Ad blocker detected: Our website is made possible by displaying online advertisements to our visitors. Please consider supporting us by disabling your ad blocker on our website.
dobar osjecaj wrote: ↑06/03/2020 09:23
Mislila sam više na ljigavce koji noću blokiraju druga vozila na parkingu ovim parkiranjem po sredini. Ujutro moraš uračunati bespotrebno nerviranje i vrijeme za čekanje da te puste da se izvučeša ja nisam sklona koristiti sirenu i uznemiravati cijelo naselje radi budala.
I to za dostavna vozila mi padne na pamet svaki put kad kao pješak silazim na saobraćajnicu jer se pločnikom ne može proći od dostavnih vozila. Ali primjećujem i jutros da često nije dovoljan ni pristup za dostavu na primjeru vozača koji je dostavio peciva za Maison Coco u Alti. Parkirao je vozilo djelimilčno na pločnik, djelimično na saobraćajnicu i obavio dostavu.
I kako onda krenuti deset minuta ranije i tako izbjeći zastoje na cetsi?
Teška vremena za nas umjetnike...
Ah glagol "uračunati" te odveo do čudesne mantre kako bi sve bilo ok samo da ljudi poput mene izađu 10 min ranije. Nazakonito parkiranje postaje zakonito samo jer ja izađem 10 minuta ranije i čekam ili kao neki zovem policiju, penjem se preko pločnika ili rovim po travi.
Uračunati bespotrebno nerviranje i vrijeme za čekanje kad te neko bespotrebno zadržava za mene nije uopšte faktor hoću li zakasniti negdje jer uglavnom nemam taj pritisak. Smeta mi osjećaj nemoći koji mi nameće neko kome je lijeno potražiti pravo parking mjesto.
Ovo je bio sarkazam na one prijedloge da se krene deset minuta ranije. Ono, ustaneš deset minuta ranije, dođeš do auta i ustanoviš da te je seljačina zagradio i da ne možeš milimetra maknuti dok on ne obavi svoje, koliko god to trajalo.
Više puta sam krenuo ne deseto minuta nego (bar) pola sata ranije i opet zakasnio, sve zbog idiota.
A i policija bi trebala povremeno proći ovakvim garažama i podijeliti kazne za ovakva parkiranja, jer i u garažama vrijede pravila kao na ulicama
Sve su prilike da smo mi mahniti--mi koji bi ako treba par minuta manevrisali da se normalno parkiramo da omogucimo i nekom drugom da parkira--ovi primitivci bi nam se rugali i šegacili
Nije privatna, nego javna garaza. MUP nema sa ovim nista, za red je zaduzen upravitelj/vlasnik koji mora imati odgovorno lice koje moze jedino naplatiti dodatnu parking kartu, staviti kandzu, ili pozvati pauka. I to je duzno raditi. Cak ministarstvo prometa propisuje kazne za upravitelja u slucaju da se ne upravlja javnim garazama/parkinzima na taj nacin.
Al' ko i sve kod nas, linija manjeg otpora....
maloprije iašo nešto do pofalića, gledam gdje se parkirati tamo u hamdije čem., vazda gužva ali haj reko da probam, a murija došla i dvojica sve živo pišu tamo oko mm, i one što su samo stali sa sva 4, i ako neko čeka u autu ma sve. Reko haj ti fino da kampusa, parkiraj tu, 1KM, prolazim pješke i dalje pišu, neki se raspravljaju s njima.
hopi wrote: ↑09/03/2020 14:15
maloprije iašo nešto do pofalića, gledam gdje se parkirati tamo u hamdije čem., vazda gužva ali haj reko da probam, a murija došla i dvojica sve živo pišu tamo oko mm, i one što su samo stali sa sva 4, i ako neko čeka u autu ma sve. Reko haj ti fino da kampusa, parkiraj tu, 1KM, prolazim pješke i dalje pišu, neki se raspravljaju s njima.
Jarane kako si opisao samo sto ne pisu vozila koja stoje na semaforu na crvenom...
Pa valjda ovi likovi što čekaju u autu odu kad vide policiju da dolazi sa blokićima (doduše, možda su su na Instagramu ), treba vremena da se tolike kazne popišu i ostave čestitke. Inače, policija u posljednje vrijeme ne miruje, kao da ih je Gras platio da se svima smuči auto.
Jarane kako si opisao samo sto ne pisu vozila koja stoje na semaforu na crvenom...
fakat je tako bilo
ja parkirao u kampusu, i prolazim pješke ispred mm-a, 2-3 auta su bila ispred zagradili sa sva 4 uapljena- kazne, prema apoteci auto stoji sva 4 uplajena, žena sjedi na suvozačevom i onaj piše kaznu. Ko kod se tamo samo zaustavio bio su pisali.
U Zenici zadnjih dana policajci često pišu kazne za ove što ostave na neocrtanim mjestima i smetaju mimoilaženju ispred Shopping centra. Dodju li sami il ih ovi iz Centra zovu, ne znam al bude čestitki.
Ma konacno da se red pocne uvoditi. Ali ne smije biti kampanjski. Znaci imas reon, ako vidim parkiran auto u zabrani, a nema cestitke, tebi ide minus od plate.