Šta kada se Korona virus pojavi u BiH?? POGLEDATI PRVI POST!

Moderator: O'zone

Locked
Milenkov buraz

#2202 Re: Šta kada se Korona virus pojavi u BiH?? POGLEDATI PRVI POST!

Post by Milenkov buraz »

TheMule wrote: 14/03/2020 23:10 A ko bjezi iz Evrope u Bosnu, osim sto ljudi dolaze u redovne posjete? Naravno, potreba za karantin stoji, ali o cemu vi buncate "bjeze iz zarazenih zona" i "bjeze zbog nase zdravstevenog sistema", "bezkicmenjaci" i td. Ispod kojeg kamena i u kojim iluzijama vi jadovi zivite?
Dolaze u redovne posjete u vrijeme svjetske pandemije? Jarane tebi fali čitava pilana u glavu. Izvini, obično se suzdržavam od uvrijedljivih postova ali de se malo preslušaj. Kakve jebene redovne posjete kada je cijeli planet u pandemiji? :? :shock:
bubobih
Grijem se na: plutonij-239 (239Pu)
Vozim: NCC-1701-D
Horoskop: Elf

#2203 Re: Šta kada se Korona virus pojavi u BiH?? POGLEDATI PRVI POST!

Post by bubobih »

MaksprotivMarksa wrote: 14/03/2020 23:15 Svi da bolest sire samo u drzavama ciji su drzavljani !
Ok onda neka drzave gde su strani drzavljani zarazeni isplate odstetu od par milijardi
Jack Be Nimble

#2204 Re: Šta kada se Korona virus pojavi u BiH?? POGLEDATI PRVI POST!

Post by Jack Be Nimble »

Image

Pad putnika gradskog prevoza u poredjenju sa Martom 2019.

Iako nismo pod karantinom, vecina ljudi su sami preuzeli odgovornost da se zatvore ako mogu.

Image

Hitna ambulanta prazna. Doktori zamolili ako nam život nije u opasnosti da ne idemo u bolnice. Zakazane opericaje koje nisu hitne po zivot otkazane. Bolnice zamolili ljude, restorane, zubare da doniraju svoje rukavice i maske. Pripremaju se za situaciju kao u sjevernoj italiji.

Ipak ima male nade da nece biti kao u italiji jer smo se zatvorili prije nego sto je vlada pocela govoriti sta i kako.

Od 27 Feb 37 mrtvih i 537 zarazenih. Do sada 6,000 zvanicno negativnih testova. Medjutim testiranje pocelo tek u zadnjih 5 dana pa se ocekuje mnogo veci broj.

Ljudi pisu o svojim iskustvima nakon zaraze. Prvi osjecaj da si umoran kao nakon napete radne sedmice. Umor te obori i mislis nakon 8 sati spavanja bicu dobar. Budis se sa 39c, andol pomaze, i vecina nije imala kasalj ili problem sa disanjem.

Sto se tice testiranja dosta ih je na prvom i drugom testu bili negativni. Neki su uradili tri testa da bi se uvidilo da imaju koronu.

Prehlada kao svaka druga prehlada. Uzimaj nesto protiv temperature, pij caj i nakon 2-3 dana popusti/prodje. Poslije 14 dana izolacije moraju uzeti tri testa u roku 48 sati i da sva tri budu negativna da bi se znalo 100% da nemaju vise virus. Pojedinci su bili pozitivni pa su morali cekati drugih 48 sati i ponoviti testove.
tandmand

#2205 Re: Šta kada se Korona virus pojavi u BiH?? POGLEDATI PRVI POST!

Post by tandmand »

Već sam pisao, kratko sam prošao kroz grad i prvo što sam zapazio, lik sa bavarskim tablicama parkirao ispred brijačke radnje i unutra se šiša. Nije u izolaciji, to je DIREKTNI KONTAKT. Ako nosi virus, svaki sljedeći kod toga brice je zaražen. Halooo!
Palmalma

#2206 Re: Šta kada se Korona virus pojavi u BiH?? POGLEDATI PRVI POST!

Post by Palmalma »

denimb wrote: 14/03/2020 23:15
Nemoj tako, ona i jos hiljade setrica po evropi bi se odmah zaputili u BiH da pomognu svojim znanjem da se kod nas desilo ovo sto je u Italiji...krenuli bi svi bas ovako, odjednom im se odmara u BiH, ali nemoj mi bogati nekih regulacija i da me itko ista pita, ja dolazim iz EU pa sam samim tim pametniji od vas, i nabijem na neku stvar i vase satore i karantin, kmeee ljudska prava, kmeee ko ce meni ovo, ja sam ono, ja, ja i samo ja...pojedinci stvarno ni za odstrela nisu.
Ja sam se vratila, radi braka, prije nekog vremena, u BiH. Nemam ja ni znanja ni potrebe da pomazem sa svojim znanjem nikome ovdje. Sve ostalo sto pises je nebitno.
Milenkov buraz

#2207 Re: Šta kada se Korona virus pojavi u BiH?? POGLEDATI PRVI POST!

Post by Milenkov buraz »

ćiribiribela wrote: 14/03/2020 23:16 A odakle tim debilima slobodno, tim sto su krenuli tako masovno u bosnu, ako je ikako istina ova info?

Meni su roditelji trebali doci sljedece sedmice, pa smo otkazali. I dalje tvrdim da se uveliko pretjeruje sa ovim, i da ova masovna histerija ne popravlja situaciju, ali da treba biti oprezan, ocito treba.
:thumbup:
ljuspica

#2208 Re: Šta kada se Korona virus pojavi u BiH?? POGLEDATI PRVI POST!

Post by ljuspica »

Ovdje ne treba pametovati, sto manje tim bolje. Ovdje treba biti covjek, pokazat humanost ma ko da je u pitanju. "Njima njihovo, nama nase"- rekose vjernici...
StelaVrti

#2209 Re: Šta kada se Korona virus pojavi u BiH?? POGLEDATI PRVI POST!

Post by StelaVrti »

Coronavirus: Ako volite nekog, nemojte ga vidjati u naredne 3-4 nedelje
https://www.facebook.com/marija.mihailo ... =%2Cd*F*F-

mnogi od vas su me zvali da cuju iz prve ruke, kako je u Milanu. Pa eto, jednostavno receno: tesko je i strasno je.
Vrlo je tesko da ljudi zaista shvate ozbiljnost situacije, dok ih na neki nacin licno ne pogodi, a onda ce biti prekasno. Evo nekoliko prakticnih saveta i cinjenica koje svi treba da znate o virusu:
1. u toku 2 nedelje inkubacije, dok se vi skroz dobro osecate i zivite normalno, zarazni ste. I to je razlog jezivo brzog sirenja zaraze
2. U 10-15% slucajeva, obolele je potrebno smestiti na intenzivnu negu, i cesto im treba vestacko disanje. U ovih 10-15% ulaze svi uzrasti, ne samo stariji
3. Statistike kazu da umiru samo starije osobe, koje su vec bile bolesne. - Ovo je tacno samo u slucaju da svih 10-15% mogu da dobiju najbolju negu na intenzivnoj. U slucaju da vam treba vestacko disanje, a ne dobijete, ne verujem da ce vam pomoci to sto imate 45 ili 35 ili 55 godina...
4. Ovo nije obican grip. Obican grip napada gornje respiratorne puteve i ponekad se spusta do bronhija. Upala pluca kod obicnog gripa je secundarna i bakterijske je prirode, zbog vec oslabljenog sistema, zbog napada virusa, i leci se antibioticima.
Cov-19 se spusta dublje u pluca i sam izaziva upalu pluca, tj, onemogucava pravilno hranjenje vaseg organizma kiseonikom. Posto nije bakterijske prirode, antibiotici nisu efikasni
5. Posto je novi virus, tj, jednostavno je mutirao, sto je normalna stvar u evoluciji, niko nema prirodnu odbranu, tj. imuni sistem za taj virus. Zato se zaraza tako lako siri i svi ce na neki nacin oboleti od virus. Mnogi to nece ni primetiti, neko ce imati samo prehladu, a neko tesku upalu pluca... S obzirom da niko nije imun, ukoliko se ne smanje kontakti medju ljudima, uzasno veliki broj ljudi ce se razboleti u isto vreme, sto se sada desava u Italiji. Iako Italija ima odlican zdravstveni sistem, u ovom trenutku su u teskoj panici. Ne mogu da pruze adekvatnu pomoc svima, a epidemija nije na piku... Kakvo je zdravstvo u Srbiji - znate bolje od mene, ja tamo ne zivim vec dosta dugo... Tako da je jedini nacin, da svi shvatite ozbiljno:
- distanca minimum 1 m od svih (vasih prijatelja, komsija, baka, deka, u prodavnici, bilo gde)
- sto vise pranja ruku (sapun razgradjuje kapsulu virusa)
- brisite alkoholom mobilne i kompjutere
- ne pipajte lice kada ste napolju
- prestanite da izlazite, da se druzite, da radite bilo, ali bilo sta sto nije striktno neophodno. Sto vise ljudi ovo postuje, brze ce sve proci
- idite do posla peske ili bicikom, ako mozete

i srecno....
tandmand

#2210 Re: Šta kada se Korona virus pojavi u BiH?? POGLEDATI PRVI POST!

Post by tandmand »

ćiribiribela wrote: 14/03/2020 23:16 A odakle tim debilima slobodno, tim sto su krenuli tako masovno u bosnu, ako je ikako istina ova info?

Meni su roditelji trebali doci sljedece sedmice, pa smo otkazali. I dalje tvrdim da se uveliko pretjeruje sa ovim, i da ova masovna histerija ne popravlja situaciju, ali da treba biti oprezan, ocito treba.
Još nije krenula sezona građevinskih radova, mnogi su na tkzv. Stemplovanju na Arbeitsamu .... dakle ne rade. Eto samo jedan primjer.
denimb

#2211 Re: Šta kada se Korona virus pojavi u BiH?? POGLEDATI PRVI POST!

Post by denimb »

Palmalma wrote: 14/03/2020 23:20
Nemoj tako, ona i jos hiljade setrica po evropi bi se odmah zaputili u BiH da pomognu svojim znanjem da se kod nas desilo ovo sto je u Italiji...krenuli bi svi bas ovako, odjednom im se odmara u BiH, ali nemoj mi bogati nekih regulacija i da me itko ista pita, ja dolazim iz EU pa sam samim tim pametniji od vas, i nabijem na neku stvar i vase satore i karantin, kmeee ljudska prava, kmeee ko ce meni ovo, ja sam ono, ja, ja i samo ja...pojedinci stvarno ni za odstrela nisu.
Ja sam se vratila, radi braka, prije nekog vremena, u BiH. Nemam ja ni znanja ni potrebe da pomazem sa svojim znanjem nikome ovdje. Sve ostalo sto pises je nebitno.
O kakvim onda ljudskim instinktima za vracanje u svoju zemlju u vrijeme pandemije pises, kakva ljudska prava i klinci. U vrijeme pandemije slijedis upute i zdravo, nemas ti nikakva prava da putujes, hodas i radis sta hoces.
Jbt proglasena pandemija, a nekome se budi instinkt da bas tada putuje u svoju zemlju, kao to je najsigurnije sto mogu uraditi.

Pa mi smo odgodili vjencanje u porodici bas zbog takvih stvari, niti nam pada na pamet da pravimo takav skup, niti bilo kome u nasoj porodici pada na pamet da putuju iz Evrope u BiH trenutno zbog toga.
Cuj ljudski instinkt, bolje reci ljudska glupost i sebicnost.
sale07

#2212 Re: Šta kada se Korona virus pojavi u BiH?? POGLEDATI PRVI POST!

Post by sale07 »

tandmand wrote: 14/03/2020 23:18 Već sam pisao, kratko sam prošao kroz grad i prvo što sam zapazio, lik sa bavarskim tablicama parkirao ispred brijačke radnje i unutra se šiša. Nije u izolaciji, to je DIREKTNI KONTAKT. Ako nosi virus, svaki sljedeći kod toga brice je zaražen. Halooo!
Ono ti bas po tablicama skontao da je vlasnik vozio auto, mozda je tu u BiH vec pola godine, mozda mu brat vozi auto itd itd.
Lupate bezveze
TheRealist

#2213 Re: Šta kada se Korona virus pojavi u BiH?? POGLEDATI PRVI POST!

Post by TheRealist »

Milenkov buraz wrote: 14/03/2020 21:57 Zar je teško razumjeti da je ovo stanje kao ratno stanje. Šta ćemo sa ljudima koji se vraćaju kući, kme, kme,kme moja prava, moja guzica, moje ovo, moje ono? Ništa, mogu ući ali 14 dana izolacija u čemu je problem? Jebiga, desperate times call for desperate measures. Bolje da pomre 500 ljudi u šarorima nego 50.000 u kućama. Ja sam za kineski recept, zakucaj sve, zatvori, vojska ako treba neka i puca. Rat je, jebiga. Samo ovaj rat se vodi protiv nevidljivog neprijatelja. Cijela Evropa na nogama a vi kmečite. Pun mi je *urac vas mekušaca kao i 92. :oops:
Zakucaj u kući, ali ne u šatore oatavljati, jer ćeš dobiti 10X više oboljelih, koji će se morati liječiti i opet problem. Kao svugdje zabranjujemo skupove i onda ovdje ljude sakupljamo i čekamo da se svi zaraze. Idealan načim da nam se optereti zdravstveni sistem.

Ali hajde, opet ovi ratnici iza tastature, ima vas dovoljno, nećete vi liječiti ove ljude.
zposao

#2214 Re: Šta kada se Korona virus pojavi u BiH?? POGLEDATI PRVI POST!

Post by zposao »

Ne nabija niko ovdje tebi na nos što si se vratila u BiH... Ja stvarno nemam ništa lično protiv tebe. Naprotiv želim ti sve najbolje.

Ono što mi ovdje kritikujemo je nagla ljubav prema domovini ili "redovni posjet rodbini" u stanju globalne pandemije.

Kao što kolega ispred reče, zanima i mene:

Bi li se hiljade naših gastarbajtera potrčalo vratiti u Bosnu da je slučajno ovdje prvo izbila epidemija a da je stanje u drugim državama normalno?

Odgovor svi znamo..
TheRealist

#2215 Re: Šta kada se Korona virus pojavi u BiH?? POGLEDATI PRVI POST!

Post by TheRealist »

°u° wrote: 14/03/2020 22:39 Ovako bi trebalo s onima koji krše samoizolaciju. U stanove i zamandaliti im vrata
Tačno, pratiti sve, kažnjavati, ali ne grupisati. Imamo primjer gdje se to pokazalo kao katastrofalno, priznalo se da je greška i onda opet neki sa svojim fiks idejama. Ja ne znam kako ljudi ne razmišljaju o posljedicama.
tandmand

#2216 Re: Šta kada se Korona virus pojavi u BiH?? POGLEDATI PRVI POST!

Post by tandmand »

sale07 wrote: 14/03/2020 23:27
tandmand wrote: 14/03/2020 23:18 Već sam pisao, kratko sam prošao kroz grad i prvo što sam zapazio, lik sa bavarskim tablicama parkirao ispred brijačke radnje i unutra se šiša. Nije u izolaciji, to je DIREKTNI KONTAKT. Ako nosi virus, svaki sljedeći kod toga brice je zaražen. Halooo!
Ono ti bas po tablicama skontao da je vlasnik vozio auto, mozda je tu u BiH vec pola godine, mozda mu brat vozi auto itd itd.
Lupate bezveze
Ako mu je brat vozio auto, a on zaražen. Onda je i brat zaražen.
Milenkov buraz

#2217 Re: Šta kada se Korona virus pojavi u BiH?? POGLEDATI PRVI POST!

Post by Milenkov buraz »

StelaVrti wrote: 14/03/2020 23:24
Coronavirus: Ako volite nekog, nemojte ga vidjati u naredne 3-4 nedelje
https://www.facebook.com/marija.mihailo ... =%2Cd*F*F-

mnogi od vas su me zvali da cuju iz prve ruke, kako je u Milanu. Pa eto, jednostavno receno: tesko je i strasno je.
Vrlo je tesko da ljudi zaista shvate ozbiljnost situacije, dok ih na neki nacin licno ne pogodi, a onda ce biti prekasno. Evo nekoliko prakticnih saveta i cinjenica koje svi treba da znate o virusu:
1. u toku 2 nedelje inkubacije, dok se vi skroz dobro osecate i zivite normalno, zarazni ste. I to je razlog jezivo brzog sirenja zaraze
2. U 10-15% slucajeva, obolele je potrebno smestiti na intenzivnu negu, i cesto im treba vestacko disanje. U ovih 10-15% ulaze svi uzrasti, ne samo stariji
3. Statistike kazu da umiru samo starije osobe, koje su vec bile bolesne. - Ovo je tacno samo u slucaju da svih 10-15% mogu da dobiju najbolju negu na intenzivnoj. U slucaju da vam treba vestacko disanje, a ne dobijete, ne verujem da ce vam pomoci to sto imate 45 ili 35 ili 55 godina...
4. Ovo nije obican grip. Obican grip napada gornje respiratorne puteve i ponekad se spusta do bronhija. Upala pluca kod obicnog gripa je secundarna i bakterijske je prirode, zbog vec oslabljenog sistema, zbog napada virusa, i leci se antibioticima.
Cov-19 se spusta dublje u pluca i sam izaziva upalu pluca, tj, onemogucava pravilno hranjenje vaseg organizma kiseonikom. Posto nije bakterijske prirode, antibiotici nisu efikasni
5. Posto je novi virus, tj, jednostavno je mutirao, sto je normalna stvar u evoluciji, niko nema prirodnu odbranu, tj. imuni sistem za taj virus. Zato se zaraza tako lako siri i svi ce na neki nacin oboleti od virus. Mnogi to nece ni primetiti, neko ce imati samo prehladu, a neko tesku upalu pluca... S obzirom da niko nije imun, ukoliko se ne smanje kontakti medju ljudima, uzasno veliki broj ljudi ce se razboleti u isto vreme, sto se sada desava u Italiji. Iako Italija ima odlican zdravstveni sistem, u ovom trenutku su u teskoj panici. Ne mogu da pruze adekvatnu pomoc svima, a epidemija nije na piku... Kakvo je zdravstvo u Srbiji - znate bolje od mene, ja tamo ne zivim vec dosta dugo... Tako da je jedini nacin, da svi shvatite ozbiljno:
- distanca minimum 1 m od svih (vasih prijatelja, komsija, baka, deka, u prodavnici, bilo gde)
- sto vise pranja ruku (sapun razgradjuje kapsulu virusa)
- brisite alkoholom mobilne i kompjutere
- ne pipajte lice kada ste napolju
- prestanite da izlazite, da se druzite, da radite bilo, ali bilo sta sto nije striktno neophodno. Sto vise ljudi ovo postuje, brze ce sve proci
- idite do posla peske ili bicikom, ako mozete

i srecno....
Ja ako sam skontao već se polako kroz medija širi inforamcija da ćemo prije ili kasnije svi pokupiti ovaj virus samo je fazon da ga ne pokupimo svi u kratkom vremenu jer onda smo najebali.
TheMule

#2218 Re: Šta kada se Korona virus pojavi u BiH?? POGLEDATI PRVI POST!

Post by TheMule »

Milenkov buraz wrote: 14/03/2020 23:17
TheMule wrote: 14/03/2020 23:10 A ko bjezi iz Evrope u Bosnu, osim sto ljudi dolaze u redovne posjete? Naravno, potreba za karantin stoji, ali o cemu vi buncate "bjeze iz zarazenih zona" i "bjeze zbog nase zdravstevenog sistema", "bezkicmenjaci" i td. Ispod kojeg kamena i u kojim iluzijama vi jadovi zivite?
Dolaze u redovne posjete u vrijeme svjetske pandemije? Jarane tebi fali čitava pilana u glavu. Izvini, obično se suzdržavam od uvrijedljivih postova ali de se malo preslušaj. Kakve jebene redovne posjete kada je cijeli planet u pandemiji? :? :shock:
ti jarane nemas nista u glavi. ovdje se tvrdi da bjeze iz Njemacke, Danske itd u Bosnu. Gdje? Ko? Kada? Prati jebeni tok diskusije, cak sam to i naveo u svom postu. To su ovi sto i onako dolaze, niko ne bjezi. Da li je to u redu ili ne, nisam ni komentariso. Procitaj dvaput prije nego sto napises
Palmalma

#2219 Re: Šta kada se Korona virus pojavi u BiH?? POGLEDATI PRVI POST!

Post by Palmalma »

denimb wrote: 14/03/2020 23:26
O kakvim onda ljudskim instinktima za vracanje u svoju zemlju u vrijeme pandemije pises, kakva ljudska prava i klinci. U vrijeme pandemije slijedis upute i zdravo, nemas ti nikakva prava da putujes, hodas i radis sta hoces.
Jbt proglasena pandemija, a nekome se budi instinkt da bas tada putuje u svoju zemlju, kao to je najsigurnije sto mogu uraditi.

Pa mi smo odgodili vjencanje u porodici bas zbog takvih stvari, niti nam pada na pamet da pravimo takav skup, niti bilo kome u nasoj porodici pada na pamet da putuju iz Evrope u BiH trenutno zbog toga.
Drzava ti je kao majcino krilo, ona te mora prihvatiti i kada ti je tesko…

Valjda ovdje ima i neki pravnik pa ti objasni sta znaci biti Drzavljanin, u ovom slucaju BiH.

Ljudski instikt, da. Uvijek ljudi zele biti pored najblize rodbine u slucaju teske bolesti ili ne daj Boze smrti. To je tako.
TheMule

#2220 Re: Šta kada se Korona virus pojavi u BiH?? POGLEDATI PRVI POST!

Post by TheMule »

zposao wrote: 14/03/2020 23:28

Bi li se hiljade naših gastarbajtera potrčalo vratiti u Bosnu da je slučajno ovdje prvo izbila epidemija a da je stanje u drugim državama normalno?

Odgovor svi znamo..

Gdje su te hiljade?
ćiribiribela

#2221 Re: Šta kada se Korona virus pojavi u BiH?? POGLEDATI PRVI POST!

Post by ćiribiribela »

Diamond princess, ili kakogod da se zove onaj kruzer, je primjer da ljude ne treba na takav nacin grupisati.

Svaka osoba sa imalo zdravog razuma nece bespotrebno putovati u vrijeme pandemije.
Milenkov buraz

#2222 Re: Šta kada se Korona virus pojavi u BiH?? POGLEDATI PRVI POST!

Post by Milenkov buraz »

Palmalma wrote: 14/03/2020 23:35
denimb wrote: 14/03/2020 23:26

Drzava ti je kao majcino krilo, ona te mora prihvatiti i kada ti je tesko…

Valjda ovdje ima i neki pravnik pa ti objasni sta znaci biti Drzavljanin, u ovom slucaju BiH.

Ljudski instikt, da. Uvijek ljudi zele biti pored najblize rodbine u slucaju teske bolesti ili ne daj Boze smrti. To je tako.
Sve je to ljudski ali nekad okolnosti i događaji sprijeće ljude da budu zajedno u najtežim trenucima. Koliko je raje izginulo u ratu ostavljeno ili zaglavljeno između linija. I ovo je jedna vrsta rata.
TheRealist

#2223 Re: Šta kada se Korona virus pojavi u BiH?? POGLEDATI PRVI POST!

Post by TheRealist »

ćiribiribela wrote: 14/03/2020 23:38 Diamond princess, ili kakogod da se zove onaj kruzer, je primjer da ljude ne treba na takav nacin grupisati.

Svaka osoba sa imalo zdravog razuma nece bespotrebno putovati u vrijeme pandemije.
To pokušavam objasniti, ali ne možeš ti dokazati pojedincima, još usput misle da ako krenu vrijeđati, da će im postovi izgledati inteligentiji, a ustvari samo pokazuju koliko su se prepali (što je njihovo pravo, naravno), da ne mogu razmišljati racionalno.
tandmand

#2224 Re: Šta kada se Korona virus pojavi u BiH?? POGLEDATI PRVI POST!

Post by tandmand »

Palmalma wrote: 14/03/2020 23:35 Drzava ti je kao majcino krilo, ona te mora prihvatiti i kada ti je tesko…

Tačno je to tako kao što kažeš. Ne postoji nikakva pravna ni moralna osnova da se zabrani ulazak u domovinu.

Ali kada te država prihvati, ne treba pišati po njoj.

Svi znamo, ljudi koji su došli iz EU ne poštuju samoizolaciju.

Rješenje: Šatori ili ne dolazi.
LionKing

#2225 Re: Šta kada se Korona virus pojavi u BiH?? POGLEDATI PRVI POST!

Post by LionKing »

zposao wrote: 14/03/2020 23:28
Ne nabija niko ovdje tebi na nos što si se vratila u BiH... Ja stvarno nemam ništa lično protiv tebe. Naprotiv želim ti sve najbolje.

Ono što mi ovdje kritikujemo je nagla ljubav prema domovini ili "redovni posjet rodbini" u stanju globalne pandemije.

Kao što kolega ispred reče, zanima i mene:

Odgovor svi znamo..
Ja ti mogu reći da se 99% studenata iz Ljubljane vratilo kućama jer im je dosadno bit zatvoren ovdje, a ne jer bi se osjećali sigurnije kući.

Prije nego što me zaspete kamenjem, ja sam ostao u Ljubljani.
Locked