Fudbalska/Nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine

Fudbal/nogomet, Premijer liga, Liga prvaka, svjetska i evropska prvenstva...

Moderators: Charuga, Tomahawk11

ganjeta

#26901 Re: Fudbalska/Nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine

Post by ganjeta »

Charuga wrote: 09/03/2020 15:37 Dušanu veliki plus što Štilu nije zvao. Neka ga kod nas, neka odmara kad je pauza.

Veca ... :mrgreen:
Upravo, svakako će sjediti na zapadu Bilinog sve i jedan iz naše lige.

Svaki do sad selektor isto, mora biti dovoljno Hrvata i Srba, ako se potrefi da su dobri mjera, al broj mora biti.
manijak1

#26902 Re: Fudbalska/Nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine

Post by manijak1 »

Odbrana tanka po spisku , dobra stvar, ponovo Stevanović.
Hodžić je trenutno drugi strijelac u OTP ligi sa devet golova .
Negdje pročitah da igra na kašikicu , možda zadnja tri kola OTP lige.
Bešića i Šabana na mapi nema u timovima za koje bi trebali igrati , to mi nije jasno.
Inače , za Bajevića bih ruku u vatru stavio .Očito ne znam što ostali znaju :D iz prvih ruku.Ovdje je na tapetu sukob pozvanih , nepozvanih i aferima od managera bliskih Savezu :D čista mahala i čaršijska montaža viđenog .
Spisak :
Golmani: Ibrahim Šehić (BB Erzurumspor), Jasmin Burić (Hapoel Haifa), Vedran Kjosevski (FK Željezničar), Asmir Begović (AC Milan)

Odbrana: Toni Šunjić (Dinamo Moskva), Ervin Zukanović (SPAL), Ermin Bičakčić (TSG 1899 Hofenhaim), Marko Mihojević (Erzgebirge AUE), Darko Todorović (Holstein Kiel), Bojan Nastić (BATE Borisov), Eldar Ćivić (Ferencvaros), Zoran Kvržić (Kayserispor), Siniša Saničanin (Vojvodina), Branimir Cipetić (ŠB)

Vezni igrači: Miralem Pjanić (Juventus), Muhamed Bešić (Sheffield United), Gojko Cimirot (Standard Liege ), Haris Duljević (Nim), Amer Gojak (Dinamo), Deni Milošević (Konyaspor), Stjepan Lončar (Rijeka), Amar Rahmanović (Sarajevo), Anel Šabanadžović (AEK)

Napad: Edin Džeko (Roma), Edin Višća (Istanbul Basakasehir), Armin Hodžić (Mol Fehervar- Videoton :D ), Smail Prevljak ( Eupen), Luka Menalo (Olimpija), Miroslav Stevanović (Servete)

Nek mi kaže neko đe su nam stoperi :? koji su u formi.
Što se tiče Rahmanovića , koji je prgav i bezobrazan , a takav treba protiv Iraca , opravdano ga je pozvao , ali će ga trebati i obučiti kako da nekažnjeno prođe efikasne provokacije.
Kjosevski neće sigurno braniti , na ovom spisku je četvrti golman .Ah , jel Pavlovića trebao premjestiti u seniore :D :?
budzetlija

#26903 Re: Fudbalska/Nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine

Post by budzetlija »

Mihojevic je stoper, odigrao 26 utakmica ove sezone :thumbup: nezamjenjiv, jes da je u cvajti.
Sunjic odigrao 15 tekmi, Zukanovic stoper, al samo 3 tekme u Spalu :run:

Ma jebi se :D sve ovo ti mozes naci da hoces, ne znam mozda je Serbecica trebao zvati, neka u mladu zovu nekog drugog ako se termini poklapaju.
Point.

#26904 Re: Fudbalska/Nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine

Post by Point. »

hrasno38 wrote: 09/03/2020 13:59
Point. wrote: 09/03/2020 13:38 Kakav Štilić, pa nije bio reprezentacije kad je igrao u Poljskoj u Lechu i Wisli, sad da ga zove kad igra u našoj ligi sa preko 30 kuka. Još igraš sa ostrvskim krkanima koji trče ko budale, sasvim logičan nepoziv.
A logican je poziv igracima koji ne igraju nikako :? Nastic zadnju utakmicu odigrao u Maju 2019!
Pričao sam o Štiliću. Naravno, i poziv Bojanu je niđe veze, izostanak Demirovića i Vrančića je meni veći belaj nego što nema Štilića.
manijak1

#26905 Re: Fudbalska/Nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine

Post by manijak1 »

Cvajta je meni ko Championship , to nisam upratio , to je onda OK.
Al eto ne znam što je zamijenjen protiv Dresdena :D jel bio loš ? Il ono da se izjednači protiv vašeg :D Dresdena.
Šunjić je sklon , ko i Zukanović kiksevima, za Bičakčića , haj u redu , zna čovjek i gol dat , vazda borben, al i on zakasni nerijetko.
Ma hebeš ga , nek samo prođu , pa onda neka pljuju po Dušanu.Nikakvog poštovanja prema fudbalskoj veličini.
manijak1

#26906 Re: Fudbalska/Nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine

Post by manijak1 »

Point. wrote: 09/03/2020 16:49 Pričao sam o Štiliću. Naravno, i poziv Bojanu je niđe veze, izostanak Demirovića i Vrančića je meni veći belaj nego što nema Štilića.
Eto Vrančić igra svaku desetu utakmicu, ako ništa Demirovića je trebao pozvati.Mlad i talentiran.
Ostavite Štilića u Želji ili ABD za EP :D kad se utrpamo.
hrasno38
Vozim: Renault Laguna
Horoskop: Riba

#26907 Re: Fudbalska/Nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine

Post by hrasno38 »

budzetlija wrote: 09/03/2020 15:47 Glupost porediti Cimirota i Stilica, apsolutna :thumbup: @hrasno tako ti je. Uopste ne igraju istu poziciju, a Cimirot ove sezone odigrao 36 utakmica za Standard, 93% utakmica starter i haj mi reci zasto ga ne bi zvao, a zvao Besica koji ima 13 utakmica ove sezone :-) ili ti 600 minuta :run:
Vise sam komentarisao u smislu grupa kako su podjeljeni nego da li igraju iste pozicije. Cimirot do sada u reprezentaciji nije pokazao apsolutno nista i iz tog razloga smatram da neki zasluzuju pozi prije njega. Koliko to prilika treba da se da nekim igracima pa da se dokazu u reprezentaciji???? Nema to veze sto je on igrao za Sarajevo....isto tako sam napisao da Serbecic i Mujakic su ipsred ovih svih odbrambenih igraca i da nikako nije smio da ih ne zove i to jos obojca igraju i konstantno i dobro u svojim ekipama.
budzetlija

#26908 Re: Fudbalska/Nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine

Post by budzetlija »

Ne znam da je zamijenjen, nisam upratio ali znam da sam ovo procitao i vjeruj da mi je bilo drago zbog njega, decko prva liga :thumbup:

https://sport1.oslobodjenje.ba/bundesli ... ava/179334

@hrasno, Marko prije obojice :thumbup:

Mujakic je sad standardan u Hajduku, prije nista :roll:
Last edited by budzetlija on 09/03/2020 17:01, edited 1 time in total.
hrasno38

#26909 Re: Fudbalska/Nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine

Post by hrasno38 »

manijak1 wrote: 09/03/2020 16:34 Odbrana tanka po spisku , dobra stvar, ponovo Stevanović.
Hodžić je trenutno drugi strijelac u OTP ligi sa devet golova .
Negdje pročitah da igra na kašikicu , možda zadnja tri kola OTP lige.
Bešića i Šabana na mapi nema u timovima za koje bi trebali igrati , to mi nije jasno.
Inače , za Bajevića bih ruku u vatru stavio .Očito ne znam što ostali znaju :D iz prvih ruku.Ovdje je na tapetu sukob pozvanih , nepozvanih i aferima od managera bliskih Savezu :D čista mahala i čaršijska montaža viđenog .
Spisak :
Golmani: Ibrahim Šehić (BB Erzurumspor), Jasmin Burić (Hapoel Haifa), Vedran Kjosevski (FK Željezničar), Asmir Begović (AC Milan)

Odbrana: Toni Šunjić (Dinamo Moskva), Ervin Zukanović (SPAL), Ermin Bičakčić (TSG 1899 Hofenhaim), Marko Mihojević (Erzgebirge AUE), Darko Todorović (Holstein Kiel), Bojan Nastić (BATE Borisov), Eldar Ćivić (Ferencvaros), Zoran Kvržić (Kayserispor), Siniša Saničanin (Vojvodina), Branimir Cipetić (ŠB)

Vezni igrači: Miralem Pjanić (Juventus), Muhamed Bešić (Sheffield United), Gojko Cimirot (Standard Liege ), Haris Duljević (Nim), Amer Gojak (Dinamo), Deni Milošević (Konyaspor), Stjepan Lončar (Rijeka), Amar Rahmanović (Sarajevo), Anel Šabanadžović (AEK)

Napad: Edin Džeko (Roma), Edin Višća (Istanbul Basakasehir), Armin Hodžić (Mol Fehervar- Videoton :D ), Smail Prevljak ( Eupen), Luka Menalo (Olimpija), Miroslav Stevanović (Servete)

Nek mi kaže neko đe su nam stoperi :? koji su u formi.
Što se tiče Rahmanovića , koji je prgav i bezobrazan , a takav treba protiv Iraca , opravdano ga je pozvao , ali će ga trebati i obučiti kako da nekažnjeno prođe efikasne provokacije.
Kjosevski neće sigurno braniti , na ovom spisku je četvrti golman .Ah , jel Pavlovića trebao premjestiti u seniore :D :?
Armin Hodzic od novembra odigrao samo 4 meča po 60+ minuta.
hrasno38

#26910 Re: Fudbalska/Nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine

Post by hrasno38 »

budzetlija wrote: 09/03/2020 17:00 Ne znam da je zamijenjen, nisam upratio ali znam da sam ovo procitao i vjeruj da mi je bilo drago zbog njega, decko prva liga :thumbup:

https://sport1.oslobodjenje.ba/bundesli ... ava/179334

@hrasno, Marko prije obojice :thumbup:

Mujakic je sad standardan u Hajduku, prije nista :roll:
Ma nesporan je Marko ali vala Nastic i ovi neki jos fakat nisu bolji od Serbecica i Mujakica.
denimb

#26911 Re: Fudbalska/Nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine

Post by denimb »

Vala kad pokusam da napravim od ovog spiska pocetnih 11 za Irce glava mi puna upitnika :roll:
Logovan

#26912 Re: Fudbalska/Nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine

Post by Logovan »

LSD wrote: 09/03/2020 16:18 Jel ikad iko cuo za igraca koji se preziva Cimirot :lol: tipicno vulkanizersko prezime iz neke hercegovacke vukojebine.
Joj trolanja.
hrasno38

#26913 Re: Fudbalska/Nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine

Post by hrasno38 »

Logovan wrote: 09/03/2020 17:28
LSD wrote: 09/03/2020 16:18 Jel ikad iko cuo za igraca koji se preziva Cimirot :lol: tipicno vulkanizersko prezime iz neke hercegovacke vukojebine.
Joj trolanja.
Nebitno kako se zove nego ajde navedi jednu utakmicu u kojoj se posebno istakao a da je bitna......
manijak1

#26914 Re: Fudbalska/Nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine

Post by manijak1 »

Dobro je odigrao protiv Finske u Zenici .
Artest

#26915 Re: Fudbalska/Nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine

Post by Artest »

Naravno da je Stilic trebao dobiti poziv. Ako nam treba igrac koji ce otkljucat tvrdu odbranu S.Iraca, mi nemamo boljeg igraca od Stilica. Igraci poput Cimirota ne mogu biti prevaga ni protiv Farskih Ostrva. Sav teret bilo kakve kretivnosti opet pada na Pjanica; sto znatno olaksava taktiku protivnika.

Sto se tice lucidnosti i kreativnosti, za mene je Stilic ispred Medunjanina, mada je i Medo znao valjat loptu, samo nije imao taj potez na malom prostoru kao sto ga Stila ima. Glupost je svodit njegovu trku kao da je Zeka Turkovic u zadnjoj sezoni. Igramo protiv Sjeverne Irske, a ne Spanije. Kad saberemo sve plusove i minuse koje donosi, mislim da mozemo sebi prisutiti luksuz jed(i)nog kreativca na racun trke. Barem bih ja tako razmisljao. Bolje ispast makar znajuci da si pokusao nego gledat nabijanje na Dzeku i cekat neku sadaku iz prekida.

Ostali pozivi mi nisu toliko bitni jer ce dobar dio njih otpasti sa konacnog spiska; mada ja nikad ne bih pozvao Besica koji ima 250 min. u Premijer ligi. I smatram da je Demirovic morao dobiti poziv. Od svih nasih napadaca, Demirovic je najkompatibilniji sa Dzekom; momak igra u velikoj formi. Voli 'ganjat' i beskompromisan je borac. Dzeko bi mu otvorio dosta prostora jer ce fokus odbrane biti na njemu, i mislim da bi Demir usao u barem dvije-tri sanse. Prevljak je mozda bolji realizator ali ovaj bolje pase uz Dzeku. Ovo podrazumjeva da bih ja isao sa dva napadaca od prve minute(Stilic kao poluspic ili Demirovic). Moramo ici po vodstvo makar primili rani gol. Nemamo se mi sta takticki natezat i cekat da gol padne iz vedra neba. O penalima ne zelim ni razmisljati.
Logovan

#26916 Re: Fudbalska/Nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine

Post by Logovan »

hrasno38 wrote: 09/03/2020 19:09
Logovan wrote: 09/03/2020 17:28
Joj trolanja.
Nebitno kako se zove nego ajde navedi jednu utakmicu u kojoj se posebno istakao a da je bitna......
Kakav lik. Ja ga citiram radi trolanja (čuj hercegovačka vukojebina), a ti meni upadaš sa pričom da navedem tamo nešto. :lol:

I da, u zadnje se vrijeme popravio, bolji je nego prije.
denimb

#26917 Re: Fudbalska/Nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine

Post by denimb »

Nego kolike su sanse da se ovo igra pred praznim tribinama, gledam potvrdjen 5 slucaj korone u BiH...jos bi nam samo to falilo :roll:
manijak1

#26918 Re: Fudbalska/Nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine

Post by manijak1 »

denimb wrote: 09/03/2020 20:34 Nego kolike su sanse da se ovo igra pred praznim tribinama, gledam potvrdjen 5 slucaj korone u BiH...jos bi nam samo to falilo :roll:
Pa eto Iz Zenice je :oops: peti slučaj
luckylaka

#26919 Re: Fudbalska/Nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine

Post by luckylaka »

manijak1 wrote: 09/03/2020 20:36
denimb wrote: 09/03/2020 20:34 Nego kolike su sanse da se ovo igra pred praznim tribinama, gledam potvrdjen 5 slucaj korone u BiH...jos bi nam samo to falilo :roll:
Ma treba ovo sakriti i dati novinarima do znanja da ne objavljuju ni jedan slucaj korone dok ne prodje baraz.Jebo uefu
denimb

#26920 Re: Fudbalska/Nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine

Post by denimb »

luckylaka wrote: 09/03/2020 22:44
Ma treba ovo sakriti i dati novinarima do znanja da ne objavljuju ni jedan slucaj korone dok ne prodje baraz.Jebo uefu
Hoces doci ti na utakmicu?
Logovan

#26921 Re: Fudbalska/Nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine

Post by Logovan »

Na brzinu napisah koliko ko ima godina, valjda nisam šta fulio. :D Jesmo stara reprezentacija. :D Džeko kao najbolji igrač još malo i vozdra, a Pjanić kao drugi najbolji uskoro puni 30 godina. Ima još par standardnih sa 30-tak godina. I oni koji malo ili nikako ne igraju su isto stari. Burić, Stevanović, itd. Od ovih mlađih koji imaju oko 25 godina rijetko ko valja čemu. Mihojević može proći, Cipetića ćemo tek vidjeti, kao i Saničanina, Gojak i Menalo ok. Najmlađi Šabanadžović 21 godina, a ne obećava nikako, ne igra za svoj klub, da Bog do bilo išta od njega. :-)

Golmani:
Ibrahim Šehić - za pola godine 32 godine
Jasmin Burić - 33 godine
Vedran Kjosevski - uskoro 25
Asmir Begović - uskoro 33

Odbrana:
Toni Šunjić - krajem godine 32
Ervin Zukanović - 33 godine
Ermin Bičakčić - 30 godina
Marko Mihojević - uskoro 24 godine
Darko Todorović - uskoro 23 godine
Bojan Nastić - uskoro 26 godina
Eldar Ćivić - uskoro 24 godine
Zoran Kvržić - uskoro 32 godine
Siniša Saničanin - uskoro 25 godina
Branimir Cipetić - uskoro 25 godina

Vezni igrači:
Miralem Pjanić - uskoro 30 godina
Muhamed Bešić - uskoro 28 godina
Gojko Cimirot - krajem godine 28
Haris Duljević - krajem godine 27
Amer Gojak - 23 godine
Deni Milošević - 25 godina, danas mu rođendan :D
Stjepan Lončar - 24 puni krajem godine
Amar Rahmanović - uskoro 26 godina
Anel Šabanadžović - uskoro 21 godina

Napad:
Edin Džeko - za par dana 34 godine
Edin Višća - 30 godina
Armin Hodžić - 26 godina puni krajem godine
Smail Prevljak - uskoro 25 godina
Luka Menalo - uskoro 24 godine
Miroslav Stevanović - uskoro 30 godina

Valjda šta bude od onog Demirovića, pa onda i od Mujakića, Šerbečića, itd. :skoljka:

Imamo tu i Kolašinca koji će uskoro napuniti 27 godina, a realno je rupa u zadnje vrijeme, Vrančiću uskoro 31 godina, Krunić uskoro 27, itd.
denimb

#26922 Re: Fudbalska/Nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine

Post by denimb »

Pjanic 30 godina :shock: ja ga gledao u Zenici na debiju protiv Bugarske, 18 mu godina...i ovaj zivot je k. da prostis :-)
drug_profi

#26923 Re: Fudbalska/Nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine

Post by drug_profi »

Za cirka 3-4 godine mi smo u rangu Estonije.
luckylaka

#26924 Re: Fudbalska/Nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine

Post by luckylaka »

denimb wrote: 09/03/2020 22:47
luckylaka wrote: 09/03/2020 22:44
Hoces doci ti na utakmicu?
Ako se bude igralo bez publike hocu
luckylaka

#26925 Re: Fudbalska/Nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine

Post by luckylaka »

drug_profi wrote: 10/03/2020 00:28 Za cirka 3-4 godine mi smo u rangu Estonije.
Kako nam skauti rade necemo biti ni u tom rangu a desetine igraca igra po ino klubovima
Post Reply