Deblokada Sarajeva???

Post Reply
tempuser

#7276 Re: Deblokada Sarajeva???

Post by tempuser »

PM72 wrote: 15/03/2020 16:16
tempuser wrote: 15/03/2020 16:10 @PM
Odnosilo se na Cacu...
Vidio sam šta si napisao...da postavljam idiotska pitanja.Pa si se ispravio i naveo da si mislima na Cacu?????.I i nisam idiot,imamo dovoljno godina,iskustva,škole...Pitao sam fino,ima li ijedan jedini dokaz da je Juka ubio nekog Srbina ? Ovo "dokaz" sa snimka? Pa znate li vi da su Juki majka i žena srpkinje ?
Ispravio sam se jer sam skontao da mislis na Juki, a ja sam pisao o Caci.
Vezano za Juku, da to sto se ne zna da li je likvidirao ijednog Srbina ga bas abolira sto je izdajnik i dezerter koji je presao na stranu neprijatelja!
Svi tu svoju skolu i iskustvo skupi pa se Juki zahvali i pozeli rahmet pred mostarcima sa lijeve obale...
Last edited by tempuser on 15/03/2020 16:34, edited 1 time in total.
strucnjakdemagog

#7277 Re: Deblokada Sarajeva???

Post by strucnjakdemagog »

Odnosilo se na Cacu...
Vidio sam šta si napisao...da postavljam idiotska pitanja.Pa si se ispravio i naveo da si mislima na Cacu?????.I i nisam idiot,imamo dovoljno godina,iskustva,škole...Pitao sam fino,ima li ijedan jedini dokaz da je Juka ubio nekog Srbina ? Ovo "dokaz" sa snimka? Pa znate li vi da su Juki majka i žena srpkinje ?
Ja ne tvrdim da je dokaz, samo pitam ko je lik sa snimka? Prijeti mu da bi mogao biti ubijen u roku od 15 minuta.
A to što su majka i žena Srpkinje ništa ne znači.

Image

Vjerovatno ti je poznato šta je ovaj i kome radio.
PM72

#7278 Re: Deblokada Sarajeva???

Post by PM72 »

tempuser wrote: 15/03/2020 16:25
Odnosilo se na Cacu...
Ispravio sam se jer sam skontao da mislis na Juki, a ja sam pisao o Caci.
Vezano za Juku, da to sto se ne zna da li je likvidirao ijednog Srbina ga bas abolira sto je izdajnik i dezerter koji je presao na stranu neprijatelja
Skupi iskustvo i skolu pa podijeli svoje misljenje o heroju Juki sa predhodne strabe sa mostarcima sa lijeve obale...
Ja fino pitam ,savim korektno i normalno,ima li iko ime bar jednog jedinog srbina kojeg je Juka likvidirao? Moj prvi komšija i dobar drug,odrastao sam s njim,iz prve ruke mi je pričao kako je dospio u HVO i šta su mu radili "naši" u zatvoru u Tarčinu,kad su ih pohapsili na Igmanu i ubili Krušku ko kera.Zatvarali ih sa zarobljenim četnicima koji su imali hranu i ćebe a njima nisu dali...
Također,pričao mi je kako im je bilo u HVO-u,imali su opremu i oružje i Juka im je trebao radi imidža a nisu učestvovali ni u kakvim ozbiljnijim akcijama i ubistvima ,raspišali se nakon dva mjeseca,čak im je IV korpus ubio jednog momka na pravdi boga- Ismar O.Dobar momak pravo bio.

A to što tumače mostarci...pa oni se ne mogu između sebe,povalio ih onaj Hadžiosmanović Iz SDA,uzeo im pare pa im sad svi krivi...
PM72

#7279 Re: Deblokada Sarajeva???

Post by PM72 »

strucnjakdemagog wrote: 15/03/2020 16:26
Odnosilo se na Cacu...
Ja ne tvrdim da je dokaz, samo pitam ko je lik sa snimka? Prijeti mu da bi mogao biti ubijen u roku od 15 minuta.
A to što su majka i žena Srpkinje ništa ne znači.

Image

Vjerovatno ti je poznato šta je ovaj i kome radio.

Znam ko je osoba sa snimka,i sad je živ i zdrav,vozi kamion u Lukavici.Zato i postavljam pitanje koga je ubio od Srba.

I kakve veze ima ovaj četnički diverzant sa temom?
tempuser

#7280 Re: Deblokada Sarajeva???

Post by tempuser »

To sto nije ubio nijednog Srbina u Sa kompenzuje cinjenicu da je presao na stranu neprijatelja pa mu na kraju treba rahmet pozeljeti????
PM72

#7281 Re: Deblokada Sarajeva???

Post by PM72 »

tempuser wrote: 15/03/2020 16:38 To sto nije ubio nijednog Srbina u Sa kompenzuje cinjenicu da je presao na stranu neprijatelja pa mu na kraju treba rahmet pozeljeti????
Koliko znam,HVO je komponenta federalne vojske i ministarstvo odbrane Federacije isplaćuje penzije i invalidninte pripadnicima HVo kao i pripadnicima Armije BiH.

Nakon svega,ko je bio neprijatelj i jedini ispravan?
tempuser

#7282 Re: Deblokada Sarajeva???

Post by tempuser »

A ja koliko znam, 3. puk integrisan komponenta VRS-a Oruzanih snaga BIH koja se finansira iz budzeta BiH i da li su po tvojoj logici zbog toga ARBIH I VRS bili saveznici 1992-1995?
Pitaj mostarce koji im je bio neprijatelj, susjedi iz Santiceve ili rent-a-artiljerija iz Podvelezja!

Ne uvaljuj se dalje bez potrebe...
PM72

#7283 Re: Deblokada Sarajeva???

Post by PM72 »

Ohladi malo,popusti...kuri me bolac za mišljenje mostaraca.SDA im uzela pare i oružje ,ostavili ih na cjedilu a kao ispravno je ići u hercegovački kopus VRS pa sa Podveležja gađati po hrvatima? Je li to "prelazak" na neprijateljsku stranu?

I ne uvaljujem se ja ni u šta nego ti pišeš o ljudima o kojima nemaš pojma usput me nazivajući idiotom.To ti je jednom prošlo-više neće.
invincible1921

#7284 Re: Deblokada Sarajeva???

Post by invincible1921 »

@PM72 ja ti fini naveo primjer kad i gdje su ucestvovali i ti opet kazes daj mi nadji primjer...eto ti primjer...

Kazes imali lose uslove? Pa on je gore uslove davao nevinim ljudima pa sta sad ? Znam da je juka vama"raja sa alipasina" ...

al prihvati cinjenicu da je izdjanik i ratni kabadahija
invincible1921

#7285 Re: Deblokada Sarajeva???

Post by invincible1921 »

PM72 wrote: 15/03/2020 16:58 Ohladi malo,popusti...kuri me bolac za mišljenje mostaraca.SDA im uzela pare i oružje ,ostavili ih na cjedilu a kao ispravno je ići u hercegovački kopus VRS pa sa Podveležja gađati po hrvatima? Je li to "prelazak" na neprijateljsku stranu?

I ne uvaljujem se ja ni u šta nego ti pišeš o ljudima o kojima nemaš pojma usput me nazivajući idiotom.To ti je jednom prošlo-više neće.
Jesi ti realan sa ovim proedjenjem saradnje sa VRS i izdaje ?
PM72

#7286 Re: Deblokada Sarajeva???

Post by PM72 »

invincible1921 wrote: 15/03/2020 17:01 @PM72 ja ti fini naveo primjer kad i gdje su ucestvovali i ti opet kazes daj mi nadji primjer...eto ti primjer...

Kazes imali lose uslove? Pa on je gore uslove davao nevinim ljudima pa sta sad ? Znam da je juka vama"raja sa alipasina" ...

A kad sam tvrdio suprotno? Ja navodio primjere da je valjao za odbranu grada,imao je muda ko Trebević.
invincible1921

#7287 Re: Deblokada Sarajeva???

Post by invincible1921 »

PM72 wrote: 15/03/2020 17:03
invincible1921 wrote: 15/03/2020 17:01 @PM72 ja ti fini naveo primjer kad i gdje su ucestvovali i ti opet kazes daj mi nadji primjer...eto ti primjer...

A kad sam tvrdio suprotno? Ja navodio primjere da je valjao za odbranu grada,imao je muda ko Trebević.
Pa eto kazes bio im samo imidz...sto nije istina itekako se borio za HVO, pogotovo prvih dana oko vranice i u samom centru grada..

Valjao je dok nije postao bitan...
PM72

#7288 Re: Deblokada Sarajeva???

Post by PM72 »

Tih 30-tak ljudi koje je uspio skupiti nisu bili nikakva prevaga niti neki bitan faktor.Od to 30 ljudi ja sam lično znao bar 25.Znam ih ko su bili i koliko su bili spremni.
Nakon toga mu se "otrgnuo" Božo Š. i to samo što je bio "Božo" a da je izašta bio sposoban - nije.

Ispade da je Juka imao korpus marinaca...
invincible1921

#7289 Re: Deblokada Sarajeva???

Post by invincible1921 »

PM72 wrote: 15/03/2020 17:10 Tih 30-tak ljudi koje je uspio skupiti nisu bili nikakva prevaga niti neki bitan faktor.Od to 30 ljudi ja sam lično znao bar 25.Znam ih ko su bili i koliko su bili spremni.
Nakon toga mu se "otrgnuo" Božo Š. i to samo što je bio "Božo" a da je izašta bio sposoban - nije.

Ispade da je Juka imao korpus marinaca...
To sto nije imo vise od 30 ljudi je zasluga ljudi iz njegove pocetne jedinice u Sarajevu odnoson ljudima u njoj ...za koju veliku vecinu smatratm da su ispravni...sto sam vec i naveo.

Da se Juku heroja pitalo imo bi on i korpus sa kojim bi napao.

Uostalom eo hajmo vako gledat, bilo je i ljudi u HVO koji su 92 zajedno sa ARBIH branili gradove pa i mostar, iskazali veliku hrabrost...mnogi od njih su istom tom zestinom napali svoje dojucerasnje saborce, civile i rusiili grad....dal i takvim treba odat pocast ?
tempuser

#7290 Re: Deblokada Sarajeva???

Post by tempuser »

PM72 wrote: 15/03/2020 16:58 Ohladi malo,popusti...kuri me bolac za mišljenje mostaraca.SDA im uzela pare i oružje ,ostavili ih na cjedilu a kao ispravno je ići u hercegovački kopus VRS pa sa Podveležja gađati po hrvatima? Je li to "prelazak" na neprijateljsku stranu?

Pa vidim ja da je rat za tebe bio samo na potezu Stari Grad - Ilidza pa te za sve sire od toga ostalo boli...
Ja se samo posluzih tvojom analogijom za saveznistvo, a ti na tom primjeru sam o sebi misli sta hoces!
Za Jukin nacionalizam si u pravu, za Juku je rat bio biznis i zato je usao u rat, radio sta je uradio i zavrsio kako je zavrsio!
Sve zasluge za odbranu Sarajeva Juka je anulirao i popisao se na njih one sekunde kad su on i njegovi ljudi okrenuli cijevi na polozaje ARBiH i MUP RBIH!
Last edited by tempuser on 15/03/2020 17:42, edited 1 time in total.
PM72

#7291 Re: Deblokada Sarajeva???

Post by PM72 »

Znači,Juka i njegovih 30 momaka (od kojih 95% nije služilo vojske niti je znalo pušku rasklopiti do rata) prevaga bili u Mostaru? da nije bilo njih - IV korpus bi sjebo HVo do Neuma?
tempuser

#7292 Re: Deblokada Sarajeva???

Post by tempuser »

Zar je i zasto je u izdaji i sluzenju neprijatelju broj bitan???
Ljudi bez argumenata raspravu dovode do apsurda iz Nadrealista, to nije radioaktivno - to je maloradioaktivno, tj nije Juka izdajnik - on je malo izdajnik!
PM72

#7293 Re: Deblokada Sarajeva???

Post by PM72 »

tempuser wrote: 15/03/2020 18:02 Zar je i zasto je u izdaji i sluzenju neprijatelju broj bitan???
Ljudi bez argumenata raspravu dovode do apsurda iz Nadrealista, to nije radioaktivno - to je maloradioaktivno, tj nije Juka izdajnik - on je malo izdajnik!
Opet kažem...pišeš o ljudima koje ne znaš i o stvarima o kojima ,objektivno,pojma nemaš.I neću ti napisati da si idiot (ko što ti meni napisa) nego neobavješten.

Tih 30-tak momaka što su završili sa Jukom u Mostaru ušli su u rat srcem,nisu kalkulisali kad je trebalo uzeti pušku u ruke (mada je nisu znali ni rasklopiti).Spomenik u B fazi Alipašinog polja o tome najbolje govori.Par stotina momaka i ljudi stradalo je braneći svoj grad,naselje,porodicu ,komšije i prijatelje.Niko od njih nije ušao u rat radi čokolada iz Zore niti je razmišljao o generalskom činu,vilama i jahtama kad su došli u Mostar.Ti momci su na Otesu trčali za četničkim pragama,bacajući na njih flaše sa benzinom,masa ih je stradala u tranšejima i livadama.

Znao sam te momke i nemojte od njih praviti izdajnike niti neke nadrispecijalce radi kojih je Mostar stradao.Juka je bio nevjerovatno hrabar,u stvari,taj nije razmišljao o posljedicama.On je iz bijesa otišao u HVO jer su ga izigrali,prevarili,ponizili i prekrižili i komanda i politički vrh Armije BiH i Predsjedništva RBiH.HVO u Mostaru mu je bio jedina opcija za puko preživljavanje.On nije imao mozga da skonta da će ga iskoristiti i odbaciti ko prezervativ.

Juka je za te momke bio idol za kojeg bi poginuli u svakom trenutku.Juka sa svojim ljudima jeste krao a od toga on lično nije imao hajra.Svi su jeli one čokolade iz Zore (čak i ja) i svi su nosili patike Jugosport (imao ih i ja).Svaki logističar u Armije BiH više je pokro od Juke,uzeću za primjer onog krmka Radeljaša koji je bio logističar 2 viteške.sad ima desetine miliona a Jukina žena i kćerka na socijali.Ili Memić sa Ilidže,sad je načelnik opštine a bio načelnik logistike Fikrine brigade.I oni su sad primjer uspješnih i učevnih ljudi-predani vjeri...
tempuser

#7294 Re: Deblokada Sarajeva???

Post by tempuser »

Bitno je da si ti obavjesten i da znas ljude (isto kao sto si "znao" za kompletan odred policije od 800 ljudi u opkoljenom Sarajevu)...
Ovdje se diskutuje u jednom konkretnom covjeku, dokazanom izdajniku i kriminalcu, imenom i prezimonom Jusuf Prazina, a ne o momcima koji su otisli za njim, tako da nema potrebe da pises elanborate kojima nista ne dokazujes osim apsurda u koji si se zabio!
Ajd zdrao
invincible1921

#7295 Re: Deblokada Sarajeva???

Post by invincible1921 »

PM72 wrote: 15/03/2020 19:09
tempuser wrote: 15/03/2020 18:02 Zar je i zasto je u izdaji i sluzenju neprijatelju broj bitan???
Opet kažem...pišeš o ljudima koje ne znaš i o stvarima o kojima ,objektivno,pojma nemaš.I neću ti napisati da si idiot (ko što ti meni napisa) nego neobavješten.

Tih 30-tak momaka što su završili sa Jukom u Mostaru ušli su u rat srcem,nisu kalkulisali kad je trebalo uzeti pušku u ruke (mada je nisu znali ni rasklopiti).Spomenik u B fazi Alipašinog polja o tome najbolje govori.Par stotina momaka i ljudi stradalo je braneći svoj grad,naselje,porodicu ,komšije i prijatelje.Niko od njih nije ušao u rat radi čokolada iz Zore niti je razmišljao o generalskom činu,vilama i jahtama kad su došli u Mostar.Ti momci su na Otesu trčali za četničkim pragama,bacajući na njih flaše sa benzinom,masa ih je stradala u tranšejima i livadama.

Znao sam te momke i nemojte od njih praviti izdajnike niti neke nadrispecijalce radi kojih je Mostar stradao.Juka je bio nevjerovatno hrabar,u stvari,taj nije razmišljao o posljedicama.On je iz bijesa otišao u HVO jer su ga izigrali,prevarili,ponizili i prekrižili i komanda i politički vrh Armije BiH i Predsjedništva RBiH.HVO u Mostaru mu je bio jedina opcija za puko preživljavanje.On nije imao mozga da skonta da će ga iskoristiti i odbaciti ko prezervativ.

Juka je za te momke bio idol za kojeg bi poginuli u svakom trenutku.Juka sa svojim ljudima jeste krao a od toga on lično nije imao hajra.Svi su jeli one čokolade iz Zore (čak i ja) i svi su nosili patike Jugosport (imao ih i ja).Svaki logističar u Armije BiH više je pokro od Juke,uzeću za primjer onog krmka Radeljaša koji je bio logističar 2 viteške.sad ima desetine miliona a Jukina žena i kćerka na socijali.Ili Memić sa Ilidže,sad je načelnik opštine a bio načelnik logistike Fikrine brigade.I oni su sad primjer uspješnih i učevnih ljudi-predani vjeri...
Sve sto pises za Juku da bi ga opravdo jeidni argument ti je NEKA JE AL I DRUGI SU,,,Prica u fazonu kad te drot zaustavi sto si proso kroz crveno i ti kazes "Bakir pokrade milione ti mene zaustavljas, je-bo te seamfor". Uostalom pusti mi se logisitacara, da je Jukin jedini grijeh bio sto je krao tehniku, auta, hranu itd ....dobio bi on odavno i bistu kaku...

Uostaqlom nije bitno jesu li bila 3,33 ili 333 ovdje ne pricamo o njima nego O NJEMU! Niko nije nista rekao za njegove ljude nego iskljucivo za njega...

Sta sad ARBIH je kriva sto je on otiso u HVO? Uzimas posljedicu necega, a ne pitas se oko uzorka.

Uostalom rat nije bio MOJA AVLIJA, MAHALA, RATNICI PODZMELJA ITD...rat se desavao i dalje od stupa, alipasina ili nedzarica. Ako neki lokalni klosar otima pare sve djeci osim tebi jer si dobar sa njim ne znaci da nije klosar...nego da ti imas pogresnu percepciju o njemu.

Kao sto rekoh ja znam da je on vecini vas "urban boy", "raja sa alipasina", "mahala iznad svega" i slicne price...ali kao sto rekoh on je izdajnik, ratni profiter, vrlo vjerovatno i ratni zlocnicac, plus zavalio je i dosta naivnih momaka...end
PM72

#7296 Re: Deblokada Sarajeva???

Post by PM72 »

tempuser wrote: 15/03/2020 19:14 Bitno je da si ti obavjesten i da znas ljude (isto kao sto si "znao" za kompletan odred policije od 800 ljudi u opkoljenom Sarajevu)...
Ovdje se diskutuje u jednom konkretnom covjeku, dokazanom izdajniku i kriminalcu, imenom i prezimonom Jusuf Prazina, a ne o momcima koji su otisli za njim, tako da nema potrebe da pises elanborate kojima nista ne dokazujes osim apsurda u koji si se zabio!
Ajd zdrao
Naravno da sam znao te momke kad sam živio u istom naselju,išao u školu...NSP ih također zna,možda ih i više poznaje nego ja.A ovo ostalo...ja sam mislio da si samo neobavješten..."elanborat" :D
PM72

#7297 Re: Deblokada Sarajeva???

Post by PM72 »

invincible1921 wrote: 15/03/2020 19:24..ali kao sto rekoh on je izdajnik, ratni profiter, vrlo vjerovatno i ratni zlocnicac, plus zavalio je i dosta naivnih momaka...end
Teške riječi.Mogu nekako prihvatiti ovo "izdajnik" ali da je profiter i ratni zločinac...su gluposti samo takve.Iznošenje paušalnih ocjena o nekome ili nečemu a neimati nikakav dokaz je ...kako ono pravnici kažu - kleveta ?
invincible1921

#7298 Re: Deblokada Sarajeva???

Post by invincible1921 »

PM72 wrote: 15/03/2020 19:29
invincible1921 wrote: 15/03/2020 19:24..ali kao sto rekoh on je izdajnik, ratni profiter, vrlo vjerovatno i ratni zlocnicac, plus zavalio je i dosta naivnih momaka...end
Teške riječi.Mogu nekako prihvatiti ovo "izdajnik" ali da je profiter i ratni zločinac...su gluposti samo takve.Iznošenje paušalnih ocjena o nekome ili nečemu a neimati nikakav dokaz je ...kako ono pravnici kažu - kleveta ?
Ajde dobro eo za vranicu sam ti vec napisao...ako nista ucestvovao je u necemu sto je kasnije okarktersano kao ratni zlocin. Znas ti njegove ljude, al ja znam one sa druge strane... pa i one koji su bili svjedoci na sudnjenju oko tog slucaja...

Dalje postoje ozbiljne indicije za njegova nedjela po sarajevu, sto jest jest dosta stvari nije dokazano zato sam i rekao vjerovatno....aj mi ti sad reci jel mozes tvrditi da osoba takvog mentalnog sklopa poput juke, prijeratni kriminalac i kabadahija, sa tolikom moci u rukama nije radio sta je htio..pa i silovanja i ubistva koja mu se stavljaju na teret po nekim sumnjama? Ja bi prije reko da je uradio vecinu toga sto mu stavljaju na teret nego li da nije....

Sto se tice ratnog profiterstva....pa nije ratni profiter jer su ga nogirali s noge na nogu iz grada i pobjego u HVO, sta opljacko je tolka skladista i ostale stvari da bi napravio humanitarni fond ?

O otimacini na igmanu zbog koje si i ti sam u sarajevu dosta puta gladovo necu ni da pricam...
Last edited by invincible1921 on 15/03/2020 19:35, edited 1 time in total.
tempuser

#7299 Re: Deblokada Sarajeva???

Post by tempuser »

PM72 wrote: 15/03/2020 19:26
tempuser wrote: 15/03/2020 19:14 Bitno je da si ti obavjesten i da znas ljude (isto kao sto si "znao" za kompletan odred policije od 800 ljudi u opkoljenom Sarajevu)...
Ajd zdrao
Naravno da sam znao te momke kad sam živio u istom naselju,išao u školu...NSP ih također zna,možda ih i više poznaje nego ja.A ovo ostalo...ja sam mislio da si samo neobavješten..."elanborat" :D
Naravno da si znao jer ti vec godinama kompletan rat ravnas samo prema onome sto znas ili sta cuo po stanici, bez obzira tacno ili pogresno.
Fulio si temu emisije, pa eto sad se hvatas moje gramatike... :run:
PM72

#7300 Re: Deblokada Sarajeva???

Post by PM72 »

tempuser wrote: 15/03/2020 19:34
PM72 wrote: 15/03/2020 19:26
Ajd zdrao
Naravno da si znao jer ti vec godinama kompletan rat ravnas samo prema onome sto znas ili sta cuo po stanici, bez obzira tacno ili pogresno.
Fulio si temu emisije, pa eto sad se hvatas moje gramatike... :run:
:thumbup:
Što bi rekli ovi novi stanovnici Sarajeva...halali...samo, nešto nisam primjetio da si pisao o svom doprinosu u ratu...gdje si bio? Šta si radio?
Post Reply