Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!
Moderator: O'zone
-
llull
#5576 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!
Tri moja jarana dobra dosli iz albanije prije par dana, znaci sa granice zvali dom zdravlja. Ljudi rekli cekajte u autu zbog pregleda, zavrsili preglede doktor fino rekao, sada svako ako imate neku kucu ili viknedicu ili drugi stan. Pravac izolacija, redovne kontrole i evo momci vec 3 dana ne izlaze.
To su normalni ljudi, a zamisli nekog dosao iz MinKena, jebe se njemu za izolaciju, mora komsija vidjeti novo auto, mora se rostilj raspaliti, familija obici ...
To su normalni ljudi, a zamisli nekog dosao iz MinKena, jebe se njemu za izolaciju, mora komsija vidjeti novo auto, mora se rostilj raspaliti, familija obici ...
-
Milenkov buraz
#5577 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!
Kada je ovakva situacija možeš, odnosno potreno je poduzeti rigorozne mjere. Po meni treba zatvoriti granicu gotovo skroz, ulazak samo uz obavezan karantin od 14 ili više dana, ako nećeš ona se vrati nazad. Kraj priče. Niko te ne tjera da dolaziš u BiH, da je ne znam ti šta može se odložiti za 15 dana. Dodika i tu nejgovo politiku ne gotovim ni sekunde ali ovo nam je neophodno svima. Da se ja pitam ja bih uveo moratorij na sva politička pitanja do okončanja ove pandemije, samo fokus na rješavanje pandemije i spriječavanje širenja bolesti. Moratorij na kredite, neka banke sačekaju malo, naredba privatnim klinikama da rade 24h u slućaju potrebe, sve piravtne kapacitete usmjeriti na borbu protiv korone.Edin H. wrote: ↑14/03/2020 16:14Nasa Stvar wrote: ↑14/03/2020 15:43 https://www.klix.ba/vijesti/bih/dodik-g ... /200314066
Jel ovo isti onaj lik sto je zabranio vojsci da brani granice od migranata?!
Miješaš babe i žabe zbog ksenofobije.
Premda je ideja sa šatorima idiotska, ne možeš zdrave ljude pomiješati sa onima koji potencijalno imaju virus.
Last edited by Milenkov buraz on 14/03/2020 16:23, edited 1 time in total.
-
Heller
-
Heller
#5579 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!
P ne možeš, zato aj u šator. Bolje da se jedan zarazi nego 300Edin H. wrote: ↑14/03/2020 16:14Nasa Stvar wrote: ↑14/03/2020 15:43 https://www.klix.ba/vijesti/bih/dodik-g ... /200314066
Jel ovo isti onaj lik sto je zabranio vojsci da brani granice od migranata?!
Miješaš babe i žabe zbog ksenofobije.
Premda je ideja sa šatorima idiotska, ne možeš zdrave ljude pomiješati sa onima koji potencijalno imaju virus.
- armin071
#5580 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!
Ma razumjeli smo se mi “paša” odavno samo ti nastavi...llull wrote: On je krmak, a to za premijera ne znam ... Pratio sam sta im radi Ministar zdravlja, to je dobro... A ti ako ces zarad pljuvanja nekoga sto je tamo neki srbin biti kontra svega normalnog "Bujrum Pasa"
Na ovakvim se situacijama drzava jaca i zajednistvo... Dokon narod palamudi o politici, sad se pravi drzava.
ovdje narod priča o virusu a on o PC-u... matrica je čudo...
- drag_gost
#5581 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!
Senade, ti li si?Tambure wrote: ↑14/03/2020 13:18 Semir prica svoju pricu i to je ok. Ne vidim da je iko iznio dokaz da je frajer u krivu. Najlakse reci da lupeta. Ima nas masa kojima je citava ova situacija smijesna ... dize se panika bezveze ljudima se ogranicava i brani kretanje ... veliki ce prebroditi a mali propasti ... sta je to nego kapitalizam u punom sjaju ... svaki do sada virus ima isti scenarij ... das mu jeben naziv prepadnes narod kasnije uvalis vakcine i to je to. Ne moze mene neko ubijediti da ovo sve nije isplanirano isto kao sto ja ne mogu tvrditi suprotno.
-
immuno
#5582 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!
Dragi moji nalazim se u zemlji gdje trenutno broj inficiranih sa Covid 19 razantno raste ,radim u zdravstvenoj ustanovi za sviju MOLIM vas JEDINO sto trenutno i u ovoj situaciji pomaze jeste IZOLACIJA. Ovo se posebno odnosi na stariju generaciju,ljude sa zdrvstvenim poteskocama visoki pritisak,Diabetes,carcinom…….Svi koji imate roditelje koji spadaju u ovu grupu najbolje cete im pomoci ako ih neposjecujete.Mladjim osobama infekcija ne stvara velike zdravstvene Probleme dok za vecinu onih iz riziko Gruppe je smrtonosno. Trenutno vazi parola NIGDJE - NIKO ( nigdje ici i Niko da dolazi) MOLIM VAS shvatite ovo zaista ozbiljno.
Postoje info da bi za par dana mogao doci na trziste lijek ( ispitivanja teku u par zemalja) al sve dok to nebude vazi samo jedno .IZOLACIJA!!!!!
Postoje info da bi za par dana mogao doci na trziste lijek ( ispitivanja teku u par zemalja) al sve dok to nebude vazi samo jedno .IZOLACIJA!!!!!
- banjaluka078
- Moderator
-
llull
#5584 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!
armin071 wrote: ↑14/03/2020 16:26Ma razumjeli smo se mi “paša” odavno samo ti nastavi...llull wrote: On je krmak, a to za premijera ne znam ... Pratio sam sta im radi Ministar zdravlja, to je dobro... A ti ako ces zarad pljuvanja nekoga sto je tamo neki srbin biti kontra svega normalnog "Bujrum Pasa"
Na ovakvim se situacijama drzava jaca i zajednistvo... Dokon narod palamudi o politici, sad se pravi drzava.
ovdje narod priča o virusu a on o PC-u... matrica je čudo...
- banjaluka078
- Moderator
#5585 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!
Pažljivo poslušati ženu.
-
Heller
#5586 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!
Ma ice i to na račun države,banjaluka078 wrote: ↑14/03/2020 16:30A troškove boravka u šatoru plaćaš iz svog džepa, pa bujrum. Tako je najavio.
Doručak:
Bajra pašteta
Kafa
5 kifla
_____________________ 18 KM naplati neka firma drzavi
- Nasa Stvar
#5587 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!
Zar nije lakse jednostavno do daljnjeg zatvoriti granice i cao. Ovako stavljanjem u karantin apsolutno svakoga ko dolazi u satore se ugrozavaju i oni zdravi sto dolaze. Gomilanje ljudi na jednoj lokaciji po meni nije uopste dobra ideja. Ako ne mozete zamisliti na sta bi ti kampovi licili nakon gomilanja velikog broja ljudi i to pod prisilom,pogledajte temu o migrantima.
14 dana u satoru nije malo
Je li drzava u stanju napraviti humane uslove u tim satorima ?
Ima li dovoljno hrane,vode,lijekova... za sve te ljude ?
Sta ako krene padat kisa danima ili snijeg pa satori protope ?
Razmisljal iko o ovome ?
Razmisljal iko o ovome ?
- farenhajt983
#5588 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!
tada ce dobro razmisliti da li ostati gdje jeste a ne da se meni docepati granice samo, da predem u BiHbanjaluka078 wrote: ↑14/03/2020 16:18Definitvno, skontali da se na naš zdrav razum i samodisciplinu ne može računati.
- farenhajt983
#5589 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!
tada ce ovi sa non salancijom sto dolaze iz zarazenih zona razmisliti da li se uputiti na put ili neNasa Stvar wrote: ↑14/03/2020 16:41 Zar nije lakse jednostavno do daljnjeg zatvoriti granice i cao. Ovako stavljanjem u karantin apsolutno svakoga ko dolazi u satore se ugrozavaju i oni zdravi sto dolaze. Gomilanje ljudi na jednoj lokaciji po meni nije uopste dobra ideja. Ako ne mozete zamisliti na sta bi ti kampovi licili nakon gomilanja velikog broja ljudi i to pod prisilom,pogledajte temu o migrantima.
Razmisljal iko o ovome ?
-
Heller
#5590 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!
Pa vecina našeg svijeta tamo i jesu bauštelci, haj mu objasni da sjedi kod kuće a ne da se kurči uz Šemsu i Kemala Malovcica.
- Nasa Stvar
#5591 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!
Mozda hoce ljude sa rijesenim statusom u EU,farenhajt983 wrote: ↑14/03/2020 16:45tada ce ovi sa non salancijom sto dolaze iz zarazenih zona razmisliti da li se uputiti na put ili neNasa Stvar wrote: ↑14/03/2020 16:41 Zar nije lakse jednostavno do daljnjeg zatvoriti granice i cao. Ovako stavljanjem u karantin apsolutno svakoga ko dolazi u satore se ugrozavaju i oni zdravi sto dolaze. Gomilanje ljudi na jednoj lokaciji po meni nije uopste dobra ideja. Ako ne mozete zamisliti na sta bi ti kampovi licili nakon gomilanja velikog broja ljudi i to pod prisilom,pogledajte temu o migrantima.
Razmisljal iko o ovome ?
ali je isto tako cinjenica,da imamo trenutno velik broj gradjana koji se vracaju iz zarazenih zona sa raznih putovanja i nemal broj likova sto negdje borave na crno ili turisticki te su primorani vratiti se
Misljenja sam i dalje da je nalakse zatvorit sve granice,a ne cekat da se nedaj Boze desi ko u Italiji
- Ludzak
#5592 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!
Kako primjeniti tu izolaciju kada većina nas radi kod privatnika? Većina je primorana izlaziti iz kuce i ici na posao. Kod privatnika nema korone.immuno wrote: ↑14/03/2020 16:29 Dragi moji nalazim se u zemlji gdje trenutno broj inficiranih sa Covid 19 razantno raste ,radim u zdravstvenoj ustanovi za sviju MOLIM vas JEDINO sto trenutno i u ovoj situaciji pomaze jeste IZOLACIJA. Ovo se posebno odnosi na stariju generaciju,ljude sa zdrvstvenim poteskocama visoki pritisak,Diabetes,carcinom…….Svi koji imate roditelje koji spadaju u ovu grupu najbolje cete im pomoci ako ih neposjecujete.Mladjim osobama infekcija ne stvara velike zdravstvene Probleme dok za vecinu onih iz riziko Gruppe je smrtonosno. Trenutno vazi parola NIGDJE - NIKO ( nigdje ici i Niko da dolazi) MOLIM VAS shvatite ovo zaista ozbiljno.
-
immuno
#5593 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!
Nadam se da bar nisi riziko grupa
- drag_gost
#5594 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!
A koje su to pandemije bile bas tada?Dinostula wrote: ↑14/03/2020 13:46 Svakih 100 godina se pusti jedna pandemija sa namjerom ovo nije slucajno.
1720-1820-1920-2020
Ameri imaju lijek 100%.Ako kad izbije III Svjetki rat vodice se bioloskim oruzjem niko nije lud da baca nukelarne.
Ko bude imao najkvalitetniji "poganac" da baci njegova planeta.![]()
-
pinkman
#5595 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!
Ko god ima drzavljanstvo BIH ima pravo da udje u drzavu. Ni po kakvim uslovima se ne moze zabraniti ulazak. Drzavljanin BIH moze doci na granicu i reci ja imam drzavljanstvo BIH, nemam kod sebe pasos, pustite me unutra.Nasa Stvar wrote: ↑14/03/2020 16:41 Zar nije lakse jednostavno do daljnjeg zatvoriti granice i cao. Ovako stavljanjem u karantin apsolutno svakoga ko dolazi u satore se ugrozavaju i oni zdravi sto dolaze. Gomilanje ljudi na jednoj lokaciji po meni nije uopste dobra ideja. Ako ne mozete zamisliti na sta bi ti kampovi licili nakon gomilanja velikog broja ljudi i to pod prisilom,pogledajte temu o migrantima.
Razmisljal iko o ovome ?
- avenija
#5596 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!
Prezadovoljan sam reakcijom drzave, mislim da je Bosna najbrze od svih reagovala pa cak i ona zena iz Italije sto je dosla cak prije 7 dana dobila upute na granici, samoizolacija dok je ne pokupe tako da nema sirenja, respect !
Jos STO RANIJE zatvorit granice kao sto Dodik rece ni po koju cijenu ne dozvoliti dijaspori da ulazi jer vidim vec se svi vracaju pa i oni zaposleni po hotelima i restorinima PO ZAPADU. Nije mi jasno zasto se vracaju u Bosnu
Jos STO RANIJE zatvorit granice kao sto Dodik rece ni po koju cijenu ne dozvoliti dijaspori da ulazi jer vidim vec se svi vracaju pa i oni zaposleni po hotelima i restorinima PO ZAPADU. Nije mi jasno zasto se vracaju u Bosnu
-
StelaVrti
#5597 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!
biglebovski wrote: ↑14/03/2020 12:30Ekonomija ne smije da propadne, a upravo ti se to dešava, a zbog čega? Zato što je umrlo 5000 starih i bolesnih osoba širom svijeta. I kad će proći tih 10-15 dana više što ti i elkom najavljujete već odavno kada će ljudi umirati po ulicama?daddy-kool wrote: ↑14/03/2020 12:24https://avaz.ba/globus/svijet/554401/vu ... neko-mladiIstaknuo je kako nas "čeka teško vrijeme, a bit će još teže, jer broj oboljelih raste i mnogi će ostati bez svojih voljenih".
Vučić slijedi britanski pristup, pušta se da virus svoje odradi kroz populaciju.
Ekonomija ne smije da trpi.
Imaš li ti oca, mater, dedu, babu, nanu... idi se išamaraj, stid te i sram bilo...
- pizarro
#5598 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!
na utakmicama u rusiji dozvoljeni i navijaci.
zna se ko je glavni babo u evropi

zna se ko je glavni babo u evropi
- uglavnomja
- uglavnomja
#5600 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!
spanija se samoproglasila karantinom