PM72 wrote: ↑15/03/2020 19:09
tempuser wrote: ↑15/03/2020 18:02
Zar je i zasto je u izdaji i sluzenju neprijatelju broj bitan???
Ljudi bez argumenata raspravu dovode do apsurda iz Nadrealista, to nije radioaktivno - to je maloradioaktivno, tj nije Juka izdajnik - on je malo izdajnik!
Opet kažem...pišeš o ljudima koje ne znaš i o stvarima o kojima ,objektivno,pojma nemaš.I neću ti napisati da si idiot (ko što ti meni napisa) nego neobavješten.
Tih 30-tak momaka što su završili sa Jukom u Mostaru ušli su u rat srcem,nisu kalkulisali kad je trebalo uzeti pušku u ruke (mada je nisu znali ni rasklopiti).Spomenik u B fazi Alipašinog polja o tome najbolje govori.Par stotina momaka i ljudi stradalo je braneći svoj grad,naselje,porodicu ,komšije i prijatelje.Niko od njih nije ušao u rat radi čokolada iz Zore niti je razmišljao o generalskom činu,vilama i jahtama kad su došli u Mostar.Ti momci su na Otesu trčali za četničkim pragama,bacajući na njih flaše sa benzinom,masa ih je stradala u tranšejima i livadama.
Znao sam te momke i nemojte od njih praviti izdajnike niti neke nadrispecijalce radi kojih je Mostar stradao.Juka je bio nevjerovatno hrabar,u stvari,taj nije razmišljao o posljedicama.On je iz bijesa otišao u HVO jer su ga izigrali,prevarili,ponizili i prekrižili i komanda i politički vrh Armije BiH i Predsjedništva RBiH.HVO u Mostaru mu je bio jedina opcija za puko preživljavanje.On nije imao mozga da skonta da će ga iskoristiti i odbaciti ko prezervativ.
Juka je za te momke bio idol za kojeg bi poginuli u svakom trenutku.Juka sa svojim ljudima jeste krao a od toga on lično nije imao hajra.Svi su jeli one čokolade iz Zore (čak i ja) i svi su nosili patike Jugosport (imao ih i ja).Svaki logističar u Armije BiH više je pokro od Juke,uzeću za primjer onog krmka Radeljaša koji je bio logističar 2 viteške.sad ima desetine miliona a Jukina žena i kćerka na socijali.Ili Memić sa Ilidže,sad je načelnik opštine a bio načelnik logistike Fikrine brigade.I oni su sad primjer uspješnih i učevnih ljudi-predani vjeri...
Sve sto pises za Juku da bi ga opravdo jeidni argument ti je NEKA JE AL I DRUGI SU,,,Prica u fazonu kad te drot zaustavi sto si proso kroz crveno i ti kazes "Bakir pokrade milione ti mene zaustavljas, je-bo te seamfor". Uostalom pusti mi se logisitacara, da je Jukin jedini grijeh bio sto je krao tehniku, auta, hranu itd ....dobio bi on odavno i bistu kaku...
Uostaqlom nije bitno jesu li bila 3,33 ili 333 ovdje ne pricamo o njima nego O NJEMU! Niko nije nista rekao za njegove ljude nego iskljucivo za njega...
Sta sad ARBIH je kriva sto je on otiso u HVO? Uzimas posljedicu necega, a ne pitas se oko uzorka.
Uostalom rat nije bio MOJA AVLIJA, MAHALA, RATNICI PODZMELJA ITD...rat se desavao i dalje od stupa, alipasina ili nedzarica. Ako neki lokalni klosar otima pare sve djeci osim tebi jer si dobar sa njim ne znaci da nije klosar...nego da ti imas pogresnu percepciju o njemu.
Kao sto rekoh ja znam da je on vecini vas "urban boy", "raja sa alipasina", "mahala iznad svega" i slicne price...ali kao sto rekoh on je izdajnik, ratni profiter, vrlo vjerovatno i ratni zlocnicac, plus zavalio je i dosta naivnih momaka...end