Nije laž, govorim ti iz prve rukeBetter Man wrote: ↑13/03/2020 21:18Obična laž i stvaranje bezpotrebne panike.
Šta kada se Korona virus pojavi u BiH?? POGLEDATI PRVI POST!
Moderator: O'zone
-
maxell_sarajevo
#2026 Re: Šta kada se Korona virus pojavi u BiH?? POGLEDATI PRVI POST!
- tandmand
#2027 Re: Šta kada se Korona virus pojavi u BiH?? POGLEDATI PRVI POST!
Talijani imaju sličan temperament kao mi, kao i Dalmatinci. Njima je do druženja, do boćanja, do ljubljenja i do života. Kad je ovo sve počelo, nisu htjeli to prihvatiti. Napravili smo grešku. Mi ovdje nismo shvatili upozorenja ozbiljno, išli smo po diskotekama, putovali smo po zemlji. Mlađi koje nije bilo briga, vraćali su se i zarazili svoje starije, svoje bake i djedove. Ljudi nisu bili svjesni da su morali biti zatvoreni u kućama. Bez okupljanja, bez festivala, bez kina... Zar nije bolje dva tjedna biti zatvoren nego nešto gore? Ljudi su se brinuli za turizam, ekonomski trenutak je prevladao zdravstveni. I mi smo olako gledali na sve kad je bilo tridesetak slučajeva, kao kod vas u Hrvatskoj. A sada imamo tisuće. Učite od nas. Ovo je crni scenarij. Šteta je učinjena, nadajmo se da neće biti veća - žesti se Željko Stojković, talijanski Sarajlija u žarištu krize s korona virusom.
- salik79
#2028 Re: Šta kada se Korona virus pojavi u BiH?? POGLEDATI PRVI POST!
Izvor?tandmand wrote: ↑13/03/2020 21:35Talijani imaju sličan temperament kao mi, kao i Dalmatinci. Njima je do druženja, do boćanja, do ljubljenja i do života. Kad je ovo sve počelo, nisu htjeli to prihvatiti. Napravili smo grešku. Mi ovdje nismo shvatili upozorenja ozbiljno, išli smo po diskotekama, putovali smo po zemlji. Mlađi koje nije bilo briga, vraćali su se i zarazili svoje starije, svoje bake i djedove. Ljudi nisu bili svjesni da su morali biti zatvoreni u kućama. Bez okupljanja, bez festivala, bez kina... Zar nije bolje dva tjedna biti zatvoren nego nešto gore? Ljudi su se brinuli za turizam, ekonomski trenutak je prevladao zdravstveni. I mi smo olako gledali na sve kad je bilo tridesetak slučajeva, kao kod vas u Hrvatskoj. A sada imamo tisuće. Učite od nas. Ovo je crni scenarij. Šteta je učinjena, nadajmo se da neće biti veća - žesti se Željko Stojković, talijanski Sarajlija u žarištu krize s korona virusom.
- tandmand
#2029 Re: Šta kada se Korona virus pojavi u BiH?? POGLEDATI PRVI POST!
www.24sata_hr/news/bjezao-sam-u-ratu-od-granata-ali-ovo-je-posebna-vrsta-straha-680980salik79 wrote: ↑13/03/2020 21:37Izvor?tandmand wrote: ↑13/03/2020 21:35Talijani imaju sličan temperament kao mi, kao i Dalmatinci. Njima je do druženja, do boćanja, do ljubljenja i do života. Kad je ovo sve počelo, nisu htjeli to prihvatiti. Napravili smo grešku. Mi ovdje nismo shvatili upozorenja ozbiljno, išli smo po diskotekama, putovali smo po zemlji. Mlađi koje nije bilo briga, vraćali su se i zarazili svoje starije, svoje bake i djedove. Ljudi nisu bili svjesni da su morali biti zatvoreni u kućama. Bez okupljanja, bez festivala, bez kina... Zar nije bolje dva tjedna biti zatvoren nego nešto gore? Ljudi su se brinuli za turizam, ekonomski trenutak je prevladao zdravstveni. I mi smo olako gledali na sve kad je bilo tridesetak slučajeva, kao kod vas u Hrvatskoj. A sada imamo tisuće. Učite od nas. Ovo je crni scenarij. Šteta je učinjena, nadajmo se da neće biti veća - žesti se Željko Stojković, talijanski Sarajlija u žarištu krize s korona virusom.
-
Milenkov buraz
#2030 Re: Šta kada se Korona virus pojavi u BiH?? POGLEDATI PRVI POST!
Šta ti si jedan od zaraženih?maxell_sarajevo wrote: ↑13/03/2020 21:32Nije laž, govorim ti iz prve ruke![]()
- salik79
#2031 Re: Šta kada se Korona virus pojavi u BiH?? POGLEDATI PRVI POST!
Hvala. Ispade - nista granate sta ti je korona
A, da jednom u zivotu prestane bjezati i suoci se sa sudbinom, mozda i straha nestane
-
statixx
#2032 Re: Šta kada se Korona virus pojavi u BiH?? POGLEDATI PRVI POST!
Pricaju dvojica ciga, kaze jedan, jebo mater da nisu ovo za coronu napumpali - bezveze smo ruke prali.
- tandmand
#2033 Re: Šta kada se Korona virus pojavi u BiH?? POGLEDATI PRVI POST!
-
palermo
#2034 Re: Šta kada se Korona virus pojavi u BiH?? POGLEDATI PRVI POST!
Ludzak wrote: ↑13/03/2020 21:29Kada doktor jedan govori Gospodar će ovo, gospodar će ono... Yebo ti takvog doktora. Ako je sve do tog gospodara, koja je funkcija doktora onda?MaksprotivMarksa wrote: ↑13/03/2020 21:23 Ne mora Sarajevo da brine, imamo stotinjak respiratora, u Srbiji imaju 1008 pa se digla panika, a za nas je dovojno i stotinjak, eh kako smo odgovorni sa respiratorima, tako smo odgovorni i sa testiranjima ljudi, imacemo pravu evidenciju o broju zivotno ugrozenih tek kada krene, a toga ce neminovno biti i sve podatke iz Sarajeva treba uzeti sa rezervom, oni koji se bore za zivot i oni koji su dosli iz zarista ce biti testirani, a stotine hodajucih bombi ce setati gradom i piti kafe, hvala Allahu pa imamo efendiju Velica da prouci dovu i sve nas spasi, ovo je Gospodar lansirao na Kineze zbog nase brace Ujgurabice kako je Gospodar odredio rece mi prijatelj doktor danas, a za sve okolo vjernika ce biti u zavinosti od toga da li neko nosi virus ili ne, nadam se da Gospodar i to tretira kao ubistvo ❤
I zato nam nikada zdravstvo nece valjati. Najbolje će se to osjetiti kada epidemija krene.
Zdravstvo je najspremnije. Uvjeren sam.
Pitanje je koliko će drugi moći odgovoriti svojim obavezama, prije svega politika (odnosno oni koji donose ključne odluke)...
- salik79
#2035 Re: Šta kada se Korona virus pojavi u BiH?? POGLEDATI PRVI POST!
-
sale07
#2036 Re: Šta kada se Korona virus pojavi u BiH?? POGLEDATI PRVI POST!
Joj sto serete, idite u Italiju ako smo mi tako pogani
Pa holandski premijer/predsjednik daje izjavu da ne mogu zatvoriti vrtice i osnovne škole jer onda roditelji moraju ostati kuci i nastat ce kolaps.
Držite higijenu, krecite se sto manje al mora se zivjet, ne moze sve stati.
Pa holandski premijer/predsjednik daje izjavu da ne mogu zatvoriti vrtice i osnovne škole jer onda roditelji moraju ostati kuci i nastat ce kolaps.
-
daddy-kool
#2037 Re: Šta kada se Korona virus pojavi u BiH?? POGLEDATI PRVI POST!
Mislim da je to optimizam bez pokrića.
Zdravstvo nije spremno ni po materijalnim resursima, ni po ljudskim, ni po organizacijskim. Sve drugo će se i nadoknaditi, ali respiratori neće biti tu za većinu kojoj bude neophodno.
Jedini spas za nas je ući u što raniji lockdown, nadam se da će bar pratiti šta se dešava po Evropi, pa emulirati ovdje.
Ljudi što raniji lockdown je neophodan da se spasu mnogi životi!
- ElkoM
#2038 Re: Šta kada se Korona virus pojavi u BiH?? POGLEDATI PRVI POST!
tako su i u Italiji govorili prije par danasale07 wrote: ↑13/03/2020 22:01 Joj sto serete, idite u Italiju ako smo mi tako pogani
danas sjede u kućama u izolaciji
Edin i Amra Džeko zajedno treniraju u karantinu
https://www.klix.ba/magazin/showbiz/edi ... /200313132
-
daddy-kool
#2039 Re: Šta kada se Korona virus pojavi u BiH?? POGLEDATI PRVI POST!
Moja progrnoza je da će sljedeće sedmice biti lockdown čitave EU.sale07 wrote: ↑13/03/2020 22:01 Joj sto serete, idite u Italiju ako smo mi tako pogani
Sve mora stati.
- Slo Burner
- Grijem se na: Pelet
- Vozim: Bembaru
#2040 Re: Šta kada se Korona virus pojavi u BiH?? POGLEDATI PRVI POST!
Usora turs je danas dovukao autobus putnika iz Njemačke i hvali se na FB kako je za 15 minuta presao granicu bez ikakve kontrole
To smo mi
To smo mi
- ElkoM
#2041 Re: Šta kada se Korona virus pojavi u BiH?? POGLEDATI PRVI POST!
Slo Burner wrote: ↑13/03/2020 22:16 Usora turs je danas dovukao autobus putnika iz Njemačke i hvali se na FB kako je za 15 minuta presao granicu bez ikakve kontrole
To smo mi
ovi na granici jadnici ih nisu ni smjeli zaustavit
pa ja mislim da i dalje rade sve bus linije
nisu oni nikakva iznimka
- tandmand
#2042 Re: Šta kada se Korona virus pojavi u BiH?? POGLEDATI PRVI POST!
Da ja dodam Globtour, Ćičko, Kantić, Touring .... do ponedjeljka će divizija proći.Slo Burner wrote: ↑13/03/2020 22:16 Usora turs je danas dovukao autobus putnika iz Njemačke i hvali se na FB kako je za 15 minuta presao granicu bez ikakve kontrole
To smo mi
Pravna država u ponedjeljak, Corona odmah.svi građani BiH koji dolaze iz inostranstva idu u izolaciju od 14 dana, odluka stupa na snagu od 16. marta u šest sati.
- ElkoM
#2043 Re: Šta kada se Korona virus pojavi u BiH?? POGLEDATI PRVI POST!
tandmand wrote: ↑13/03/2020 22:19Da ja dodam Globtour, Ćičko, Kantić, Touring .... do ponedjeljka će divizija proći.Slo Burner wrote: ↑13/03/2020 22:16 Usora turs je danas dovukao autobus putnika iz Njemačke i hvali se na FB kako je za 15 minuta presao granicu bez ikakve kontrole
To smo mi
Pravna država u ponedjeljak, Corona odmah.svi građani BiH koji dolaze iz inostranstva idu u izolaciju od 14 dana, odluka stupa na snagu od 16. marta u šest sati.
pa takva cirkuska država je na aerodronu Tuzla već par dana, eno ima tema, dijaspiras kmeči što je potpiso papir
potpišeš se na neki.papir da ćeš SAM OD SEBE otić u samoizolaciju
papirom obrišeš guzicu u wc-u u busu
- tandmand
#2044 Re: Šta kada se Korona virus pojavi u BiH?? POGLEDATI PRVI POST!
I koja je to logika da kontroliše ove koji su došli avionom, a ovi što idu autobusom su se tokom puta mogli na 50 mjesta zarazit i njih puštaju "nako".
Last edited by tandmand on 13/03/2020 22:28, edited 1 time in total.
-
daddy-kool
#2045 Re: Šta kada se Korona virus pojavi u BiH?? POGLEDATI PRVI POST!
Mislim ok je to mjera jer se bolje ne može sa te strane. Nema šanse da mi možemo zaključati granice, prije svega zbog politike.
Ali to je sve nedovoljno i nije moguće iskontrolisati, zbog toga je neophodan lockdown na lokalnom nivou.
Što prije to bolje.
- ElkoM
#2046 Re: Šta kada se Korona virus pojavi u BiH?? POGLEDATI PRVI POST!
pa eto taj cirkus će bit i za njih od ponedeljka
ako ih budu snjeli zaustavit na granici
štaš i to su ljudi od krvi i mesi
neće žrtvovat svije zdravlje da zaustavlja neki bus kojeg država pušta
jedina je nada da se zatvore Austrija, Njemačka, Hrvatska
iako kažu opet će,čak rado, puštat strance
ono... da ih skinu sa svoje grbače, ajte oklen ste se sljegli
- dječak sa šibicama
- pepeljara
#2048 Re: Šta kada se Korona virus pojavi u BiH?? POGLEDATI PRVI POST!
ne znam jel bilo....
bit ce nam bolje, al moramo pobjkediti 20 i 20 pro, a onda mozda dodje i ultra
https://6yka.com/novosti/snsd-kadar-nac ... 0-i-20-pro

bit ce nam bolje, al moramo pobjkediti 20 i 20 pro, a onda mozda dodje i ultra
https://6yka.com/novosti/snsd-kadar-nac ... 0-i-20-pro
-
daddy-kool
#2049 Re: Šta kada se Korona virus pojavi u BiH?? POGLEDATI PRVI POST!
Vijesti sa terena (mahala news)!
Vraća se veliki broj naših radnika iz Italije i Austrije, narkomana, klošara i džeparoša, sitnih kradljivaca, švercera, Roma koji su gore radili šta već rade, studenata i generalno raje koja gore sada nema šta tražiti niti se gore može liječiti. Prethodnih dana su sve već vraćali iz Italije, a preko vikenda se očekuje povećan priliv i iz Austrije i Slovenije.
Sljedeća sedmica je kritična. Počnite nosati maske i u gradu i na poslu, higijena i social distancing.
Nadajmo se da će se lockdown što prije uvesti.
Vraća se veliki broj naših radnika iz Italije i Austrije, narkomana, klošara i džeparoša, sitnih kradljivaca, švercera, Roma koji su gore radili šta već rade, studenata i generalno raje koja gore sada nema šta tražiti niti se gore može liječiti. Prethodnih dana su sve već vraćali iz Italije, a preko vikenda se očekuje povećan priliv i iz Austrije i Slovenije.
Sljedeća sedmica je kritična. Počnite nosati maske i u gradu i na poslu, higijena i social distancing.
Nadajmo se da će se lockdown što prije uvesti.
Last edited by daddy-kool on 13/03/2020 22:51, edited 2 times in total.
-
daddy-kool
#2050 Re: Šta kada se Korona virus pojavi u BiH?? POGLEDATI PRVI POST!
Ovi postovi sa pošalicama me podsjete na onu Merlinovu "smijehom strah pokrijem".