Klix
Kuwait Airways je najavio da će od ljeta 2020. godine uspostaviti direktnu liniju na relaciji Sarajevo - Kuvajt, samo godinu nakon što je FlyBosnia uspotavila liniju na toj relaciji.
Avion kompanije Kuwait Airways će 9. juna 2020. godine letjeti sa Međunarodnog aerodroma Kuwait do glavnog grada Bosne i Hercegovine, što će predstavljati prvi let na novouspostavljenoj, odnosno ponovno uspotavljenoj liniji ovog avioprijevoznika.
Karte za ovu avionsku liniju su već u prodaji. Letovi će biti zakazivani tri puta sedmično, svakog utorka, četvrtka i subote od 9. juna do 12. septembra. Predviđeno trajanje leta je pet sati i pet minuta, piše Simple Flying.
Sve letove će obavljati Airbus A320 Kuwait Airways, a određeni broj letovi i A320neo. Kuvajtska aviokompanija dobila je svoj prvi A320neo prošle godine.
Aviokompanija FlyBosnia, koja je etiketirana kao bosanskohercegovačka, je 2. maja 2019. godine obavila prvi promotivni let na relaciji Sarajevo - Kuwait City. Od 4. juna uvedeni su redovni letovi između Sarajeva i Kuvajta, utorkom, četvrtkom i subotom.
Ljeta 2020. godine će, prema pisanju portala Simple Flying, FlyBosnia letjeti na relaciji Sarajevo - Kuvaj dva puta sedmično, petkom i nedjeljom. Letjet će četiri sedmice duže nego Kuwait Airways, od kraja maja do kraja septembra.
Alen Šćuric, stručnjak za aviosabraćaj iz Zagreba, ocijenio je ranije za Klix.ba da je FlyBosnia pokrila svoju nišu i izazvala reakciju velikih igrača, koji su vidjeli opasnost u kompaniji FlyBosnia.
"Mali udarac na tržište može uništiti tako krhku i malu kompaniju... Sve što je planirano može biti meta velikih igrača i uništiti ih za nekoliko dana... Puno je faktora koji mogu utjecati na to. Pitanje je koliko će kapitala imati", ocijenio je Šćuric.
Simple Flying piše da je BiH jedna od šest evropskih zemalja u kojoj se više od polovine stanovništva identificira kao muslimansko, dok je BiH ujedno jedna od najpovoljnijih turističkih odredišta u Evropi.
"Troškovi života su jeftini. Zemlja je prema BDP-u niža od Hondurasa ili Zambije, objavio je MMF. To Bosnu i Hercegovinu čini prilično atraktivnim odredištem za muslimane koji žele pobjeći od onih vrućih ljetnih mjeseci Bliskog Istoka", piše Simple Flying.
Kuwait Airways će, prema pisanju ovog portala, pokušati preuzeti tržišni udio koji je FlyBosnia ostvorila prošle godine kada je ruta lansirana.
"Kuwait Airways nudi bolji raspored i frekvenciju, što omogućava fleksibilnije planiranje putovanja. Sve u svemu, ruta bi se trebala pokazati uspješnom i vratiti se 2021. godine", piše Simple Flying.
Međunarodni aerodrom Sarajevo (SJJ)
- So What!
#326 Re: Međunarodni aerodrom Sarajevo (SJJ)
Kad konkurencija sužava nebo: FlyBosnia će se na ljeto suočiti s Kuwait Airwaysom
- Connaisseur Karlin
#327 Re: Međunarodni aerodrom Sarajevo (SJJ)
radnici na SJJ nisu zasticeni sa ciljem preventivne zastite vezane za virus 
- Connaisseur Karlin
#328 Re: Međunarodni aerodrom Sarajevo (SJJ)
Flybosnia, je dokazala , na zalost, da nije reliable, stoga Kuwait Airways nije narocita opasnost ka jednoj nestabilnoj kompanijiSo What! wrote: ↑09/03/2020 10:26 Kad konkurencija sužava nebo: FlyBosnia će se na ljeto suočiti s Kuwait Airwaysom
Klix
Kuwait Airways je najavio da će od ljeta 2020. godine uspostaviti direktnu liniju na relaciji Sarajevo - Kuvajt, samo godinu nakon što je FlyBosnia uspotavila liniju na toj relaciji.
Avion kompanije Kuwait Airways će 9. juna 2020. godine letjeti sa Međunarodnog aerodroma Kuwait do glavnog grada Bosne i Hercegovine, što će predstavljati prvi let na novouspostavljenoj, odnosno ponovno uspotavljenoj liniji ovog avioprijevoznika.
Karte za ovu avionsku liniju su već u prodaji. Letovi će biti zakazivani tri puta sedmično, svakog utorka, četvrtka i subote od 9. juna do 12. septembra. Predviđeno trajanje leta je pet sati i pet minuta, piše Simple Flying.
Sve letove će obavljati Airbus A320 Kuwait Airways, a određeni broj letovi i A320neo. Kuvajtska aviokompanija dobila je svoj prvi A320neo prošle godine.
Aviokompanija FlyBosnia, koja je etiketirana kao bosanskohercegovačka, je 2. maja 2019. godine obavila prvi promotivni let na relaciji Sarajevo - Kuwait City. Od 4. juna uvedeni su redovni letovi između Sarajeva i Kuvajta, utorkom, četvrtkom i subotom.
Ljeta 2020. godine će, prema pisanju portala Simple Flying, FlyBosnia letjeti na relaciji Sarajevo - Kuvaj dva puta sedmično, petkom i nedjeljom. Letjet će četiri sedmice duže nego Kuwait Airways, od kraja maja do kraja septembra.
Alen Šćuric, stručnjak za aviosabraćaj iz Zagreba, ocijenio je ranije za Klix.ba da je FlyBosnia pokrila svoju nišu i izazvala reakciju velikih igrača, koji su vidjeli opasnost u kompaniji FlyBosnia.
"Mali udarac na tržište može uništiti tako krhku i malu kompaniju... Sve što je planirano može biti meta velikih igrača i uništiti ih za nekoliko dana... Puno je faktora koji mogu utjecati na to. Pitanje je koliko će kapitala imati", ocijenio je Šćuric.
Simple Flying piše da je BiH jedna od šest evropskih zemalja u kojoj se više od polovine stanovništva identificira kao muslimansko, dok je BiH ujedno jedna od najpovoljnijih turističkih odredišta u Evropi.
"Troškovi života su jeftini. Zemlja je prema BDP-u niža od Hondurasa ili Zambije, objavio je MMF. To Bosnu i Hercegovinu čini prilično atraktivnim odredištem za muslimane koji žele pobjeći od onih vrućih ljetnih mjeseci Bliskog Istoka", piše Simple Flying.
Kuwait Airways će, prema pisanju ovog portala, pokušati preuzeti tržišni udio koji je FlyBosnia ostvorila prošle godine kada je ruta lansirana.
"Kuwait Airways nudi bolji raspored i frekvenciju, što omogućava fleksibilnije planiranje putovanja. Sve u svemu, ruta bi se trebala pokazati uspješnom i vratiti se 2021. godine", piše Simple Flying.
- drndalo
#329 Re: Međunarodni aerodrom Sarajevo (SJJ)
Mislim da ti je vrijeme za "retake-Bosanski pravopis 101"... Ili Hrvatski, moze i Srpski... Cak i Slovenacki i Makedonski bi mislim pomogli...Connaisseur Karlin wrote: ↑09/03/2020 11:45 radnici na SJJ nisu zasticeni sa ciljem preventivne zastite vezane za virus![]()
- Connaisseur Karlin
#330 Re: Međunarodni aerodrom Sarajevo (SJJ)
radnicni na SJJ nisu zasticeni , dzaba me ispravljas, mislis da nisu nervozni , uozbilji sedrndalo wrote: ↑09/03/2020 12:32Mislim da ti je vrijeme za "retake-Bosanski pravopis 101"... Ili Hrvatski, moze i Srpski... Cak i Slovenacki i Makedonski bi mislim pomogli...Connaisseur Karlin wrote: ↑09/03/2020 11:45 radnici na SJJ nisu zasticeni sa ciljem preventivne zastite vezane za virus![]()
-
Limited Sky
#331 Re: Međunarodni aerodrom Sarajevo (SJJ)
imam jedno pitanje,
prije par mjeseci sam rezervisao povratni let iz Sarajeva za Keln, pa me zanima mogu li dobiti refund na kartu samo iz Sarajeva, znaci da mi vrate odredjeni dio para i da poniste kartu, a da iz Kelna za Sarajevo ostane validna? jel bi dobio refund ova 32.69 eura? ili? ( u pitanju je Eurowings )

prije par mjeseci sam rezervisao povratni let iz Sarajeva za Keln, pa me zanima mogu li dobiti refund na kartu samo iz Sarajeva, znaci da mi vrate odredjeni dio para i da poniste kartu, a da iz Kelna za Sarajevo ostane validna? jel bi dobio refund ova 32.69 eura? ili? ( u pitanju je Eurowings )

- Connaisseur Karlin
#332 Re: Međunarodni aerodrom Sarajevo (SJJ)
najpametnje je kontarkirati Eurowings !Limited Sky wrote: ↑09/03/2020 13:33 imam jedno pitanje,
![]()
svaka dodatna usluga se placa, sto znaci, najbolje je da nista ne diras, odnosno, da je bolje da halalis imaginarni refund
- drndalo
#333 Re: Međunarodni aerodrom Sarajevo (SJJ)
Kao sto rekoh, Bosanski-101. Ne da ne znas napisati sta zelis reci, nego ne znas ni citati... Pa predlazem i Citanje-101Connaisseur Karlin wrote: ↑09/03/2020 13:20radnicni na SJJ nisu zasticeni , dzaba me ispravljas, mislis da nisu nervozni , uozbilji sedrndalo wrote: ↑09/03/2020 12:32Mislim da ti je vrijeme za "retake-Bosanski pravopis 101"... Ili Hrvatski, moze i Srpski... Cak i Slovenacki i Makedonski bi mislim pomogli...Connaisseur Karlin wrote: ↑09/03/2020 11:45 radnici na SJJ nisu zasticeni sa ciljem preventivne zastite vezane za virus![]()
![]()
- Connaisseur Karlin
#334 Re: Međunarodni aerodrom Sarajevo (SJJ)
drndalo wrote: ↑09/03/2020 14:14Kao sto rekoh, Bosanski-101. Ne da ne znas napisati sta zelis reci, nego ne znas ni citati... Pa predlazem i Citanje-101Connaisseur Karlin wrote: ↑09/03/2020 13:20radnicni na SJJ nisu zasticeni , dzaba me ispravljas, mislis da nisu nervozni , uozbilji se
- drndalo
#335 Re: Međunarodni aerodrom Sarajevo (SJJ)
Kako rekoh, jos uvijek dobro vidim, a znam i procitati ponesto, nekada i napisati. Ono sto cesto ne znam protumaciti je tvoj tok misli, koje pokusavas prenijeti na "papir"... Zasto sam ti spomenuo Pravopis-101?Connaisseur Karlin wrote: ↑09/03/2020 11:45 radnici na SJJ nisu zasticeni sa ciljem preventivne zastite vezane za virus![]()
- Connaisseur Karlin
#336 Re: Međunarodni aerodrom Sarajevo (SJJ)
samo pricaj, radnici na SJJ su izlozeni osobama zarazenim corona virusom, jer nemaju adekvatnu zastitu na poslu, naravno, nema veze , jer jedan drndalo se vise birne za moju gramatikudrndalo wrote: ↑09/03/2020 15:14Kako rekoh, jos uvijek dobro vidim, a znam i procitati ponesto, nekada i napisati. Ono sto cesto ne znam protumaciti je tvoj tok misli, koje pokusavas prenijeti na "papir"... Zasto sam ti spomenuo Pravopis-101?Connaisseur Karlin wrote: ↑09/03/2020 11:45 radnici na SJJ nisu zasticeni sa ciljem preventivne zastite vezane za virus![]()
- drndalo
#337 Re: Međunarodni aerodrom Sarajevo (SJJ)
Grozno, izlozeni su pogibeljnom riziku!
Eto slozio sam se s tobom. Jel ti sad srce na mjestu? A sto su putnici u avionu vise izlozeni mogucem kliconosi nego zaposleni na aerodromu, nikom nista? Ko hebe putnike sto lete uopste? Jelde?
Nego ne vidjoh da je jos i jedan zarazeni sletio na SJJ pa reko da ti mozda ne znas nesto novo?
Eto slozio sam se s tobom. Jel ti sad srce na mjestu? A sto su putnici u avionu vise izlozeni mogucem kliconosi nego zaposleni na aerodromu, nikom nista? Ko hebe putnike sto lete uopste? Jelde?
Nego ne vidjoh da je jos i jedan zarazeni sletio na SJJ pa reko da ti mozda ne znas nesto novo?
- skafiskafsnjak
#338 Re: Međunarodni aerodrom Sarajevo (SJJ)
Dajte ba kakva zasticenost..
Maska vas zastiti ne moze. Ja radim u Minhenu na aerodromu, ni tamo nista ne nose.
Savjetuju da se cesce ruke peru i da se ne rukujemo.
Maska vas zastiti ne moze. Ja radim u Minhenu na aerodromu, ni tamo nista ne nose.
- Connaisseur Karlin
#339 Re: Međunarodni aerodrom Sarajevo (SJJ)
ne razumijem tvoju potrebu za besmislenom uporedbomdrndalo wrote: ↑09/03/2020 16:07 Grozno, izlozeni su pogibeljnom riziku!
radno mjesto, radnik, protokol zastite, mora postojati !!!
putnici putuju najvise sa vlastiti mrizikom/odlukom !!!
osoblje u avionu mora korsititi zastitu, jer je na radnom mjestu!!!
- drndalo
#340 Re: Međunarodni aerodrom Sarajevo (SJJ)
Hoces nam reci da osoblje u avionu radi zasticeno? Kako ? Maske, rukavice, peraje?Connaisseur Karlin wrote: ↑09/03/2020 16:18ne razumijem tvoju potrebu za besmislenom uporedbomdrndalo wrote: ↑09/03/2020 16:07 Grozno, izlozeni su pogibeljnom riziku!
Nego ne vidjoh da je jos i jedan zarazeni sletio na SJJ pa reko da ti mozda ne znas nesto novo?![]()
rdno mjesto, radnik, protokol zastite, mora postojati !!!
putnici putuju na vlastiti rizik !!!
osoblje u avionu mora korsititi zastitu, jer je na radnom mjestu!!!
Deder potkrijepi to necim!
Putnici putuju na vlastiti rizik? Da li si ti uopste normalna? Sta je sljedece? Jevreji su u Ausvic isli na svoj rizik?
- Connaisseur Karlin
#341 Re: Međunarodni aerodrom Sarajevo (SJJ)
https://www.iata.org/contentassets/7e8b ... e-2019.pdfskafiskafsnjak wrote: ↑09/03/2020 16:11 Dajte ba kakva zasticenost..
- skafiskafsnjak
#342 Re: Međunarodni aerodrom Sarajevo (SJJ)
Maa mogu oni sta hoce. Kad neko vec ima temperaturu, tad i ta osoba moze skontati koliko je sati.
Problem je sto zarazis druge , a nijednog simptoma nemas. A svaku osobu neces testirati...
Prema tome, zastite nema realno.
A ovi u Minhenu glupi...ne mjere temp nit ista
Problem je sto zarazis druge , a nijednog simptoma nemas. A svaku osobu neces testirati...
- Connaisseur Karlin
#343 Re: Međunarodni aerodrom Sarajevo (SJJ)
a jojskafiskafsnjak wrote: ↑09/03/2020 16:34 Maa mogu oni sta hoce. Kad neko vec ima temperaturu, tad i ta osoba moze skontati koliko je sati.
- Koshpa
#344 Re: Međunarodni aerodrom Sarajevo (SJJ)
Radnici na SJJ su obavezni da nose maske i rukavice e sad vi protumacite da li su zasticeni ili ne.
- B6Redhell
#345 Re: Međunarodni aerodrom Sarajevo (SJJ)
skafiskafsnjak wrote: ↑09/03/2020 16:11 Dajte ba kakva zasticenost..
Minhenski je gigant, promet, stotinama hiljada dnevno ponekad.. sigurno je nekoliko virusaša prošlo.. nista se tu ne može . Sa maskama se stvara panika, pogotovo uposleni kad je nose.. Uglavnom tu su specijalne instrukcije kako gdje i šta..
Čistači su najvise izlozeni,, i oni moraju imati rukavice..... bar gdje ja radim.
- Connaisseur Karlin
#346 Re: Međunarodni aerodrom Sarajevo (SJJ)
pa nema poptune zastite , razumljivo
IATA:
https://www.iata.org/contentassets/7e8b ... e-2019.pdf
treba istovremeno cistiti radni prostor
- Connaisseur Karlin
#347 Re: Međunarodni aerodrom Sarajevo (SJJ)
pa sad je vanredno stanje u cijelom svijetu, panika je vec prisutnaB6Redhell wrote: ↑10/03/2020 00:57skafiskafsnjak wrote: ↑09/03/2020 16:11 Dajte ba kakva zasticenost..
Minhenski je gigant, promet, stotinama hiljada dnevno ponekad.. sigurno je nekoliko virusaša prošlo.. nista se tu ne može . Sa maskama se stvara panika, pogotovo uposleni kad je nose.. Uglavnom tu su specijalne instrukcije kako gdje i šta..
Čistači su najvise izlozeni,, i oni moraju imati rukavice..... bar gdje ja radim.
svako ce skuziti da radnno osoblje nosi maske i ruakvice kao dio samozastite
- So What!
#348 Re: Međunarodni aerodrom Sarajevo (SJJ)
Zbog virusa korona Grci otkazali letove iz Sarajeva
Biznis Info
Grčka aviokompanija “Aegean Airlines” otkazala je letove sa Sarajevskog aerodroma zbog, kako su naveli u pismu upravi ove državne kompanije, epidemije s koronavirusom.
Ovu informaciju potvrdio je za “Avaz” Armin Kajmaković, direktora aerodroma. Grčka aviokompanija obavljala je letove iz Sarajeva za Atinu.
“Avaz” saznaje da su još neke aviokompanije otkazale letove iz Sarajeva. No, nema zvanično potvrde je li razlog koronavirus ili nešto drugo.
– Mogu potvrditi samo za sada da su nas Grci zvanično obavijestili i da je razlog epidemija koronavirusa – kaže Kajmaković.
- So What!
#349 Re: Međunarodni aerodrom Sarajevo (SJJ)
FlyBosnia otkazuje sve letove za Rim zbog koronavirusa
Klix
Kada je riječ o direktnim linijama do kojih leti sa svog matičnog aerodroma u Sarajevu, usljed situacije sa koronavirusom, FlyBosnia trenutno otkazuje sve letove za Rim.
“Uvažavajući trenutne okolnosti zbog koronavirusa, kao i preporuke nadležnih institucija FlyBosnia otkazuje direktne letove za Rim, a sve u skladu s preporukama Ministarstva vanjskih poslova Bosne i Hercegovine da građani naše zemlje ne putuju zbog zdravstvene krize uzrokovane koronavirusom", kazala je Aida Cvijetić, PR kompanije za Klix.ba.
Tvrde da kompanija preduzima sve neophodne mjere predostrožnosti i pridržava se svih procedura koje su predviđene u ovakvim slučajevima jer su bezbjednost putnika i članova posade, kako je istaknuto, na prvom mjestu.
- So What!
#350 Re: Međunarodni aerodrom Sarajevo (SJJ)
Njemačka “Lufthansa” obustavlja letove s Aerodroma Sarajevo
Biznis Info
Njemačka aviokompanija ”Lufthansa” obustavit će sve aviooperacije prema Sarajevu, saznaje “Avaz”.
Ova kompanija će, kako se saznaje iz dopisa koji su naslovili na Aerodrom Sarajevo, letove obustaviti od 29. marta do 25. aprila.
Radi se o letovima iz Minhena prema Sarajevu i obrnuto. Razlog je epidemija koronavirusa.
To se ne odnosi na njihove kooperante, koji su dio ove grupacije, aviokompanije “Austria Airlines” i Eurowings”.
Podsjećamo, grčka aviokompanija “Aegean Airlines” otkazala je prije dva dana letove sa Sarajevskog aerodroma zbog, kako su naveli u pismu upravi ove državne kompanije, epidemije s koronavirusom. Grčka aviokompanija obavljala je letove iz Sarajeva za Atinu.