...istraživanja pokazuju da čak 93.2 posto ljudi ne pere ruke nakon kašljanja i kihanja!
https://radiosarajevo.ba/magazin/zaniml ... lno/369663
Moderator: O'zone

Fino ti piše, normalna maska (hirurška maska) nije efikasna u sprečavanju udisanja takvih čestica.Nadzorna_ploca wrote: ↑10/03/2020 14:22 Proglas je od ministarstva zdravlja Lux, valjda oni nesto znaju..
![]()
Znam engleski pasa. Fala na translejtu.daddy-kool wrote: ↑10/03/2020 14:29Fino ti piše, normalna maske (hirurška maska) nije efikasna u sprečavanju udisanja takvih čestica.Nadzorna_ploca wrote: ↑10/03/2020 14:22 Proglas je od ministarstva zdravlja Lux, valjda oni nesto znaju..
![]()
One su obavezne zbog toga što će zaraženi disati i kašljati u njih i neće širiti kapljice sa virusom dalje po zraku.
N95 jeste efikasna. J Koreja svim građanima dijeli sljedovanja ovih maski po apotekama.
Zatvaraju se sve osnovne i srednje škole u Republici Srpskoj zbog koronavirusa
A nas ko sisa.Milenkov buraz wrote: ↑10/03/2020 14:40 Eto ti ga sada
Pa nije baš...bunk wrote: ↑10/03/2020 14:52A nas ko sisa.Milenkov buraz wrote: ↑10/03/2020 14:40 Eto ti ga sada
Naredbe Kriznog štaba KS: Otkazuju se javna okupljanja sa više od 250 učesnika
Sično je u HR i u SLO, kod njih je mislim >300 zabrana. Ako bi stavio ispod onda možeš i firme zatvoriti. Za sada nije baš tolika frka ali treba biti oprezan.
Donekle se slazemo, mi smo cudni ljudi, uvijek nesto kontra. Mada mislim da tu i (ne)obrazovanost stanovnistva igra veliku ulogu.Vidal89 wrote: ↑10/03/2020 13:56 Prije 3 sedmice sam govorio kad nas ako se pojavi to je to.
Ovdje zivi stoka, koja misli to sto je prezivjela rat prezivjet ce i koronu. Sto ce zaraziti svoje ukucane i ostale nije nikoga briga.
Zdravstvo nase moze najvise opstati 7 dana poslije toga su prepusteni svi sami sebi.
Zapamtite da se mnogi doktori i med sestre nece ni pojaviti na poslu ili ce biti direktni prenosnici virusa.
Meni je zao ali ako se rasiri imat cemo vise zrtava nego Italija.
tooooo kinžeKing Theoden wrote: ↑10/03/2020 14:50 Još loma pozitive
Naučnici otkrili da korona 10x manje mutira nego obični virus gripe.
Kod većine se manifestuje slično gripi, te se tako i tretira.
Dobar potez šumske.Milenkov buraz wrote: ↑10/03/2020 14:40 Eto ti ga sada