Bošnjačka politika prema BiH Hrvatima

Post Reply
Bloo
Globalna šefica

#7401 Re: Bošnjačka politika prema BiH Hrvatima

Post by Bloo »

TEMA je bošnjačka politika prema BiH Hrvatima.
Svaka dalja diskusija o Jugoslaviji, krvnim zrncima, ko je stariji od ameba, hrvatskoj politic prema Bošnjacima....rezultirat će trajnim ključanjem teme.
Attention span vam se mjeri u mikrosekundama.
spreca

#7402 Re: Bošnjačka politika prema BiH Hrvatima

Post by spreca »

ZZF wrote: 10/03/2020 11:30
spreca wrote: 10/03/2020 07:45
ZZF wrote: 09/03/2020 23:15

To uooce nije vazno, oni su se zadovoljavali jugoslavijom, to je cinjenica. I danas ima odredjen broj ljudi, pa sam komshic se slika ispod diktatora, sto dalje?
Taj "diktator"je u tvoju lijepu ugurao Istru i Dalmaciju,zato to sve onda treba vratiti talijanima kad ne postujete tudji trud a ocito bi ti i pasalo da je Duce ziv
Sto je Hrvatska do 90te imala od toga? To je basofucano, pa vratio je i Sarajevo, ali kome? Muslimanima sa malim M, ne?
Kome je vragtio istru i dalmaciju.....sarajevo je tamo gdje je bilo ali je otjerao Ustase na to mislis kad kazes vratio muslimanima, ne?
Novak20

#7403 Re: Bošnjačka politika prema BiH Hrvatima

Post by Novak20 »

Na ovom forumu sam već šest godina.

Mislim da sam korektan forumaš koji diskutira u okviru bilo koje teme i pri tome pazi da nikoga ne uvrijedi. Bošnjačka politika itekako postoji i red je da se o njoj slobodno govori od strane onih koji nisu Bošnjaci.

Tko nije u stanju da govori o temi, nemam ništa protiv da dobije ban.
Last edited by Novak20 on 10/03/2020 14:48, edited 1 time in total.
spreca

#7404 Re: Bošnjačka politika prema BiH Hrvatima

Post by spreca »

Novak20 wrote: 10/03/2020 14:45 Na ovom forumu sam već šest godina.

Mislim da sam korektan forumaš koji diskutira u okviru bilo koje teme i pri tome pazi da nikoga ne uvrijedi. Bošnjačka politika itekako postoji i red je da se o njoj slobodno govori od strane onih koji nisu Bošnjaci.

A ovi drugi odnosno Bosnjaci da cute ili da odu malo u Banovice,to bite zadovoljilo?
Novak20

#7405 Re: Bošnjačka politika prema BiH Hrvatima

Post by Novak20 »

spreca wrote: 10/03/2020 14:48

A ovi drugi odnosno Bosnjaci da cute ili da odu malo u Banovice,to bite zadovoljilo?
:-)

Mene bi zadovoljilo da pričamo o bošnjačkoj politici prema jednom od tri konstitutivna naroda i da pri tome budemo korektni. U tom slučaju nema potrebe za banovanjem.
spreca

#7406 Re: Bošnjačka politika prema BiH Hrvatima

Post by spreca »

Novak20 wrote: 10/03/2020 14:56
spreca wrote: 10/03/2020 14:48

:-)

Mene bi zadovoljilo da pričamo o bošnjačkoj politici prema jednom od tri konstitutivna naroda i da pri tome budemo korektni. U tom slučaju nema potrebe za banovanjem.
Bošnjačka politika itekako postoji i red je da se o njoj slobodno govori od strane onih koji nisu Bošnjaci.
Kako da pricamo?..onako kako vi kazete a bosnjaci gromoglasnim aplauzom potvrde to uuz jos gromoglasnije Yeeees...........Ne postoji uopste Bosnjacka politika prema hrvatima,to sto vi nazivate bosnjackom politikom prema hrvatima je samo eho HDZ politike(udruzene se Dodikom) prema BiH i Bosnjacima i ostalima, kome to nije jasno onda nemamo o cemu pricati osim braniti svoje stavove od napada ostala dva SH naroda
Sanjarko

#7407 Re: Bošnjačka politika prema BiH Hrvatima

Post by Sanjarko »

Bosnjacke vrhuske je politika grabi i samo grabi, i kod dva druga naroda u vrhuske je ista politika samo sto ima razlika a to je pretenzije prema slabijim drzavama, u ovom slucaju Bosni. Da im je zgrabit i komad Bosne u ovoj jagmi svoj.

O pro-Bosanskoj politici bi mogli da donekle pricamo. Ona se zalaze za gradzansku drzavu i sve sto ide uz nju.
ZZF

#7408 Re: Bošnjačka politika prema BiH Hrvatima

Post by ZZF »

Sanjarko wrote: 10/03/2020 15:11 Bosnjacke vrhuske je politika grabi i samo grabi, i kod dva druga naroda u vrhuske je ista politika samo sto ima razlika a to je pretenzije prema slabijim drzavama, u ovom slucaju Bosni. Da im je zgrabit i komad Bosne u ovoj jagmi svoj.

O pro-Bosanskoj politici bi mogli da donekle pricamo. Ona se zalaze za gradzansku drzavu i sve sto ide uz nju.
To te je opako nafuralo pricom. Hrvatska ima dovoljno teritorija, pol Hrvatske je prazno, a ta ista Hrvatska je priznala BiH u avnojskim granicama. Totalno iscasena retorika. Zar ti mislis da su Hrvati glasali za Komsica?
Sanjarko

#7409 Re: Bošnjačka politika prema BiH Hrvatima

Post by Sanjarko »

ZZF wrote: 10/03/2020 18:37
Sanjarko wrote: 10/03/2020 15:11 Bosnjacke vrhuske je politika grabi i samo grabi, i kod dva druga naroda u vrhuske je ista politika samo sto ima razlika a to je pretenzije prema slabijim drzavama, u ovom slucaju Bosni. Da im je zgrabit i komad Bosne u ovoj jagmi svoj.

To te je opako nafuralo pricom. Hrvatska ima dovoljno teritorija, pol Hrvatske je prazno, a ta ista Hrvatska je priznala BiH u avnojskim granicama. Totalno iscasena retorika. Zar ti mislis da su Hrvati glasali za Komsica?
Ma ja ba.
spreca

#7410 Re: Bošnjačka politika prema BiH Hrvatima

Post by spreca »

ZZF wrote: 10/03/2020 18:37

Drugacije nego u Avnojevskim granicama nije mogla ni priznati jer i sama je u avnojevskim granicama,a sta je Vranji bilo u glavi da je mogao to je druga stvar i samo da dodam da Vranjo nije jednako Hrvati jer vise od polovine mu se sjeti matere pocesto
ZZF

#7411 Re: Bošnjačka politika prema BiH Hrvatima

Post by ZZF »

spreca wrote: 10/03/2020 14:28
spreca wrote: 10/03/2020 07:45

Taj "diktator"je u tvoju lijepu ugurao Istru i Dalmaciju,zato to sve onda treba vratiti talijanima kad ne postujete tudji trud a ocito bi ti i pasalo da je Duce ziv
Sto je Hrvatska do 90te imala od toga? To je basofucano, pa vratio je i Sarajevo, ali kome? Muslimanima sa malim M, ne?

Kome je vragtio istru i dalmaciju.....sarajevo je tamo gdje je bilo ali je otjerao Ustase na to mislis kad kazes vratio muslimanima, ne?
Ok, Ustashe su dio povijesti Hrvatske, tu je sve bilo cisto i legitimo. Hrvatski sabor je donio odluku da se ide fascio, te su na kraju Hrvati platili cijenu, al'nisu se predali i uvjeren sam da ce opet na kraju pobjediti. Kazniti adekvatno bosnjacku politiku koja nema muda ni reviziju presude odraditi sa Srbima, a Hrvata je malo, pa se kurche, a srbi ih bas izdominirali, ne?
spreca

#7412 Re: Bošnjačka politika prema BiH Hrvatima

Post by spreca »

ZZF wrote: 10/03/2020 18:55

Ok, Ustashe su dio povijesti Hrvatske, tu je sve bilo cisto i legitimo. Hrvatski sabor je donio odluku da se ide fascio, te su na kraju Hrvati platili cijenu, al'nisu se predali i uvjeren sam da ce opet na kraju pobjediti. Kazniti adekvatno bosnjacku politiku koja nema muda ni reviziju presude odraditi sa Srbima, a Hrvata je malo, pa se kurche, a srbi ih bas izdominirali, ne?
Pa Jugosloven Covic i HDZ su bili protiv revizije i najveci prijatelji velikosrpske politike u BiH kao i Hrvatske vlade na celu HDZ i Kolinde.....sta kaze istarska seljanka.....Hr granici sa BiH koja ima desetak tisuca povratnika iz sirije koji su ratovali za Isisl :lol: :lol: jel vas stra' :lol: ....eto to je Bosnjacka politika prema hrvatima :mrgreen:....kako cete nas kazniti? :mrgreen:
ZZF

#7413 Re: Bošnjačka politika prema BiH Hrvatima

Post by ZZF »

spreca wrote: 10/03/2020 19:18
ZZF wrote: 10/03/2020 18:55

Pa Jugosloven Covic i HDZ su bili protiv revizije i najveci prijatelji velikosrpske politike u BiH kao i Hrvatske vlade na celu HDZ i Kolinde.....sta kaze istarska seljanka.....Hr granici sa BiH koja ima desetak tisuca povratnika iz sirije koji su ratovali za Isisl :lol: :lol: jel vas stra' :lol: ....eto to je Bosnjacka politika prema hrvatima :mrgreen:....kako cete nas kazniti? :mrgreen:
Lako ce se obracunati sa tom politikom nametanja, ti bi trebao znati da nema selameta, pa nije Hrvatska i hrvatski narod nametnuo Dayton? Sto se tice revizije Covic je bio suzdrzan, on ce imati svoju reviziju, zapravo , ne on vec RH, koja vec danas izdvaja ogromna sredstva z reviziju UZPa. Tako da ce biti šok.Hrvati ce iskoristiti to pravo, jer sto bi se pomirili sa UZP om, kada ni Srbi nisu sa genocidom. To bi bilo porazavajuce za Hrvate, ne?
Hafis

#7414 Re: Bošnjačka politika prema BiH Hrvatima

Post by Hafis »

Au, dobar meč. miriše na pravi intelektualni sraz.
Pajdo, sreća pa si za sugovornika u ovoj raspravi probrao @spreču, inače jednog od najvećih živućih kalesijskih stručnjaka iz kroatologije.
Bola, čovjek se tek opismenio da valja ovdje, a inače nije ti ga taj vidio Hrvata uživo.
Pređi s njim na temu o sječi šume, odvozu balvana i tako te nafaize.
spreca

#7415 Re: Bošnjačka politika prema BiH Hrvatima

Post by spreca »

Znaci potvrdujes to sto sam napisao,da ne postoji nikakva Bosnjacka politika ili ti strategija protiv Hrvata odnosno Hercegovaca,nego postoji vec tema a to je Velikosrpska politika sa dodoatkom hrvatske politicke Vegete protiv BiH jos od pocetka 90tih odnosno ljubavi Zlobe i Vranje pa Bobana i Karadzica i to se danas nastavlja kroz ljubav Dragoslava i Dodika, o kakvoj Bosnjackoj politici ovdje moze biti rijec a to sto vi ne priznate UZP i shumari Genocid,zaboli nas kurcina ,vama su povjesili oko vrata đerdan UZP i Genocid
[/quote]
spreca

#7416 Re: Bošnjačka politika prema BiH Hrvatima

Post by spreca »

Hafis wrote: 10/03/2020 20:08 Au, dobar meč. miriše na pravi intelektualni sraz.
Pajdo, sreća pa si za sugovornika u ovoj raspravi probrao @spreču, inače jednog od najvećih živućih kalesijskih stručnjaka iz kroatologije.
Bola, čovjek se tek opismenio da valja ovdje, a inače nije ti ga taj vidio Hrvata uživo.
Vidim nisi odavno glabo pa dos'o malo glabnut, neka dok ne radi kotlovnica pa imas kad
ZZF

#7417 Re: Bošnjačka politika prema BiH Hrvatima

Post by ZZF »

Hafis wrote: 10/03/2020 20:08 Au, dobar meč. miriše na pravi intelektualni sraz.
Nasao sam centrocampistu. Sto ti kazes na bosnjackog ministra Fahru, zabrani vlastitim drzavljanima u zemlju, glup gluplji, ne?
Point.

#7418 Re: Bošnjačka politika prema BiH Hrvatima

Post by Point. »

Ooh, un ragazzo Kamenjar e un serbo del sud parlano italiano. Che dolce :kiss:
Maraschino

#7419 Re: Bošnjačka politika prema BiH Hrvatima

Post by Maraschino »

ZZF wrote: 10/03/2020 19:59

Lako ce se obracunati sa tom politikom nametanja, ti bi trebao znati da nema selameta, pa nije Hrvatska i hrvatski narod nametnuo Dayton? Sto se tice revizije Covic je bio suzdrzan, on ce imati svoju reviziju, zapravo , ne on vec RH, koja vec danas izdvaja ogromna sredstva z reviziju UZPa. Tako da ce biti šok.Hrvati ce iskoristiti to pravo, jer sto bi se pomirili sa UZP om, kada ni Srbi nisu sa genocidom. To bi bilo porazavajuce za Hrvate, ne?
:lol: :lol:

hoces

Image

u misiju rupu se zavucite a ne poricite vec presudjene stvari. :izet:
Bloo
Globalna šefica

#7420 Re: Bošnjačka politika prema BiH Hrvatima

Post by Bloo »

spreca wrote: 10/03/2020 20:14
Vidim nisi odavno glabo pa dos'o malo glabnut, neka dok ne radi kotlovnica pa imas kad
Ili komunicirajte.normalno ili se stavite na foe.
Inace cete obojica dobiti.duzi odmor.
ZZF

#7421 Re: Bošnjačka politika prema BiH Hrvatima

Post by ZZF »

Point. wrote: 10/03/2020 21:23 Ooh, un ragazzo Kamenjar e un serbo del sud parlano italiano. Che dolce :kiss:
..Tri rjechi, sijamokozanostra!
spreca

#7422 Re: Bošnjačka politika prema BiH Hrvatima

Post by spreca »

Bloo wrote: 10/03/2020 22:10
On je mene davno stavio na foe ali dodje sa provokacijom kao gore u postu(boldano)ja nikoga ne stavljam na foe ,jer nikoga ne provociram licno kao osbu a Hafiz nemoze bez toga,kad ostane bez rijeci onda idu uvrede i nisam ja jedini koje on naziva svakakvim rijecima i provocira a na foe listi su mu,sam se hvali da mu je vecina na foe listi,nikad prvi ,samo mu odgovorim na uvredu
BHCluster

#7423 Re: Bošnjačka politika prema BiH Hrvatima

Post by BHCluster »

Maraschino wrote: 10/03/2020 21:31
ZZF wrote: 10/03/2020 19:59

:lol: :lol:

hoces

Image

u misiju rupu se zavucite a ne poricite vec presudjene stvari. :izet:
Jos jedan struĆnjak. Gdje ih samo stancaju? :lol:
Loki2k9

#7424 Re: Bošnjačka politika prema BiH Hrvatima

Post by Loki2k9 »

spreca wrote: 11/03/2020 09:52
Bloo wrote: 10/03/2020 22:10

On je mene davno stavio na foe ali dodje sa provokacijom kao gore u postu(boldano)ja nikoga ne stavljam na foe ,jer nikoga ne provociram licno kao osbu a Hafiz nemoze bez toga,kad ostane bez rijeci onda idu uvrede i nisam ja jedini koje on naziva svakakvim rijecima i provocira a na foe listi su mu,sam se hvali da mu je vecina na foe listi,nikad prvi ,samo mu odgovorim na uvredu
Činjenica je da se ovaj slučaj od čovjeka ne može nositi sa neistomišljenicima, a posebno sa činjenicama. Onda nas sve stavi na foe i nastavi kenjati iste stvari, što već radi godinama. Njemu je duševni lijek da drugi vide kakvo je njegovo devijantno mišljenje, jer valjda misli da će nekoga uvjeriti u isto.
Bloo
Globalna šefica

#7425 Re: Bošnjačka politika prema BiH Hrvatima

Post by Bloo »

Isto vrtic.
Post Reply