kuha u pozadini corone...
Sve je to bila priprema za samo jednu stvar

- Velkoski
- ModeratorNaBezCenzure
- Vozim: Golf 7 GTI
#6431 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!
Sve je to Soroševo maslo
-
yoyo13
#6432 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!
Taze sad u kucu iz austrije preko maribora, zagreba, gradiske... ajd valjda mi koji smo dozivjeli rat, poplave i ostala sranja imamo neku tu ko rutinu.... austrijanci potop zivi...usrani hodaju a sami ne znaju sto,milina hodat po seiersbergu
... od sutra skoro totalna blokada...slovenci zatvaraju sutra promet javni kompletan... hrvati ciste auto put, parkinge oko pumpi, imam osjecaj da ce zatvorit granice i oni ubrzo... 8 auta na ulazu u macelj 2 sata ravno....
kod nas ispunjavas neke formulare, dje si sta si kuda ces... broj telefona i to je to.... kaze granicar od danas svi koji dolaze sa zapadnih podrucja idu 14 dana mardelja
....
Gore oko gradiske i doboja sve pod maskama...od pumpasa do onih u naplatnim kucarama
Nemam mrve hrane u kuci, sutra kad se natovarim mocu prezivjet do 2024e

kod nas ispunjavas neke formulare, dje si sta si kuda ces... broj telefona i to je to.... kaze granicar od danas svi koji dolaze sa zapadnih podrucja idu 14 dana mardelja
Gore oko gradiske i doboja sve pod maskama...od pumpasa do onih u naplatnim kucarama
Nemam mrve hrane u kuci, sutra kad se natovarim mocu prezivjet do 2024e
- drag_gost
#6433 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!
A samoizolacija?yoyo13 wrote: ↑16/03/2020 04:21 Taze sad u kucu iz austrije preko maribora, zagreba, gradiske... ajd valjda mi koji smo dozivjeli rat, poplave i ostala sranja imamo neku tu ko rutinu.... austrijanci potop zivi...usrani hodaju a sami ne znaju sto,milina hodat po seiersbergu... od sutra skoro totalna blokada...slovenci zatvaraju sutra promet javni kompletan... hrvati ciste auto put, parkinge oko pumpi, imam osjecaj da ce zatvorit granice i oni ubrzo... 8 auta na ulazu u macelj 2 sata ravno....
kod nas ispunjavas neke formulare, dje si sta si kuda ces... broj telefona i to je to.... kaze granicar od danas svi koji dolaze sa zapadnih podrucja idu 14 dana mardelja....
Gore oko gradiske i doboja sve pod maskama...od pumpasa do onih u naplatnim kucarama![]()
Nemam mrve hrane u kuci, sutra kad se natovarim mocu prezivjet do 2024e![]()
![]()
- Filadendron96
#6434 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!
Zna li neko mogu li se pronaći u apotekama one FFP2, FFP3, N95 maske? Izgleda na olx-u rasprodane!!!
-
yoyo13
#6435 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!
Od 06:00h danas stupa na snagu sto su dogovarali u doboju.drag_gost wrote: ↑16/03/2020 04:31A samoizolacija?yoyo13 wrote: ↑16/03/2020 04:21 Taze sad u kucu iz austrije preko maribora, zagreba, gradiske... ajd valjda mi koji smo dozivjeli rat, poplave i ostala sranja imamo neku tu ko rutinu.... austrijanci potop zivi...usrani hodaju a sami ne znaju sto,milina hodat po seiersbergu... od sutra skoro totalna blokada...slovenci zatvaraju sutra promet javni kompletan... hrvati ciste auto put, parkinge oko pumpi, imam osjecaj da ce zatvorit granice i oni ubrzo... 8 auta na ulazu u macelj 2 sata ravno....
kod nas ispunjavas neke formulare, dje si sta si kuda ces... broj telefona i to je to.... kaze granicar od danas svi koji dolaze sa zapadnih podrucja idu 14 dana mardelja....
Gore oko gradiske i doboja sve pod maskama...od pumpasa do onih u naplatnim kucarama![]()
Nemam mrve hrane u kuci, sutra kad se natovarim mocu prezivjet do 2024e![]()
![]()
-
L u c i f e r
-
Cortado
#6437 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!
Za sta mu svaka cast? Sto se okruzio kolegama koji su sramota za ljekarsku profesiju? Nestorovic salje zene u shoping u Italiju, izjavljuje kako srbi imaju lavlje gene i kako im najsmjesniji virus u istoriji ne moze nista. Neki drugi delegat (opet na veliku zalost kolega ljekar) izjavljuje da nema potrebe zatvarati skole jer pazi sad "DJECA/MLADI NISU PRENOSNICI VIRUSA"!strucnjakdemagog wrote: ↑15/03/2020 21:19 To samo pokazuje koliko im je staro do zaštite njihovog naroda. Nek se očisti država od penzionera.
Svaka čast Vučiću!
I onda 3 dana poslije, Vulin u ekstazi zivota, dolazi na ideju da se uvede vanredno stanje, da vojska izadje na ulice. Hmm... ko uvodi vanredno stanje sa 48 zarazenih i zbog cega? Zatvorili su granice, iako nigdje ne postoji niti naucni, a Boga mi niti istorijski dokument da zatvaranje granica sprjecava sirenje zaraze. To su iskljucivo politicke odluke. Vulin jedino tako moze doci pod medijske reflektore i pokazati sta (ne)zna. Jedina dobra stvar uvodjenjem vanrednog stanja je to sto ce zatvoriti sve obrazovne ustanove. To su trebali uraditi prije 7 dana. Eh sad ili Vucic i Srbija lazu da imaju 48 zarazenih (a ja mislim da lazu, jer su prije par sedmica imali 9 hospitalizovnih na VMA, a prikazivali su 0, informacija iz prve ruke, od kolege anesteziologa) i misle da je vrag odnio salu, pa im treba vojska da uvodi red, ili ne znaju sta dalje pa u panici zavode vanredno stanje. Slusajuci sinoc njegove budalastine, o zabrani izvoza medicinske opreme u zemlje van EU (morao je opravdati neispunjenje navodne narudjbe za 500 respiratora, za koju je rekao da su vec na putu za Srbiju, sto se sada pokazalo da je bila notorna laz, jer respiratori nisu kesice Chipsa koje samo porucis i sutra dobijes postom), zvao je kineske ljekare da pomognu i usput donesu opremu, pozivajuci se na novu vezu medju predsjednicima drzava, nazvao predsjednika Kine - bratom (i od ovoga nema nista, barem za sada, Kina nema nikakav interes slati svoj dragocjeni kadar i opremu u drzavu koja ima jako mali broj zarazenih), i naravno sarkasticno zahvaljivanje Evropi i prozivanje Evrope za nepostojanje evropske solidarnosti, u vremenu kad drzave broje mrtve u stotinama dnevno, Vucic se ljuti jer mu niko nije htio prodati 500 respiratora i bulazni kako srpski novac sada nije dovoljno dobar i kako od sada postoji samo srpska solidarnost, i na kraju kao slag na tortu, pored skoro 7 miliona srba za koje se treba pobrinuti, poceo je bulazniti o tome kako ce kineski respiratori biti koristeni pazi sad - za srbe u RS. Da se razumijemo, ni od ovoga nema nista, prvo jer niti ce dobiti neke respiratore, a i da ih dobije, sigurno ih nece slati u RS. Kao i obicno, svi drugi su krivi, samo je Vucic ispravan. Vucic je super manipulativna licnost, vjerovatno da ga neko od kolega s psihijatrije malo duze analizira, otkrio bi nekoliko poremecaja licnosti, i oslanja se na svoju oportunisticku senzacionalnost koja nije nicim potrkijepljena. Gdje su mu sad rusi i Putin? Gdje sad ta ruska veza?
Ako je mjerilo TV program, onda si sigurno u pravu. Ali ako stvarno mislis da je Srbija ozbiljna drzava, trebas se druze moj dobro zapitati nad sobom.
-
The BEN10
- GAU8
#6439 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!
Sve si upravu, osim za ovog 20 dana. Biće u dobrom slučaju otprilike 20 sedmica dok ne budemo mogli reći da se mjere ograničenja kretanja mogu olakšatimade_in_sarajevo wrote: ↑16/03/2020 00:51 Sreca sutra radni dan pa ce se nivo gluposti smanjiti.
Jebo ga i korona virus koji vam je klinac vise. Eto korone i automatski.postajete zombi i umirete. Danas je doba interneta i klikova, pa svakom portalu i bilo kojem kurcu koji tipka.po internetu je u cilju sto vise.vijesti nasrati.i vecu paniku stvarati.
Drzite se jebenih pravila, manite se kupovanja kao da ce rat, dijasporu pametnu odjebite od sebe 20.dana i zivite normalno ba.
Umiru stari i vec bolesni jer korona brzo napada i pogorsa stvari. Jebiga ako neko.ima bas starije ili.bolesne cuvajte ih i pomirite se vise da su stari i.bolesni, a ne paniku praviti. umre neko sa 80 godina i samo.jos treba da neko izvali " umro mi dedo u 85 godini, a bio je mlad, mogao je jos 20 godina".
Shvatite kako.hocete ali prestanite vise paniku ovoliku dizati i neke debilne teorije zavjere. Jebo majku ako ne treba ugasiti i internet na 20 dana, nek i internet odmori od korone.
-
Cortado
#6440 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!
Iz kojih bolnica? Koje informacije su se pojavile danas? Za sada ne postoji niti jedan naucni dokument koji ovo potrijepljuje. Postoji teza da uzimanje Ibuprofena koje povecava enzim ACE2 sto moze dovesti do pogorsanja klinicke slike, ali to niti je dokazano niti se uzima u obzir. Hajmo malo baratati cinjenicama:
https://www.health.harvard.edu/blog/cor ... 0020518846
https://www.thelancet.com/journals/lanr ... 8/fulltext
-
sumirprimus
#6441 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!
Jesu li za danas i kod nas najavljene kakve nove mjere?
Citam kod nas najavljene kazne i do 10 hiljada i do godine zatvora za nepridrzavanje uputa o izolaciji?
I wizz otkazuje letove iz tuzle..?
Citam kod nas najavljene kazne i do 10 hiljada i do godine zatvora za nepridrzavanje uputa o izolaciji?
-
Mogy87
#6442 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!
Ma ja sve je ovo Amerika zato je Trump tako dobro odreagovao da mu je upitan drugi mandat 
- spreca
#6443 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!
pa moraju prvo sjesti i donijeti taj zakon,nemogu tek tako kaznjavatisumirprimus wrote: ↑16/03/2020 07:04 Jesu li za danas i kod nas najavljene kakve nove mjere?
- GAU8
#6444 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!
Ima li kakvih novih teorija zavjere
- 512MB
#6445 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!
Kako će postojati naučni rad kad Covid-19 postoji tek mjesec danaCortado wrote: ↑16/03/2020 07:02Iz kojih bolnica? Koje informacije su se pojavile danas? Za sada ne postoji niti jedan naucni dokument koji ovo potrijepljuje. Postoji teza da uzimanje Ibuprofena koje povecava enzim ACE2 sto moze dovesti do pogorsanja klinicke slike, ali to niti je dokazano niti se uzima u obzir. Hajmo malo baratati cinjenicama:
https://www.health.harvard.edu/blog/cor ... 0020518846
https://www.thelancet.com/journals/lanr ... 8/fulltext
- GAU8
#6446 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!
Na žalost, kada imamo vic od države, opet će biti gomila balvana koji misle da su iznad svih zakonaspreca wrote: ↑16/03/2020 07:29pa moraju prvo sjesti i donijeti taj zakon,nemogu tek tako kaznjavatisumirprimus wrote: ↑16/03/2020 07:04 Jesu li za danas i kod nas najavljene kakve nove mjere?
- strucnjakdemagog
#6447 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!
Cortado wrote: ↑16/03/2020 06:54Za sta mu svaka cast? Sto se okruzio kolegama koji su sramota za ljekarsku profesiju? Nestorovic salje zene u shoping u Italiju, izjavljuje kako srbi imaju lavlje gene i kako im najsmjesniji virus u istoriji ne moze nista. Neki drugi delegat (opet na veliku zalost kolega ljekar) izjavljuje da nema potrebe zatvarati skole jer pazi sad "DJECA/MLADI NISU PRENOSNICI VIRUSA"!strucnjakdemagog wrote: ↑15/03/2020 21:19 To samo pokazuje koliko im je staro do zaštite njihovog naroda. Nek se očisti država od penzionera.
Svaka čast Vučiću!
I onda 3 dana poslije, Vulin u ekstazi zivota, dolazi na ideju da se uvede vanredno stanje, da vojska izadje na ulice. Hmm... ko uvodi vanredno stanje sa 48 zarazenih i zbog cega? Zatvorili su granice, iako nigdje ne postoji niti naucni, a Boga mi niti istorijski dokument da zatvaranje granica sprjecava sirenje zaraze. To su iskljucivo politicke odluke. Vulin jedino tako moze doci pod medijske reflektore i pokazati sta (ne)zna. Jedina dobra stvar uvodjenjem vanrednog stanja je to sto ce zatvoriti sve obrazovne ustanove. To su trebali uraditi prije 7 dana. Eh sad ili Vucic i Srbija lazu da imaju 48 zarazenih (a ja mislim da lazu, jer su prije par sedmica imali 9 hospitalizovnih na VMA, a prikazivali su 0, informacija iz prve ruke, od kolege anesteziologa) i misle da je vrag odnio salu, pa im treba vojska da uvodi red, ili ne znaju sta dalje pa u panici zavode vanredno stanje. Slusajuci sinoc njegove budalastine, o zabrani izvoza medicinske opreme u zemlje van EU (morao je opravdati neispunjenje navodne narudjbe za 500 respiratora, za koju je rekao da su vec na putu za Srbiju, sto se sada pokazalo da je bila notorna laz, jer respiratori nisu kesice Chipsa koje samo porucis i sutra dobijes postom), zvao je kineske ljekare da pomognu i usput donesu opremu, pozivajuci se na novu vezu medju predsjednicima drzava, nazvao predsjednika Kine - bratom (i od ovoga nema nista, barem za sada, Kina nema nikakav interes slati svoj dragocjeni kadar i opremu u drzavu koja ima jako mali broj zarazenih), i naravno sarkasticno zahvaljivanje Evropi i prozivanje Evrope za nepostojanje evropske solidarnosti, u vremenu kad drzave broje mrtve u stotinama dnevno, Vucic se ljuti jer mu niko nije htio prodati 500 respiratora i bulazni kako srpski novac sada nije dovoljno dobar i kako od sada postoji samo srpska solidarnost, i na kraju kao slag na tortu, pored skoro 7 miliona srba za koje se treba pobrinuti, poceo je bulazniti o tome kako ce kineski respiratori biti koristeni pazi sad - za srbe u RS. Da se razumijemo, ni od ovoga nema nista, prvo jer niti ce dobiti neke respiratore, a i da ih dobije, sigurno ih nece slati u RS. Kao i obicno, svi drugi su krivi, samo je Vucic ispravan. Vucic je super manipulativna licnost, vjerovatno da ga neko od kolega s psihijatrije malo duze analizira, otkrio bi nekoliko poremecaja licnosti, i oslanja se na svoju oportunisticku senzacionalnost koja nije nicim potrkijepljena. Gdje su mu sad rusi i Putin? Gdje sad ta ruska veza?
Ako je mjerilo TV program, onda si sigurno u pravu. Ali ako stvarno mislis da je Srbija ozbiljna drzava, trebas se druze moj dobro zapitati nad sobom.
Svaka mu čast što je uveo vanredno stanje i što je očigledno da Srbija stavlja živote starijih ispred ekonomije. Na ostale njegove uobičajene gluposti i samo što ne zaplače facom, nisam se ni osvrtao.
- strucnjakdemagog
#6448 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!
Zakon već postoji.spreca wrote: ↑16/03/2020 07:29pa moraju prvo sjesti i donijeti taj zakon,nemogu tek tako kaznjavatisumirprimus wrote: ↑16/03/2020 07:04 Jesu li za danas i kod nas najavljene kakve nove mjere?
- Haris.ba
#6449 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!
Ima zakon, ima sve. Samo trebaju objaviti odluke javno. Evo za danas.spreca wrote: ↑16/03/2020 07:29pa moraju prvo sjesti i donijeti taj zakon,nemogu tek tako kaznjavatisumirprimus wrote: ↑16/03/2020 07:04 Jesu li za danas i kod nas najavljene kakve nove mjere?
https://www.klix.ba/vijesti/bih/odluka- ... /200316002
A evo jedan od zakona iz 2005. godine.
http://www.ukcs.ba/zakoni-pdf/Zakon_o_z ... _29-05.pdf
Last edited by Haris.ba on 16/03/2020 07:55, edited 1 time in total.
-
splinter
#6450 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!
Zakon o zaštiti stanovništva od zaraznih bolesti ("Službene novine Federacije BiH", broj 29/05)GAU8 wrote: ↑16/03/2020 07:51Na žalost, kada imamo vic od države, opet će biti gomila balvana koji misle da su iznad svih zakonaspreca wrote: ↑16/03/2020 07:29pa moraju prvo sjesti i donijeti taj zakon,nemogu tek tako kaznjavatisumirprimus wrote: ↑16/03/2020 07:04 Jesu li za danas i kod nas najavljene kakve nove mjere?
Sve objašnjeno i napisano
I RS ima sličan zakon. Problem jeste što nema jedinstven način koji tretira zarazne bolest na nivou države i o tome sam obaviještavo nadležne milion puta !!
Al daj sad šta imaš, koristi ono što možeš!