Šta kada se Korona virus pojavi u BiH?? POGLEDATI PRVI POST!

Moderator: O'zone

Locked
Naslovnica

#1301 Re: Šta kada se Korona virus pojavi u BiH??

Post by Naslovnica »

De ba čmaroperači, pogotovu oni što rade s hranom, svaki put me moraju podsjetiti s kim imam posla...
Opere li se i 3.14čka poslije svakog pišanja ili ne?
Eto ja ne perem šupak poslije sranja, i, u čemu je problem? Bar se redovno tuširam/kupam, i ne smrdim kao većina populacije, uprkos sistematskom čmaropranju.
To neka satisfakcija u životu što neko pere čmar poslije sranja, a neko ne pere?
Postoji danas i toalet papir, postoji i vlažni toalet papir ako niste znali.
Ne mora se više rukom po čmaru.
Doduše, siguran sam da ima i onih koje to pali...
8-)
Nadzorna_ploca

#1302 Re: Šta kada se Korona virus pojavi u BiH??

Post by Nadzorna_ploca »

Blago se tebi. 8)
redhat

#1303 Re: Šta kada se Korona virus pojavi u BiH??

Post by redhat »

dobar osjecaj wrote: 11/03/2020 09:14 Godinama svuda, počevši od radnog mjesta pa do raznih javnih toaleta po tržnim centrima i raznim javnim ustanovama koje koristim vidim i čujem djevojke i žene, zapravo ogroman broj djevojaka i žena koje izađu iz wc-a i uopšte ne peru ruke. To da peremo ruke tako revnosno je samo jedan od brojnih mitova.
Što je još interesantnije a mene lično fascinira godinama tržni centri u Sarajevu nemaju dovoljno toaleta. U BBI na prizemlju ukinuti WC pod izgovorom da ljudi ulaze sa ulice i pišaju (a ni marku ne potroše). Ha ja bolje otovoriti par trgovačkih boxova nego da ljudi imaju gdje otići u WC. Nadalje radnje koje posluju u sklopu tih istih centara nisu u obavezi da imaju ni minimalni WC. Po meni sodoma i gomora čak i ako je po zakonu.
dječak sa šibicama

#1304 Re: Šta kada se Korona virus pojavi u BiH??

Post by dječak sa šibicama »

Sto jes jes, hvatati govanca golom rukom je vrhunac higijene.
high_volume

#1305 Re: Šta kada se Korona virus pojavi u BiH??

Post by high_volume »

Od virusa se pobjeći ne može. Džaba maske, pranje ruku, toaletni papiri za wc, sunčano vrijeme...

Ne kažem da ne treba biti oprezan, ali je nemoguće "Mirko, pazi virus! Hvala Slavko"
Naslovnica

#1306 Re: Šta kada se Korona virus pojavi u BiH??

Post by Naslovnica »

De ba, o čemu mi pričamo?
Odeš u bilo koji dom zdravlja, bolnicu, uslovi u toaletu k'o iz Varioa Vere.
Tečni sapun je premija, tople vode nema nigdje i nikada, ruke se jedino mogu posušiti ako ih protrljaš od pantalone.
Ci-Nick

#1307 Re: Šta kada se Korona virus pojavi u BiH??

Post by Ci-Nick »

high_volume wrote: 11/03/2020 00:47
Ci-Nick wrote: 10/03/2020 23:03 Ponovo se vraćam na broj inficiranih u Italiji.
Navodno su 27.02. imali 457 inficiranih a danas je to, dakle 11 dana poslije već preko 10.000
Skeptičan sam bio prema broju od 457 tada a i sada prema ovom broj od 10.000.
Ako je prije 7 dana bilo inificiranih oko 1000 na 60 miliona ( dakle svaki 60 hiljaditi stanovnik), kolika je vjerovatnoća da se onda inficiralo nekoliko ljudi iz Hrvatske i nekoliko ljudi iz BiH.
Mora tu biti mnogo više inficiranih,.. nekoliko puta više.
Bi li te zadovoljila mogućnost da si u pravu, da su drugi ljudi pročitali tvoju poruku, da su je shvatili i da sada u panici ne znaju gdje su, šta da rade... da čupaju kose i lude od straha od boslesti, od smrti, da je histerija zahvatila mnogo ljudi i da vlada opći haos...

Jesi li svjestan svoje sposobnosti procjene i briljantnog uma...
Meni je najbitnije da sam u pravu,..
Nije mi cilj ni prvo ni drugo ni treće,.. nego da naglasim da je zabranu dolaska ljudi iz Italije trebalo uvesti još prije 10 dana,.. a jučer slušam kako se u Međugorju žale na slabu posjetu, posebno iz Italije,.. a to sam uglavnom tvrdio vezano za smrtnost, da nije tako visoka ako je broj zaraženih znatno veći,..
Last edited by Ci-Nick on 11/03/2020 10:45, edited 3 times in total.
Milenkov buraz

#1308 Re: Šta kada se Korona virus pojavi u BiH??

Post by Milenkov buraz »

U BiH zvanično zabranjen ulazak strancima iz zemalja gdje je najviše zaraženih koronavirusom
:thumbup:

P.S U vezi ovih nebuloza oko pranja iza velike nužde mogu reći da kada sam kući u 90% slučajeva se operem jer imam bide. Podesim sebi toplinu vode i u svoj komociji i rahatluku odradim šta treba da odradim. Kada sam na poslu ili negdje izvan kuće a moram obaviti veliku nuždu nemam problem da se ne operem već samo toalet papirom obrišem jer ne mogu zahtijevati svu komociju kao kod kuće. Glupost je o tome raspravljati šta je ispravno a šta nije jer je to individualno ali i zavisi od okolnosti. Grozim se flašica pored WC šolje na poslu i peksina koji misle da je higijenski oprati se iza velike nužde iz flašice u javnom WC-u ili na poslu koji koristi 50 ljudi.
Last edited by Milenkov buraz on 11/03/2020 10:32, edited 1 time in total.
emigrazione

#1309 Re: Šta kada se Korona virus pojavi u BiH??

Post by emigrazione »

seoBIH wrote: 11/03/2020 10:10 Pa 60-70% BIH ne pere čmar. Ovdje nikada tema o pranju dupeta nije trajala više od 3 dana, uvijek je zaključaju :)

Sve ove nove generacije od 2000 godišta dupe ne peru.
Ja pustim da se skori i onda cupkam pomalo, lijecim zivce...
King Theoden

#1310 Re: Šta kada se Korona virus pojavi u BiH??

Post by King Theoden »

U kini od 80k potvrđenih slučajeva već 60k izliječeno.
Umrlih oko 3k.
Mate_Miso_Kovac

#1311 Re: Šta kada se Korona virus pojavi u BiH??

Post by Mate_Miso_Kovac »

Perul Perzijanci pakaš. Eno 10 milja (zvanicno) zarazenih i kod njih, ko u Talijana... Nije valjda da to nema veze jedno s drugim :skoljka:
seoBIH

#1312 Re: Šta kada se Korona virus pojavi u BiH??

Post by seoBIH »

Naslovnica wrote: 11/03/2020 10:17 De ba čmaroperači, pogotovu oni što rade s hranom, svaki put me moraju podsjetiti s kim imam posla...
Eto ja ne perem šupak poslije sranja, i, u čemu je problem? Bar se redovno tuširam/kupam, i ne smrdim kao većina populacije, uprkos sistematskom čmaropranju.
To neka satisfakcija u životu što neko pere čmar poslije sranja, a neko ne pere?
8-)

Naravno da postoji, i naravno da tarem dupe kada nemam priliku da ga operem, ali NIKADA nije isto kao kada operes. Prvo što potrosi vlaznih i suhih maramica u vecim kolicinama, a drugo šupak iritiras povlačenjem toalet papira po njegovoj sjajnoj površini.

Niko ne moze reci da je dovoljno obrisati, ako ga i ne operes cim dodjes kuci. O tome nema rasprave.
Ci-Nick

#1313 Re: Šta kada se Korona virus pojavi u BiH??

Post by Ci-Nick »

Brisanje guzice papirom, pa pranje sapunom, pa sušenje toalet papirom, pa pranje ruku sapunom,.. zato sam instalirao bide,.. i sve je čisto, i ruke, i guzica, i gaće i obraz,..
Milenkov buraz

#1314 Re: Šta kada se Korona virus pojavi u BiH??

Post by Milenkov buraz »

seoBIH wrote: 11/03/2020 10:43
Naslovnica wrote: 11/03/2020 10:17 De ba čmaroperači, pogotovu oni što rade s hranom, svaki put me moraju podsjetiti s kim imam posla...
8-)

Naravno da postoji, i naravno da tarem dupe kada nemam priliku da ga operem, ali NIKADA nije isto kao kada operes. Prvo što potrosi vlaznih i suhih maramica u vecim kolicinama, a drugo šupak iritiras povlačenjem toalet papira po njegovoj sjajnoj površini.

Niko ne moze reci da je dovoljno obrisati, ako ga i ne operes cim dodjes kuci. O tome nema rasprave.
I kakve veze ima to sa prenosom COVID-19? Po meni veća je vjerovatnoća da se prenese ako se opereš a ne opereš ruke dobro. A da te pitam, je li vlažne maramice baciš u WC šolju? Jesi li se pitao da time nečeš začepiti kanalizaciju jer većina vlažnih maramica nije kao toaletni papir da se raspadne u vodi već je neka vrsta polu tekstila koji se ne raspada u vodi.

Jebo to ko će o tome još razmišljati, je li tako?
seoBIH

#1315 Re: Šta kada se Korona virus pojavi u BiH??

Post by seoBIH »

Upravo, nema se šta dodati. Idemo dalje sa raspravom, guzicu smo sanirali. :bih:
I kakve veze ima to sa prenosom COVID-19?
Stepenica po stepenica. Ko ne pere dupe, često ne pere ni ruke.
Zox

#1316 Re: Šta kada se Korona virus pojavi u BiH??

Post by Zox »

Ci-Nick wrote: 11/03/2020 10:48 Brisanje guzice papirom, pa pranje sapunom, pa sušenje toalet papirom, pa pranje ruku sapunom,.. zato sam instalirao bide,.. i sve je čisto, i ruke, i guzica, i gaće i obraz,..
Interesantno, itailijani se oduvijek smiju francuzima da su prljavi, jer svaka italijanska kuca ima bide, a u Francuskoj jok.
Naslovnica

#1317 Re: Šta kada se Korona virus pojavi u BiH??

Post by Naslovnica »

8-)

Dupe obrišem toalet papirom, navečer se istuširam/okupam, i to je to.
Niti sam bolestan niti smrdim.
Treba li se prati i nakon što se prdne ili ne? :lol:
btw, vlažni toaletni papir ne bi trebao predstavljati problem za odvode kao što ga predstavljaju vlažne maramice, lakše se raspada.
Better Man

#1318 Re: Šta kada se Korona virus pojavi u BiH??

Post by Better Man »

8-)

Elementarna stvar je oprati stražnjicu sapunom i vodom nakon velike nužde. Samo pogan najgore vrste to ne radi. To je elementarni vid higijene i ne razumijem one koji se samo brišu bilo kakvom maramicom. ili wc papirom.
Naslovnica

#1319 Re: Šta kada se Korona virus pojavi u BiH??

Post by Naslovnica »

Better Man wrote: 11/03/2020 10:56
8-)

Elementarna stvar je oprati stražnjicu sapunom i vodom nakon velike nužde. Samo pogan najgore vrste to ne radi. To je elementarni vid higijene i ne razumijem one koji se samo brišu bilo kakvom maramicom. ili wc papirom.
Jesam, pogan sam najgore vrste, samo sam čekao da dobijem zvaničnu potvrdu od tebe! :thumbup: :thumbup: :thumbup: :kiss: :kiss: :kiss:
HAHAHHAHA
Bobi
Forum administrator
Grijem se na: J.P."Grijanje"Zenica
Vozim: TDI sve crveno

#1320 Re: Šta kada se Korona virus pojavi u BiH??

Post by Bobi »

King Theoden wrote: 11/03/2020 10:30 U kini od 80k potvrđenih slučajeva već 60k izliječeno.
Umrlih oko 3k.
Da, gledam i ja to sinoc, zarazeno znaci ostalo 17k sa tendecijom da opada...riješili oni to sad pa sad a od njih krenulo..mi tek treba da osjetimo belaj.
Nadzorna_ploca

#1321 Re: Šta kada se Korona virus pojavi u BiH??

Post by Nadzorna_ploca »

Pljuvalo se strasno po Kinezima, pljuje se i dalje a ispada da su oni disciplinovani do jaja..
A toliko ih ima..
Naslovnica

#1322 Re: Šta kada se Korona virus pojavi u BiH??

Post by Naslovnica »

Nadzorna_ploca wrote: 11/03/2020 11:01 Pljuvamo se strasno po Kinezima, pljuje se i dalje a ispada da su oni disciplinovani do jaja..
A toliko ih ima..
Komunizam je to rodjak
Bobi
Forum administrator
Grijem se na: J.P."Grijanje"Zenica
Vozim: TDI sve crveno

#1323 Re: Šta kada se Korona virus pojavi u BiH??

Post by Bobi »

Code: Select all

Osjetljiva međica
Međica ili perineum zona je koja okružuje anus i proteže se do vagine kod žena te do testisa kod muškaraca i bogata je živčanim završecima. Za stimulaciju te zone obično su najbolji način pritisci i trljanja koji djeluju poput masaže. To može biti poseban užitak za muškarce jer pokreti direktno stimuliraju i prostatu. I zona bliža anusu, pa i sam anus, izuzetno su osjetljivi te stimulacija prstima, jezikom ili poljupcima može biti vrlo ugodna. Eksperimentirajte i otkrijte što vas najviše uzbuđuje.
Perite guzicu, usput i uzivate :mrgreen: .
zposao

#1324 Re: Šta kada se Korona virus pojavi u BiH??

Post by zposao »

Dobro, ima li ovdje na temi normalnih ljudi ?

Ne prenosi se virus sa čmara na čmar pa da se hvalite kako sapunate čmar svako malo!

Koji vam je kurac?

Najčistiji čovjek može oboliti od virusa ako uđe u prostoriju u kojoj je npr 15 minuta ranije kihnuo neko ko je zaražen sa covid-19...

Kakvo vas pranje guzice sad spopalo?

Važnije je redovito prati ruke, ne dodirivati lice rukama, drzati razmak kzmeđu ljudi, kihati i kašljati ili u lakat ili u jaknu, ne ići bespotrebno u gužve i na mjesta masovnog okupljanja, izbjegavati susretanje sa starijima ili hroničnim bolesnicima...

I smanjiti radijus kretanja samo na nužno.

Mi se trebamo već sada ponašati kao da je pola zemlje zaraženo ako mislimo da se uspješno borimo sa ovom bolesti i ako kislimo spriječiti oboljevanje 90% populacije...

Izravne kontakte svesti samo na najnužnije.
Naslovnica

#1325 Re: Šta kada se Korona virus pojavi u BiH??

Post by Naslovnica »

Glas razuma! :thumbup:
Locked