Virus se ne moze zaustaviti, mjere koje se poduzimaju su slampave bilo gdje da pogledas, jedino su Kinezi uspjeli vojskom blokirati grad ali virus se opet prosirio. Italija je tek blokadom cijele drzave nesto drasticno uradila, ali ako dodju Pjanic i Dzeko za koji dan na utakmicu, eto odlican primjer, sta je onda tu zapravo blokirano?
Mi smo naravno najslampaviji, evo vec prve vijesti o slampavosti na aerodromu, dijele se neki letci i neke zabrane ali niko nije definirao ko ce to sve sprovesti u djelo.
Logikom da ce se virus progresivno siriti ko da je u pitanju zombi virus, mi smo onda vec na rubu unistenja covjecanstva

jer prakticno ne postoji drzava koja nema makar jednog oboljelog... srecom, to tako nece ici, ovo je ipak i dalje gripa koja ce u jednom momentu poceti jenjavati, jedino sto ne znamo kada i koliko ce do tada ljudi umrijeti. I ono najgore valjda, sto ne postoji lijek za ovu gripu, odnosno cjepivo, pa se virus moze u svakom trenutku vratiti i imacemo opet ovakvu situaciju.
Mi kao obicni gradjani mozemo samo prati ruke, dezinficirati sve oko sebe i izbjegavati kontakt sa ostalim ljudima koliko je god moguce. Drzi rastojanje