Trebaju nam one @picijeve pichoke...
Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!
Moderator: O'zone
-
Ima Bosne_Bice Bosne
- Location: The field “Location” is too short, a minimum of 2 characters is required.
#6351 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!
-
Mogy87
- cLo
#6353 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!
Pa problem i jes' što "po kući", Lucifer, son of the morning, I'm gonna chase you out of Earth ufff evo dobre tematske
-
daddy-kool
#6354 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!
Haj malo pozitive, da se osokolimo.
https://www.worldometers.info/coronavirus/
Pa veli trenutno aktivnih (potvrđenih) 86.110 slučajeva od čega 93% u nekom blažem obliku.
7% su ozbiljni i kritični slučajevi, procijenjea smrtnost je 3,4% od prijavljenih/potvrđenih slučajeva.
Realnost je da su ovi podaci vrh ledenog brijega i da je vjerovatno da postoji 5-10 puta više nedetektovanih slučajeva koji imaju blaži oblik - takvi se nikada neće ni testirati i nisu uključeni u ovu statistiku.
Velika većina koju ovaj virus zahvati (pa i oni stariji) će ovo preboliti u blažem obliku - možda čak i 90% po ukupnoj populaciji. Čak i oni sa težim oblikom, većina će preživjeti ako se bude ova krivulja stepena zaraze držala pod kontrolom. Takođe se ovim razvlačenjem kupuje vrijeme jer se čitavo čovječanstvo diglo da nađe odgovor na ovu bolest, u vidu lijeka koji će olakšati najteža stanja (već ima podataka da se uspješno koriste antimalarici - klorokin) i vakcine koja bi mogla spasiti sve.
Svačiji zadatak je sada da čuva higijenu, drži socijalnu distancu i generalno smanji mogućnost zaraze - kako sebe tako i drugih, i uz Božiju pomoć da se ovo što prije riješi.
Pa veli trenutno aktivnih (potvrđenih) 86.110 slučajeva od čega 93% u nekom blažem obliku.
7% su ozbiljni i kritični slučajevi, procijenjea smrtnost je 3,4% od prijavljenih/potvrđenih slučajeva.
Realnost je da su ovi podaci vrh ledenog brijega i da je vjerovatno da postoji 5-10 puta više nedetektovanih slučajeva koji imaju blaži oblik - takvi se nikada neće ni testirati i nisu uključeni u ovu statistiku.
Velika većina koju ovaj virus zahvati (pa i oni stariji) će ovo preboliti u blažem obliku - možda čak i 90% po ukupnoj populaciji. Čak i oni sa težim oblikom, većina će preživjeti ako se bude ova krivulja stepena zaraze držala pod kontrolom. Takođe se ovim razvlačenjem kupuje vrijeme jer se čitavo čovječanstvo diglo da nađe odgovor na ovu bolest, u vidu lijeka koji će olakšati najteža stanja (već ima podataka da se uspješno koriste antimalarici - klorokin) i vakcine koja bi mogla spasiti sve.
Svačiji zadatak je sada da čuva higijenu, drži socijalnu distancu i generalno smanji mogućnost zaraze - kako sebe tako i drugih, i uz Božiju pomoć da se ovo što prije riješi.
-
L u c i f e r
#6355 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!
-
sumirprimus
#6356 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!
to bosancerosi samo pozitivmo pa sta god bilo
Recite ne crnjacima jbo vas poceli ko talijani ko kakve tetkice cvrsci smo od toga
Recite ne crnjacima jbo vas poceli ko talijani ko kakve tetkice cvrsci smo od toga
-
Mogy87
#6357 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!
Koristi se i protokol lijecenja Tocilizumabom koji se inace koristi za artritis. Farmaceutska kuca Roche ga daje besplatno za ove potrebedaddy-kool wrote: ↑15/03/2020 22:48 Haj malo pozitive, da se osokolimo.
- mO k3
#6358 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!
Ove prevencije kompletnog shutdown su koristili Amerikanci za vrijeme spanske gripe u 43 grada ( neznam koja ) i tada se pokazalo kao najbolji potez za suzbijanje
-
cassius
- Maraschino
-
last mohicans
#6361 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!
https://www.index.hr/mobile/clanak.aspx ... id=2165389
Vrlo zanimljiv tekst, dosta stvari mi je jasnije. Dva su scenarija, totalna karantena kao što su Kinezi uradili, da se spriječi širenje i da se kupi vrijeme, ili prepuštanje virusa da se širi ne bi li se razvio kolektivni imunitet. Britanci su izabrali ovu drugu opciju koja moze biti opasna i rizična, ali valjda znaju i oni nešta. Sad mi je Angelina izjava da ce 60-70 % populacije zatrefiti ovaj virus puno jasnija, jer to je taj recept za kolektivni imunitet.
Vrlo zanimljiv tekst, dosta stvari mi je jasnije. Dva su scenarija, totalna karantena kao što su Kinezi uradili, da se spriječi širenje i da se kupi vrijeme, ili prepuštanje virusa da se širi ne bi li se razvio kolektivni imunitet. Britanci su izabrali ovu drugu opciju koja moze biti opasna i rizična, ali valjda znaju i oni nešta. Sad mi je Angelina izjava da ce 60-70 % populacije zatrefiti ovaj virus puno jasnija, jer to je taj recept za kolektivni imunitet.
-
Sultanahmed
#6362 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!
Sto se i ti provali hahahaMogy87 wrote: ↑15/03/2020 22:37Neka prelista ovih 11 strana smrtovnica (nema gigantskih ko kod nas) u Bergamu. I to je lazno sigurno.
https://www.lasicilia.it/video/video-da ... FiJJQ-yIuU
Ja gori pricam kako ne treba ziriti paniku i govoriti da ce se stotine miliona zaraziti,a ti kao odgovor postavis ovo
Svaka cast "strucnjak"
- denimb
#6363 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!
Osjecas li koliko si cool?sherbett wrote: ↑15/03/2020 23:20Ja kad sam rekla da sto se vise prositi prije ce i nestat, mebe proglasili ludom dezinformatoricom.last mohicans wrote: ↑15/03/2020 23:13 https://www.index.hr/mobile/clanak.aspx ... id=2165389
Ova pandemija je vise socioloski fenomen. Podsjeca me na onu Wellesovu radijsku dramu Rat svijetova.
I tad su marsovci napadali
-
Sultanahmed
#6364 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!
To ti sa Angelom pijes kafu pa imas "informacije iz prve ruke"?
- GAU8
#6365 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!
Prepustiti virusu da se širi nekontrolirano je greška. I Britanci su sami skontali šta su izvalili. 70% će biti u oba slučaja. Samo ako radiš lockdown, to će trajati mjesecima, i bit ću pod kontrolom. U suprotnom, ide eksplozivno i imaš hrpu mrtvih koji jer ih nema ko da liječi i njegujelast mohicans wrote: ↑15/03/2020 23:13 https://www.index.hr/mobile/clanak.aspx ... id=2165389
- Maraschino
#6367 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!
Sta kazu, kada je smak svijeta?
Danas se umire a juce niko.
Danas se umire a juce niko.
- Zox
#6368 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!
Wow!sherbett wrote: ↑15/03/2020 23:20Ja kad sam rekla da sto se vise prositi prije ce i nestat, mebe proglasili ludom dezinformatoricom.last mohicans wrote: ↑15/03/2020 23:13 https://www.index.hr/mobile/clanak.aspx ... id=2165389
Ova pandemija je vise socioloski fenomen. Podsjeca me na onu Wellesovu radijsku dramu Rat svijetova.
I tad su marsovci napadali
- mO k3
#6369 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!
@Sultanahmed joj Nicka ti
Imaju neke stvari koje ti nikada nećeš moći razumjeti ... i da te posadom pred mene i pokušam najjednostavnije objasniti kao nekome djetetu nećeš Skontati moja sultane.
Smijem ti se Nicku 
Imaju neke stvari koje ti nikada nećeš moći razumjeti ... i da te posadom pred mene i pokušam najjednostavnije objasniti kao nekome djetetu nećeš Skontati moja sultane.
-
Sultanahmed
#6370 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!
Eh moj ti,mozes se samom sebi smijati
Kad nemas boljih argumenata od :"gle nicka",onda znam da nisi za ozbiljne diskusije.
Kad nemas boljih argumenata od :"gle nicka",onda znam da nisi za ozbiljne diskusije.
- mO k3
#6371 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!
Znam da nisam zato me zaobidji ...Sultanahmed wrote: ↑15/03/2020 23:34 Eh moj ti,mozes se samom sebi smijati
- animals
#6372 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!
Ja sam jucer jos cuo o ovome..
sta se krije tocno iza ovoga svega..
-
L u c i f e r
- animals
#6374 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!
Ja sam cuo jucer, ali neprovjereno da 30 tisuca vojnika ulazi..sherbett wrote: ↑15/03/2020 23:49Nitko ne zna, bas kao ni sta je sa migrantima na turskoj granici jer se pise samo o korona virusu!
U Europu ulati US army a ne znamo zasto
Lafo ne znamo
Sad ce u Poljsku di? Pa na granicu
Najebali smo mi al ne od korone
Mislim, bar tako kaze internet.
Vjerujem da forumasi znaju bolje
danas se vec vecina drzava zatvara, ograniceno kretanje stanovnika..
do prije sedam dana je to bilo samo negdje u dalekoj Kini..
sad tu kod nas..sta , ko gdje..
saznacemo uskoro, je li ovo samo Corona..
-
Alles-Tamam
#6375 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!
sherbett wrote: ↑15/03/2020 23:49Nitko ne zna, bas kao ni sta je sa migrantima na turskoj granici jer se pise samo o korona virusu!
U Europu ulati US army a ne znamo zasto
Lafo ne znamo
Sad ce u Poljsku di? Pa na granicu
Najebali smo mi al ne od korone
Mislim, bar tako kaze internet.
Vjerujem da forumasi znaju bolje
Defender 2020,vojna vježba najavljena već prošle godine