Reagovale su tako kako su reagovale u velikoj mjeri zbog medija željnih senzacije i jahača apokalipse poput tebe i elkoma. A znaš li ti kako uživo izgleda kada 32-godišnjakinja umre od raka, ostavi iza sebe muža i dijete? Još joj rekli da se izljećila, a ono se vratilo nakon godinu dana?!? Ili 45-god. dijabetičarka koja je umrla od H1N1, ili 22 god. koji umre od leukemije? De molim te objasni kako izgleda kad 85godišnjak sa rakom umre od covida? Pa svaki dan takvih ljudi umre koliko hočeš, prirodni ciklus završava, svi im žele ozdravljenje ali svi znaju da su takvim i bez covida dani odbrojani.daddy-kool wrote: ↑14/03/2020 12:33 Ljudi neće umirati na ulicama nego kod kuće ili po bolničkim hodnicima.
Svi su to olako shvatali dok nisu vidjeli kako to izgleda uživo, a onda su čitava društva stavljali pod ključ.
Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!
Moderator: O'zone
-
biglebovski
#5476 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!
- Sanjarko
#5477 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!
A 4G?
PS. U strahu i nemoci se vjerujte mi i smije i place pa cak nekad u isto vrijeme oboje. Znam to imao sam slom zivaca par puta.
- dječak sa šibicama
#5478 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!
Ma kakva jesen i novo sirenje, mi smo do tada gotovi.
Drugi val, ako ga i bude, nece biti opasan ni izbliza jer ce ljudski organizam izgraditi imunitet. Kao i na svaki slican virus. Bice pojedinacnih slucajeva, ili neke ogranicene epidemije, ali tretirace se kao gripa naprimjer. Mada i to je sve ljekarsko nagadjanje.
Sta je bilo sa famoznom svinjskom gripom, napravili paniku, izumili cjepivo, prodali milijarde komada i onda su kupci-drzave morali unistavati kupljeno cjepivo jer vise nikome nije trebalo.
Drugog vala nije ni bilo.
Meni je interesantno da korona uopce ne divlja po Africi, i ne samo meni, mnogi su postavili pitanje kako to da je Afrika uglavnom imuna i da uz neke sitne brojke oboljelih i nemaju problema. A nisu bas poznati kao cistunci, uostalom nerijetko nemaju vode ni za pice. Pa su se brzebolje dosjetili, neki te neki, da naprave sastanak odredjenih africkih lidera i odgovornih osoba koji ce upozoriti afrikance da budu oprezni, cisto da se predstavi kako i oni nesto panice.
Drugi val, ako ga i bude, nece biti opasan ni izbliza jer ce ljudski organizam izgraditi imunitet. Kao i na svaki slican virus. Bice pojedinacnih slucajeva, ili neke ogranicene epidemije, ali tretirace se kao gripa naprimjer. Mada i to je sve ljekarsko nagadjanje.
Sta je bilo sa famoznom svinjskom gripom, napravili paniku, izumili cjepivo, prodali milijarde komada i onda su kupci-drzave morali unistavati kupljeno cjepivo jer vise nikome nije trebalo.
Drugog vala nije ni bilo.
Meni je interesantno da korona uopce ne divlja po Africi, i ne samo meni, mnogi su postavili pitanje kako to da je Afrika uglavnom imuna i da uz neke sitne brojke oboljelih i nemaju problema. A nisu bas poznati kao cistunci, uostalom nerijetko nemaju vode ni za pice. Pa su se brzebolje dosjetili, neki te neki, da naprave sastanak odredjenih africkih lidera i odgovornih osoba koji ce upozoriti afrikance da budu oprezni, cisto da se predstavi kako i oni nesto panice.
-
daddy-kool
#5479 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!
Misliš da je Italija blokirana zbog medija?biglebovski wrote: ↑14/03/2020 12:57Reagovale su tako kako su reagovale u velikoj mjeri zbog medija željnih senzacije i jahača apokalipse poput tebe i elkoma. A znaš li ti kako uživo izgleda kada 32-godišnjakinja umre od raka, ostavi iza sebe muža i dijete? Još joj rekli da se izljećila, a ono se vratilo nakon godinu dana?!? Ili 45-god. dijabetičarka koja je umrla od H1N1, ili 22 god. koji umre od leukemije? De molim te objasni kako izgleda kad 85godišnjak sa rakom umre od covida? Pa svaki dan takvih ljudi umre koliko hočeš, prirodni ciklus završava, svi im žele ozdravljenje ali svi znaju da su takvim i bez covida dani odbrojani.daddy-kool wrote: ↑14/03/2020 12:33 Ljudi neće umirati na ulicama nego kod kuće ili po bolničkim hodnicima.
Svi su to olako shvatali dok nisu vidjeli kako to izgleda uživo, a onda su čitava društva stavljali pod ključ.
Da su Danska, Norveška, Poljska, Češka, Slovačka blokirali svoje granice zbog medija?
Da su za sve ove mjere u zadnjih 7 dana krivi mediji?
-
zposao
#5480 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!
Najgore je što ljudi nisu u stanju ozbiljno shvatiti i sagledati situaciju te prilagoditi ponašanje prema istoj i poštivati preporuke vlasti i stručnjaka.
Primjetim dvije krajnosti jednako pogubne i pogrešne:
ili se ismijava, zajebaje, pršti od nonšalancije
ili se paranoiše, ljudi padaju mrtvi ko zombiji na sve strane, nema spasa, svi ćemo pomrijet, apokalipsa, i ti folovi...
Jebote zar se nemože naći sredina?
Znam da je teško. I meni je teško pojmit da se čitav svijet i način života izvrne naopačke u roku od mjesec dana... Ali treba realno sagledati situaciju, prilagoditi ponašanje, odgovorno postupati, držati se strogih preporuka...
Nije ovo zajebancija..ali nije ni zombi apokalipsa.
Svijet ima problem sa novim visokozaraznim virusom koji izaziva dosta komplikacija. I da nije smrtnost visoka, ako se pusti stihijski da sve ide, dolazi do preopterećenja čitavog sustava gdje se više niko ne može liječiti normalno... To je vrlo pogodno tlo i za paranoje, ljudi gomilaju nepotrebne stvari po kuci ko da je atomski rat, gomilaju toaletne papire, dizu pare sa banaka...ko da ce ti išta od tog pomoći ako se virusom zaraziš.
Pa vidiš da ni najbogatiji i najimućniji nisu imuni na neku malu "baju" nevidljivu okom.
Ako se od vrha države do najobičnijeg čovjeka svi ponašamo ODGOVORNO, RACIONALNO, EMPATIJSKI onda imamo šansu ovo prebroditi normalno uz najmanje moguće žrtve, bez sloma zdravstvenog i ekonomskog pa i političkog sistema.
Jer upamtite, ovakva vrsta nereda, zajebancije i paranoje je pogodno tlo za svaku vrstu belaja pa i ekonomskog kraha uslijed paranoje, kao i političkih potresa...
Samo hladno, polako, lagano, bez paranoje i histerije, ali zato odgovorno, pametno, realno.
ili se paranoiše, ljudi padaju mrtvi ko zombiji na sve strane, nema spasa, svi ćemo pomrijet, apokalipsa, i ti folovi...
Znam da je teško. I meni je teško pojmit da se čitav svijet i način života izvrne naopačke u roku od mjesec dana... Ali treba realno sagledati situaciju, prilagoditi ponašanje, odgovorno postupati, držati se strogih preporuka...
Svijet ima problem sa novim visokozaraznim virusom koji izaziva dosta komplikacija. I da nije smrtnost visoka, ako se pusti stihijski da sve ide, dolazi do preopterećenja čitavog sustava gdje se više niko ne može liječiti normalno... To je vrlo pogodno tlo i za paranoje, ljudi gomilaju nepotrebne stvari po kuci ko da je atomski rat, gomilaju toaletne papire, dizu pare sa banaka...ko da ce ti išta od tog pomoći ako se virusom zaraziš.
Pa vidiš da ni najbogatiji i najimućniji nisu imuni na neku malu "baju" nevidljivu okom.
Ako se od vrha države do najobičnijeg čovjeka svi ponašamo ODGOVORNO, RACIONALNO, EMPATIJSKI onda imamo šansu ovo prebroditi normalno uz najmanje moguće žrtve, bez sloma zdravstvenog i ekonomskog pa i političkog sistema.
Jer upamtite, ovakva vrsta nereda, zajebancije i paranoje je pogodno tlo za svaku vrstu belaja pa i ekonomskog kraha uslijed paranoje, kao i političkih potresa...
Samo hladno, polako, lagano, bez paranoje i histerije, ali zato odgovorno, pametno, realno.
- drag_gost
#5481 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!
Ne mora znaciti, recimo Spanska gripa je kada se vratila napravila puno vece zlo nego prvi put. Ali, danas je zdravstvo mnogo naprednije naravno.dječak sa šibicama wrote: ↑14/03/2020 13:02 Ma kakva jesen i novo sirenje, mi smo do tada gotovi.
![]()
- drag_gost
#5482 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!
zposao wrote: ↑14/03/2020 13:02 Najgore je što ljudi nisu u stanju ozbiljno shvatiti i sagledati situaciju te prilagoditi ponašanje prema istoj i poštivati preporuke vlasti i stručnjaka.
- pizarro
#5483 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!
pa ako ne radis testiranja na coronu, na papiru si automatski imun 
- animals
#5484 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!
Jedini problem ovog virusa je nedostatak smjestaja u bolnicama..
jer su vec svi kapaciteti popunjeni bili i sa normalnim oboljenjima..
i sad kad ti dodje jos 10000 stariji ljudi podlozni gripi, a ne mozes ih kuci poslati kao mladju populaciju..
zato i jeste panika u drzavama..nemanje kapaciteta za sve oboljele..
a da je toliko opasna i nije..
i sad kad ti dodje jos 10000 stariji ljudi podlozni gripi, a ne mozes ih kuci poslati kao mladju populaciju..
-
zposao
#5485 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!
Ovo se može usporediti sa rafnim stanjem jer je vanredno , svve okreće naopačke, zahtjeva od sviju maksimalnu ozbiljnost i odgovornost.
Ali i u ratu imaš one koji pucaju se zajebaju pa kad zagusti pobjegnu, a imaš i one koje je paralizirao strah i paranoja, pa izgube pamet... Ni jedno ni drugo nije dobro, ni jedna ni druga grupa ljudi nije dorasla izazovu niti ce doprinijet rješavanju problema.
Treba nam ljudi ozbiljnih, svjesnih situacije, spremni da druge animiraju na odgovorno i empatijsko ponašanje, i da smire ljude koji pucaju psihološki.
Takvi ljudi, koji su svjesni težine situacije ali se ne prepuštaju očaju niti histeriji, nego daju svoj maksimum , su zlata vrijedni u svakoj životnoj situaciji koja nosi velike probleme.
Trudimo se biti krajnje ozbiljni i odgovorni. Bez zajebancije, podjebavanja, ni histeriziranja.
Ali i u ratu imaš one koji pucaju se zajebaju pa kad zagusti pobjegnu, a imaš i one koje je paralizirao strah i paranoja, pa izgube pamet... Ni jedno ni drugo nije dobro, ni jedna ni druga grupa ljudi nije dorasla izazovu niti ce doprinijet rješavanju problema.
Treba nam ljudi ozbiljnih, svjesnih situacije, spremni da druge animiraju na odgovorno i empatijsko ponašanje, i da smire ljude koji pucaju psihološki.
Takvi ljudi, koji su svjesni težine situacije ali se ne prepuštaju očaju niti histeriji, nego daju svoj maksimum , su zlata vrijedni u svakoj životnoj situaciji koja nosi velike probleme.
Trudimo se biti krajnje ozbiljni i odgovorni. Bez zajebancije, podjebavanja, ni histeriziranja.
-
daddy-kool
#5486 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!
Problem je visoka zaraznost i relativno visoka smrtnost i u najboljim okolnostima.animals wrote: ↑14/03/2020 13:07 Jedini problem ovog virusa je nedostatak smjestaja u bolnicama..
Nije za potcijeniti 1% mrtvih.
U slučaju preopterećenosti bolnica taj procenat je 5%.
Plan svih ovih vlada što uvode restrikcije je da se barem približe ovoj smrtnosti od 1% i da kupe vrijeme do eventualne vakcine.
-
last mohicans
#5487 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!
Još sinoc sam komentarisao i ugasio glupana Osmanagica. Šupljira o jonima kao o zaštiti od virusa. Vec neko vrijeme mu šuplja priča sa piramidama opala, time i keš, došao u studio da dezavuiše javnost, a ovaj drugi jos gori što ga je doveo. Ni jednu emisiju po pitanju ove pandemije, uopce, sa gostovanjima kvalitetnih eksperata iz svih sfera nisam gledao na nasim kanalima. Izuzetak su N1 i Aljazeere koje odskaču kvalitetom i profesionalizmom.tvojkomsija wrote: ↑14/03/2020 01:20 Senad u emisiju koju gleda velik broj ljudi, u udarnom terminu i za vrijeme konfuzije o covid19 virusu.. dovodi neku budalu da siri teorije zavjere, umjesto da pozove nekog doktora, strucnjaka ili nekog slicno iz kriznog zdravstvenog staba.
Nek ti je na dusu svako ko bude imao posljedica od ovog virusa... pisam te i tvoju televiziju ako su ti vazniji klikovi i lajkovi od informisanja stanovnistva.
- thekupus
#5488 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!
Pa ne peru valjda kolnik zbog virusa 
- dječak sa šibicama
#5489 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!
Mjere koje nadlezni preduzimaju, izolacija sumnjivih ljudi, onih koji dolaze izvana, vojska, policija, kontrole, zatvaranje kafica restorana otkazivanje koncerata i sportskih desavanja, sasvim su normalna stvar jer ako to ne uradis imaces 10 puta vise oboljelih recimo, i toliko i mrtvih vise.
Problem je sto panicari te mjere predstavljaju kao ono "sad smo najebali, ovo znaci da slijedi apokalipsa, ovo nije dobro brrrrr".
Ili najave da ce kao za 12 dana ili 15 dana poceti mrtvi padati po ulici jer "inkubacija, netestiranje, pricaju zene u brijacnici". Za 15 dana nas kometa moze sve pobiti, to niko ne zna, moze ti klavir pasti na glavu dok setas ulicom oko 4 popodne. Niko to ne zna, a realno je moguce.
Poseban je problem predstavljanje ovog virusa kao nekog vanzemaljskog bica koje je doslo iz svemira da nas sve pobije. Kaze nastao sam od sebe u Kini jer kinezi jedu sismise... koliko je to glupo objasnjenje.
Kinezi sismise jedu od pocetka vremena, kako to da sad odjednom nastane neki misteriozni virus... koji i nije misteriozan, Korona virus je medicini poznat vec decenijama, samo sto je mutirao. A to se dogodilo, vidi vraga, u Wuhanu u kojem se nalazi centar za mikrobiliosko testiranje. Suvise detalja da bi bilo slucajno.
Osmanagic ce reci da ga je u promet pustio MI6, neko drugi ce okriviti CIA, treci ce se sjetiti filma 12 majmuna, a niko nije u pravu ili mozda jeste. Mozemo samo nagadjati.
Ono sto svi zaboravljaju je biologija, virusi su konstantno oko nas i zivi smo samo zbog bioloske cinjenice da se organizam brani. Ne samo nas ljudski, vec i zivotinjski, biljni svijet, sva ziva bica imaju odbrambeni mehanizam. Kad je organizam slab, onda se i ne moze braniti od virusa. Ali ultrasmrtonosni virus od kojeg nema spasa, ne postoji niti je postojao. Sto ne znaci da nece postojati, jedino je pitanje kako ce nastati. Sam od sebe, nece.
Ali da ne idem dalje, puno filozofije.
Problem je sto panicari te mjere predstavljaju kao ono "sad smo najebali, ovo znaci da slijedi apokalipsa, ovo nije dobro brrrrr".
Ili najave da ce kao za 12 dana ili 15 dana poceti mrtvi padati po ulici jer "inkubacija, netestiranje, pricaju zene u brijacnici". Za 15 dana nas kometa moze sve pobiti, to niko ne zna, moze ti klavir pasti na glavu dok setas ulicom oko 4 popodne. Niko to ne zna, a realno je moguce.
Poseban je problem predstavljanje ovog virusa kao nekog vanzemaljskog bica koje je doslo iz svemira da nas sve pobije. Kaze nastao sam od sebe u Kini jer kinezi jedu sismise... koliko je to glupo objasnjenje.
Kinezi sismise jedu od pocetka vremena, kako to da sad odjednom nastane neki misteriozni virus... koji i nije misteriozan, Korona virus je medicini poznat vec decenijama, samo sto je mutirao. A to se dogodilo, vidi vraga, u Wuhanu u kojem se nalazi centar za mikrobiliosko testiranje. Suvise detalja da bi bilo slucajno.
Osmanagic ce reci da ga je u promet pustio MI6, neko drugi ce okriviti CIA, treci ce se sjetiti filma 12 majmuna, a niko nije u pravu ili mozda jeste. Mozemo samo nagadjati.
Ono sto svi zaboravljaju je biologija, virusi su konstantno oko nas i zivi smo samo zbog bioloske cinjenice da se organizam brani. Ne samo nas ljudski, vec i zivotinjski, biljni svijet, sva ziva bica imaju odbrambeni mehanizam. Kad je organizam slab, onda se i ne moze braniti od virusa. Ali ultrasmrtonosni virus od kojeg nema spasa, ne postoji niti je postojao. Sto ne znaci da nece postojati, jedino je pitanje kako ce nastati. Sam od sebe, nece.
Ali da ne idem dalje, puno filozofije.
- Ludzak
#5490 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!
Hajd virus dođe i prođe, ali kako ćemo se mi nakon ovoga oporaviti ekonomski. To je pitanje...
- animals
#5491 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!
Ima li netko statistiku za proslu godinu, koliko ljudi je umrlo od gripe
u Italiji a koliko sad za isto vrijeme..
u Italiji a koliko sad za isto vrijeme..
-
Tambure
#5492 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!
Semir prica svoju pricu i to je ok. Ne vidim da je iko iznio dokaz da je frajer u krivu. Najlakse reci da lupeta. Ima nas masa kojima je citava ova situacija smijesna ... dize se panika bezveze ljudima se ogranicava i brani kretanje ... veliki ce prebroditi a mali propasti ... sta je to nego kapitalizam u punom sjaju ... svaki do sada virus ima isti scenarij ... das mu jeben naziv prepadnes narod kasnije uvalis vakcine i to je to. Ne moze mene neko ubijediti da ovo sve nije isplanirano isto kao sto ja ne mogu tvrditi suprotno.
-
bojiboji1
#5493 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!
Nema vlade na svijetu koja moze svladati ovo ako je građanski neposluh i zanemarivanje preporuka. Zna se koje su preporuke.
Paničari definitvno ne pomažu treba biti racionalan i ponašati se u skladu sa situacijom. Realno je da imamo porast oboljelih i da će mjere biti u skladu sa time. Za ovo nije bilo nikakvi priprema sve se događa stihijski, nadati se da će sve doći na svoje mjesto sa vremenom. Kod vladajućih je strah i za ekonomiju, zadnja kriza će biti mačiji kašalj za onu koja će nastupiti nakon ovog virusa i to ubija. U Italij je vise od 99% ljudi zdravo tako treba razmišljati a ne za svakog oboljelog i umrlog raditi live stream proglase.
Paničari definitvno ne pomažu treba biti racionalan i ponašati se u skladu sa situacijom. Realno je da imamo porast oboljelih i da će mjere biti u skladu sa time. Za ovo nije bilo nikakvi priprema sve se događa stihijski, nadati se da će sve doći na svoje mjesto sa vremenom. Kod vladajućih je strah i za ekonomiju, zadnja kriza će biti mačiji kašalj za onu koja će nastupiti nakon ovog virusa i to ubija. U Italij je vise od 99% ljudi zdravo tako treba razmišljati a ne za svakog oboljelog i umrlog raditi live stream proglase.
-
zposao
#5494 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!
Kada se uspoređuje gripa, svi zaboravljaju da gripa kruži slobodno svijetom, nikakvih vanrednih mjera nema, a opet ne napravi kolaps u bolnicama... Zarazi milijune ljudi a opet nista dramaticno..
Ovo govno od virusa se svi trude zaustaviti, a ono ide i napreduje i stalno pravi kolaps zdravstva...
A usput budi rečeno, protiv gripe imamo vakcine...ovdje nema... Pa nije bas slicno...
Tek kad ovo čudo zaustavi svoj pohod, onda cemo moci sve zbrojiti i usporediti sa sezonskom influencom... Dotad je deplasirano uspoređivati
- Mate_Miso_Kovac
#5495 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!
Cuj moze li ko dokazati da Osmanagic nije u pravu? Oj jebote zivot. Na BHT1 ide osnovnoškolska nastava od sutra. Nekima ovdje je ista prijeko neophodna. Sjedite i gledajte 
- animals
#5496 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!
Ja sam vidio par osoba sa salovima preko usta, u trgovinama ili podignutom kragnom od jakne..
i svi im se maltene smiju..i te osobe mi nekako imaju cudno ponasanje..
ostali se svi normalno ponasaju..
i recite mi zasto doktori ne nose rukavice ili maske, normalni doktori za sve vrste bolesti..
zasto se oni ne plase..jel vam to nije sumnjivo..
ajd obicni glupi svijet, ali doktori..
bio sam kod doktora za uho, grlo nos..
kod ortopeda, kod prakticnog prosle nedelje..
ni jedan se ne stiti nicim..
jel ima ko odgovor..
i svi im se maltene smiju..i te osobe mi nekako imaju cudno ponasanje..
ostali se svi normalno ponasaju..
i recite mi zasto doktori ne nose rukavice ili maske, normalni doktori za sve vrste bolesti..
zasto se oni ne plase..jel vam to nije sumnjivo..
ajd obicni glupi svijet, ali doktori..
bio sam kod doktora za uho, grlo nos..
kod ortopeda, kod prakticnog prosle nedelje..
ni jedan se ne stiti nicim..
jel ima ko odgovor..
-
Tambure
#5497 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!
Zanimljivo da raja regularno i konstantvo jebe vladi mater ... a sada se ovdje apeluje da se slusaju preporuke vlade?!
-
Tambure
#5498 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!
Sta je u krivu? Konkretan odgovor molim?Mate_Miso_Kovac wrote: ↑14/03/2020 13:25 Cuj moze li ko dokazati da Osmanagic nije u pravu? Oj jebote zivot. Na BHT1 ide osnovnoškolska nastava od sutra. Nekima ovdje je ista prijeko neophodna. Sjedite i gledajte![]()
-
biglebovski
#5499 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!
Ne, Italija je blokirana jer su dopustili da im virus uđe u bolnice što je rezultiralo naglom smrtnosti starih i bolesnih ljudi koji su ležali u bolnicama. I onda je krenuo stampedo i iživljavanje braking news medija i jahača apokalipse po forumima i društvenim medijima.daddy-kool wrote: ↑14/03/2020 13:02Misliš da je Italija blokirana zbog medija?biglebovski wrote: ↑14/03/2020 12:57Reagovale su tako kako su reagovale u velikoj mjeri zbog medija željnih senzacije i jahača apokalipse poput tebe i elkoma. A znaš li ti kako uživo izgleda kada 32-godišnjakinja umre od raka, ostavi iza sebe muža i dijete? Još joj rekli da se izljećila, a ono se vratilo nakon godinu dana?!? Ili 45-god. dijabetičarka koja je umrla od H1N1, ili 22 god. koji umre od leukemije? De molim te objasni kako izgleda kad 85godišnjak sa rakom umre od covida? Pa svaki dan takvih ljudi umre koliko hočeš, prirodni ciklus završava, svi im žele ozdravljenje ali svi znaju da su takvim i bez covida dani odbrojani.daddy-kool wrote: ↑14/03/2020 12:33 Ljudi neće umirati na ulicama nego kod kuće ili po bolničkim hodnicima.
Da su Danska, Norveška, Poljska, Češka, Slovačka blokirali svoje granice zbog medija?
Da su za sve ove mjere u zadnjih 7 dana krivi mediji?
-
Tambure
#5500 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!
Zanimljivo da mi fb samo izbacuje sport hranu i putovanja ... u realnim uslovima ne mogu opstati od baketa mileta vucica plenkovica ... dakle isti mediji koji sada izvjestavaju o coroni mi uopste ne iskacu na newsu.