Danasnji "feminizam"

Rasprave na razne teme... Ako ne znate gdje poslati poruku, pošaljite je ovdje.

Moderators: Benq, O'zone

Post Reply
almir90

#8126 Re: Danasnji "feminizam"

Post by almir90 »

Nadam se da me više nećeš citirati sa nekakvim nebulozama, bolje da si me ignorisala kada nisi imala šta konkretno da napišeš kao i prošli put kad si pokušala isto.
piupiu

#8127 Re: Danasnji "feminizam"

Post by piupiu »

almir90 wrote: 09/03/2020 19:01 Nadam se da me više nećeš citirati sa nekakvim nebulozama, bolje da si me ignorisala kada nisi imala šta konkretno da napišeš kao i prošli put kad si pokušala isto.
Nastavi se nadati. :kiss:

Imaš li kakav odgovor i na jedno od mojih pitanja?
vjeshalica

#8128 Re: Danasnji "feminizam"

Post by vjeshalica »

piupiu wrote: 09/03/2020 18:58 ]

"Je li to najbolje što mogu?" Šta? Steći utisak iz tvog iscrpnog traktata o ženama da si ogorčen na žene?

Ne znam otkud potreba da se nekoj mojoj necitiranoj izjavi suprostavljaš svojim busanjem u prsa o doprinosu državi.

Da zaključimo, za razliku od mene, ti si važniji, vrjedniji, više doprinosiš, bolje znaš. Jer ti unaprijed i na nevidjeno znaš sve to, i o sebi i o meni. Sve je tako. :)

Živio!
Logicno da je ogorcen kad trazi savjete oko zena na drugom podforumu
Cim ne uspije u svom stavu ide ogorcenje,pljuvanje,demagogija i filozofija na duge staze
Opustite se zivot je jedan takav je kakav je
almir90

#8129 Re: Danasnji "feminizam"

Post by almir90 »

piupiu wrote: 09/03/2020 19:03

Znači i dalje da se nadam nebulozama? :)

I rest my case, odoh se objesiti o ogradu!
Niemand

#8130 Re: Danasnji "feminizam"

Post by Niemand »

Nije tema ovo, nije ono, otvori sebi drugu..

Pa bgm nije ni tema o zenskim orgazmima i muskom shvatanju istih.

:kakoste:
piupiu

#8131 Re: Danasnji "feminizam"

Post by piupiu »

Niemand wrote: 09/03/2020 19:31 Nije tema ovo, nije ono, otvori sebi drugu..

Upravo. Ali nisam ja uvela u razgovor ni mansplaining, ni to kakve muškarce žene vole, ni kako su žene manipulativne i podle, ni šta im i kako treba, ni kako lukavo 'upravljaju' muškarcima.

Od svih tih "feminističkih tema", muško poimanje orgazma je najfeminističkije iz jednog vrlo ozbiljnog razloga — jer se odnosi na pitanje ko proizvodi znanje o ženskom tijelu, i ideologiju o istom. Znamo svi, pretpostavljam, da je čitavu ideologiju orgazma, koja je uzrok mnogim nesporazumima u ljudskim odnosima, vrlo nenaučno proizveo Freud. Kao što, pretpostavljam, znamo i kakvo je stanovište nauke na dotičnu temu danas? :)

Usput, najs tu si ju! :kiss:
Last edited by piupiu on 09/03/2020 19:51, edited 1 time in total.
piupiu

#8132 Re: Danasnji "feminizam"

Post by piupiu »

almir90 wrote: 09/03/2020 19:06

Nada umire zadnja. :kiss:
allem_77

#8133 Re: Danasnji "feminizam"

Post by allem_77 »

almir90 wrote: 09/03/2020 19:06

Vidiš da igra šaha s tobom. Na kraju će ti razbacati figure, i posrati se na šahovsku ploču. :D

Mislim da se Hakan neće ljutiti? :-?
almir90

#8134 Re: Danasnji "feminizam"

Post by almir90 »

piupiu wrote: 09/03/2020 19:51
Nada umire zadnja. :kiss:
Ma volim i ja tebe :kiss:
almir90

#8135 Re: Danasnji "feminizam"

Post by almir90 »

allem_77 wrote: 09/03/2020 20:13
Vidiš da igra šaha s tobom. Na kraju će ti razbacati figure, i posrati se na šahovsku ploču. :D

Mislim da se Hakan neće ljutiti? :-?
Ubila me u pojam totalno.
hadzinicasa

#8136 Re: Danasnji "feminizam"

Post by hadzinicasa »

joj svrbe me prsti, a ako pocnem necu znati stati. k'o zensko.
i jos feministica.
piupiu

#8137 Re: Danasnji "feminizam"

Post by piupiu »

dobar osjecaj wrote: 06/02/2020 09:52 A woman's greatest enemy? A lack of time to herself
https://www.theguardian.com/commentisfr ... e_btn_link
Feminist researchers have also found that many women don’t feel that they deserve long stretches of time to themselves, the way men do. They feel they have to earn it.
Podsjeti me članak na brojne divne starije žene naučene da se svaka minuta života mora korisno iskoristiti, uglavnom za servisiranje potreba drugih. Žene koje se iskreno plaše i iščuđuju šta jedna žena može raditi kad ima slobodno vrijeme za sebe.
Dobar tekst! :thumbup:
Gustav Mahler married a promising young composer named Alma, then forbade her from composing, saying there could be only one in the family. Instead, she was expected to keep the house utterly silent for him. After his midday swim, he’d whistle for Alma to join him on long, silent walks while he composed in his head. She’d sit for hours on a branch or in the grass, not daring to disturb him. “There’s such a struggle going on in me!” Alma wrote in her diary. “And a miserable longing for someone who thinks OF ME, who helps me to find MYSELF! I’ve sunk to the level of a housekeeper!”
MarlboroGold

#8138 Re: Danasnji "feminizam"

Post by MarlboroGold »

vjeshalica wrote: 09/03/2020 16:18
MarlboroGold wrote: 09/03/2020 15:12
Bloo wrote: 09/03/2020 14:30

Mozes li mi dati definiciju muskosti?
Sta je za tebe muskost?
I ako moze i zenstvenosti?
Sta je za tebe zenstvena zena? Koje su karakteristike zenstvenosti?
Vješalica to sigurno nije. Ne moram je ni upoznati.
Osvrnuću se kasnije detaljnije.
Nema potrebe da se nicim izazvan osvrces na mene licno. Osim naravno licnih kompleksa. Necemo imati nikad priliku da se upoznamo , ne zbog toga sto ti imas misljenje nekakvo o meni kao nepoznatoj osobi, vec zbog cinjenice da ti imas krug zena gdjr samo ti mozes da dominiras i budes to sto jesi.
Nerviraš 90% foruma. Vjeruj da nije samo do mene.

Pozzz
Niemand

#8139 Re: Danasnji "feminizam"

Post by Niemand »

piupiu wrote: 09/03/2020 19:50
Niemand wrote: 09/03/2020 19:31 Nije tema ovo, nije ono, otvori sebi drugu..

Upravo. Ali nisam ja uvela u razgovor ni mansplaining, ni to kakve muškarce žene vole, ni kako su žene manipulativne i podle, ni šta im i kako treba, ni kako lukavo 'upravljaju' muškarcima.

Od svih tih "feminističkih tema", muško poimanje orgazma je najfeminističkije iz jednog vrlo ozbiljnog razloga — jer se odnosi na pitanje ko proizvodi znanje o ženskom tijelu, i ideologiju o istom. Znamo svi, pretpostavljam, da je čitavu ideologiju orgazma, koja je uzrok mnogim nesporazumima u ljudskim odnosima, vrlo nenaučno proizveo Freud. Kao što, pretpostavljam, znamo i kakvo je stanovište nauke na dotičnu temu danas? :)

Usput, najs tu si ju! :kiss:
Na stranu freud, ne vidim ni ja sta bi sa tim njegovim budalastinama kad su u pitanju ljudska bica, ali eto kad je rijec o knjizevnosti, svakako da je potreban. Nego, musko poimanje orgazma i to ko proizvodi znanje, a i sva ta nauka, statistika i ostalo, podsjeti me na ove karahasanove skrabotine, a on je to bas fino opisao da moze slobodno u citanku.

:kiss:
...Faruk je mudrovao o tome kako je erotika zapravo komunikacija, recimo nastavak razgovora drugim sredstvima, totalna komunikacija u kojoj dva bica jedno drugome otkrivaju i kazuju ono sto se nikako drugacije ne bi moglo kazati jer je suvise duboko, suvise intimno, suvise licno i suvise u temelju krajnje osobnog identiteta da bi se moglo iskazati nekim od onih oblika komunikacije koji objektiviraju predmet kazivanja. Erotskom komunikacijom ti ja kazujem ne ono po cemu sam ljudsko bice, nego ono po cemu se razlikujem od svih ljudskih bica i svih bica uopce, kazujem ti ono po cemu sam ja samo ja-jedan i neponovljiv (zato nam je valjda erotika tako jako potrebna).

Uvredljivo je to sto erotiku stalno brkaju sa seksom, mudrovao je Faruk, i na osnovu te zbrke jedno komunikacijsko cudo srozavaju na puku biolosku potrebu. Ta je gadost i glupost, po mjeri podlosti koju podrazumijeva, ravna nastojanju da se vjera u Boga objasni borbom za opstanak ili potrebom za socijalnim utjecajem. Moglo bi se, naravno, pristati na to da je puko tjelesno opcenje poteklo iz bioloske potrebe kakva je glad. I kao sto zadovoljavanje gladi proizvodi govna, zadovoljavanje puke tjelesne zudnje proizvodi nove ljude. Ali to nije erotika, to nije onaj cudesni razgovor u kojem dvoje bica raskrivaju jedno drugome svoju najposebniju bit.

...
Erotika je kao umjetnost, mudrovao je dalje Faruk, ona je toliko lijepa i potpuna da naprosto ne moze biti plodna u ovome ovakvom svijetu u kojem plodovi dolaze iz manjka ili, u najboljem slucaju, iz bola. Ne gradim ja s tobom erotski odnos da bismo proizvodili djecu, erotski odnos nam treba da jedno drugome otkrijemo o sebi sve pa i ono sto sami o sebi nismo znali i ne bismo saznali jer se samo kroz potpun erotski odnos moze saznati. Jedino mi umjetnost moze o nekome drugom dati znanja koja mi izgledaju kao moje vlastito iskustvo i tako mi omoguciti da se na trenutak uselim u njega, da se prividno osjetim kao on, pa tako bolje razumijem i znam sebe samoga kad se vratim u sebe; jedino mi erotika daje o meni znanja kroz mene samoga, budeci u meni potrebu da se dajem tebi; eto zato je erotika umjetnost-tehnika koja mi daje znanja o meni. Sva ostala ljudska znanja vode me izvan mene i nastoje mi sakriti mene praveci se da mi otkrivaju svijet. Zato su umjenosti, u koje nesumnjivo spada i erotika, jedina znanja koja covjeka vode prema njemu samome.

...
Brbljao je o erotici, o erotskom dozivljaju koji istinski, dakle najvise, vrijedi onda kad covjek prevlada tjelesnu potrebu, kad svojim postupcima prestane izrazavati cak i radost svoga pojedinacnog tijela, pa dosegne potpuno sjedinjenje svog tijela s nekim drugim tijelom u objektivnoj, sveobuhvatnoj erotici. Jedino i upravo u toj anonimnosti, u toj rastvorenosti moga Ja u nekome Trecem kojega gradimo nas dvoje jednako rastvorenih ljudi, u Trecem koje je vise i manje od svakog od nas pojedinacno i od nas dvoje zajedno, u potpunome gubitku identiteta do kojeg dolazimo pokoravajuci se zakonima sveopce erotike koja upravlja svijetom, u tom trenutku postajemo jedno s kruskom ispred kuce, s vodom i vrapcem, a tada, u tom trenutku potpunog rasipanja identiteta, kad sebe, kad cijelo svoje bice osjetis kao pijesak koji ti se izasipa kroz prste, upoznao si punu vrijednost erotskog dozivljaja jer si dozivio sjedinjenje sa svim. Jebao si se sa svijetom, ako tako mogu reci. Dozivio si istinski orgazam, jedini oko kojeg se vrijedi truditi.

Karahasan, "Sahrijarov prsten"
Nije freud karahasan.
Hajvan

#8140 Re: Danasnji "feminizam"

Post by Hajvan »

dale cooper

#8141 Re: Danasnji "feminizam"

Post by dale cooper »

Connaisseur Karlin wrote: 09/03/2020 17:00
piupiu wrote: 09/03/2020 16:36
MarlboroGold wrote: 09/03/2020 14:25 Moj komentar je upucen najvise Almiru koji prati desavanja u inostranstvu (pretezno Amerika), a tamo je skoro sve preko twittera. Dotakao sam se balkana na samom kraju kad sam spomenuo Jelenu. Neki dan sam prvi put cuo da cura u BiH spominje mansplaining i manspreading u taxiju i kako je to nervira, pa muskarci ovakvi pa onakvi... e to je produkt one izopacenosti i kampanje protiv muskosti koja se agresivno vodi u pojedinim zemljama. Siri se poput corone.

Necemo se lagati... vecina zena trazi muskarca sa osobinama koje nas krase, a neke su itekako sklone tome da okrecu vodu na svoj mlin i da muskarce oblikuju koliko mogu. Kako nas privlaci zenstvenost, tako i vas privlaci muskost (pored karaktera). To nije ego, vec cinjenica.

Da vrlo jasan komentar. Toksicnost je obostrana. Problem je sto je jedna u danasnjem vremenu skoro pa tabu.
Nećemo se lagati... ti si ubijedjen da znaš šta žene žele. To mi liči na one macho-tipove što vode kurseve za 'šonje', koji ne znaju da žene vole da ih se malo maltretira, udari, ignoriše i taj rad. I Freuda, koji je 'znao' da žene pate od zavisti što nemaju kobasičicu i jaja. I sve ove muškarce što se razumiju u ženske orgazme, jer oni su lično bili u ženskom tijelu i znaju šta tu i kako treba, pa će nam, usput, oni to još i objasniti. I na lika koji je Rebecci Solnit pričao o 'vrlo važnoj knjizi koja je izašla ove godine', držeći joj predavanje o istoj (iako knjigu nije pročitao), ne znajući (i ne želeći da čuje) da je Rebecca Solnit autor dotične knjige. Sramota za prosvijećenog čovjeka u 21. vijeku.

To što ti meni, kao ženi, objašnjavaš šta ja želim, sve sa tom nadobudnom krilaticom 'da se ne lažemo', primjer je mansplaininga zbog kojeg bih te ja, da smo face to face, bez ikakve "manipulacije i podlosti", već onako, izravno, agresivno i direktno i pred svima, vjerovatno metaforički poslala u rodni kanal iz kojeg si ispilio na svijet. :)

Mansplaining je najbolje i objasnila Rebecca Solnit, inače filozof i tvorac termina mansplaining. Možda bi mogao pročitati njen esej o tome, kratak je i vrlo ilustrativan. Možda ti se upali sijalica po tom pitanju. A možda i ne. :)

https://www.latimes.com/archives/la-xpm ... story.html
aj lav ju piupiu :kiss:

Cigareto , sto se tebi desilo da ovako pises " sto zene zele" :shock: :cry:
Maltrerira ga žena, a ruka joj teška. :mrgreen:
MarlboroGold

#8142 Re: Danasnji "feminizam"

Post by MarlboroGold »

MarlboroGold wrote: 09/03/2020 14:25 Moj komentar je upucen najvise Almiru koji prati desavanja u inostranstvu (pretezno Amerika), a tamo je skoro sve preko twittera. Dotakao sam se balkana na samom kraju kad sam spomenuo Jelenu. Neki dan sam prvi put cuo da cura u BiH spominje mansplaining i manspreading u taxiju i kako je to nervira, pa muskarci ovakvi pa onakvi... e to je produkt one izopacenosti i kampanje protiv muskosti koja se agresivno vodi u pojedinim zemljama. Siri se poput corone.

Necemo se lagati... vecina zena trazi muskarca sa osobinama koje nas krase, a neke su itekako sklone tome da okrecu vodu na svoj mlin i da muskarce oblikuju koliko mogu. Kako nas privlaci zenstvenost, tako i vas privlaci muskost (pored karaktera). To nije ego, vec cinjenica.

Da vrlo jasan komentar. Toksicnost je obostrana. Problem je sto je jedna u danasnjem vremenu skoro pa tabu.
Nećemo se lagati... ti si ubijedjen da znaš šta žene žele. To mi liči na one macho-tipove što vode kurseve za 'šonje', koji ne znaju da žene vole da ih se malo maltretira, udari, ignoriše i taj rad. I Freuda, koji je 'znao' da žene pate od zavisti što nemaju kobasičicu i jaja. I sve ove muškarce što se razumiju u ženske orgazme, jer oni su lično bili u ženskom tijelu i znaju šta tu i kako treba, pa će nam, usput, oni to još i objasniti. I na lika koji je Rebecci Solnit pričao o 'vrlo važnoj knjizi koja je izašla ove godine', držeći joj predavanje o istoj (iako knjigu nije pročitao), ne znajući (i ne želeći da čuje) da je Rebecca Solnit autor dotične knjige. Sramota za prosvijećenog čovjeka u 21. vijeku.

To što ti meni, kao ženi, objašnjavaš šta ja želim, sve sa tom nadobudnom krilaticom 'da se ne lažemo', primjer je mansplaininga zbog kojeg bih te ja, da smo face to face, bez ikakve "manipulacije i podlosti", već onako, izravno, agresivno i direktno i pred svima, vjerovatno metaforički poslala u rodni kanal iz kojeg si ispilio na svijet. :)

Mansplaining je najbolje i objasnila Rebecca Solnit, inače filozof i tvorac termina mansplaining. Možda bi mogao pročitati njen esej o tome, kratak je i vrlo ilustrativan. Možda ti se upali sijalica po tom pitanju. A možda i ne. :)

Sad su i lična iskustva mansplaining. Od prijateljica, bivših, kolegica kad sam godinama radio sa ženama u kancelariji itd. Daleko da generaliziram, ali u jednom ste manje više iste ili slične što sam naveo ranije, a u tome nema ništa loše. Mislim da malo bolje razumijem psihu žena od mnogih koji je predstavljaju isključivo preko tastature i sa minimum interakcija sa suprotnim spolom. Sa tim ženama (osim bivšim) i dalje imam odlične odnose.
Postoji i womensplaining jednako kao i mansplaining i sa time sam se nebrojeno puta susretao. To su svakodnevni pametnjakovići bez obzira na spol. Treba li Mens Right pokret ili neki drugi radikalni muški pokreti (koje također ne volim) početi to prozivati i od toga praviti "hampu"? Naravno da ne jer je glupo.
Inače cijenim tvoje pisanje i doprinos forumu, ali ovdje se razilazimo u potpunosti, a pogotovo nemam želje da se spuštam na nivo ličnih psihoanaliza. Tvoja je svakako pogrešna.
Last edited by MarlboroGold on 09/03/2020 21:40, edited 1 time in total.
MarlboroGold

#8143 Re: Danasnji "feminizam"

Post by MarlboroGold »

dale cooper wrote: 09/03/2020 21:17
Connaisseur Karlin wrote: 09/03/2020 17:00

aj lav ju piupiu :kiss:

Cigareto , sto se tebi desilo da ovako pises " sto zene zele" :shock: :cry:
Maltrerira ga žena, a ruka joj teška. :mrgreen:
:lol:
allem_77

#8144 Re: Danasnji "feminizam"

Post by allem_77 »

Pitanje:
Čuli smo kako ima žena na univerzitetima, školama, institucijama ili žena koje drže predavanja, čiji muževi ne uživaju u njima zbog njihovih muškobanjastih osobina. Mi bi rado htjeli da nam razjasniš ovo pitanje.

Odgovor:
Temelj ovome je loš odgoj.
Jedan od uzroka lošeg odgoja je pokvareno društvo i pokvarena uprava škole na kojem je osnovano podučavanje muškaraca i žena, momaka i djevojaka.
Siguran sam da studentice ne poznaju njegove, sallallahu ‘alejhi we sellem, riječi:
” Allah je prokleo muškobanjaste žene. ”
Isto važi i za hadis Ibn ‘Abbasa, radijallahu ‘anh:
” Allahov poslanik, sallallahu ‘alejhi we sellem, je prokleo muškarce koji oponašaju žene i žene koje oponašaju muškarce. ”
Mislim da učenice koje su završile srednju školu ili više studije nisu čule za ove hadise.
A ako ih jedan dan i čuju, uđu im na jedno a izađu na drugo uho.

Zato danas skoro i ne vidimo mladih djevojaka koje se stide toliko, da umjesto gledanja u muškarca gledaju dolje i broje svoje korake.

Danas haman nikako ne čujemo o ovoj djevojci.
Ovo je zbog toga što je žena okupirana muškim karakteristikama, a što ima nekoliko uzroka.
Jedan od najvažnijih je to što su nevjernički vladari preuzeli vlast nad muslimanskim zemljama.
Oni su u njima proširili svoje običaje, tradicije i ukuse o odstupajućim karateristikama koje se suprostavljaju prirodnoj naravi.
Generacije su ovo naslijedile i prihvatili su ih muški i ženski profesori koji su to dalje proširili među nove generacije, pod nazivom ”ravnopravnost muškraca i žena”.
Ovo je jedan od razloga oskudice ženinog stida i mnogih muškobanjastih žena.
Nema sumnje da muškobanjasta žena napada muža a možda čak i povisi ton na njega.
Možda ga ponizi pred njegovim ili svojim rođacima.
Ovo je zato što ona traži suverenitet nad svojim mužem.

Imam Muhammed Nasir-ud-Din el-Albani
madner

#8145 Re: Danasnji "feminizam"

Post by madner »

Glas razuma.
vjeshalica

#8146 Re: Danasnji "feminizam"

Post by vjeshalica »

MarlboroGold wrote: 09/03/2020 20:56
Nerviraš 90% foruma. Vjeruj da nije samo do mene.

Pozzz
imaš opciju foe
ali nećeš vjerovatno je nešto drugo po srijedi
pokušaj revanširanja za one stvari sa kojima se ne slažeš? samo pokušaj :lol:
piupiu

#8147 Re: Danasnji "feminizam"

Post by piupiu »

MarlboroGold wrote: 09/03/2020 21:21 Sad su i lična iskustva mansplaining. Od prijateljica, bivših, kolegica kad sam godinama radio sa ženama u kancelariji itd. Daleko da generaliziram, ali u jednom ste manje više iste ili slične što sam naveo ranije, a u tome nema ništa loše. Mislim da malo bolje razumijem psihu žena od mnogih koji je predstavljaju isključivo preko tastature i sa minimum interakcija sa suprotnim spolom. Sa tim ženama (osim bivšim) i dalje imam odlične odnose.
Postoji i womensplaining jednako kao i mansplaining i sa time sam se nebrojeno puta susretao. To su svakodnevni pametnjakovići bez obzira na spol. Treba li Mens Right pokret ili neki drugi radikalni muški pokreti (koje također ne volim) početi to prozivati i od toga praviti "hampu"? Naravno da ne jer je glupo.
Inače cijenim tvoje pisanje i doprinos forumu, ali ovdje se razilazimo u potpunosti, a pogotovo nemam želje da se spuštam na nivo ličnih psihoanaliza. Tvoja je svakako pogrešna.
Ništa lično, MG. Velim ti da mi je tako onaj tvoj post o mansplainingu izgledao. To je odjek koji tvoje mišljenje ima kod mene, ne i psihonaliza tebe, da budem jasna.
Radi se o dvije, možda i tri stvari.

Prva je da, taman i da si bio sa 1,000 žena i sa svakom ostvario prisan odnos, ti o ženama generaliziraš iz svog iskustva. Niko od nas, ko nije istraživač, sociolog, antropolog ili nešto slično, ne može generalizirati o 3.5 ili 7.5 milijardi ljudi na osnovu svojih individualnih iskustava. To, jednostavno, ne ide tako.

Druga je da muškarci generalno nemaju empatiju glede tog mansplaininga, jer to doživaljavaju kao napad na sebe. Patroniziranje žena je toliko kulturološki prihvaćeno (kao i šovinizam), da on dominantnoj grupi nikada ne može predstavljati onoliki problem koliki je to problem za 'objekte' mansplaininga.

Svaka žena ima pravo da ti kaže da ti ne razumiješ kako se ona osjeća u procesu trudnoće i radjanja djeteta, na primjer. To je fakt. A veliki broj muškaraca će čak i o tome popovati ženama. O tome se radi. O potrebi da se bude 'iznad', 'glavni', 'opisni', vlasnik ne samo svijeta, nego i jedini legitimni opisivač svijeta.

Elem, hvala na odgovoru, i da, nećemo se složiti ni oko toga šta žene žele, a ni oko mansplaininga. Vjerujem da i žene imaju svoje womensplaining momente. Svima bi nam bilo bolje kad bismo manje pričali, sudili i osudjivali, a više slušali i pokušavali razumjeti.
Last edited by piupiu on 09/03/2020 23:35, edited 1 time in total.
piupiu

#8148 Re: Danasnji "feminizam"

Post by piupiu »

madner wrote: 09/03/2020 21:43 Glas razuma.
:lol: :lol: :lol:
piupiu

#8149 Re: Danasnji "feminizam"

Post by piupiu »

Niemand wrote: 09/03/2020 21:03
Jebao si se sa svijetom, ako tako mogu reci. Dozivio si istinski orgazam, jedini oko kojeg se vrijedi truditi.

Karahasan, "Sahrijarov prsten"
Nije freud karahasan.
Nije, Boga mi. :izet:
Hakiz

#8150 Re: Danasnji "feminizam"

Post by Hakiz »

Ovo oko Freuda: Znači čovjek je pisao i pričao nebuloze i to je definitivno potvrđeno, nije da se onome ko ga kritikuje ne sviđa šta je pisao ali je tačno, nego je baš pisao nebuloze. Mislim, to su potvrdili autoriteti, školovani i iskusni ljudi koji su proveli decenije proučavajući ga i upoređujući njegova pisanija sa otkrićima u psihologiji i psihoanalizi pa mogu dati takvu ocjenu Freuda? Mislim, vjerujem da ima ljudi koji su baš to radili, ali ne znam koliko je forumaš(ic)a to uradilo.

Ovo oko manplaininga i womanplaininga: Ispade da je uzalud pokušavati da se razumijemo. Da, ja nikako ne mogu razumjeti kako se žena osjeća u toku trudnoće itd, naprosto nemam ono šta je potrebno da bih razumio (a potreban uslov je da sam trudna žena), pa je najbolje da ne pokušavam. Takođe, žena ne može razumjeti muškarca, jer, je li, da ima muda bila bi deda.

Dakle, Sizifov posao.

Pa da nastavimo kao do sada, svako gurati svoje i vidimo šta će na kraju ispasti.

OK, ako je tako...

A jedno je zajednički objema stranama: Ni jedna strana i ne pomišlja da bi neki od njihovih argumenata mogli biti pogrešni, pa odbacivanje tih argumenata ne navodi na stranu koja odbačeni argument zastupa da razmisli o njegovoj ispravnoti nego padanje u vatru i vrijeđanje.

Isto religije...
Post Reply