Vlada(e) Kantona Sarajevo 2018-2022
- pici
- Grijem se na: Ženske gHuzove
- Vozim: Trajvan
- Horoskop: Djevac
#13026 Re: Vlada(e) Kantona Sarajevo 2018-2022
ma i ko glumac je prosjek... nista specijalno, vrh su serbedjija i nadarevic koji imaju istinske uloge, ovaj je debelo ispod njih... ko covjek je nistica... ko ga jeBe.
- drug_profi
#13027 Re: Vlada(e) Kantona Sarajevo 2018-2022
Dobar glumac je onaj ko može odlicno odglumiti karakter potpuno suprotan od svog prirodnog. Npr. pade mi na pamet Joacim Phoenix, sir Hopkins...itddrndalo wrote: ↑09/03/2020 11:31Nije los glumac, ali covjek jeste. Pa meni to umanjuje njegove uloge i 50%... Jebiga, kad sam taki... Međed kao karakterna osobina (da uvrijedim dobre bosanske, ali i regionalne medvjede, nije iskljuciv po tom pitanju...Škobo Habu wrote: ↑09/03/2020 11:14U regionalnom kontekstu Hadžihafizbegović jeste glumčina.
Na međunarodnom planu još nisam vidio da je ostvario neku bitnu ulogu. Makar da ga je Tanović uzeo za sporednu ulogu...
Da li sir Chivasbey moze odglumiti neki lik suprotan od svog pravog karaktera?
- van Basten
- OldMayor
#13029 Re: Vlada(e) Kantona Sarajevo 2018-2022
Emir mora shvatiti jednu stvar.
Prvo - zasto napominje da je umjetnik, glumac i sl. To nema APOSLUTNO NIKAKVE VEZE.
Druze, uhvatio si se politike i imamo pravo da te prozivamo, ispitujemo i propitujemo. Politicar si. To sto si glumac, kakve to ima jebene veze? Koga to boli briga? I zamolio bih i vas ovdje da to uopste ne iznosite. Jebe mi se ba sta je on, ja ga uopste ne gledam tako.
Eh, posto on to nije shvatio ili jeste, ali tu stranu svoje profesije koristi kao vadionu, to mu kod mene ne pije vode da je glumio vala u ben huru. Sad si politicar (a i bio je ranije) i kraj price. Ne mozes kad ti odgovara bit politicar, a kad ne odgovara onda si samo glumac jadni kojem zele da uniste bogati karijeru. Jel to ta kad si zadovoljan reci svima, kad nisi samo konobaru il sta vec filozofija.
Kad te kao politicara spomenu u ovako jednom kompromitirajucem snimku, onda to nije tek tako bezazleno. I jos hej pazi on prijeti nekome sudskom tuzbom.
Umjesto da odmah sutra prizna sve, da se povuce iz politickog zivota, te podnese ostavku - zbog moralnih razloga. Ali jok, haše glavuša još optuži sve nas jer smo eto čuli to što smo čuli.

Prvo - zasto napominje da je umjetnik, glumac i sl. To nema APOSLUTNO NIKAKVE VEZE.
Druze, uhvatio si se politike i imamo pravo da te prozivamo, ispitujemo i propitujemo. Politicar si. To sto si glumac, kakve to ima jebene veze? Koga to boli briga? I zamolio bih i vas ovdje da to uopste ne iznosite. Jebe mi se ba sta je on, ja ga uopste ne gledam tako.
Eh, posto on to nije shvatio ili jeste, ali tu stranu svoje profesije koristi kao vadionu, to mu kod mene ne pije vode da je glumio vala u ben huru. Sad si politicar (a i bio je ranije) i kraj price. Ne mozes kad ti odgovara bit politicar, a kad ne odgovara onda si samo glumac jadni kojem zele da uniste bogati karijeru. Jel to ta kad si zadovoljan reci svima, kad nisi samo konobaru il sta vec filozofija.
Kad te kao politicara spomenu u ovako jednom kompromitirajucem snimku, onda to nije tek tako bezazleno. I jos hej pazi on prijeti nekome sudskom tuzbom.
Umjesto da odmah sutra prizna sve, da se povuce iz politickog zivota, te podnese ostavku - zbog moralnih razloga. Ali jok, haše glavuša još optuži sve nas jer smo eto čuli to što smo čuli.
- drndalo
-
Škobo Habu
#13031 Re: Vlada(e) Kantona Sarajevo 2018-2022
Nismo se razumjeli, izgleda?drug_profi wrote: ↑09/03/2020 11:36
Dobar glumac je onaj ko može odlicno odglumiti karakter potpuno suprotan od svog prirodnog. Npr. pade mi na pamet Joacim Phoenix, sir Hopkins...itd
Ja kažem da je Hadžihafizbegović za ex - Yu prostore glumačka faca, a sve preko toga je pretjerivanje.
Zaparavo sam i reagovao na njegovu tvrdnju kako je glumac planetarnog renomea, što je totalno pretjerivanje.
U "Karauli" Rajka Grlića je iznio veoma dobro ulogu glupog i naivnog Bosanca, ima je još nekih zapaženih uloga, ali daleko je to od njegovih komplimenata samom sebi.
- hadzinicasa
#13032 Re: Vlada(e) Kantona Sarajevo 2018-2022
meni je odlican bio u Zabi. Nevjerovatan.Škobo Habu wrote: ↑09/03/2020 12:27Nismo se razumjeli, izgleda?drug_profi wrote: ↑09/03/2020 11:36
Dobar glumac je onaj ko može odlicno odglumiti karakter potpuno suprotan od svog prirodnog. Npr. pade mi na pamet Joacim Phoenix, sir Hopkins...itd
Ja kažem da je Hadžihafizbegović za ex - Yu prostore glumačka faca, a sve preko toga je pretjerivanje.
Zaparavo sam i reagovao na njegovu tvrdnju kako je glumac planetarnog renomea, što je totalno pretjerivanje.
U "Karauli" Rajka Grlića je iznio veoma dobro ulogu glupog i naivnog Bosanca, ima je još nekih zapaženih uloga, ali daleko je to od njegovih komplimenata samom sebi.
za ne disat' dok gledas.
sto jelte ne znaci da je za politike niti mu to daje ikakvu kvalifikaciju za iste. ne znam sto se pacao brate gdje mu nije mjesto.
sto mu nije dovoljno da bude priznati umjetnik... otkud ta zudnja za moci i to kroz politiku!?
iako ga je Ahmed Imamovic lijepo raskrinkao i zapravo rekao naglas sve ovo sto se kroz SDA strukture radilo, samo na polju filmske umjetnosti BiH, ovaj pardon ... SDA.... nije imao snimljeno, ali princip je isti, sve su ostalo nijanse.
da se ne zaboravi (nosa Emir majicu o Srebrenici po kafanama)
https://vijesti.ba/clanak/467316/imamov ... izbegovicu
- pici
- Grijem se na: Ženske gHuzove
- Vozim: Trajvan
- Horoskop: Djevac
#13033 Re: Vlada(e) Kantona Sarajevo 2018-2022
malo mačku teleča glOva... kompleks spojen sa egom je čudo... a politika otvara mnoga vrata od honorara, donacija,direktorskih, ministarskih pozicija, filmova itd...hadzinicasa wrote: ↑09/03/2020 12:38meni je odlican bio u Zabi. Nevjerovatan.Škobo Habu wrote: ↑09/03/2020 12:27Nismo se razumjeli, izgleda?drug_profi wrote: ↑09/03/2020 11:36
za ne disat' dok gledas.
sto jelte ne znaci da je za politike niti mu to daje ikakvu kvalifikaciju za iste. ne znam sto se pacao brate gdje mu nije mjesto.
sto mu nije dovoljno da bude priznati umjetnik... otkud ta zudnja za moci i to kroz politiku!?
Last edited by pici on 09/03/2020 12:44, edited 1 time in total.
-
Škobo Habu
#13034 Re: Vlada(e) Kantona Sarajevo 2018-2022
Žabu nisam gledao, ali sam iz recenzija filma shvatio da je moćan uradak.hadzinicasa wrote: ↑09/03/2020 12:38
meni je odlican bio u Zabi. Nevjerovatan.
za ne disat' dok gledas.
iako ga je Ahmed Imamovic lijepo raskrinkao i zapravo rekao naglas sve ovo sto se kroz SDA strukture radilo, samo na polju filmske umjetnosti BiH, ovaj pardon ... SDA.... nije imao snimljeno, ali princip je isti, sve su ostalo nijanse.
Al' kako već rekoh neki dan - ne možeš se sa papcima družiti, a da ne postaneš sam papak. Toliko što se mene tiče o Lordu Bajro(nu).
- hadzinicasa
- hadzinicasa
#13036 Re: Vlada(e) Kantona Sarajevo 2018-2022
trebas pogledati. film je nula. (barem meni nakon predstave uopce nije bio interesantan, stala sam na nekoj 20 minuti i nisam mogla vise gledati)Škobo Habu wrote: ↑09/03/2020 12:44Žabu nisam gledao, ali sam iz recenzija filma shvatio da je moćan uradak.hadzinicasa wrote: ↑09/03/2020 12:38
meni je odlican bio u Zabi. Nevjerovatan.
za ne disat' dok gledas.
Al' kako već rekoh neki dan - ne možeš se sa papcima družiti, a da ne postaneš sam papak. Toliko što se mene tiče o Lordu Bajro(nu).
-
Škobo Habu
#13037 Re: Vlada(e) Kantona Sarajevo 2018-2022
Ne znam. Vidio sam samo da mu je kritika bila naklonjena.hadzinicasa wrote: ↑09/03/2020 12:45
trebas pogledati. film je nula. (barem meni nakon predstave uopce nije bio interesantan, stala sam na nekoj 20 minuti i nisam mogla vise gledati)
Sad me je ovo baš iznenadilo.
- tranquil
#13038 Re: Vlada(e) Kantona Sarajevo 2018-2022
Ma kao glumac je sjajan, nema govora, sigurno jedan od najboljih naših, sa ili bez nagrade.
Ima veliki raspon uloga - kreten, naivčina, lokalni zgubidan, dvolični kockar, petljanac, previše zaštitnički nastrojen otac, najgori četnik, priuki partijaš, inteligentni kalkulant koji u ratu radi za sve strane... Ko je gledao predstavu "Tarik nije bio tala", sjetiće se da je u njoj glumio dvije po karakteru totalno suprotne osobe. Glumio je u komedijama i izrazito teškim dramama. Znao je biti jedina dobra tačka u lošem filmu, i iznijeti najbolje scene u osrednjem ili boljem.
To sve je jedna stvar, njegova sjajna gluma. Ali mimo glume je baš pogan od čovjeka.
Ima veliki raspon uloga - kreten, naivčina, lokalni zgubidan, dvolični kockar, petljanac, previše zaštitnički nastrojen otac, najgori četnik, priuki partijaš, inteligentni kalkulant koji u ratu radi za sve strane... Ko je gledao predstavu "Tarik nije bio tala", sjetiće se da je u njoj glumio dvije po karakteru totalno suprotne osobe. Glumio je u komedijama i izrazito teškim dramama. Znao je biti jedina dobra tačka u lošem filmu, i iznijeti najbolje scene u osrednjem ili boljem.
To sve je jedna stvar, njegova sjajna gluma. Ali mimo glume je baš pogan od čovjeka.
- hadzinicasa
#13039 Re: Vlada(e) Kantona Sarajevo 2018-2022
mislim da sam se mozda pogresno izrazila - naspram predstave je nula. predstavu sam gledala 2x (ako ne i 3) i stvarno poslije nje ne mozes sebi doci barem pola sata. i onda sam sjela da pogledam film i ugasila nakon 20 minuta.Škobo Habu wrote: ↑09/03/2020 12:48Ne znam. Vidio sam samo da mu je kritika bila naklonjena.hadzinicasa wrote: ↑09/03/2020 12:45
trebas pogledati. film je nula. (barem meni nakon predstave uopce nije bio interesantan, stala sam na nekoj 20 minuti i nisam mogla vise gledati)
Sad me je ovo baš iznenadilo.
mozda su mu kritike dobre, mozda se ne mogu porediti film i predstava, ja samo kazem meni je film 0 bio naspram predstave.
-
last mohicans
#13040 Re: Vlada(e) Kantona Sarajevo 2018-2022
Niko njega nije spomenuo u kontekstu profesionalnog angažmana i zanimanja, vec njegovog sporednog, bavljenja politikom. Tu treba biti podložan kritici kao i svaki drugi nosilac javne funkcije. Nije zaštićena vrsta, pa da se uvaženi lord ne smije ni spomenuti. Kao glumcu kapa dolje, ali koristiti svoj glumački opus da bi sebe "odbranio" od toboze neke bjelosvjetske zavjere je zalosno i mizerno. Da je imao morala i karaktera nakon najboljeg "perfomansa zivota", ne bi ni pristao na kandidaturu. Stoga je ovo njegovo spominjanje u negativnom kontekstu samo dolilo ulje na vatru. Imao priliku upoznati ga prije desetak godina, kao i cijelu porodicu. Nikakav karakter, licemjer i ljiga. Još tad nije bio sav svoj, mislim da ima potvrđen PTSP. Sam je u jednoj izjavi kazao da je neka doktorica iz publike mu saopštila da je to prepoznala u njegovoj ulozi. Cijela porodica je pod njegovim uticajem, oboje djece ima njegov gen, supruga je kao najnormalnija, ali je u toj porodici manjina, nazalost.
-
statixx
#13041 Re: Vlada(e) Kantona Sarajevo 2018-2022
Ovako Bakir pravda svoje kriminalce:
- Sarajlic je ranjavan u ratu...
- Emir je uspjesan glumac...
- Budnjo je ugledni biznismen...
- Cesir je bio dobar borac, popustili su zivci pa je napao kameru...
...znate.
- Sarajlic je ranjavan u ratu...
- Emir je uspjesan glumac...
- Budnjo je ugledni biznismen...
- Cesir je bio dobar borac, popustili su zivci pa je napao kameru...
...znate.
- Control panel
#13042 Re: Vlada(e) Kantona Sarajevo 2018-2022
Srela se dva poznanika.
Pita prvi: Boga ti kakav je hadzihafizbegovic ko glumac? Kaze drugi: los,
Pita prvi: a kakav je ko covjek.
Drugi odgovara: Bolji je ko glumac.
Pita prvi: Boga ti kakav je hadzihafizbegovic ko glumac? Kaze drugi: los,
Pita prvi: a kakav je ko covjek.
Drugi odgovara: Bolji je ko glumac.
- Control panel
- XXS
#13044 Re: Vlada(e) Kantona Sarajevo 2018-2022
Ovaj kreten od Lorda se nafurao da je neki vazan faktor i da neko ima potrebu da ga rusi.
Treba mu objasniti sta je kolateralna steta.
Kad ceprkaju po septickoj jami trazeci veliko govno i ona manja isplivaju na povrsinu kao rezultat kolateralne stete, a ne zato sto su vrijedna pomena.
Treba mu objasniti sta je kolateralna steta.
Kad ceprkaju po septickoj jami trazeci veliko govno i ona manja isplivaju na povrsinu kao rezultat kolateralne stete, a ne zato sto su vrijedna pomena.
- madner
#13045 Re: Vlada(e) Kantona Sarajevo 2018-2022
Pogledo sam prijedlog budzeta, nakon sto padne Super Mario mora se donjeti uredba da ne moze 90%+ budzeta ici na troskove zaposlenih. Skole, GRAS, Univerzitet, sve na isti kalup.
Nisam uspio doci do djela gdje se NVO ovima djele velika sredstva, tu bi trebalo napraviti tabulu razu.
Nisam uspio doci do djela gdje se NVO ovima djele velika sredstva, tu bi trebalo napraviti tabulu razu.
-
Akibh
#13046 Re: Vlada(e) Kantona Sarajevo 2018-2022
Hoce li biti nekih viskova, rezervi, preraspodjele za predsjednika skupstine, da se podijeli zasluznim?madner wrote: ↑09/03/2020 16:05 Pogledo sam prijedlog budzeta, nakon sto padne Super Mario mora se donjeti uredba da ne moze 90%+ budzeta ici na troskove zaposlenih. Skole, GRAS, Univerzitet, sve na isti kalup.
Ne mora bas 650.000, moze I manje
- Chmoljo
- Administrativni siledžija u penziji
#13047 Re: Vlada(e) Kantona Sarajevo 2018-2022
Šta je 650.000. Ni tri kioska.
- I naravno Dzej
-
Akibh
#13049 Re: Vlada(e) Kantona Sarajevo 2018-2022
Jao ofiranja, ono oni prosli su krali sta fali da kradu I ovi?
Katastrofe nase
Katastrofe nase
- madner
#13050 Re: Vlada(e) Kantona Sarajevo 2018-2022
Akibh wrote: ↑09/03/2020 16:24Hoce li biti nekih viskova, rezervi, preraspodjele za predsjednika skupstine, da se podijeli zasluznim?madner wrote: ↑09/03/2020 16:05 Pogledo sam prijedlog budzeta, nakon sto padne Super Mario mora se donjeti uredba da ne moze 90%+ budzeta ici na troskove zaposlenih. Skole, GRAS, Univerzitet, sve na isti kalup.
Ne mora bas 650.000, moze I manje
Naravno, samo sto se niko nece pocesati kada Celik i Mario budu imali i veci budzet. Jer i nije neka prica, bas jadno kada se covjek nema za sta ufatiti a mora napasti.