Jest da imas normalne politicare.MaksprotivMarksa wrote: ↑13/03/2020 22:22 Ne znam zasto ne bi jednostavno sada zatvorili sve na 3 sedmice, mi nismo najrazvijenija ekonomija i to mozemo uraditi, 3 sedmice da nista ne radi, bonovi za hranu za tri sedmice, samo apoteke i veliki trgovacki centri, sve se odgodi za 3 sedmice, nakon te tri sedmice se granice otcaraju postepeno, mozemo izdrzati tri sedmice svi, mislim da bi bili jedan od najboljih primjera na svijetu.
I ova buranija od nasih susjeda vec nesto radi, olaksace ljudima kredite, drzava ce pogurati firme sa isplatom plata, smanjice se rate kredita, povecace plate zdravstvenim radnicima, nesto ce uraditi. Sta nasi rade, ni ne razmisljaju o onom najgorem, ekonomskim posljedicama.
Zamisli da narednog mjeseca niko ne dobije platu u BiH. Ne treba ti korona, to bi srusilo drzavu.
Niti jednog prijedloga nisam cuo od veleumnih politicara, a postoje razne opcije, recimo zatvori drustvo u kompletu na tri sedmice recimo. Neka rade samo prodavnice, da se regulise posjeta da nema guranja i puhanja u lice, apoteke da rade i slicno. Ko bas mora na posao, da ide... ali nema placanja racuna jedan mjesec, nema struje, vode, plina, sve dzaba u aprilu.
To je SF scenarij i nema nista od toga. Kod nas ce kao i uvijek, sve se prelomiti preko ledja letargicnih gradjana.