Mi smo ga ugasili definitivno. Šta radi jbna granična policija kada ih je 50 jutros ušlo u Tuzlu?RtrnOfSalisbury wrote: ↑11/03/2020 18:49 jedina korist od ovije govnara koja nicem ne koristi je da i zadnji idioti vide da beha nije drzava. nema nacina kako to iskoristit jer koga bole k jel drzava jal nije. pise se da je drzava a to se pika i kako god da je podijele ostace nest i za esdeja i ostale progresivce. govnari ce dizat satorska naselja, da se ustedi na tvrdijem gradjevinama ... cuj satorsko naselje usred tuzle ... pajebemtizivot:roll: sta je sljedece: naselja na krovovima zgrada, na stadionima
Ilegalni migranti u BiH
-
neko_sa_strane
#11976 Re: Migranti u BiH
- Rothmans
#11977 Re: Migranti u BiH
Maloprije prisustvovao obracunu migosa na glavnoj autobuskoj stanici u zenici. Jos malo i bice omrazeniji od cigana
-
emirolini
-
sumirprimus
#11979 Re: Migranti u BiH
pa jebte njima ni globalna pandemija ne moze nista, drzave se zatvaraju,a oni novi dolaze li dolaze 
- konektovan
- Vozim: Francusku kantu
#11980 Re: Migranti u BiH
Hebe se njima za pandemiju i sto se granicni prelazi zatvaraju, kad oni svakako ne koriste granicne prelaze....sumirprimus wrote: ↑12/03/2020 08:42 pa jebte njima ni globalna pandemija ne moze nista, drzave se zatvaraju,a oni novi dolaze li dolaze![]()
-
sumirprimus
#11981 Re: Migranti u BiH
ma kontam, ovo s grcima dole i ogradom da ce ih bar malo usporit i razrijedit u smislu manjeg prolaska tom rutom ka nama... 
-
Heller
#11982 Re: Migranti u BiH
Masovne deportacije su rjesenje. Nabacat ih koliko staje u Antonova i u Karachi, Rabat, Algiers...
-
sumirprimus
-
sumirprimus
#11984 Re: Migranti u BiH
kaze sinoc onaj jedan iz maroka, ne postuju me, ne daju u kamp jer nemam papire, pa kako ti levat jedan postujes zakone drugih drzava i hodas bez papira po bijelom svijetu, djes kreno?pu
- Halcyon
#11985 Re: Migranti u BiH
Naša vlast ili ubire strašno veliku lovu na ovoj afričkoj ološi ili su jednostavno retardirani. Ne mogu da shvatim tako nonšalantan odnos prema ovom očiglednom problemu, pa horde ovih majmuna se šepure Sarajevom i drugim gradovima Gaze i nikom ništa... Kakvo je to razmišljanje, jebo te, pa zamisli da jednim Bečom ili Minhenom šetaju kriminalci bez identifikacionih dokumenata koji su nelegalno prešli granicu!?
Bože sačuvaj.
Bože sačuvaj.
-
sumirprimus
#11986 Re: Migranti u BiH
logika i iskustvo zivota ovde nalazu da je ovo drugo u pitanju. totalna nesposobnost i nezainteresovanost i politiziranje u prazno u pitanju.Halcyon wrote: ↑12/03/2020 08:57 Naša vlast ili ubire strašno veliku lovu na ovoj afričkoj ološi ili su jednostavno retardirani. Ne mogu da shvatim tako nonšalantan odnos prema ovom očiglednom problemu, pa horde ovih majmuna se šepure Sarajevom i drugim gradovima Gaze i nikom ništa... Kakvo je to razmišljanje, jebo te, pa zamisli da jednim Bečom ili Minhenom šetaju kriminalci bez identifikacionih dokumenata koji su nelegalno prešli granicu!?
Bože sačuvaj.
- zlo zlo
#11987 Re: Migranti u BiH
Sve momci od 16-26 godina..corona mu prođe ko prehlada, 2put kihne i nakašlje se i to je to...sumirprimus wrote: ↑12/03/2020 08:42 pa jebte njima ni globalna pandemija ne moze nista, drzave se zatvaraju,a oni novi dolaze li dolaze![]()
-
Heller
#11988 Re: Migranti u BiH
Platimo onim koji ih imaju.sumirprimus wrote: ↑12/03/2020 08:53otkud nam antonovi?![]()
jedino da se eu i rusija saberu pa nam posalju privremeno
- bitanga_sa_otesa
- Grijem se na: drva
- Vozim: pezejca
- Horoskop: ne vjerujem
- mk ultra
- Grijem se na: Ugalj
- Vozim: Bahato
- Horoskop: Maćak
#11990 Re: Migranti u BiH
Mora da je bio neki inžinjersko - doktorski party sinoć
- Vitezanin
#11991 Re: Migranti u BiH
Ja imam jedno pitanje tj. nejasnoću: ovi momci koji prodaju maramice po gradu, je li oni imaju osiguran smještaj, hranu i sl. dok su u Sarajevu i okolini?
Bili su u par kvartova, sad su na svakom koraku. Je li zarađuju svoj kruh tako, tj. nemaju drugog izbora ili?
Puno ovih momaka su ok, pristojni su, šute i ako im neko priđe da kupi paket maramica kažu hvala i to je to. Međutim, neki dan kod Sebilja ljudi se 'ladno mlate nekakvim ciglama i trče jedan na drugog, pravo neugodna situacija. A nekad kad ti priđu primijetiš da su dobro našikani nečim, ili trava ili više. Možda su ostvarili "kontakt" s lokalnim dilerčićima što je naravno nova razina problema.
Ja imam u svojoj glavi borbu, ili im tako dati tu marku za maramice, a to onda znači da im ja zapravo odmažem jer oni dobiju tih par markica dnevno i plutaju tako po površini i zadržavaju se ovdje (dok imaju od čega jesti) ili ih totalno ignorirati jer je ovaj problem daleko veći i od mene i od našeg društva u cjelini. I onda postavljam sebi pitanje šta će oni uopće ovdje i zašto idu tu gdje idu dok mi moramo godinama čekati da dobijemo radne dozvole ako hoćemo vani.
Ako i kažeš nešto u vezi ovih momaka, da ti ne paše ili kako se ponašaju u društvu, ispadneš rasista, fašista, hladnokrvni idiot, a isto tako ako kažeš da im se treba pomoći onda si opet idiot i tako u krug.
Ovo nije samo problem u Europi, evo u južnoj Americi nastaju žestoke tenzije između migranata (iz Venecuele i Haitija) u Čileu (dosta razvijena država) jer vlada preusmjerava sredstva za socijalne kategorije prema pridošlim migrantima, posebno na polju zdravstva što znači da lokalne niže klase ne mogu dobiti punu zdravstvenu zaštitu, a migranti mogu. Isto se odnosi i na ove socijalne stanove i to onda dovodi do potencijalno jako opasne situacije. A oni još govore isti jezik (Venecuela, Čile) iako su mentalno ipak dva svijeta.
Šta ćemo mi u Bosni ako ovi ljudi počnu ostajati godinama? Odakle ćemo crpiti resurse? Hoćemo li rezati te socijalne fondove da se nosimo s problemom i time stvoriti drugi problem, ili šta? Ovo nije nimalo naivno.
Bili su u par kvartova, sad su na svakom koraku. Je li zarađuju svoj kruh tako, tj. nemaju drugog izbora ili?
Puno ovih momaka su ok, pristojni su, šute i ako im neko priđe da kupi paket maramica kažu hvala i to je to. Međutim, neki dan kod Sebilja ljudi se 'ladno mlate nekakvim ciglama i trče jedan na drugog, pravo neugodna situacija. A nekad kad ti priđu primijetiš da su dobro našikani nečim, ili trava ili više. Možda su ostvarili "kontakt" s lokalnim dilerčićima što je naravno nova razina problema.
Ja imam u svojoj glavi borbu, ili im tako dati tu marku za maramice, a to onda znači da im ja zapravo odmažem jer oni dobiju tih par markica dnevno i plutaju tako po površini i zadržavaju se ovdje (dok imaju od čega jesti) ili ih totalno ignorirati jer je ovaj problem daleko veći i od mene i od našeg društva u cjelini. I onda postavljam sebi pitanje šta će oni uopće ovdje i zašto idu tu gdje idu dok mi moramo godinama čekati da dobijemo radne dozvole ako hoćemo vani.
Ako i kažeš nešto u vezi ovih momaka, da ti ne paše ili kako se ponašaju u društvu, ispadneš rasista, fašista, hladnokrvni idiot, a isto tako ako kažeš da im se treba pomoći onda si opet idiot i tako u krug.
Ovo nije samo problem u Europi, evo u južnoj Americi nastaju žestoke tenzije između migranata (iz Venecuele i Haitija) u Čileu (dosta razvijena država) jer vlada preusmjerava sredstva za socijalne kategorije prema pridošlim migrantima, posebno na polju zdravstva što znači da lokalne niže klase ne mogu dobiti punu zdravstvenu zaštitu, a migranti mogu. Isto se odnosi i na ove socijalne stanove i to onda dovodi do potencijalno jako opasne situacije. A oni još govore isti jezik (Venecuela, Čile) iako su mentalno ipak dva svijeta.
Šta ćemo mi u Bosni ako ovi ljudi počnu ostajati godinama? Odakle ćemo crpiti resurse? Hoćemo li rezati te socijalne fondove da se nosimo s problemom i time stvoriti drugi problem, ili šta? Ovo nije nimalo naivno.
-
Heller
-
Rizvan
#11993 Re: Migranti u BiH
Ko su idioti koji kupuju maramice i daju im novac?
Te ljude treba verbalno napadati i javno posramljivati. Svojim neodgovornim ponasanjem podrzavaju kriminal.
Te ljude treba verbalno napadati i javno posramljivati. Svojim neodgovornim ponasanjem podrzavaju kriminal.
-
howdy
#11994 Re: Migranti u BiH
Odbori za doček u Grčkoj, welcome indzilirs

- bitanga_sa_otesa
- Grijem se na: drva
- Vozim: pezejca
- Horoskop: ne vjerujem
-
neko_sa_strane
#11996 Re: Migranti u BiH
Nemaju direktnog kontakta sa migrantima kao ni sa građanima BiH, žive u nekom svom paralalelnom univerzumu, u izolovanim naseljima ili objektima pod zaštitom a imaju i osiguranje plaćeno javnim novcem. Građani BiH ih interesuju samo na dan izbora.Halcyon wrote: ↑12/03/2020 08:57 Naša vlast ili ubire strašno veliku lovu na ovoj afričkoj ološi ili su jednostavno retardirani. Ne mogu da shvatim tako nonšalantan odnos prema ovom očiglednom problemu, pa horde ovih majmuna se šepure Sarajevom i drugim gradovima Gaze i nikom ništa... Kakvo je to razmišljanje, jebo te, pa zamisli da jednim Bečom ili Minhenom šetaju kriminalci bez identifikacionih dokumenata koji su nelegalno prešli granicu!?
Bože sačuvaj.
-
RtrnOfSalisbury
#11997 Re: Migranti u BiH
helas nije helac
- Sanjarko
#11998 Re: Migranti u BiH
Sa teme novi SARS-coronavirus 2. Vracamo se kao za vrijeme Berlinskog zida i Hladnog rata kako sam i pisao.Sr*nje se dogadza. Evidentno je. Berza krahira polako danima, luduje. Zakljucavaju se drzave i granice polako. Nema tako lako vise prelaska granica, dolazaka i odlazaka itd.
- Cherry-Cherry
#11999 Re: Migranti u BiH
Sve je to dio plana. Treba sjebati Evropu.
- Challenger_
- Location: 永恆 - bez podrumskih entiteta i taketo-maketo koalicije
#12000 Re: Migranti u BiH
Naravno da je plan.