Sta vas najvise nervira kod vozaca

Automobili, pitanja, pomoć, savjeti...

Moderators: _BataZiv_0809, anex

alipasijaner

#27101 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by alipasijaner »

Skont'o sam da me vise od kockoglavaca nerviraju zenske koje sviraju kad ne krenes na zuto... doduse valjda je i meni kockasta glava pa i jednim i drugim padne nivo adrenalina kad me poprijeko pogledaju...
vjeshalica

#27102 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by vjeshalica »

Kockoglavuše
B6Redhell

#27103 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by B6Redhell »

JavierBosnia wrote: 10/03/2020 13:36 Image

Hejteri ce reci da je usporio dok insta story pripremi :D
Dješ’ tablu mećat na forum.
:wink:

Pozadina je razglednica.. ... :thumbup:
Travnički Noćni Šetač

#27104 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by Travnički Noćni Šetač »

Više puta ponovljeno iskustvo i sa mojim i sa drugim autima... Nikada ne parkirajte pored auta koje na zadnjem sjedištu ima sjedalicu... Običaj takvih i ženskih i muških osoba je da ubace juniora u sjedalicu i dok nešto ispetljaju sa njim, skinu mu jaknicu, podmetnu jastučić, prebace kese na drugu stranu, i ko zna šta još rade, istovremeno guzicom mrdaju svoja vrata a ta vrata neprestano drljaju po vašim vratima... naravno da im nije palo na pamet da se pomaknu metar i po i onda mrljaju nego baš tu dok su na pola metra od vas uparkirani...
BadBoy

#27105 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by BadBoy »

Travnički Noćni Šetač wrote: 11/03/2020 08:16 Više puta ponovljeno iskustvo i sa mojim i sa drugim autima... Nikada ne parkirajte pored auta koje na zadnjem sjedištu ima sjedalicu... Običaj takvih i ženskih i muških osoba je da ubace juniora u sjedalicu i dok nešto ispetljaju sa njim, skinu mu jaknicu, podmetnu jastučić, prebace kese na drugu stranu, i ko zna šta još rade, istovremeno guzicom mrdaju svoja vrata a ta vrata neprestano drljaju po vašim vratima... naravno da im nije palo na pamet da se pomaknu metar i po i onda mrljaju nego baš tu dok su na pola metra od vas uparkirani...
Uvijek biram najudaljenija parking mjesta gdje nema nikoga oko mene. Nikad mi nije bilo mrsko prošetati 20 metara više.
profatr

#27106 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by profatr »

A kada se vratiš tri auta oko tebe iako si u najdaljem kutku parkinga.
A ove mame sa dječjim sjedalicama kao da te cunami opalio :D
kakaljin

#27107 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by kakaljin »

Travnički Noćni Šetač wrote: 11/03/2020 08:16 Više puta ponovljeno iskustvo i sa mojim i sa drugim autima... Nikada ne parkirajte pored auta koje na zadnjem sjedištu ima sjedalicu... Običaj takvih i ženskih i muških osoba je da ubace juniora u sjedalicu i dok nešto ispetljaju sa njim, skinu mu jaknicu, podmetnu jastučić, prebace kese na drugu stranu, i ko zna šta još rade, istovremeno guzicom mrdaju svoja vrata a ta vrata neprestano drljaju po vašim vratima... naravno da im nije palo na pamet da se pomaknu metar i po i onda mrljaju nego baš tu dok su na pola metra od vas uparkirani...
Vecinom je sjedalica na zadnjem sjedistu sa suvozavece strane, pa ako mozes primaknes svoju suvozacku stranu tako da ni vrata ne moze otvoriti, nego mora izvuci auto pa tek ubaciti stvari i djete u auto. :-D :-D :-D :-D :-D
mk ultra
Grijem se na: Ugalj
Vozim: Bahato
Horoskop: Maćak

#27108 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by mk ultra »

ne voze tamić da tako lete vrata
bitanga_sa_otesa
Grijem se na: drva
Vozim: pezejca
Horoskop: ne vjerujem

#27109 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by bitanga_sa_otesa »

alo ba ne diraj mi tamića :D
BadBoy

#27110 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by BadBoy »

Što hoćete da naletite na zonFa sa "tamićem" :D
ovo_mi_je_nick

#27111 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by ovo_mi_je_nick »

Ne lete ali kad pređu "vagu" dovoljno da guzelja još pritisne buljom vrata od vrata.
mk ultra

#27112 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by mk ultra »

e ne znam kako to drugi rade, ali meni ne pobjegnu, eventualno ih naslonim polahko, ali gumenim dijelom na isturenom ćošku vrata
još nema prostora nikako, ogromna sjedalica, nizak auto, otvor zadnjih vrata relativno mali i nakošen :-)
panda_grizli

#27113 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by panda_grizli »

a nista najbolje je onda dvogodisnje dijete ostavit na sred ceste dok malo auto isparkiramo iz parkinga kako bi imali dovoljno prostora jer je velikom broju ljudi mrsko pravilno parkirati pa ostave svog ljubimca onako kako ulete. cast izuzetcima.
ITNet

#27114 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by ITNet »

Od druga rodicu zaustavila murija i napisali joj kaznu jer je vozila 60kmh na autoput :lol: Popizdila sva u cudu ne moze da vjeruje :D
Throttle

#27115 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by Throttle »

A đe će tako brzo vozit...
mk ultra

#27116 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by mk ultra »

jel bila u pretovaru :mrgreen:
kakaljin

#27117 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by kakaljin »

ITNet wrote: 11/03/2020 14:57 Od druga rodicu zaustavila murija i napisali joj kaznu jer je vozila 60kmh na autoput :lol: Popizdila sva u cudu ne moze da vjeruje :D
Nadam se da joj vise nece naum pasti da ugrozava saobracaj
ITNet

#27118 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by ITNet »

kakaljin wrote: 11/03/2020 15:22
ITNet wrote: 11/03/2020 14:57 Od druga rodicu zaustavila murija i napisali joj kaznu jer je vozila 60kmh na autoput :lol: Popizdila sva u cudu ne moze da vjeruje :D
Nadam se da joj vise nece naum pasti da ugrozava saobracaj
Yea to bas, dobila za ugrozavanje saobracaja, ne moze sebi da dodje, drami koga sam ja ugrozavala bla bla bla :lol:
zigson

#27119 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by zigson »

Cuj koga pa mene koji nalijecem 75kmh iza nje :lol:
Travnički Noćni Šetač

#27120 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

panda_grizli wrote: 11/03/2020 14:09 a nista najbolje je onda dvogodisnje dijete ostavit na sred ceste dok malo auto isparkiramo iz parkinga kako bi imali dovoljno prostora jer je velikom broju ljudi mrsko pravilno parkirati pa ostave svog ljubimca onako kako ulete. cast izuzetcima.
Bojim se da nisi shvatio... ima mjesta da se dijete postavi u sjedalicu bez lupanja u druga auta, ali je problem kada mu tek tada skidaju bundicu, izvlače pojaseve ispod njega da ga svežu, a to rade ISKLJUČIVO sa strane gdje je sjedalica, na otvorena vrata koja guraju u tuđa vrata, umjesto ili da uđu na suprotna vrata i sve to urade sjedeći sa zadnjeg sjedišta ili da izvuku auto metar NAKON što su ostavili dijete u sjedalici, pa onda nesmetano sve to urade...
Ne tako nije normalno, već je normalno drljati svojim vratima tuđa vrata i praviti se da to ne vidi da radi...
nivla

#27121 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by nivla »

Travnički Noćni Šetač wrote: 11/03/2020 15:39
panda_grizli wrote: 11/03/2020 14:09 a nista najbolje je onda dvogodisnje dijete ostavit na sred ceste dok malo auto isparkiramo iz parkinga kako bi imali dovoljno prostora jer je velikom broju ljudi mrsko pravilno parkirati pa ostave svog ljubimca onako kako ulete. cast izuzetcima.
Bojim se da nisi shvatio... ima mjesta da se dijete postavi u sjedalicu bez lupanja u druga auta, ali je problem kada mu tek tada skidaju bundicu, izvlače pojaseve ispod njega da ga svežu, a to rade ISKLJUČIVO sa strane gdje je sjedalica, na otvorena vrata koja guraju u tuđa vrata, umjesto ili da uđu na suprotna vrata i sve to urade sjedeći sa zadnjeg sjedišta ili da izvuku auto metar NAKON što su ostavili dijete u sjedalici, pa onda nesmetano sve to urade...
Ne tako nije normalno, već je normalno drljati svojim vratima tuđa vrata i praviti se da to ne vidi da radi...
ja uvijek parkiram na nacin da sam dovoljno odmaknut kako bih mogao postaviti dvoje djece u sjedalici pozadi, sto opet ne sprjecava idiote koji parkiraju pored da ukose auto i skroz mi blokiraju vrata, nije mi se jednom desilo ali i tada pazim da ne ostetim ista,ida mi nije zao maltretirati svoju djecu sacekao bih da vidim facu majmuna koji to redovno rade
Travnički Noćni Šetač

#27122 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Jel vozi škodu Fabiu ? ( pogledati na 01:12 )

Travnički Noćni Šetač

#27123 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

nivla wrote: 11/03/2020 15:44 ja uvijek parkiram na nacin da sam dovoljno odmaknut kako bih mogao postaviti dvoje djece u sjedalici pozadi, sto opet ne sprjecava idiote koji parkiraju pored da ukose auto i skroz mi blokiraju vrata, nije mi se jednom desilo ali i tada pazim da ne ostetim ista,ida mi nije zao maltretirati svoju djecu sacekao bih da vidim facu majmuna koji to redovno rade
Ne kažem da svako to radi ali većina da, naročito žene koje pakuju nešto nazad oko djece čak i kad ne voze one već muževi... Ja se uvijek parkiram unutar linija, na sličnom razmaku između vozila, i nekoliko puta sam svjedočio ovim scenama i na svom i na tuđim vozilima... imao sam i ja malu djecu i koristio sjedalice i znam kako bi to trebalo da se uradi bez štete po drugoga... no ljudi uglavnom ne razmišljaju, što ne znači da nema i onih koji paze...
panda_grizli

#27124 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by panda_grizli »

shvatila sam ja, uvijek se trudim dijete staviti u sjedalicu pazeci na vrata i auto do mene. ono sto jeste cinjenica je da je mnogo takvih kao sto ste napisali, ali i mnogo ovih koji parkiraju do, ma koliko ja ostavila razmak izmedju.
Travnički Noćni Šetač

#27125 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

panda_grizli wrote: 11/03/2020 15:51 shvatila sam ja, uvijek se trudim dijete staviti u sjedalicu pazeci na vrata i auto do mene. ono sto jeste cinjenica je da je mnogo takvih kao sto ste napisali, ali i mnogo ovih koji parkiraju do, ma koliko ja ostavila razmak izmedju.
Kao što rekoh ... nisu svi ali je veliki broj takvih... i takvi me nerviraju izuzetno jer uopšte ne razmišljaju o šteti koju nanose drugima...
A i meni se znaju parkirati da ne mogu ući u auto ( ima se kila jbg) pa znam otvoriti prozore na daljinski, zamoliti nekoga mršavijeg da otpusti ručnu i izgurati auto da uđem u njega..
Ali ovi/ove što guzeljaju oko djeteta drljajući moja vrata a ne moraju tako me baš nerviraju...
Post Reply