Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!
Moderator: O'zone
-
invincible1921
#5326 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!
Izdvojio bih jos jednu bitnu stvar koja dokazuje kolko su ljudi ograniceni...recimo toliko ljudi kupuje maske da bi se zastitili od virusa, a ustvari maske sluze da neko sa virusom ne zarazi druge, a u sustini tebi nista nece pomoc da se ne zarazis
-
daddy-kool
#5327 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!
I Amerikanci opuhali radnje.
-
invincible1921
#5328 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!
Ako bi od ikoga ocekivao nesto slicno to su amerikanci, predpostavljam da sad ocekuju invaziju vanzemaljaca ...
-
daddy-kool
#5329 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!
Maske pomažu, ali pošto ih nema dovoljno narodu se preporučuje da ih ne kupuje da bi najugroženiji (zdravstveni radnici i njegovatelji) imali.invincible1921 wrote: ↑14/03/2020 00:09 Izdvojio bih jos jednu bitnu stvar koja dokazuje kolko su ljudi ograniceni...recimo toliko ljudi kupuje maske da bi se zastitili od virusa, a ustvari maske sluze da neko sa virusom ne zarazi druge, a u sustini tebi nista nece pomoc da se ne zarazis
-
invincible1921
#5330 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!
Kako ti pomazu ? tako sto ce se virus prepast maske ? Ja bi reko da ti vise odmazu jer stalno ces dirat lice namjestajuci masku i eto...a i cisto sumnjam da ako dodjes u dodir sa zarazenim da ce te maska spasit....daddy-kool wrote: ↑14/03/2020 00:12Maske pomažu, ali pošto ih nema dovoljno narodu se preporučuje da ih ne kupuje da bi najugroženiji (zdravstveni radnici i njegovatelji) imali dovoljno.invincible1921 wrote: ↑14/03/2020 00:09 Izdvojio bih jos jednu bitnu stvar koja dokazuje kolko su ljudi ograniceni...recimo toliko ljudi kupuje maske da bi se zastitili od virusa, a ustvari maske sluze da neko sa virusom ne zarazi druge, a u sustini tebi nista nece pomoc da se ne zarazis
- He1972
#5331 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!
ono iz čitavog videa, moja šrestava je da sam i prije korone poslije wc-a, malog ili veliog, uvijek prao ruke, ali hebem ga uvijek ima mjesta da se podučava lična higijena, sve do smrtiHe1972 wrote: ↑14/03/2020 00:06jel sezezaš što bi reko tarčinaš sabit, yt naslov ima u sebi žvaka
jeste zajebancija ali kada skontam
zezaš, odgledao sam prvih 2 sekunde videa, halal bilo!![]()
-
pinkman
#5332 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!
To je opet pozitivno, kako god okrenes. Kazu da veliki procenat ljudi ima virus, a nema simptome sto znaci da zarazeni hodaju medju nama.invincible1921 wrote: ↑14/03/2020 00:09 Izdvojio bih jos jednu bitnu stvar koja dokazuje kolko su ljudi ograniceni...recimo toliko ljudi kupuje maske da bi se zastitili od virusa, a ustvari maske sluze da neko sa virusom ne zarazi druge, a u sustini tebi nista nece pomoc da se ne zarazis
-
daddy-kool
#5333 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!
Pa ne treba dirati lice, ali ne moraš mnogo razmišljati - da ne pomažu ne bi ih nosili ljekari i sestre kada rade sa ovim pacijentima.invincible1921 wrote: ↑14/03/2020 00:13Kako ti pomazu ? tako sto ce se virus prepast maske ? Ja bi reko da ti vise odmazu jer stalno ces dirat lice namjestajuci masku i eto...a i cisto sumnjam da ako dodjes u dodir sa zarazenim da ce te maska spasit....daddy-kool wrote: ↑14/03/2020 00:12Maske pomažu, ali pošto ih nema dovoljno narodu se preporučuje da ih ne kupuje da bi najugroženiji (zdravstveni radnici i njegovatelji) imali dovoljno.invincible1921 wrote: ↑14/03/2020 00:09 Izdvojio bih jos jednu bitnu stvar koja dokazuje kolko su ljudi ograniceni...recimo toliko ljudi kupuje maske da bi se zastitili od virusa, a ustvari maske sluze da neko sa virusom ne zarazi druge, a u sustini tebi nista nece pomoc da se ne zarazis
Da ne navodim studije koje to dokazuju. Još nešto, čak i obična marama preko usta i nosa pruža neku zaštitu, bolje nego ništa.
-
Cortado
#5334 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!
Dzaba je ljudska glupost i ogranicenost je beskrajna, ali doslovno beskrajna. Shvatam da se utopljenici hvataju za slamku, ali ljudima i kad im objasnis zasto maska ne pomaze, da maska moze samo ograniciti kolicinu virusa koji dospije do nosa/usta, ali ne stiti od infekcije, i da put ulaska moze biti i oko ili bilo koji drugi nacin, gleda te brate kao da mu objasnjavas spoj kvantne fizike i neuhohirurgije.invincible1921 wrote: ↑14/03/2020 00:09 Izdvojio bih jos jednu bitnu stvar koja dokazuje kolko su ljudi ograniceni...recimo toliko ljudi kupuje maske da bi se zastitili od virusa, a ustvari maske sluze da neko sa virusom ne zarazi druge, a u sustini tebi nista nece pomoc da se ne zarazis
-
Cortado
#5335 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!
A kako pomazu maske?daddy-kool wrote: ↑14/03/2020 00:12Maske pomažu, ali pošto ih nema dovoljno narodu se preporučuje da ih ne kupuje da bi najugroženiji (zdravstveni radnici i njegovatelji) imali.invincible1921 wrote: ↑14/03/2020 00:09 Izdvojio bih jos jednu bitnu stvar koja dokazuje kolko su ljudi ograniceni...recimo toliko ljudi kupuje maske da bi se zastitili od virusa, a ustvari maske sluze da neko sa virusom ne zarazi druge, a u sustini tebi nista nece pomoc da se ne zarazis
-
invincible1921
#5336 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!
Ma naravno da je pozitivno, ali hocu rec kako ljudi gledaju na to POTPUNO POGRESNO...gledam juce nake tri djevojke idu ko bejegi s maskama i odose na shisu, ko vele eto imamo maske sigurne smopinkman wrote: ↑14/03/2020 00:15To je opet pozitivno, kako god okrenes. Kazu da veliki procenat ljudi ima virus, a nema simptome sto znaci da zarazeni hodaju medju nama.invincible1921 wrote: ↑14/03/2020 00:09 Izdvojio bih jos jednu bitnu stvar koja dokazuje kolko su ljudi ograniceni...recimo toliko ljudi kupuje maske da bi se zastitili od virusa, a ustvari maske sluze da neko sa virusom ne zarazi druge, a u sustini tebi nista nece pomoc da se ne zarazis
- oldtajmer
#5337 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!
pogledaj ovaj duzi razgovor sa zenom iz Italije, pusti ove sa pocetka videaHe1972 wrote: ↑14/03/2020 00:06jel sezezaš što bi reko tarčinaš sabit, yt naslov ima u sebi žvaka
zezaš, odgledao sam prvih 2 sekunde videa, halal bilo!![]()
-
breba
#5338 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!
Sta je ovo sa ovim "kraj svijeta" komentarima bez ikakve osnove?
Groblje u Iranu? Pa sta. Moglo je biti slikano i prije 5 godina. Mozda je i standardna procedura da se tako kopa.
Ne nasjedajte ljudi na mems pogotovo gdje ima slika i nevjerovatan komentar da vas sokira.
Groblje u Iranu? Pa sta. Moglo je biti slikano i prije 5 godina. Mozda je i standardna procedura da se tako kopa.
Ne nasjedajte ljudi na mems pogotovo gdje ima slika i nevjerovatan komentar da vas sokira.
- ElkoM
#5339 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!
sve neka šuplja ne.pomažu maskuCortado wrote: ↑14/03/2020 00:17A kako pomazu maske?daddy-kool wrote: ↑14/03/2020 00:12Maske pomažu, ali pošto ih nema dovoljno narodu se preporučuje da ih ne kupuje da bi najugroženiji (zdravstveni radnici i njegovatelji) imali.invincible1921 wrote: ↑14/03/2020 00:09 Izdvojio bih jos jednu bitnu stvar koja dokazuje kolko su ljudi ograniceni...recimo toliko ljudi kupuje maske da bi se zastitili od virusa, a ustvari maske sluze da neko sa virusom ne zarazi druge, a u sustini tebi nista nece pomoc da se ne zarazis
a eno juče kinezi u onom spotu hvaljenja da je kraj epidemije
demonstrativno skidaju maske
koji su kurac nosali
šta... sad će opet neko reći da ne zaraze druge..
šta će zarazit kad su bili zdravi
samo su oni mogli biti zaraženi
-
invincible1921
#5340 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!
Nosili su ih da ne zaraze druge...logicno.
Eo ti jedno logicno pitanje. Kad ides da vidis novorodjecne ima opasnost da se to novorodjence ne zarazi nekom bolesti. E de mi bogati reci jel masku nosis ti ili beba
Eo ti jedno logicno pitanje. Kad ides da vidis novorodjecne ima opasnost da se to novorodjence ne zarazi nekom bolesti. E de mi bogati reci jel masku nosis ti ili beba
-
daddy-kool
#5341 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!
Da se razumijemo N95 ili FFP2/3 definitivno štite od zaraze putem udisanja.Cortado wrote: ↑14/03/2020 00:17A kako pomazu maske?daddy-kool wrote: ↑14/03/2020 00:12Maske pomažu, ali pošto ih nema dovoljno narodu se preporučuje da ih ne kupuje da bi najugroženiji (zdravstveni radnici i njegovatelji) imali.invincible1921 wrote: ↑14/03/2020 00:09 Izdvojio bih jos jednu bitnu stvar koja dokazuje kolko su ljudi ograniceni...recimo toliko ljudi kupuje maske da bi se zastitili od virusa, a ustvari maske sluze da neko sa virusom ne zarazi druge, a u sustini tebi nista nece pomoc da se ne zarazis
To je dokazano.
Za ljude koji hodaju bolja je i hirurška maska nego ništa. Sprečava da bolesni svoje viruse šire, ali i nešto filtrira veće kapljice.
U svakom slučaju bolje je imati nego nemati.
- pici
- Grijem se na: Ženske gHuzove
- Vozim: Trajvan
- Horoskop: Djevac
-
Cortado
#5343 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!
Eh pa hvala ti sto si upravo potvrdio ovo sto sam napisao. Maska je sastavni dio radne uniforme zdravstvenih radnika, i nosi se iz mase razloga, ali maska ne stiti, da ponovim maska NE stiti zdrave osobe od oboljevanja. Tacno je da maske s finim filterom moze fizicki zaustaviti virus, ali ako nemas pokrivene oci, usi, i ostatak tijela, onda je maska potpuno neucinkovita. Uz to sve, nosis masku, dodjes kuci, skines je i ostavis na neko mjesto i sta si dobio tim? Samo si ono sto je s vanjske strane maske prenio na tu povrsinu. Da ne filozofiramo previse, ako znas engleski, https://time.com/5794729/coronavirus-face-masks/Cortado wrote: ↑14/03/2020 00:16
Dzaba je ljudska glupost i ogranicenost je beskrajna, ali doslovno beskrajna. Shvatam da se utopljenici hvataju za slamku, ali ljudima i kad im objasnis zasto maska ne pomaze, da maska moze samo ograniciti kolicinu virusa koji dospije do nosa/usta, ali ne stiti od infekcije, i da put ulaska moze biti i oko ili bilo koji drugi nacin, gleda te brate kao da mu objasnjavas spoj kvantne fizike i neuhohirurgije.
-
Cortado
#5344 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!
Prosto ne znam koliko puta treba ponoviti!? Usta i nos NISU jedini putevi ulaska virusa i bakterija u organizam! Oci, usi, koza kao vektor... jedino ako si upakovan u odijelo s pozitivnim pritiskom (space suite) si siguran, s maskom ne, taman da ima ne znam kakav filter, a ne FFP2/3daddy-kool wrote: ↑14/03/2020 00:22Da se razumijemo N95 ili FFP2/3 definitivno štite od zaraze putem udisanja.Cortado wrote: ↑14/03/2020 00:17A kako pomazu maske?daddy-kool wrote: ↑14/03/2020 00:12
Maske pomažu, ali pošto ih nema dovoljno narodu se preporučuje da ih ne kupuje da bi najugroženiji (zdravstveni radnici i njegovatelji) imali.
To je dokazano.
Za ljude koji hodaju bolja je i hirurška maska nego ništa. Sprečava da bolesni svoje viruse šire, ali i nešto filtrira veće kapljice.
U svakom slučaju bolje je imati nego nemati.
- ElkoM
#5345 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!
imam N95Cortado wrote: ↑14/03/2020 00:29Eh pa hvala ti sto si upravo potvrdio ovo sto sam napisao. Maska je sastavni dio radne uniforme zdravstvenih radnika, i nosi se iz mase razloga, ali maska ne stiti, da ponovim maska NE stiti zdrave osobe od oboljevanja. Tacno je da maske s finim filterom moze fizicki zaustaviti virus, ali ako nemas pokrivene oci, usi, i ostatak tijela, onda je maska potpuno neucinkovita. Uz to sve, nosis masku, dodjes kuci, skines je i ostavis na neko mjesto i sta si dobio tim? Samo si ono sto je s vanjske strane maske prenio na tu povrsinu. Da ne filozofiramo previse, ako znas engleski, https://time.com/5794729/coronavirus-face-masks/Cortado wrote: ↑14/03/2020 00:16
Dzaba je ljudska glupost i ogranicenost je beskrajna, ali doslovno beskrajna. Shvatam da se utopljenici hvataju za slamku, ali ljudima i kad im objasnis zasto maska ne pomaze, da maska moze samo ograniciti kolicinu virusa koji dospije do nosa/usta, ali ne stiti od infekcije, i da put ulaska moze biti i oko ili bilo koji drugi nacin, gleda te brate kao da mu objasnjavas spoj kvantne fizike i neuhohirurgije.
ne nosam je jos jer nije zagustilo
kad zagusti nosit ću
kad se vratim kako.kažeš poprskam je sprejem 70% alkohola koji sam isto nabavio
-
daddy-kool
#5346 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!
Ja eto N95 maske pomažu medicinskim radnicima ali ne i ostalom narodu. Pogledaj slike iz Italije, Iz Wuhana, pročitaj svjedošenja infektologa i ostalih. Oni koji su nosili maske N95 i prali ruke, bukvalno nisu imali zaraze čak i dok su radili sa ovakvim pacijentima. I to bez dodatnih kombinezona, kapa i sl. Suštinski ako niko u tebe ne kiše, ne treba ti ni vizir ni zaštitne naočale, ali maska definitivno ima smisla. Higijena obavezno.Cortado wrote: ↑14/03/2020 00:29Eh pa hvala ti sto si upravo potvrdio ovo sto sam napisao. Maska je sastavni dio radne uniforme zdravstvenih radnika, i nosi se iz mase razloga, ali maska ne stiti, da ponovim maska NE stiti zdrave osobe od oboljevanja. Tacno je da maske s finim filterom moze fizicki zaustaviti virus, ali ako nemas pokrivene oci, usi, i ostatak tijela, onda je maska potpuno neucinkovita. Uz to sve, nosis masku, dodjes kuci, skines je i ostavis na neko mjesto i sta si dobio tim? Samo si ono sto je s vanjske strane maske prenio na tu povrsinu. Da ne filozofiramo previse, ako znas engleski, https://time.com/5794729/coronavirus-face-masks/Cortado wrote: ↑14/03/2020 00:16
-
Cortado
#5347 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!
ElkoM wrote: ↑14/03/2020 00:32imam N95Cortado wrote: ↑14/03/2020 00:29Eh pa hvala ti sto si upravo potvrdio ovo sto sam napisao. Maska je sastavni dio radne uniforme zdravstvenih radnika, i nosi se iz mase razloga, ali maska ne stiti, da ponovim maska NE stiti zdrave osobe od oboljevanja. Tacno je da maske s finim filterom moze fizicki zaustaviti virus, ali ako nemas pokrivene oci, usi, i ostatak tijela, onda je maska potpuno neucinkovita. Uz to sve, nosis masku, dodjes kuci, skines je i ostavis na neko mjesto i sta si dobio tim? Samo si ono sto je s vanjske strane maske prenio na tu povrsinu. Da ne filozofiramo previse, ako znas engleski, https://time.com/5794729/coronavirus-face-masks/Cortado wrote: ↑14/03/2020 00:16
ne nosam je jos jer nije zagustilo
kad zagusti nosit ću
kad se vratim kako.kažeš poprskam je sprejem 70% alkohola koji sam isto nabavio
Negdje sam onako letimicno preletio preko neke poruke gdje je neko rekao da je s tobom tesko razgovarati. S tobom je bolno razgovarati. Ne znam da li zbog toga sto si tvrdoglav ili si jednostavno kontras. U svakom slucaju, sto se mene tice nosi 4xN95 istovremeno, sta ce biti s tobom je totalno irelevantno, samo nemoj drugima savjetovati da rade to isto jer ih dovodis u opasnost koje nisu ni svjesni. Ljudi poput tebe su najveca opasnost u ovakvim situacijama.
-
breba
#5348 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!
Maska ima smisla kad ste zaista izlozeni i u direktnom kontaktu sa oboljelim. Inace moze imati kontra efekat u smislu nepotrebnog diranja lica (maske) i zadrzavanja virusa na povrsini.
-
daddy-kool
#5349 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!

Kako ovim Kinezima niko nije objasnio da ne nose maske?
-
Cortado
#5350 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!
Pa ako cemo vec tako, evo ja sam ljekar i kazem ti da ti maska nista ne pomaze, niti obicna hirurska, niti N95, ali ti si izgleda toliko ogranicen da se do tebe uopste ne moze doprijeti. I za tebe vrijedi isti savjet kao i za ovog prije tebe, nosi 4xN95 istovremeno, samo nemoj nikome rugom to savjetovati jer dovodis ljude u jos vecu opasnost.daddy-kool wrote: ↑14/03/2020 00:34Ja eto N95 maske pomažu medicinskim radnicima ali ne i ostalom narodu. Pogledaj slike iz Italije, Iz Wuhana, pročitaj svjedošenja infektologa i ostalih. Oni koji su nosili maske N95 i prali ruke, bukvalno nisu imali zaraze čak i dok su radili sa ovakvim pacijentima. I to bez dodatnih kombinezona, kapa i sl. Suštinski ako niko u tebe ne kiše, ne treba ti ni vizir ni zaštitne naočale, ali maska definitivno ima smisla. Higijena obavezno.Cortado wrote: ↑14/03/2020 00:29Eh pa hvala ti sto si upravo potvrdio ovo sto sam napisao. Maska je sastavni dio radne uniforme zdravstvenih radnika, i nosi se iz mase razloga, ali maska ne stiti, da ponovim maska NE stiti zdrave osobe od oboljevanja. Tacno je da maske s finim filterom moze fizicki zaustaviti virus, ali ako nemas pokrivene oci, usi, i ostatak tijela, onda je maska potpuno neucinkovita. Uz to sve, nosis masku, dodjes kuci, skines je i ostavis na neko mjesto i sta si dobio tim? Samo si ono sto je s vanjske strane maske prenio na tu povrsinu. Da ne filozofiramo previse, ako znas engleski, https://time.com/5794729/coronavirus-face-masks/Cortado wrote: ↑14/03/2020 00:16