Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!

Moderator: O'zone

Locked
denimb

#6401 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!

Post by denimb »

Dozer wrote: 16/03/2020 00:37 Vojna vjezba...

Hronoligija...
- Mjesec prije pojave virusa negdje pored Wuhana odrzana nekakva velika vojna vjezba. Tada najavljena Evropska vjezba u martu, sa US trupama.
- Pojavljuje se virus, za koji se ispostavlja da je prvo negiran i da se pokusao sakriti. I to - u Wuhanu, gdje se nalazi jedna od najvecih laboratorija za virologiju. Zasto bi se to radilo ako je virus prirodan?
- Virus se pocinje siriti po Kini, a onda i po EU, pa i dalje, u US.
- Pocinju se uvoditi razne restrikcije kretanja, a onda i potpuni karantini, zatvaraju se granice, obustavlja saobracaj... I US to rade.
- Pojavljuju se zahtjevi za odgadjanjem OI u Japanu u julu.
- Iz bolnica procurila informacija da je utvrdjeno da Ibuprofen uzrokuje pojacavanje simptoma corone i do 10x. Sutnja o ovome traje danima, tek se danas pojavljuju prve javne info o tome.

A onda, uz sve te moguce i nemoguce restrikcije kretanja, zatvaranja granica, odgadjanja svih masovnih dogadjanja i zatvaranja ljudi u kuce - pokrece se vojska na najavljenu vojnu vjezbu... Ozbiljno?

Cak je i to praceno raznim petljavinama, pri kojima se javnosti saopstava da se US trupe, radi stanja s virusom, iskrcavaju samo na sjeveru Evrope, a oni se uredno iskrcase i u - Trstu.
Opravdanje za vjezbu je da su "vojnici mladi i zdravi", i da, valjda radi toga, "nece njih corona". To sto oni mogu biti prenosnici na stotine hiljada drugh ljudi, izgleda da ne igra ulogu..

Svako pitanje i sumnja oko ovoga se, po obicaju, podvode pod "teoriju zavjere", "gluposti", "izmisljotine" i sl.

Ja bih rekao da zdrav razum, i kada se posloze hronoloske cinjenice, ipak ukazuje da tu postoji nesto drugo...
Svi znamo da su mnogi, a pogotovo Ameri, uvijek spremni na razni kolateral, ukljucujuci i ljudske zivote, a kako bi se ostvarili neki "visi ciljevi". Sjetimo se samo WTC-a...

Ostaje da se vidi sta se sad kuha u pozadini corone...

Motam kablove, jebo internet :run:
JanuaryJones

#6402 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!

Post by JanuaryJones »

https://www.nytimes.com/2020/03/13/worl ... heory.html
BEIJING — China is pushing a new theory about the origins of the coronavirus: It is an American disease that might have been introduced by members of the United States Army who visited Wuhan in October.

There is not a shred of evidence to support that, but the notion received an official endorsement from China’s Ministry of Foreign Affairs, whose spokesman accused American officials of not coming clean about what they know about the disease.
Diwan

#6403 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!

Post by Diwan »

Hronoligija...
- Mjesec prije pojave virusa negdje pored Wuhana odrzana nekakva velika vojna vjezba. Tada najavljena Evropska vjezba u martu, sa US trupama.
- Pojavljuje se virus, za koji se ispostavlja da je prvo negiran i da se pokusao sakriti. I to - u Wuhanu, gdje se nalazi jedna od najvecih laboratorija za virologiju. Zasto bi se to radilo ako je virus prirodan?
- Pocinju se uvoditi razne restrikcije kretanja, a onda i potpuni karantini, zatvaraju se granice, obustavlja saobracaj... I US to rade.
- Iz bolnica procurila informacija da je utvrdjeno da Ibuprofen uzrokuje pojacavanje simptoma corone i do 10x. Sutnja o ovome traje danima, tek se danas pojavljuju prve javne info o tome.

A onda, uz sve te moguce i nemoguce restrikcije kretanja, zatvaranja granica, odgadjanja svih masovnih dogadjanja i zatvaranja ljudi u kuce - pokrece se vojska na najavljenu vojnu vjezbu... Ozbiljno?

Cak je i to praceno raznim petljavinama, pri kojima se javnosti saopstava da se US trupe, radi stanja s virusom, iskrcavaju samo na sjeveru Evrope, a oni se uredno iskrcase i u - Trstu.
Opravdanje za vjezbu je da su "vojnici mladi i zdravi", i da, valjda radi toga, "nece njih corona". To sto oni mogu biti prenosnici na stotine hiljada drugh ljudi, izgleda da ne igra ulogu..

Svako pitanje i sumnja oko ovoga se, po obicaju, podvode pod "teoriju zavjere", "gluposti", "izmisljotine" i sl.

Ja bih rekao da zdrav razum, i kada se posloze hronoloske cinjenice, ipak ukazuje da tu postoji nesto drugo...
Svi znamo da su mnogi, a pogotovo Ameri, uvijek spremni na razni kolateral, ukljucujuci i ljudske zivote, a kako bi se ostvarili neki "visi ciljevi". Sjetimo se samo WTC-a...

Ma nema sumnje da je ovo sve dirigovano - samo je pitanje gdje vodi, u kojoj mjeri itd, Tko misli da je ovo sve 'onako', počev od samog virusa, pa do ovakvih reakcija javnosti, medija i vlada sa zatvaranjem granica i svim ostalim, pa rekao bih da je u najmanje ruku naivan, da ne kažem nešto teže. Korona virus je POVOD i sredstvo za nešto drugo i veće.
Dozer

#6404 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!

Post by Dozer »

Freamon Lester wrote: 16/03/2020 00:47 I kako je u Nisu danas?
:?:
Freamon Lester

#6405 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!

Post by Freamon Lester »

Dozer wrote: 16/03/2020 00:48
Freamon Lester wrote: 16/03/2020 00:47 I kako je u Nisu danas?
:?:
Nema potrebe da se pravis lud...
Dozer

#6406 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!

Post by Dozer »

Nemam pojma o cemu pricas...Sta Nis...?
high_volume

#6407 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!

Post by high_volume »

Popijte čaj od kamilice s medom, on je prirodni lijek protiv ružnih snova i vraća misli u ravnotežu, ne dozvoljava da vam se svijet smije :D
made_in_sarajevo

#6408 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!

Post by made_in_sarajevo »

Sreca sutra radni dan pa ce se nivo gluposti smanjiti.

Jebo ga i korona virus koji vam je klinac vise. Eto korone i automatski.postajete zombi i umirete. Danas je doba interneta i klikova, pa svakom portalu i bilo kojem kurcu koji tipka.po internetu je u cilju sto vise.vijesti nasrati.i vecu paniku stvarati.

Drzite se jebenih pravila, manite se kupovanja kao da ce rat, dijasporu pametnu odjebite od sebe 20.dana i zivite normalno ba.

Umiru stari i vec bolesni jer korona brzo napada i pogorsa stvari. Jebiga ako neko.ima bas starije ili.bolesne cuvajte ih i pomirite se vise da su stari i.bolesni, a ne paniku praviti. umre neko sa 80 godina i samo.jos treba da neko izvali " umro mi dedo u 85 godini, a bio je mlad, mogao je jos 20 godina".

Shvatite kako.hocete ali prestanite vise paniku ovoliku dizati i neke debilne teorije zavjere. Jebo majku ako ne treba ugasiti i internet na 20 dana, nek i internet odmori od korone.
Dozer

#6409 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!

Post by Dozer »

Mnogi ovdje, ocito, nemaju blage veze kako real world funkcionise...
high_volume

#6410 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!

Post by high_volume »

sherbett wrote: 16/03/2020 00:51 Prije 2, 3 dana se Bondsteel napunio
Osim Bondsteela opsada Pristine i zatvoren aerodrom

US Arny :mrgreen:
A večeras Vučić kineskog predsjednika zove bratom i poziva u pomoć. Doduše da mu proda maske, ali svejedno :lol: :lol:
high_volume

#6411 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!

Post by high_volume »

sherbett wrote: 16/03/2020 00:55 Joj svega mi i ja jedva cekam sutra da krenem radit pun mi kufer vijesti i foruma
Imaš li poziv od poslodavca :D
Hame_
Location: Srebrenik, Županija tuzlanska, HiB, Europa, Svjeverna strana Zemlje, Mjesec, Sunce,... odosmo u PM!

#6413 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!

Post by Hame_ »

Ne kontam, kako se niko od youtubera nije do sada zarazio, dosjetio i uživo pokazao koronu na djelu?

YouTubeŠupčići!
high_volume

#6414 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!

Post by high_volume »

sherbett wrote: 16/03/2020 01:00 Dobro je, Plenki je pobjedio
Mogu misliti koliki je danas bio promet virusa u Hrvatskoj :-) Za vlast se ni virusa ne plaši
strucnjakdemagog

#6415 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!

Post by strucnjakdemagog »

Diwan wrote: 16/03/2020 00:47

Hronoligija...

Ma nema sumnje da je ovo sve dirigovano - samo je pitanje gdje vodi, u kojoj mjeri itd, Tko misli da je ovo sve 'onako', počev od samog virusa, pa do ovakvih reakcija javnosti, medija i vlada sa zatvaranjem granica i svim ostalim, pa rekao bih da je u najmanje ruku naivan, da ne kažem nešto teže. Korona virus je POVOD i sredstvo za nešto drugo i veće.
Može li biti da je ovo bio zapravo biološki napad USA na Kinu koji se oteo kontroli?
Challenger_
Location: 永恆 - bez podrumskih entiteta i taketo-maketo koalicije

#6416 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!

Post by Challenger_ »

strucnjakdemagog wrote: 16/03/2020 01:07Može li biti da je ovo bio zapravo biološki napad USA na Kinu koji se oteo kontroli?
Dokaza za sada nema, ali na listi mogućih scenarija ovo je br. 1, po meni. Glasnogovornik kineskog MVPa je tražio pune info od USA.

:arrow: Kina traži objašnjenje: „SAD, recite nam sve o koronavirusu i jeste li vi zarazili Wuhan?“
Freamon Lester

#6417 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!

Post by Freamon Lester »

Challenger_ wrote: 16/03/2020 01:13
strucnjakdemagog wrote: 16/03/2020 01:07Može li biti da je ovo bio zapravo biološki napad USA na Kinu koji se oteo kontroli?
Dokaza za sada nema, ali na listi mogućih scenarija ovo je br. 1, po meni. Glasnogovornik kineskog MVPa je tražio pune info od USA.

:arrow: Kina traži objašnjenje: „SAD, recite nam sve o koronavirusu i jeste li vi zarazili Wuhan?“
Jos jedan uposlenik iz Nisa...
breba

#6418 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!

Post by breba »

Ma sve su to Rotschildi smislili da im drzave ubace milijarde u sistem. :lol:
aerodinamika

#6419 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!

Post by aerodinamika »

u doba kuge nismo imali spremnost, sad imamo sve
breba

#6420 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!

Post by breba »

breba wrote: 16/03/2020 01:23

Ma sve su to Rotschildi smislili da im drzave ubace milijarde u sistem. :lol:

Ne, ispravljam se. Upravo sam saznao iz pouzdanih izvora da su ustvari Kinezi smislili koronu da bi oborili americku ekonomiju i Trumpa zbog tarifa. :-)

Svi teoreticari zavjera ajd na svoju temu pa se tamo dogovorite ko je kome smjestio.
Last edited by breba on 16/03/2020 01:44, edited 3 times in total.
aerodinamika

#6421 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!

Post by aerodinamika »

plain vanilla wrote: 15/03/2020 01:31
sherbett wrote: 15/03/2020 01:27

Neki dan je tip vodio dijete na hitan prijem u djecju bolnicu a propisana mu je samoizolacija.
Ukoliko je zarazen i time ugrozio ili zarazio nekoga, dobiva i do 3ngodine zatvora.
Takvog bi Tito streljao za primjer ostalima.
pretjerujete, bavio sam se yadnjih dana virusom, i dosao sam do yakljucka da virus je skoro beyopasan ya ljude evropskog opredjeljenja, prije svega pogada ayzijate (zasto je to neznam) u italiji istina umiru dijelom i evropljani ali mahom stariji od 80 godina, a vecina umrlih jesu kinezi koji rade u italiji, u bih i na balkanu vrlo je mali broj osoba szijatskog opredjeljanja i samih azijata ima vrlo malo
breba

#6422 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!

Post by breba »

aerodinamika wrote: 16/03/2020 01:38

Neki dan je tip vodio dijete na hitan prijem u djecju bolnicu a propisana mu je samoizolacija.
Ukoliko je zarazen i time ugrozio ili zarazio nekoga, dobiva i do 3ngodine zatvora.
pretjerujete, bavio sam se yadnjih dana virusom, i dosao sam do yakljucka da virus je skoro beyopasan ya ljude evropskog opredjeljenja, prije svega pogada ayzijate (zasto je to neznam) u italiji istina umiru dijelom i evropljani ali mahom stariji od 80 godina, a vecina umrlih jesu kinezi koji rade u italiji, u bih i na balkanu vrlo je mali broj osoba szijatskog opredjeljanja i samih azijata ima vrlo malo
Meni su pretci iz evro-azije. Sta zakljucujes, trebam li da se brinem?
Last edited by breba on 16/03/2020 01:42, edited 1 time in total.
Freamon Lester

#6423 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!

Post by Freamon Lester »

Nemoj mi samo reci da si se bavio i aerodinamikom za neku avio kompaniju... Jer ako jesi ja necu letiti vise nikada... :lol:
Logovan

#6424 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!

Post by Logovan »

aerodinamika wrote: 16/03/2020 01:38 pretjerujete, bavio sam se yadnjih dana virusom, i dosao sam do yakljucka da virus je skoro beyopasan ya ljude evropskog opredjeljenja, prije svega pogada ayzijate (zasto je to neznam) u italiji istina umiru dijelom i evropljani ali mahom stariji od 80 godina, a vecina umrlih jesu kinezi koji rade u italiji, u bih i na balkanu vrlo je mali broj osoba szijatskog opredjeljanja i samih azijata ima vrlo malo
E čuj bavio sam se i došao sam do zaključka... :D :-)
breba

#6425 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!

Post by breba »

"yadnijih" dana nisi imao dok si se time bavio.
Locked