Zasto ne bi bilo skole do jeseni??? Ako se svi budemo pridrzavali, sve se moze suzbiti za 21 dan maksimum. Naravno, ako djeca ne idu u skole, a za to vrijeme sjede po parkovima u velikim grupama, a starija u kafanama I shisha barovima - e, onda mozda I nece do jeseni.daddy-kool wrote: ↑13/03/2020 14:29Nema škole do jeseni.Arachnoidea wrote: ↑13/03/2020 14:22 Sta mislite hoce li se za 2 sedmice steci uslovi za nastavak rada vrtica skola i fakulteta?
Nema šanse.
Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!
Moderator: O'zone
-
lavander
#4976 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!
- dječak sa šibicama
#4977 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!
Koja doktorica, ime prezime, gdje radi???
ako nema imena, nema ni doktorice
daj ba ljudi koji vam je qrac
ako nema imena, nema ni doktorice
daj ba ljudi koji vam je qrac
- shalla
#4978 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!
Brate, i supruga i ja radimo u takvim firmama da jedino ako neko umre u našem okruženju i pritom ima papir da je bolovao od Corone, možda, MOŽDA nam kažu ok ne morate doći
- Tomahawk11
- Globalni moderator
#4979 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!
Pa misliš da je bolje da neko drugi da ferman tvojoj firmi nego da ti pitaš?shalla wrote: ↑13/03/2020 14:40Brate, i supruga i ja radimo u takvim firmama da jedino ako neko umre u našem okruženju i pritom ima papir da je bolovao od Corone, možda, MOŽDA nam kažu ok ne morate doći![]()
Ne znam, mislim razumijem te, ali ako nemaš riješenja za dijete, onda ćeš morati pitati.
-
daddy-kool
#4980 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!
Zato što su Kinezi ušli u lockdown prije skoro 2 mjeseca, u škola je ukinuta na neodređeno vrijeme za oko 230 miliona djece. Još uvijek nisu vratili djecu u škole.lavander wrote: ↑13/03/2020 14:40Zasto ne bi bilo skole do jeseni??? Ako se svi budemo pridrzavali, sve se moze suzbiti za 21 dan maksimum. Naravno, ako djeca ne idu u skole, a za to vrijeme sjede po parkovima u velikim grupama, a starija u kafanama I shisha barovima - e, onda mozda I nece do jeseni.daddy-kool wrote: ↑13/03/2020 14:29Nema škole do jeseni.Arachnoidea wrote: ↑13/03/2020 14:22 Sta mislite hoce li se za 2 sedmice steci uslovi za nastavak rada vrtica skola i fakulteta?
Nema šanse.
Mi još i ne razmišljamo o lockdownu, a kod nas treba da bukne za 10-15 dana.
Otprilike u najboljem slučaju do kraja maja - početak juna da se ovo stavi pod kontrolu, ali realno nema ništa od toga. Na jesen ako Bog da.
-
swanfilter
#4981 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!
Mene tjesi cinjenica da su neodgovorni pojedinci posljedica epidemija po drzavama i da restrikcije imaju ucinka. Problem bi bio sirenje bez nekog sablona. A u kontekstu toga me brine jesen i iduca zima.
Mene brine dolazak zime u dio svijeta gdje standard je ocajan uopsteno. Znate onu, juznije tuznije ...
Mene brine dolazak zime u dio svijeta gdje standard je ocajan uopsteno. Znate onu, juznije tuznije ...
Last edited by swanfilter on 13/03/2020 14:52, edited 1 time in total.
- shalla
#4982 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!
Ne kontaš me buraz, pitali već, ljudi se grohotom nasmijali, i kod mene i kod njeTomahawk11 wrote: ↑13/03/2020 14:42Pa misliš da je bolje da neko drugi da ferman tvojoj firmi nego da ti pitaš?
Ne znam, mislim razumijem te, ali ako nemaš riješenja za dijete, onda ćeš morati pitati.
- dječak sa šibicama
-
Sultanahmed
#4984 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!
Eto ti znas da kod nas treba da "bukne" za 10 dana
Kad si takav strucnjak haj zaposli se negdje u Njemackoj,takve strucnjake i sveznalice zlatom placaju
Kad si takav strucnjak haj zaposli se negdje u Njemackoj,takve strucnjake i sveznalice zlatom placaju
-
neki
#4985 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!
porediš zemlju od 3 miliona stanovnika sa zemljom od milijardu i po..daddy-kool wrote: ↑13/03/2020 14:45Zato što su Kinezi ušli u lockdown prije skoro 2 mjeseca, u škola je ukinuta na neodređeno vrijeme za oko 230 miliona djece. Još uvijek nisu vratili djecu u škole.lavander wrote: ↑13/03/2020 14:40Zasto ne bi bilo skole do jeseni??? Ako se svi budemo pridrzavali, sve se moze suzbiti za 21 dan maksimum. Naravno, ako djeca ne idu u skole, a za to vrijeme sjede po parkovima u velikim grupama, a starija u kafanama I shisha barovima - e, onda mozda I nece do jeseni.
Otprilike u najboljem slučaju do kraja maja - početak juna da se ovo stavi pod kontrolu, ali realno nema ništa od toga. Na jesen ako Bog da.
- TheHound
#4986 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!
Fakat, sta covjek da radi u takvim situacijama? Prvo sto pada na pamet da trazis tetu da ti cuva dijete, ali svi znamo koliko je tesko naci bilo koga za to, pogotovo sad. Druga opcija je da rizikuje otkaz neko od vas dvoje.shalla wrote: ↑13/03/2020 14:47Ne kontaš me buraz, pitali već, ljudi se grohotom nasmijali, i kod mene i kod njeTomahawk11 wrote: ↑13/03/2020 14:42Pa misliš da je bolje da neko drugi da ferman tvojoj firmi nego da ti pitaš?
Ne znam, mislim razumijem te, ali ako nemaš riješenja za dijete, onda ćeš morati pitati.![]()
Citam danas da je Ceska samo vrtice ostavila u funkciji od svih obrazovnih ustanova i pretpostavljam da je upravo to razlog, da ljudi imaju gdje ostaviti dijete.
-
lavander
#4987 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!
Situacija u Kini I kod nas nije ista. Situacija u Kini se ne moze staviti u istu ravan sa bilo kojom drugom tackom na svijetu. Ja zista ne mislim da ima ikakve sanse da, ukoliko se budemo pridrzavali kao odrasli I razumni ljudi svih uputa, dodjemo u situaciju da se skole opet otvore tek na jesen.daddy-kool wrote: ↑13/03/2020 14:45
Zato što su Kinezi ušli u lockdown prije skoro 2 mjeseca, u škola je ukinuta na neodređeno vrijeme za oko 230 miliona djece. Još uvijek nisu vratili djecu u škole.
-
daddy-kool
#4988 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!
Ja i mene, poredim zemlju koja je varila ljudima ulaze da spriječi epidemiju sa našom gdje ... pa eno samo treba otvoriti portale. Kina je učinila herojske napore da spriječi potpunu katastrofu, pravili su bolnice za 10 dana, vadili ljude iz stanove i smještali u izolatorije, dovezli 30.000 medicinskog osoblja i svu potrebnu tehniku u Wuhan, da ovo obuzdaju. Zato i kažem, nisam optimist.
Last edited by daddy-kool on 13/03/2020 14:53, edited 1 time in total.
- TheHound
#4989 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!
Vec mjesec dana govore "kod nas ce da bukne za 10 dana". Imamo srece pa nismo tranzitna zemlja a nismo nesto ni turisticki atraktivni pa samo zbog tog razloga jos uvijek nije "buknulo" i nadam se da nece ni buknutiSultanahmed wrote: ↑13/03/2020 14:48 Eto ti znas da kod nas treba da "bukne" za 10 dana![]()
![]()
Kad si takav strucnjak haj zaposli se negdje u Njemackoj,takve strucnjake i sveznalice zlatom placaju![]()
- ElkoM
#4990 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!
ma zna novinar klixaAli_G wrote: ↑13/03/2020 14:24 Ljudi se vracaji da ne bi eventualnu zarazu prosirili u bolnicu. Ako si bio u sumnjivoj zoni, idi kuci, nazovi epidemiologa i slusaj upustva. I testovi se ne rade u bolnicama. Vodite brigu o svjetskom stanju a nista sposobni ispostovat uredbu DA SE NE IDE U ZDRAVSTVENE USTANOVE
Za Italiji @GAU8
https://www.klix.ba/clanak/200313071
debil vidio da na tabeli nema podataka i "zaključio" da nema novih zaraženih
debil
tabela se za Italiju apdejtuje oko šest sati
kojii stvarno koeficijent inteligencije moraš imat da pomisliš da nema novih zaraženih u Italiji koja je tek u fazi širenja a Kina koja je dohakala ima još uvijek pokojeg
kako tek kaznit ovog novinara za dezinformacije
čut ćemo se oko šest kad ću ažurirat tabelu
jer tad dolaze podaci za Italiju

Last edited by ElkoM on 13/03/2020 14:59, edited 2 times in total.
- nivla
#4991 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!
osim da ganjas bolovanje koji dan, pa onda zena koji dan, ili da iskoristite(ako vam je ostalo) preostale dane godisnjeg jedno pa drugo, tesko da mozes ista, posebno ako su ugovori na odredjeno i slicno, druga varijanta ako imate koga u familiji ili komsiluku ko bi vam za neku naknadu pripazio djecu
- shalla
#4992 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!
Ma malo ja karikiram, hvala dragom Bogu imam punca i punicu (koji nisu zdravstveno baš najbolje), imam možda i nekih drugih mogućnosti ali šta će ljudi koji zaista nemaju nikakvu alternativunivla wrote: ↑13/03/2020 14:53osim da ganjas bolovanje koji dan, pa onda zena koji dan, ili da iskoristite(ako vam je ostalo) preostale dane godisnjeg jedno pa drugo, tesko da mozes ista, posebno ako su ugovori na odredjeno i slicno, druga varijanta ako imate koga u familiji ili komsiluku ko bi vam za neku naknadu pripazio djecu
- geralt
#4993 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!
Ako cemo gledati broj slucajeva u odnosu na broj stanovnika, dosta evropskih zemalja je trenutno u goroj situaciji od Kine. Italija, Svicarska, Norveska, Danska, Spanija, Svedska, Slovenije.lavander wrote: ↑13/03/2020 14:51Situacija u Kini I kod nas nije ista. Situacija u Kini se ne moze staviti u istu ravan sa bilo kojom drugom tackom na svijetu. Ja zista ne mislim da ima ikakve sanse da, ukoliko se budemo pridrzavali kao odrasli I razumni ljudi svih uputa, dodjemo u situaciju da se skole opet otvore tek na jesen.daddy-kool wrote: ↑13/03/2020 14:45
Zato što su Kinezi ušli u lockdown prije skoro 2 mjeseca, u škola je ukinuta na neodređeno vrijeme za oko 230 miliona djece. Još uvijek nisu vratili djecu u škole.
https://www.worldometers.info/coronavirus/ - gledaj zadnju kolonu
-
daddy-kool
-
splinter
#4995 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!
https://www.index.hr/vijesti/clanak/bra ... 64908.aspx
https://www.index.hr/vijesti/clanak/u-s ... 64685.aspx
Koliko samo medijske pompe oko obične prehlade, malo bijelog luka i rakijice i opleti . . .
https://www.index.hr/vijesti/clanak/u-s ... 64685.aspx
Koliko samo medijske pompe oko obične prehlade, malo bijelog luka i rakijice i opleti . . .
- Better Man
#4996 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!
Pretjerujete. O kakvoj nagloj zarazi kod na pričate. Da je trebalo biti, desilo bi se do sad.lavander wrote: ↑13/03/2020 14:51Situacija u Kini I kod nas nije ista. Situacija u Kini se ne moze staviti u istu ravan sa bilo kojom drugom tackom na svijetu. Ja zista ne mislim da ima ikakve sanse da, ukoliko se budemo pridrzavali kao odrasli I razumni ljudi svih uputa, dodjemo u situaciju da se skole opet otvore tek na jesen.daddy-kool wrote: ↑13/03/2020 14:45
-
splinter
-
zposao
#4998 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!
Kako si glup dan te hebo...Sultanahmed wrote: ↑13/03/2020 14:48 Eto ti znas da kod nas treba da "bukne" za 10 dana![]()
![]()
Kad si takav strucnjak haj zaposli se negdje u Njemackoj,takve strucnjake i sveznalice zlatom placaju![]()
Pa u tome je fazon što svaki čovjek koji je inficiran, prosjecno simptome počne pokazivati tek nakon 15 dana... Znači NIKO ŽIV NA SVIJETU NEMA POJMA KOLIKO JE GDJE TRENUTNO ZARAŽENIH dok ne dobiju prve simptome!
Pogledaj statistike i podatke iz Kine kako se povećavao i smanjivao broj zaraženih! Kada su uveli karantenu, broj se nastavio povećavati sve do 12 dana, tek dana su se vidjeli učinci karantene! Zašto? Zato jer kad uspostaviš karantenu, i niko ne mrda, nastave se u sljedeča 2 tjedna razbolijevati ljudi koji su već zaraženi a da to nisu imali pojma!
Kako vam ne može to u glavu doći da sve treba gledati sa odmakom od barem 2 hefte?!!
Kada jave da negdje ima 2-3 slučaja, u stvarnosti ih ima par desetaka, ali niko nema pojma ko su i gdje su jer se osjećaju savršeno zdravo... Tek za nekih 10-15 dana če osjećati bolest i javiti se, a dotad će zaraziti Boga dragog pitaj koliko ljudi!
ZATO TREBA UVESRI STROGU KARANTENU ODMAH NA NAJMANJE 15 DANA DA NIKO NE MRDA OSIM HITNIH SLUZBI, I U TOM PERIODU ĆE SVI KOJI SU ZARAŽENI DOBITI SIMPTOME I JAVITI SE!!
Ako pustimo sve dok se ne prihavi 20-30 ljudi u bolnicu, u stvarnosti će to značiti da imamo par stotina na cesti inficiranih ljudi..
Ali dobro, nije ni ccudo što obični ljudi na forumu to nemaju pojma, kada najviši državni službenici i vlasti nemaju pojma zasta plaću primaju... Maloprije zovem da prijavim frajera koji se šeta po kafanama a došo ima 3 dana iz Njemacke, niko ziv se ne javlja na 15 telefonskih brojeva...ili skidaju sa sebe odgovornost i kazu nije nase, zovi dalje...
Šta dalje pričati?
Samo se molim Bogu da nas poštedi naše nonsalancije, neodgovornosti, bahatosti i neobrazovanosti pa da nas ne pokosi sve ova epidemija...
Ovo je strašno kako se dosad ponasaju svi... Nemoze ovo na dobro nikako
-
Sultanahmed
#4999 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!
Dobit ces srcani od toliko stresa i panike hHahahahha,opusti se 
-
Milenkov buraz