jel bolje u kamenolome ih slat, a zadužit ih sa gumenim čekićem i norma tona kamena dnevno!muha_sa wrote: ↑08/03/2020 12:03 Klošare pokupit sa raskrsnica, ispred tržnih centara i pekara i u dobro osiguran kamp sa bodljikavom žicom zatvorit.
Tri obroka i internet da mogu molbe slat ne bil ih koja zapadnoevropska zemlja primila---to im je san, tamo su krenuli pa bujrum, more bit bidne da nekog i prime a ko dobije odbijenicu vrnut ga odakle je šljego
Ilegalni migranti u BiH
- Abate Fetel
#11426 Re: Migranti u BiH
-
Naslovnica
#11427 Re: Migranti u BiH
Grčka inžinjerija ubrzano postavlja duplu ogradu prema Turskoj. Valjda će se sjetiti da puste struju kroz istu, i minsko polje obavezno postaviti. Uz natpise na arapskom, da ne bude nismo znali.

-
allem_77
#11428 Re: Migranti u BiH
De probaj nešto metalno zalijepiti na sebe.
Možda imaš magnet u organizmu?
- konektovan
- Vozim: Francusku kantu
#11429 Re: Migranti u BiH
Nacisticko razmisljanje, i ideje, mozete vi i bolje....Naslovnica wrote: ↑08/03/2020 12:14 Grčka inžinjerija ubrzano postavlja duplu ogradu prema Turskoj. Valjda će se sjetiti da puste struju kroz istu, i minsko polje obavezno postaviti. Uz natpise na arapskom, da ne bude nismo znali.
![]()
-
emirolini
#11430 Re: Migranti u BiH
Da je dijaspori da zarade sevapa po ledjima onih koji su ostali... bolje da pomognu da se ovo sto je ostalo odbrani od okupacije ovih bandi
-
emirolini
#11431 Re: Migranti u BiH
Za mine nisam ali ljudi imaju pravo stiti svoje granice..konektovan wrote: ↑08/03/2020 12:20Nacisticko razmisljanje, i ideje, mozete vi i bolje....Naslovnica wrote: ↑08/03/2020 12:14 Grčka inžinjerija ubrzano postavlja duplu ogradu prema Turskoj. Valjda će se sjetiti da puste struju kroz istu, i minsko polje obavezno postaviti. Uz natpise na arapskom, da ne bude nismo znali.
![]()
-
Naslovnica
#11432 Re: Migranti u BiH
Ako je zaštita granice protiv hordi ilegalnih migranata nacističko razmišljanje, onda sam ja na nacista.konektovan wrote: ↑08/03/2020 12:20Nacisticko razmisljanje, i ideje, mozete vi i bolje....Naslovnica wrote: ↑08/03/2020 12:14 Grčka inžinjerija ubrzano postavlja duplu ogradu prema Turskoj. Valjda će se sjetiti da puste struju kroz istu, i minsko polje obavezno postaviti. Uz natpise na arapskom, da ne bude nismo znali.
![]()
- konektovan
#11433 Re: Migranti u BiH
Pa i jesi, tvoj upis na ovu temu je to potvrdio. Granice se mogu stiti i bez mina, i bez struje, i bez municije.....Naslovnica wrote: ↑08/03/2020 12:22Ako je zaštita granice protiv hordi ilegalnih migranata nacističko razmišljanje, onda sam ja na nacista.konektovan wrote: ↑08/03/2020 12:20Nacisticko razmisljanje, i ideje, mozete vi i bolje....Naslovnica wrote: ↑08/03/2020 12:14 Grčka inžinjerija ubrzano postavlja duplu ogradu prema Turskoj. Valjda će se sjetiti da puste struju kroz istu, i minsko polje obavezno postaviti. Uz natpise na arapskom, da ne bude nismo znali.
![]()
![]()
- konektovan
#11434 Re: Migranti u BiH
Naravno da imaju pravo da stite, ali valjda se to moze raditi i bez mina, struje, koristenja bojeve municije....emirolini wrote: ↑08/03/2020 12:21Za mine nisam ali ljudi imaju pravo stiti svoje granice..konektovan wrote: ↑08/03/2020 12:20Nacisticko razmisljanje, i ideje, mozete vi i bolje....Naslovnica wrote: ↑08/03/2020 12:14 Grčka inžinjerija ubrzano postavlja duplu ogradu prema Turskoj. Valjda će se sjetiti da puste struju kroz istu, i minsko polje obavezno postaviti. Uz natpise na arapskom, da ne bude nismo znali.
![]()
-
Naslovnica
#11435 Re: Migranti u BiH
Ako žičana ograda nije dovoljna da dokaže hordama ilegalnih migranata da nisu poželjni i dobrodošli, onda se ide dalje. Dodatna žica. Struja, mine. Niko nije spomenuo bojevu municiju, ne laži.konektovan wrote: ↑08/03/2020 12:28Naravno da imaju pravo da stite, ali valjda se to moze raditi i bez mina, struje, koristenja bojeve municije....
Natpis na arapskom i kojem god se jezikom govori u Bangladešu, Pakistanu... minirano, struja, da ne bude da inženjeri iz Bangladeša &co nisu znali.
Ne znam u čemu je problem, ni prva ni zadnja granica koja je minirana i gdje nema zajebancije, zar ne?!
-
emirolini
#11436 Re: Migranti u BiH
Pa ocito sa ovom bandom delikvenata, vjerovatno i nasilnih kriminalaca, mozda i serijatskih ratnika ne moze. Ukljuci struju...konektovan wrote: ↑08/03/2020 12:28Naravno da imaju pravo da stite, ali valjda se to moze raditi i bez mina, struje, koristenja bojeve municije....
-
howdy
#11437 Re: Migranti u BiH
Ne vidim problem sa minskim poljima, nemoj ić u minsko polje i dobar si.Naslovnica wrote: ↑08/03/2020 12:34Ako žičana ograda nije dovoljna da dokaže hordama ilegalnih migranata da nisu poželjni i dobrodošli, onda se ide dalje. Dodatna žica. Struja, mine. Niko nije spomenuo bojevu municiju, ne laži.konektovan wrote: ↑08/03/2020 12:28Naravno da imaju pravo da stite, ali valjda se to moze raditi i bez mina, struje, koristenja bojeve municije....
Natpis na arapskom i kojem god se jezikom govori u Bangladešu, Pakistanu... minirano, struja, da ne bude da inženjeri iz Bangladeša &co nisu znali.
Ne znam u čemu je problem, ni prva ni zadnja granica koja je minirana i gdje nema zajebancije, zar ne?!
-
Naslovnica
#11438 Re: Migranti u BiH
Pa to i ja ka'em, odmah me označiše kao nacistu.

- King Theoden
#11439 Re: Migranti u BiH
Znaš kako, suprotnosti se privlače. Logično da će se na moje postove lijepiti nolajferi i paraziti kojima je "biti parazit" jedini oblik života.
Kad se pojavi neko ko je sušta suprotnost, logično da će ga napadati.
Ontopic. Konačno! Braća su ponudila par rješenja. Svako spram svojih mogućnosti i kapaciteta, jelte
Helem, kao prijedloge imamo minska polja, ograde pod naponom, "mrtva straža" i slično.
Mislim da je moj prijedlog prije svega humaniji, ali i koristan za cijelo društvo.
Fašisti će postavljati minska polja i puštati struju u ograde, a humani ljudi će tražiti rješenja kako pomoći ljudima a da istovremeno riješiš svoje probleme u kojima grcaš.
@Bobi imaš li ti prijedlog?
-
Cerruti77
#11440 Re: Migranti u BiH
neko_sa_strane wrote: ↑08/03/2020 11:20Ima logike i u tome. Ja sam doživio da na moj pomen iseljenja u Norvešku od našeg dijasporca dobijem odgovor da gore više nije tako dobra situacija. Ja valjda znam koliko Norveškoj dobro ide. Doduše ja ne bih nikad išao na socijalu. Mene je stid i pomisliti na socijalu.
Ma nisu ni ovi bukvalno na socijali. Realno od 200 naših ljudi koje viđam i poznajem ni jedan nije na socijali. Ali imaš jedan drugi aspekt a on je političke prirode a utiče na socijalno društvene tokove društava kojih smo i mi dio već dugi niz godina. Kada smo mi dolazili u ove skandinavske države neonacističke organizacije su bile na vrhuncu. Netrpeljivost prema strancima u društvu je bila raširena i prihvaćena kao normalna pojava. Ono sitno i diskriminatorsko ophodzenje prema drugačijem je bila dnevna slika i nešto što je za prosječnog domorodca bilo
neophodno kao ispušni ventil.
Poslje fiaska konzervativne vlade na čelu s Karl Bildom, socijalisti preuzimaju vlast. Posreći im se da konjuktura okreće na gore što umiruje prosječnog Šveđanina i počinju u sistematsku borbu protiv diskriminacije i desničarskih pokreta. U tom uspijevaju. Jedan primjer te prakse je bio kvotiranje. Sistematski su prvo kroz javne službe, tiho i bez velike pompe ubacili mnoge na radna mjesta a uticajem na javni sektor svojim primjerom i sitnom prisilom natjerali i druge da sljede primjer. Tako recimo, 2008e najveća građevinska firma Švedske kroz cijelu godinu novozaposljava u principu samo strance.
Ekonomija jaka, posla kao nikada ranije, para samo ljencugi ili budali može da fali. Ali bode u oči iz godine u godinu sve veći broj migranata i polako to postaje iritirajući faktor. Istovremeno sigurnosna situacija u zemlji pocinje da biva svakim danom gora. Eksplozije u samim gradskim centrima, vijesti o ubistvima smjenjuju jednu drugu. Silovanja, video uradci po youtube i internetu od kojih se svakom normalnom čovjeku diže kosa na glavi. Jedan zadnji takav, prebijaju dečka iz nekog njima znanog razloga i povrh svega ga natjeraju da otvori usta dok jedan od počinioca mu mokri po glavi..
I sve to kace na internet da cijeli svijet može da vidi kako slikovito izgleda uspješna integracija s gomilom jala jala majmuna u kolu i švedskim omladincem u sredini na podu.
https://www.brighteon.com/a95627e5-80e6 ... 589039cc53
Jedna stvar je zajednička za sve ove slučajeve i to je činjenica! U 95 % slučajeva glavni akteri su ljudi s Bliskog istoka ili Afrike.
I tačno je da u ovoj državi nije kao što je nekad bilo. Sat se zavrtio u nazad. Jedina razlika da ovaj put imaju i demokratski kredibilitet u vidu desničarske partije Sverigedemokraterna koja je de fakto transformisana poluilegalna nacisticka organizacija iz početka devedesetih sve s kukastim krizom i akterima koji ss uniformu zamjenise odjelima i kravatama.
I kao takva trenutno u svim analizama i mjerenjima uzima 30 % glasova.
-
Naslovnica
#11441 Re: Migranti u BiH
Otišla kolegica u Swe prije 3-4 godine, u Geteborg.
Ka'e da se sigurnije osjećala na Alipašinom nego što se sada osjeća u Geteborgu.
Ka'e da se sigurnije osjećala na Alipašinom nego što se sada osjeća u Geteborgu.
- muha_sa
#11442 Re: Migranti u BiH
Pošto si privatnik koji posjeduje neke firme moja topla preporuka da dodješ i pokupiš njih desetak i zaposliš ih kod sebe--imaš ih na autobuskoj u Tuzli a u Sarajevu na sve i jednoj raskrsnici. Možeš ih i cjeli autobus nafatat pa preporuci svojim poslovnim partnerimaKing Theoden wrote: ↑08/03/2020 12:44Znaš kako, suprotnosti se privlače. Logično da će se na moje postove lijepiti nolajferi i paraziti kojima je "biti parazit" jedini oblik života.
Ontopic. Konačno! Braća su ponudila par rješenja. Svako spram svojih mogućnosti i kapaciteta, jelte
Helem, kao prijedloge imamo minska polja, ograde pod naponom, "mrtva straža" i slično.
Mislim da je moj prijedlog prije svega humaniji, ali i koristan za cijelo društvo.
Fašisti će postavljati minska polja i puštati struju u ograde, a humani ljudi će tražiti rješenja kako pomoći ljudima a da istovremeno riješiš svoje probleme u kojima grcaš.
-
Bobi
- Forum administrator
- Grijem se na: J.P."Grijanje"Zenica
- Vozim: TDI sve crveno
#11443 Re: Migranti u BiH
A ja bih primjenio iskustva iz Njemačke
-
allem_77
#11444 Re: Migranti u BiH
Ja sam mišljenja da zadržimo ljekare, inžinjere... odnosno VSS kadar. I to samo iz Sirije. Ništa druge države gdje nema ratnih dejstava.King Theoden wrote: ↑08/03/2020 12:44Znaš kako, suprotnosti se privlače. Logično da će se na moje postove lijepiti nolajferi i paraziti kojima je "biti parazit" jedini oblik života.
Sve ostalo bih poslao u EU, a po mogućnosti i u USA. Ostaviti kod nas i nešto zanatlija gdje smo u deficitu.
-
neko_sa_strane
#11445 Re: Migranti u BiH
Meni je Geteborg jedan od potencijalnih gradova kandidata za useljenje.Naslovnica wrote: ↑08/03/2020 12:56 Otišla kolegica u Swe prije 3-4 godine, u Geteborg.
- muha_sa
#11446 Re: Migranti u BiH
Vjetar dereneko_sa_strane wrote: ↑08/03/2020 13:08Meni je Geteborg jedan od potencijalnih gradova kandidata za useljenje.Naslovnica wrote: ↑08/03/2020 12:56 Otišla kolegica u Swe prije 3-4 godine, u Geteborg.
-
Cerruti77
#11447 Re: Migranti u BiH
Mnogo toga bih onmuha_sa wrote: ↑08/03/2020 12:56Pošto si privatnik koji posjeduje neke firme moja topla preporuka da dodješ i pokupiš njih desetak i zaposliš ih kod sebe--imaš ih na autobuskoj u Tuzli a u Sarajevu na sve i jednoj raskrsnici. Možeš ih i cjeli autobus nafatat pa preporuci svojim poslovnim partnerimaKing Theoden wrote: ↑08/03/2020 12:44Znaš kako, suprotnosti se privlače. Logično da će se na moje postove lijepiti nolajferi i paraziti kojima je "biti parazit" jedini oblik života.
Al sve tuđim splovilom
-
Naslovnica
#11448 Re: Migranti u BiH
Jes, i to je rekla, vazda nekakvog vjetra ima....muha_sa wrote: ↑08/03/2020 13:10Vjetar dereneko_sa_strane wrote: ↑08/03/2020 13:08Meni je Geteborg jedan od potencijalnih gradova kandidata za useljenje.Naslovnica wrote: ↑08/03/2020 12:56 Otišla kolegica u Swe prije 3-4 godine, u Geteborg.
Ka'e da se sigurnije osjećala na Alipašinom nego što se sada osjeća u Geteborgu.furaj južnije
![]()
-
howdy
#11449 Re: Migranti u BiH
Za bibera on nemaCerruti77 wrote: ↑08/03/2020 13:13Mnogo toga bih onmuha_sa wrote: ↑08/03/2020 12:56Pošto si privatnik koji posjeduje neke firme moja topla preporuka da dodješ i pokupiš njih desetak i zaposliš ih kod sebe--imaš ih na autobuskoj u Tuzli a u Sarajevu na sve i jednoj raskrsnici. Možeš ih i cjeli autobus nafatat pa preporuci svojim poslovnim partnerimaKing Theoden wrote: ↑08/03/2020 12:44
Znaš kako, suprotnosti se privlače. Logično da će se na moje postove lijepiti nolajferi i paraziti kojima je "biti parazit" jedini oblik života.
Al sve tuđim splovilom
- manijak1