Sirija vol. 2

Locked
oaza85

#138176 Re: Sirija vol. 2

Post by oaza85 »

salik79 wrote: 07/03/2020 20:38
King Theoden wrote: 07/03/2020 20:25
salik79 wrote: 07/03/2020 20:12 Dakle, ti bi u Idlibu vec davno bila "robinja" (sa svim sto oni pot tim podrazumijevaju), ili pod zemljom. Dobro iscitaj, ne bi li shvatila ono o cemu ti pisem.
Čovječe, ne razumijete se. On se osvrnuo na dio koji govori o ubijanju civila, a ti nisi shvatio.
Da, ON :zoka: radi kod tebe u komšiluku. Dobar čova.
Ah, nisam znao za promjenu spola :?

Image

Ili si je ti uspio ubijediti da je musko? :D
Image

Kakvo ubijanje civila vrsi Hizbullah?!
Zasto se uvijek i iznova poteze ubijanje civila, kada je u pitanju borba protiv najgoreg sljama planete, okupljenog na jednom mjestu?!
Gdje je bila da postavlja ova pitanja kada je Raka oslobadjana?! Hoces da ti ja odgovorim?! Nije je bilo, jer "zapadni" masmediji nisu to potencirali. Bezbeli sto u Raki nije bilo civila :oops:
Pravi mumin, dzenet zagarantovan, vidis ti kako on samo brine o reciprocitetu ubijanja civila.
Kad mogu bradonje, sta fali da asad, homeini i putko potaru poneki grad.
Jel ti majke ti ikad palo na pamet da tu ima djece, zena, neduznog svijeta, ili je stancanje propagandnih pamfleta iranskih poslodavaca najveci prioritet?
King Theoden

#138177 Re: Sirija vol. 2

Post by King Theoden »

oaza85 wrote: 07/03/2020 20:51 Jel ti majke ti ikad palo na pamet
A, je li tebi naumpalo da pričaš i prepireš se sa komšijom i to o stvarima koje se dešavaju hiljadama km od vas?
Ponavljam, u pitanju je nesporazum.
Niti je salik79 takav kakvim ga vidiš, niti si ti takav kakvim te drug salik79 vidi.
oaza85

#138178 Re: Sirija vol. 2

Post by oaza85 »

King Theoden wrote: 07/03/2020 21:00
A, je li tebi naumpalo da pričaš i prepireš se sa komšijom i to o stvarima koje se dešavaju hiljadama km od vas?
Niti je salik79 takav kakvim ga vidiš, niti si ti takav kakvim te drug salik79 vidi.
Za razliku od njega ja imam razumijevanje za stradanje nesuznog svijeta, nebitno o kome se radi, ne zanima me njihova vjerska, ideoloska, sekasualna orijentacija.
Dok je on skocio k’o oparen na jedan ljudski apel da se ne ubijaju civili, a pojma nemam ni ko je frajer koji se oglasio.
Al’ morao je on odmah, placenik!!!
Dali mu saudijci pare!
Znaci, nema nikakvih etickih normi, sve je kroz ideolosku prizmu. Profil dzevada galijasevica.
ultrajvosa 1987

#138179 Re: Sirija vol. 2

Post by ultrajvosa 1987 »

Jaoo moralista, koga boli za civile ? Sta pametujete ? Jel vam zao Tutsija u Ruandi, jes al u k.

Navijate ko i svi ostali, i satro brinete za civile, duse drage... a navijate za one "alavite u kabur", za one sto Jezide istrijebise , sto bi isto i Druzima napravili, sjetimo se Brke u Zoru, pa pojedinci, a znamo koji su to, samo cekali bal vampira kad padne Zor...a sad kukanje neko.. haj ba....

Davno sam rekao, stalo mi je do Sirije i Sirijaca ko i njima do mene od 1992 -1995. Bas ih je lijevo mudo bolilo kako je meni pod granatama 4g . Tako da mi ne pada na pamet izigravat nekog humanitarca, nego vasa strana pusiona pa kme kme, nisam upratio da ste plakali za Kurdskim civilima... Kobane ? Dje su Turci i navijaci Turaka bili kad je ISIL napadao Kobane ? A da, slali ih na Kurde, do mene....

Cirkus.
salik79

#138180 Re: Sirija vol. 2

Post by salik79 »

King Theoden wrote: 07/03/2020 20:51
salik79 wrote: 07/03/2020 20:38 nisam znao za promjenu spola
De, čovjek je šaldžija, voli šalu.
Zovni ga na kafu i vidjet ćeš da ćete naći zajedničku.
salik79 wrote: 07/03/2020 20:38 Kakvo ubijanje civila vrsi Hizbullah?!
Nikakvo. To znam ja, znaš ti.
Ponavljam, čovjek se osvrnuo na dio teksta koji govori o ubijanju civila. To je sve.
Taj subhi (il kako se već zove) apeluje da se pazi na civile, i ovaj oaza pita možeš li to potpisati.
Šta je tu nejasno?
Znaci, lazno predstavljanje. Ok.

Govori lik za kojeg i ptice znaju da je na platnoj listi Saudije, lik koji je 2006. bio na strani Izraela. Halo, ba, o cemu mi pricamo? Usput, ne postoji rat u kojem civili nisu stradali. A pogotovo u ovom ratu u kojem teroristi maksimalno koriste civile kao stit. Ponavljao sam vec 1000 puta, imam svoju porodicu i da sam se nasao u situaciji da sam okruzen teroristima, nikada ne bih krivio stranu koja ih napada za nase gubitke. Zamisli da je neko 95. , ili 96., da je rat potrajao, krenuo oslobadjati Srebrenicu. Da li bi to neko osudio, zato sto ce stradati i civili, koji su se nastanili tu?
salik79

#138181 Re: Sirija vol. 2

Post by salik79 »

oaza85 wrote: 07/03/2020 20:51
salik79 wrote: 07/03/2020 20:38
King Theoden wrote: 07/03/2020 20:25
Čovječe, ne razumijete se. On se osvrnuo na dio koji govori o ubijanju civila, a ti nisi shvatio.
Da, ON :zoka: radi kod tebe u komšiluku. Dobar čova.
Ah, nisam znao za promjenu spola :?

Image

Ili si je ti uspio ubijediti da je musko? :D
Image

Kakvo ubijanje civila vrsi Hizbullah?!
Zasto se uvijek i iznova poteze ubijanje civila, kada je u pitanju borba protiv najgoreg sljama planete, okupljenog na jednom mjestu?!
Gdje je bila da postavlja ova pitanja kada je Raka oslobadjana?! Hoces da ti ja odgovorim?! Nije je bilo, jer "zapadni" masmediji nisu to potencirali. Bezbeli sto u Raki nije bilo civila :oops:
Pravi mumin, dzenet zagarantovan, vidis ti kako on samo brine o reciprocitetu ubijanja civila.
Kad mogu bradonje, sta fali da asad, homeini i putko potaru poneki grad.
Jel ti majke ti ikad palo na pamet da tu ima djece, zena, neduznog svijeta, ili je stancanje propagandnih pamfleta iranskih poslodavaca najveci prioritet?
Pa, ti uopce ne znas ko je Sravnio Raku sa zemljom, a dosao si moralisati?! Ameri, jaraniko, Ameri. Samo tad nisi dolazio moralosati. Znas li zasto? Zato sto to nije bilo "in"!
salik79

#138182 Re: Sirija vol. 2

Post by salik79 »

oaza85 wrote: 07/03/2020 21:05
King Theoden wrote: 07/03/2020 21:00
Za razliku od njega ja imam razumijevanje za stradanje nesuznog svijeta, nebitno o kome se radi, ne zanima me njihova vjerska, ideoloska, sekasualna orijentacija.
Dok je on skocio k’o oparen na jedan ljudski apel da se ne ubijaju civili, a pojma nemam ni ko je frajer koji se oglasio.
Al’ morao je on odmah, placenik!!!
Dali mu saudijci pare!
Znaci, nema nikakvih etickih normi, sve je kroz ideolosku prizmu. Profil dzevada galijasevica.
"Ljudski apel" lika koji nije apelovao dok mu je Izrael rusio zemlju, nego je kritikovao one koji su je branili. Hajde bjezi!
oaza85

#138183 Re: Sirija vol. 2

Post by oaza85 »

Sram te bilo.
salik79

#138184 Re: Sirija vol. 2

Post by salik79 »

oaza85 wrote: 07/03/2020 21:25 Sram te bilo.
Razligu.
King Theoden

#138185 Re: Sirija vol. 2

Post by King Theoden »

salik79 wrote: 07/03/2020 21:18 Ljudski apel" lika koji nije apelovao dok mu je Izrael rusio zemlju, nego je kritikovao one koji su je branili
Ma, čovjek uopšte nije upućen u situaciju. Nema blage o kome je riječ. Naletio na ono savoxxovo i prokomentarisao. Ne znam koji ti je vrag pa se pališ ko kutnjak :mrgreen:
Znam polijepo ljudi u sa i niko mi nije rekao da je @oaza loš, naprotiv! Uvijek su mi govorili da je raja.
De samo jednom poslušaj i spusti loptu.
Ako ti je nešto nejasno, upitaj ga.
Nema ništa gore nego kad na osnovu nesporazuma insan donosi zaključke.
Isto tako ovo njegovo da si plaćenik :lol:
Niđe veze jbt.
Ironmen

#138186 Re: Sirija vol. 2

Post by Ironmen »

Čitalac wrote: 07/03/2020 19:34 HTS se i zvanično oglasio povodom sporazuma Ankare i Moskve. U saopštenju ove terorističke organizacije kaže se da je dogovor Erdogana i Putina zapravo još “jedna izdaja revolucije” te “uvreda i poniženje za prolivenu krv i žrtve koje su podnete poslednjih godina”.
HTS se zahvaljuje Turskoj na pomoći koju je pružila “sirijskim revolucionarima” ali naglašava da bi ta pomoć bila potpuna samo u slučaju da je osiguran povratak raseljenih lica u svoje domove, odnosno da je sirijska vojska prisiljena da se povuče. HTS kaže da će, bez obzira na cenu, nastaviti borbu protiv neprijatelja.
SAA forces take control of the villages of Ma`rat Muqs and al-Bureij, south of Idlib, after clashes against the Syrian opposition forces!!

Ok neka ne postuju sporazum i dogovor onda ce SAA lagano da preuzme kontrolu bez podrske Turske teroristi nemaju sanse...
oaza85

#138187 Re: Sirija vol. 2

Post by oaza85 »

salik79 wrote: 07/03/2020 21:30
oaza85 wrote: 07/03/2020 21:25 Sram te bilo.
Razligu.
Mnogo si jak i opasan.
zlajaBHF

#138188 Re: Sirija vol. 2

Post by zlajaBHF »

ultrajvosa 1987 wrote: 07/03/2020 21:15 Jaoo moralista, koga boli za civile ? Sta pametujete ? Jel vam zao Tutsija u Ruandi, jes al u k.

Navijate ko i svi ostali, i satro brinete za civile, duse drage... a navijate za one "alavite u kabur", za one sto Jezide istrijebise , sto bi isto i Druzima napravili, sjetimo se Brke u Zoru, pa pojedinci, a znamo koji su to, samo cekali bal vampira kad padne Zor...a sad kukanje neko.. haj ba....

Davno sam rekao, stalo mi je do Sirije i Sirijaca ko i njima do mene od 1992 -1995. Bas ih je lijevo mudo bolilo kako je meni pod granatama 4g . Tako da mi ne pada na pamet izigravat nekog humanitarca, nego vasa strana pusiona pa kme kme, nisam upratio da ste plakali za Kurdskim civilima... Kobane ? Dje su Turci i navijaci Turaka bili kad je ISIL napadao Kobane ? A da, slali ih na Kurde, do mene....

Cirkus.
Ako si ti takav, ne mora znaciti da smo svi takvi.
Valjda to mozes shvatit...

Vise bi volio da su civili sacuvani, nego da je moja strana pobjedila.....izmedju ostalog, zato sto mislim bilo ko da pobjedi, situacija nece biti bajna
ultrajvosa 1987

#138189 Re: Sirija vol. 2

Post by ultrajvosa 1987 »

zlajaBHF wrote: 07/03/2020 23:42
ultrajvosa 1987 wrote: 07/03/2020 21:15 Jaoo moralista, koga boli za civile ? Sta pametujete ? Jel vam zao Tutsija u Ruandi, jes al u k.

Cirkus.

Vise bi volio da su civili sacuvani, nego da je moja strana pobjedila.....izmedju ostalog, zato sto mislim bilo ko da pobjedi, situacija nece biti bajna
Ako SAA pobjedi situacija ce biti vise nego bajna u odnosu na ono ako Nusra/ISIL i sl pobjede, jer niko osim sunita, naravno za koje oni vjeruju da su pravovjerni, nece ostat ziv.
Ta prica je aktuelna kako su preuzeli vodjenje ove nazovi revolucije od FSA , tako da je vrlo bitno ko ce pobjedit.
Hvala Bogu pa nece nikad pobjedit
corolla02
Location: Light travels faster than sound; that is why some people appear bright, until you hear them speak!
Horoskop: Gemini

#138190 Re: Sirija vol. 2

Post by corolla02 »

pat pozicija na terenu i sad ce se ameri uvuci tj. dace se neka vrsta autonomije kurdima i sunitima na sjeveru; znaci, Assad ostaje na vlasti dok ga neko ne kokne, kakav placenik ili bomba ispod auta

Siria ce tako nastaviti da zivi...
japin_mutapi
Location: Uostalom, mislim da genocidne Kartagene treba demontirati.

#138191 Re: Sirija vol. 2

Post by japin_mutapi »

Sjebaste mi cejf ...
zato :gunjastajl:
corolla02
Location: Light travels faster than sound; that is why some people appear bright, until you hear them speak!
Horoskop: Gemini

#138192 Re: Sirija vol. 2

Post by corolla02 »

Sta je ono nase razaranje za ovo...

@mba

#138193 Re: Sirija vol. 2

Post by @mba »

Lopez1981 wrote: 07/03/2020 20:41
@mba wrote: 07/03/2020 08:01
Lopez1981 wrote: 06/03/2020 21:34 Tunizani potpisali ugovor sa Turcima o kupovini 6 dronova ANKA-S vrijedan 80mil $.

Da znaju u Tunisu da su oni snimci iz filmova vjerovatno bi otkazali nabavku :lol:
Image
jel ti tesko?
Zasto?

pa eto prosto jer su neki tamo muslimani turci nesto napravili sto se dobro pokazalo i ima potencijala da postane jos bolje, eto prosto jer izlaze iz ere klasicnih „samo konzumenata“ i prelaze u naciju koja je u stanju nest da napravi i da se dobro prodaje, eto vidis meni je npr. to drago za TR!
@mba

#138194 Re: Sirija vol. 2

Post by @mba »

tetejac wrote: 07/03/2020 12:05
@mba wrote: 07/03/2020 11:41
tetejac wrote: 07/03/2020 09:09
Slažem se što se tiče migracije i novog načina ratovanja samo brko je to prvi smislio. Zato imamo vojsku na grčkoj granici. Sumnjam da će moći ucjenjivati tako. Brko je mogao zatvoriti granicu kao što su Grci uradili. Fora je što glumi dobrotvora, igra prljavo i podal je do zla Boga. Ja mislim da će izgubit’ izbore. Nije turski narod glup.

malo pretjerano reci „zla“ jer ipak je primio par miliona izbjeglica, to se ovde namjerno presutkuje, mislim trebamo biti fer kad vazemo!

brko jednostavno igra igru koju igra cijeli zapad, jedno se misli drugo se prica na rerenu sasvim trece, EU je ta koja prica o ljudskim pravima svakodnevno, sad su pali!
Prešutkuju se zato što ih je primio s figom u džepu. Ne da im pomogne već da s njima manipulira što se itekako vidi.
pa eto primi ti i onda jednu familiju iz sirije, oblaci je i hrani godinama, a ja tebi obecajem da cu ti poslati koji euro da ti pomognem, ali ne tebi direktno ima ngo-s po cijeloj bih poslat cu nekom pa neka oni tebi proslijede dalje, ustvari javi se ti kod njih reci da sam ja poslao neki euro!

a do tada imas familiju iz sirije pa ti manipulisi sa njima, iskoristi ih u neke marketinske svrhe!

zasto ih beduinske monarhije nisu primili po cijelom blisko istocnom hilafetu, zasto pokusavas namjerno relativizirati cinjenicu da je TR primila haman 4 miliona izbjeglica?

da ti samo 1€ na dan kostaju, koliko je to €?

i nemoj samo sa glupostima TR je dobila milijarde, ne mogu to vise citati i slusati, jer je to bullshit!
japin_mutapi
Location: Uostalom, mislim da genocidne Kartagene treba demontirati.

#138195 Re: Sirija vol. 2

Post by japin_mutapi »

Turska je izazvala rat u Siriji kako bi primili(4miliona) izbjeglice i manipulisali njima.
Zanimljiva teza.
:mrgreen:
mirsek

#138196 Re: Sirija vol. 2

Post by mirsek »

@mba wrote: 08/03/2020 10:41
@mba wrote: 07/03/2020 11:41

malo pretjerano reci „zla“ jer ipak je primio par miliona izbjeglica, to se ovde namjerno presutkuje, mislim trebamo biti fer kad vazemo!

brko jednostavno igra igru koju igra cijeli zapad, jedno se misli drugo se prica na rerenu sasvim trece, EU je ta koja prica o ljudskim pravima svakodnevno, sad su pali!
Prešutkuju se zato što ih je primio s figom u džepu. Ne da im pomogne već da s njima manipulira što se itekako vidi.
pa eto primi ti i onda jednu familiju iz sirije, oblaci je i hrani godinama, a ja tebi obecajem da cu ti poslati koji euro da ti pomognem, ali ne tebi direktno ima ngo-s po cijeloj bih poslat cu nekom pa neka oni tebi proslijede dalje, ustvari javi se ti kod njih reci da sam ja poslao neki euro!

a do tada imas familiju iz sirije pa ti manipulisi sa njima, iskoristi ih u neke marketinske svrhe!

zasto ih beduinske monarhije nisu primili po cijelom blisko istocnom hilafetu, zasto pokusavas namjerno relativizirati cinjenicu da je TR primila haman 4 miliona izbjeglica?

i nemoj samo sa glupostima TR je dobila milijarde, ne mogu to vise citati i slusati, jer je to bullshit!
Posto je do sada poluaktivno ucestvovala u Sirijskom ratu a vecina fanatika i radikala i Ujgura je doslo preko Turske u Siriju, trebala je sama da snosi troskove izbjeglica. Ovako je dobila od EU 6 milijardi EURA pomoci.
Da kostaju euro/dan po osobi to je oko milijarda i po godisnje za 4 miliona ljudi. Znaci sve im je troskove pokrila EU.
zlajaBHF

#138197 Re: Sirija vol. 2

Post by zlajaBHF »

ultrajvosa 1987 wrote: 07/03/2020 23:57
zlajaBHF wrote: 07/03/2020 23:42

Cirkus.

Ako SAA pobjedi situacija ce biti vise nego bajna u odnosu na ono ako Nusra/ISIL i sl pobjede, jer niko osim sunita, naravno za koje oni vjeruju da su pravovjerni, nece ostat ziv.
Ta prica je aktuelna kako su preuzeli vodjenje ove nazovi revolucije od FSA , tako da je vrlo bitno ko ce pobjedit.
Hvala Bogu pa nece nikad pobjedit
Samo hocu da kazem da nemamo svi isti pogled na stradanje civila.

Danasnja opozicija i ona iz 2011 nisu iste, slazem se. Nusra na vlasti nije uopste opcija po meni.
King Theoden

#138198 Re: Sirija vol. 2

Post by King Theoden »

mirsek wrote: 08/03/2020 12:34 Posto je do sada poluaktivno ucestvovala u Sirijskom ratu a vecina fanatika i radikala i Ujgura je doslo preko Turske u Siriju, trebala je sama da snosi troskove izbjeglica.
Dakle, i bosna bi trebala snositi troškove zbrinjavanja svih onih koji prelaze preko iste? Genijalno.
mirsek wrote: 08/03/2020 12:34 Ovako je dobila od EU 6 milijardi EURA pomoci.
Koliko god da uvećaš i obojiš, laž ostaje laž.
Turska nije dobila ni feninga za izbjeglice.
Pare su proslijeđene humanitarnim organizacijama.
mirsek wrote: 08/03/2020 12:34 Da kostaju euro/dan po osobi to je oko milijarda i po godisnje za 4 miliona ljudi. Znaci sve im je troskove pokrila EU.
Ne valja ti matematika.
3,7 mil. izbjeglih, puta 31 dan u mjesecu, puta 12 mjeseci, puta 9 godina.
To je ako ćeš im dati jedan hljeb i dva deca mlijeka dnevno.
Gdje je odjeća, higijenske potrepštine i sl.?
@mba

#138199 Re: Sirija vol. 2

Post by @mba »

mirsek wrote: 08/03/2020 12:34
@mba wrote: 08/03/2020 10:41

Posto je do sada poluaktivno ucestvovala u Sirijskom ratu a vecina fanatika i radikala i Ujgura je doslo preko Turske u Siriju, trebala je sama da snosi troskove izbjeglica. Ovako je dobila od EU 6 milijardi EURA pomoci.
Da kostaju euro/dan po osobi to je oko milijarda i po godisnje za 4 miliona ljudi. Znaci sve im je troskove pokrila EU.

ne laprndaj kad si slabo upucen, i klasicni si konzument!

kao prvo, TR nije vidjela € od tih navodnih 6 milijardi o kojima si ti nest nacuo, a zapravo ne znas :shock:

kao deugo, pare i ako su stigle a sigurno ne 6 milijardi o kojim si ti nest nacuo kao klasicni konzument, dobile se humanitarne organizacije, a nikako TR drzava, kao sto ti mislis da znas

kao trece, negdje oko 3 milijarde su razlicite humanitarne organizacije dobile, cisto sumnjam da je i jedna TR organizacija tu!

eto nako malo za informacije!
@mba

#138200 Re: Sirija vol. 2

Post by @mba »

japin_mutapi wrote: 08/03/2020 10:47 Turska je izazvala rat u Siriji kako bi primili(4miliona) izbjeglice i manipulisali njima.
Zanimljiva teza.
:mrgreen:

pun ke forum takvih konzumenata klasicnih, nazalost!
Locked