Nisam znao da se i bitka na Galipolju obiljezava u Izraelu
Sada mi je jasno o cemu Chelli stalno pise... Na hajr.
Posto vi cesto volite citirati "DW", evo sta tamo vele:@mba wrote: ↑08/03/2020 12:59mirsek wrote: ↑08/03/2020 12:34Posto je do sada poluaktivno ucestvovala u Sirijskom ratu a vecina fanatika i radikala i Ujgura je doslo preko Turske u Siriju, trebala je sama da snosi troskove izbjeglica. Ovako je dobila od EU 6 milijardi EURA pomoci.@mba wrote: ↑08/03/2020 10:41
pa eto primi ti i onda jednu familiju iz sirije, oblaci je i hrani godinama, a ja tebi obecajem da cu ti poslati koji euro da ti pomognem, ali ne tebi direktno ima ngo-s po cijeloj bih poslat cu nekom pa neka oni tebi proslijede dalje, ustvari javi se ti kod njih reci da sam ja poslao neki euro!
a do tada imas familiju iz sirije pa ti manipulisi sa njima, iskoristi ih u neke marketinske svrhe!
zasto ih beduinske monarhije nisu primili po cijelom blisko istocnom hilafetu, zasto pokusavas namjerno relativizirati cinjenicu da je TR primila haman 4 miliona izbjeglica?
da ti samo 1€ na dan kostaju, koliko je to €?
i nemoj samo sa glupostima TR je dobila milijarde, ne mogu to vise citati i slusati, jer je to bullshit!
Da kostaju euro/dan po osobi to je oko milijarda i po godisnje za 4 miliona ljudi. Znaci sve im je troskove pokrila EU.
ne laprndaj kad si slabo upucen, i klasicni si konzument!
kao prvo, TR nije vidjela € od tih navodnih 6 milijardi o kojima si ti nest nacuo, a zapravo ne znas![]()
kao deugo, pare i ako su stigle a sigurno ne 6 milijardi o kojim si ti nest nacuo kao klasicni konzument, dobile se humanitarne organizacije, a nikako TR drzava, kao sto ti mislis da znas
kao trece, negdje oko 3 milijarde su razlicite humanitarne organizacije dobile, cisto sumnjam da je i jedna TR organizacija tu!
eto nako malo za informacije!
https://www.dw.com/en/will-the-eu-turke ... a-52579348Over the past four years, Turkey has received some €6 billion in EU financial assistance to pay for room, board and education for some 3 million Syrian refugees. The EU also promised to expedite negotiations on Turkey's accession to the EU, visa-free travel to the EU for Turkish citizens and an extension of the customs union.
The Turkish government has long complained that the EU has not paid out the €6 billion sum in full, and that the EU is dragging its feet on the accession negotiations and other agreements. The European Commission has begged to differ, claiming the money has been paid out in full — albeit to refugee aid organizations and not directly to the Turkish state.
Primi ih ti kad ih toliko voliš. Neka ostanu u Turskoj kad ih je već primila u čemu je problem? Neka ganjaju papire pa kulturno idu. I Hrvatska je 1992 imala izbjeglice pa nije njima manipulirala i slala ih preko Slovenije da jurišaju na Njemačku. Erdogan da je dobrotvor kakvim se predstavlja otišao bi kod Asada, povukao vojsku i riješio se koljača pa kad se Sirija oslobodi neka se narod vraća kući. Neka još uleti nešto za izgradnju porušene zemlje i mirna Bosna. Jel’ ovako? Eto napredni su, dobro stoje, prodaju dronove ide im sve jelde? Šta je njima to pičkin dim. Ima se može se@mba wrote: ↑08/03/2020 10:41pa eto primi ti i onda jednu familiju iz sirije, oblaci je i hrani godinama, a ja tebi obecajem da cu ti poslati koji euro da ti pomognem, ali ne tebi direktno ima ngo-s po cijeloj bih poslat cu nekom pa neka oni tebi proslijede dalje, ustvari javi se ti kod njih reci da sam ja poslao neki euro!tetejac wrote: ↑07/03/2020 12:05Prešutkuju se zato što ih je primio s figom u džepu. Ne da im pomogne već da s njima manipulira što se itekako vidi.@mba wrote: ↑07/03/2020 11:41
malo pretjerano reci „zla“ jer ipak je primio par miliona izbjeglica, to se ovde namjerno presutkuje, mislim trebamo biti fer kad vazemo!
brko jednostavno igra igru koju igra cijeli zapad, jedno se misli drugo se prica na rerenu sasvim trece, EU je ta koja prica o ljudskim pravima svakodnevno, sad su pali!
a do tada imas familiju iz sirije pa ti manipulisi sa njima, iskoristi ih u neke marketinske svrhe!
zasto ih beduinske monarhije nisu primili po cijelom blisko istocnom hilafetu, zasto pokusavas namjerno relativizirati cinjenicu da je TR primila haman 4 miliona izbjeglica?
da ti samo 1€ na dan kostaju, koliko je to €?
i nemoj samo sa glupostima TR je dobila milijarde, ne mogu to vise citati i slusati, jer je to bullshit!

I ti konzumiras turski pa sta sad@mba wrote: ↑08/03/2020 13:00japin_mutapi wrote: ↑08/03/2020 10:47 Turska je izazvala rat u Siriji kako bi primili(4miliona) izbjeglice i manipulisali njima.
Zanimljiva teza.
![]()
pun ke forum takvih konzumenata klasicnih, nazalost!
Znaci na koliko smo trenutno poginulih rezimskih vojnika prema tvojim info - negdje oko 59 miliona ? Milion gore dolesarajevoxxxx wrote: ↑08/03/2020 15:31 Erdogan: Režim usmjerava sve svoje snage prema Idlibu u vrijeme kada je trećina sirijskog teritorija pod okupacijom terorističke organizacije PKK što ukazuje na neke druge ciljeve koje režim ima.
Erdogan: Naš glavni cilj je stvoriti pogodnu atmosferu za siguran povratak svojim domovina 3,6 miliona Sirijaca sa na naše zemlje i 1,5 miliona koji se nalazeu Idlibu.
Erdogan: Tokom prošlog mjeseca u Idlibu je ubijeno 59 turskih vojnika, a kao odgovor mi smo neutralizirali 3.400 pripadnika režima
I koji je sumarum ove zadnje ofanzive turske i sirijske vojske. Koja je razlika u kontroli teritorije - ko je dobio a ko izgubio.sarajevoxxxx wrote: ↑08/03/2020 15:57 Erdogan: Očistit ćemo okolinu “Proljetnog štita” na svoj način u slučaju da se obećanja prekrše.
Vidim ne shvatas@mba wrote: ↑08/03/2020 10:33
pa eto prosto jer su neki tamo muslimani turci nesto napravili sto se dobro pokazalo i ima potencijala da postane jos bolje, eto prosto jer izlaze iz ere klasicnih „samo konzumenata“ i prelaze u naciju koja je u stanju nest da napravi i da se dobro prodaje, eto vidis meni je npr. to drago za TR!
MorningStar wrote: ↑08/03/2020 15:35I ti konzumiras turski pa sta sad@mba wrote: ↑08/03/2020 13:00japin_mutapi wrote: ↑08/03/2020 10:47 Turska je izazvala rat u Siriji kako bi primili(4miliona) izbjeglice i manipulisali njima.
Zanimljiva teza.
![]()
pun ke forum takvih konzumenata klasicnih, nazalost!mislim da za tebe i tursko g*vno mirise
![]()

Da "revolucionare" lakše i brže prebaci u Libiju?sarajevoxxxx wrote: ↑08/03/2020 19:50 Turska gradi novih 6 aerodroma u provinciji Idlib. 4 za helikoptere i 2 za vojne avione.
Jok. Grade Siriju i pomožu Sirijskom narodu.dragma wrote: ↑08/03/2020 21:12Da "revolucionare" lakše i brže prebaci u Libiju?sarajevoxxxx wrote: ↑08/03/2020 19:50 Turska gradi novih 6 aerodroma u provinciji Idlib. 4 za helikoptere i 2 za vojne avione.
Turkish interior minister Suleyman Soylu said on Wednesday that only 20%-25% of the 136,000 migrants who have made it to Europe since it stopped holding them back were Syrian.
https://www.reuters.com/article/us-syri ... SKBN20U0P2Vastly outnumbered by Afghans and Pakistanis at the border, Syrians who have fled their country’s protracted civil war say most of their fellow migrants are jumping on the bandwagon for economic reasons, and then pretending to be Syrian refugees.
“It makes me angry when I meet people from Morocco, Pakistan and even Afghanistan,” said 20-year-old Yehya Rais from Aleppo, the scene of some of the heaviest fighting during the war.
Tako je i Kiki pisao za amere i njihove baze i sta bi na kraju .......sarajevoxxxx wrote: ↑08/03/2020 19:50 Turska gradi novih 6 aerodroma u provinciji Idlib. 4 za helikoptere i 2 za vojne avione.
De ti nama cire, jel' vas stra' turskije dronova?exliberal-ex wrote: ↑09/03/2020 03:23Tako je i Kiki pisao za amere i njihove baze i sta bi na kraju .......sarajevoxxxx wrote: ↑08/03/2020 19:50 Turska gradi novih 6 aerodroma u provinciji Idlib. 4 za helikoptere i 2 za vojne avione.![]()