Ad blocker detected: Our website is made possible by displaying online advertisements to our visitors. Please consider supporting us by disabling your ad blocker on our website.
Averus wrote: ↑10/03/2020 13:09
Vala za 3000KM ja ne bih prihvatio kingston ssd, ofirno šareno kućište, stariji procesor i manje od 32gb rama, da ga jebeš
Možda sam ja cicija, ali meni je to prevelika cifra za ponuđeno...
Naravno da je preskupo i da ne vrijedi jer pri kupovini pojedinacno komponenti izaslo bi ovo sve oko 2500km plafon.Do 3500km nesto poput ovog ganjati.
Odvrnem cooler, promijenim pastu sve ocistim ispusem prasinu namjestim fino. Upalio racunar temp 25, hajd da probam csgo da vidim koliko ce rasti. Taman da pritisnem connect u casual zaledi ekran i zujanje neko iz zvucnika. Pritisnem restart na fizicko dugme i ugasi se pc pokrene opet 3-4 sekunde krene da se vrte cooleri itd i onda se ugasi i opet upali i tako u krug. Na ekranu nema nikakve slike niti u jednom momentu. Ugasio ga skroz opet upalim ista stvar. Pokrenu se cooleri par sekundi i automatski se restartuje i u krug.
E: i pucketa nesto kad se pokusava pokrenuti, meni ovo izgleda kao da je napojna
Iskljucio naponski kabal na 10tak minuta i pokrenuo opet nekako je upalio uz onaj zvuk pucketanja/preskakanja i ucitao mi samo ssd a dva hdda ne ucitava.
soha96 wrote: ↑10/03/2020 13:32
Odvrnem cooler, promijenim pastu sve ocistim ispusem prasinu namjestim fino. Upalio racunar temp 25, hajd da probam csgo da vidim koliko ce rasti. Taman da pritisnem connect u casual zaledi ekran i zujanje neko iz zvucnika. Pritisnem restart na fizicko dugme i ugasi se pc pokrene opet 3-4 sekunde krene da se vrte cooleri itd i onda se ugasi i opet upali i tako u krug. Na ekranu nema nikakve slike niti u jednom momentu. Ugasio ga skroz opet upalim ista stvar. Pokrenu se cooleri par sekundi i automatski se restartuje i u krug.
E: i pucketa nesto kad se pokusava pokrenuti, meni ovo izgleda kao da je napojna
Iskljucio naponski kabal na 10tak minuta i pokrenuo opet nekako je upalio uz onaj zvuk pucketanja/preskakanja i ucitao mi samo ssd a dva hdda ne ucitava.
Jel moguce da ti je struja poremetila konfiguraciju u biosu na ploci ? Izvadi bateriju sa maticne na par minuta pa je vrati, da se sve vrati na default.
ako je baterija izgubila svoja svojstva, onda se mijenja, a mijenja se tako što se izvadi iz utora na ploči u ubaci nova, kao i bilo koja druga baterija, i naravno to nije nikakav problem odraditi
Pa cuj, ako pucketa, nema puno pametovanja... Nisam procitao taj edit. Temperature procesora nisu imale veze sa napojnom, a sto je napojna riknula je drugi par opanaka. Vrti li ventilator na napojnoj?
aditon wrote: ↑11/03/2020 10:01
ako je baterija izgubila svoja svojstva, onda se mijenja, a mijenja se tako što se izvadi iz utora na ploči u ubaci nova, kao i bilo koja druga baterija, i naravno to nije nikakav problem odraditi
Hvala. Konatao sam da neće šta da se zajebe na ploči, BIOS, šta li.
Znači samo izvadim staru, ubacim novu i to je to.
HVALA!
@mobsterc govorim iz iskustva, a kojeg imam preko 20 godina. Štaviše, na jednoj mojoj sporednoj konfiguraciji se desilo da su zbog neispravne napojne rasle temperature procesora i grafičke. Nakon što sam promijenio napojnu, problem se više nije dešavao i taj isti komp i dan danas radi.
Soha je spomenuo i pucketanje.
Fino sam napisao da provjeri ventilator i napojnu jer bih i ja prvo krenuo tako, s obzirom na to da mu se problem počeo dešavati nakon što je dvaput nestalo struje.
Opet te pitam, objasni kako... Zbog same napojne ne moze, moze da ne radi ventilator na napojnoj pa da se pregrijava i onda vremenom da se nakupi toplota i povecaju temperature.
Digresija, imam ja 25g iskustva.
Vadio sam bateriju vise puta nista nije pomoglo. A pc se svakako nmz pokrenuti vise nikako
Ono sto sam opisao gore, pokrene se zavrte cooleri nema slike tako par sekundi i izgasi se i opet se pokrene sve par sekundi i izgasi i tako u krug. Valjda napojna crkla, dal ne zbog toga bilo pregeijavanje ili je cooler pravio problem ili nesto trece ne znam. Svakako sam planirao kupovati novi, ovaj ne vrijedi ni 300 km a da sad placam napojnu 100-150 ne isplati se.
soha96 wrote: ↑11/03/2020 11:49
Vadio sam bateriju vise puta nista nije pomoglo. A pc se svakako nmz pokrenuti vise nikako
Ono sto sam opisao gore, pokrene se zavrte cooleri nema slike tako par sekundi i izgasi se i opet se pokrene sve par sekundi i izgasi i tako u krug. Valjda napojna crkla, dal ne zbog toga bilo pregeijavanje ili je cooler pravio problem ili nesto trece ne znam. Svakako sam planirao kupovati novi, ovaj ne vrijedi ni 300 km a da sad placam napojnu 100-150 ne isplati se.
Druze, da je napojna ne bi se upalio nikako, nit bi davao znake života.. Ovo po meni je na relaciji maticna - ram. Povadi sve ramove, ubadaj jedan po jedan i testiraj..
Ja sam prije par mjeseci cistio racunar i izmedju ostalog izvadim i ram. Poslije kad sam sve sastavio, kad upalim samo se zavrte ventilatori i onda se ugasi. Otvorim ponovo, opet izvadim ram i vratim, sve je radilo normalno. Nemam pojma zasto, valjda nisam dovoljno pritisnuo plocice rama u slot ili sta vec. Ali moguce je da ti je ram problem