Ne zelim se spustati na tvoj nivo..
ajd sad i dalje pisi nebuloze..
Moderator: O'zone
Vlasti u FBiH su odlučili da se naredne dvije sedmice prelazi na online klađenje
de ti prvo vidi šta ko piše
Šta da rade ... gradski prevoz dnevno preveze milion ljudi. Zamislimo jednoga zaraženog, u toku dana će promijeniti najmanje 4 S-bahna, U-bahna i isto toliko stanica. Širnje zaraze samo tako. Parcijalna rješenja su tanka, samo čitav grad staviti u karantenu .... ali su onda ekonomski gubici ...ohoho.ElkoM wrote: ↑13/03/2020 12:49i ja sam tog mišljenjaTomahawk11 wrote: ↑13/03/2020 12:43 ElkoM, pročitao tekst i to je tako kako piše, međutim kad bi cijela Evropa uvela na mjesec dana strogi karantin, garantovano bi imali rezultate i onda bi se prije moglo nastaviti tamo gdje se stalo, odnosno na oporavku privrede.
Ovako nema smisla da nešto Hrvatska primjenjuje, a to ne rade Slovenija ili Njemačka.
To važi i globalno. Ovako se stvara situacija agonije i onda kad svi koji budu imali značajan broj zaraženih uvedu karantin, poslije dok se sve vrati u normalu, prođe godina....a šta u novom slučaju epidemije?
ali ne mogu se dogovorit oko lakšiš stvari
pa eno i Merkelovica nema ovlasti u čitavoj državi naredit npr. obustavu nastave, nego to donose pokrajine po svom nahođenju
čudi me da Bavarska bolje ne reaguje
kažu mi prijatelji u Minhenu neke skole rade, neke ne
i oni izgleda jos izgubljeni
https://www.nationalgeographic.com/scie ... ly-common/The idea that the virus only poses a threat to older people comes from focusing too heavily on COVID-19’s death rate, which the World Health Organization updated last Wednesday to 3.4 percent. This rate is an average across ages, and the chances of dying do rise among older people.
But evidence also shows that COVID-19 is more fatal across all age groups than seasonal influenza, with death rates six to 10 times higher for those under 50. Moreover, death isn’t the only danger, and severe cases of COVID-19 are more common among young adults than you might think.
A study published February 28 in the New England Journal of Medicine, for example, examined the age breakdown for 1,099 coronavirus patients. The majority of non-severe cases—60 percent—are teens and adults between 15 to 49 years old, which might suggest this group is spared the worst of the virus.
In truth, severe cases were slightly more abundant among this younger demographic. Of the 163 severe cases reported in the study, 41 percent were young adults, 31 percent were aged 50 to 64, and 27 percent were above 65. The only age group spared by severe COVID-19 appeared to be kids under 14.
Pa i gledam. I ne mogu da vjerujem
Jos jednom. Djeca do 10 godina - NEMA smrtnih slucajevaja...
de ti prvo sam sa sobom vidi
sta je zaraženi
a šta smrtni slučaj
za razliku od tebe vidiš ja neću dalje ništa reći i napamet lupetat ko ti
nemam podataka da li ima i koji smrtni slučaj među djecom

evo i da prevedemo: "Jedina grupa koja je pošteđena težih slučajeva su ćini se djeca mlađa od 14."zomri wrote: ↑13/03/2020 13:10https://www.nationalgeographic.com/scie ... ly-common/The only age group spared by severe COVID-19 appeared to be kids under 14.[/b]
pogrešno je misliti da su mladi sigurni od ovoga.
ono...Dozer wrote: ↑13/03/2020 13:16Pa i gledam. I ne mogu da vjerujem
sta je zaraženi
a šta smrtni slučaj
Od 10 - 19 godina = 0,2. Znaci, na hiljadu zarazenih ovih godina, 2 su smrtna slucaja.
![]()
Izgleda da jesi, ti si glup, teško je svariti tu činjenicu ali tako je kako je. Niti jedno dijete mlađe od 10 godina nije umrlo a da se to povezuje sa ovim virusom. U cijelom svijetu. Kakve činjenice više od ovoga ti trebaju?ElkoM wrote: ↑13/03/2020 13:21ono...Dozer wrote: ↑13/03/2020 13:16Pa i gledam. I ne mogu da vjerujem
sta je zaraženi
a šta smrtni slučaj
Od 10 - 19 godina = 0,2. Znaci, na hiljadu zarazenih ovih godina, 2 su smrtna slucaja.
![]()
nemam riječi stvarno
jebote jesam ja glup ili drugi![]()
test inteligencije prilikom prijave ipak OBAVEZAN
sad sam sto posto ubjeden da test inteligencije mora biti obavezan pri prijavi na forumbiglebovski wrote: ↑13/03/2020 13:25Izgleda da jesi, ti si glup, teško je svariti tu činjenicu ali tako je kako je. Niti jedno dijete mlađe od 10 godina nije umrlo a da se to povezuje sa ovim virusom. U cijelom svijetu. Kakve činjenice više od ovoga ti trebaju?
Hajde nauci matematiku:shalla wrote: ↑13/03/2020 10:13Hajde podijeli 10300 (broj zaraženih) sa 60 miliona (populacija Italije)Cortado wrote: ↑13/03/2020 09:51A ti si ljekar ili u najmanju ruku zdravstveni radnik? Jer ako nisi, preporucio bih ti da STFU i ne petljas se u diskusiju za odrasle, a ako jesi, onda da se dobro zapitas na osnovu cega si stekao tu diplomu. Ljudi poput tebe su najodgovorniji sto se ne moze virus ne moze obuzdati. Ti si onaj butnovnik koji ima problem sa svim nivoima autoriteta i kojem niko ne moze reci sta mora uraditi. Ne bi me iznenadilo ni da namjerno siris virus kako bi pokusao dokazati svoju ucmalu teoriju. Ali i za takve kao ti ima "baja iznad baje"..kritikos wrote: ↑13/03/2020 07:59 Ne mogu se oteti utisku da je došao vakat da se od obične sezonske gripe diže ovolika fortutma. Svaki dr. će potiho na upit kiselo promrmljati riječi tipa ma niđe veze, a niko ne smije javno. Ovdje se tačno vidi moć medija i onih koji su odlučili da je ovo opasno i organizuju ovaj haos. Kao da testiraju neku pripremu na globalnom nivou. Doktori svjesni a kolektivno šute i odobravaju, ne smiju pisnuti. Buđenjem proljeća i varljivi mart su uvijek donosili gripe, a iste su uvijek bile kobne za stariju populaciju i one sa slabim imunitetom. Čitajući simptome, gripa je za prehodati i blaža je od sezonskih.
Promil cega? Svjetske polulacije? Populacije Italije? Jer niti u jednom slucaju broj nije tacan.
prijatelj iz finske salje slike - police opustoseneBullet Tooth Tony wrote: ↑13/03/2020 13:39 U Luksemburgu se biju u supermarketima![]()
sve fol bosnjo panicar ...vec se police ispraznile , skole, fakulteti a i jedna bolnica
Jadnici,nemaju nista pametnije raditi u zivotu nego siriti paniku preko internetaAli_G wrote: ↑13/03/2020 13:23 Frajer siri paniku, on i jos par njemu slicnih. Sto nisi majstore prenio vijest da u Italiji u crvenoj zoni nemaju danas novozarazenih? Najlakse je samo apokalipticne scenarije predstavljati. Tolike analize pokazuju izuzetno nisku stopi smrtnosti u mladjim kategorijama al ti jedino vjerujes studiji na 1000 oboljelih. Svi govore kako je tesko dati stvarnu smrtnost u Italiji jer se testiraju samo tesko oboljeli, al jok.
Situacija jeste poprilicno ozbiljna, al za konstantnu apokalipsu nije. Izadjite malo, lijepo je vrijeme
gdje štaćiribiribela wrote: ↑13/03/2020 13:42 Evo nrw je popustio, skole se zatvaraju, u 14:30 ce biti press konf.