Ilegalni migranti u BiH

Rasprave na razne teme... Ako ne znate gdje poslati poruku, pošaljite je ovdje.

Moderators: Benq, O'zone

Locked
Zijo77

#11251 Re: Migranti u BiH

Post by Zijo77 »

Re: Migranti u BiH
#11251Post by King Theoden » 07/03/2020 10:50
problemnatravunu wrote: ↑07/03/2020 08:31
Ko će profitirati?
Sa ovakvom vlašću , mogu samo profitirati njihovi asimi sarajlići i slični, a sve ostalo , uključujući taj neki kvalitet života za domaće stanovništvo ode u tri lijepe p m !
Prije svega, velike su šanse da će doći, kukao ti ili ne.
Ja i ti niš ne možemo promijeniti.
Neka ovo uđe u zapisnik :mrgreen:
Sad, ako se povuku pravi potezi, može se profitirati od migranata.
Evropa je spremna da plati samo da se drže dalje od iste.
Treba uključiti kompetentne i napraviti plan.

Ovo što predlažeš je katastrofa! Mogao bi se sutra probuditi okružen Bangladešom, kao što kaže Pernar. Po meni, rješenje je u ponovnom otvaranju Vučjaka i još tri ili četiri Vučjaka i to ogradjenih žicom. Svakog nezakonitog migranta iz gradova gdje slobodno tumaraju, autobusima transportovati u šatorska naselja na nekim pustopoljinama. Zatim čekati reakciju Evrope i zatražiti od licemjerne Evrope da prislili Dodika na preuzimanje jednog dijela migranata. Naravno, ta šatorska naselja bi bila strogo privremena.
Nakon toga bi uslijedila akcija vraćanja nezakonitih migranata u domicilne zemlje. Veliki broj bi napustio te šatorske kampove na vlastitu inicijativu jer se radi o momcima koji odlično znaju put nazad i imaju sredstva da to urade.
King Theoden

#11252 Re: Migranti u BiH

Post by King Theoden »

neko_sa_strane wrote: 07/03/2020 11:17 A ti imaš pojma
Da. Neka mi daju priliku i čvrsto sam ubijeđen da bi bosna profitirala od migranata.
Usuđujem se kazati da smo u stanju prihvatiti i integrisati milion ljudi.
Umjesto da raširenih ruku dočekujemo migrante jer živimo u vremenu bijele kuge i masovnog odlaska onih koji su u narednim desetljećima trebali nositi privredu, mi rasprđavamo kako ih zaustaviti iako znamo da je to nemoguća misija.
neko_sa_strane wrote: 07/03/2020 11:17 Šta onda radiš ovdje na forumu? Idi preduzmi nešto.
Neka me postave za koordinatora i spreman sam napustiti svoj komfor, zatvoriti firmu i posvetiti se tome.
Za dvije godine bismo imali rezultate tog rada.
escobar__

#11253 Re: Migranti u BiH

Post by escobar__ »

Tačno kralj. :lol: :lol: :lol:

Država nije u stanju da vlastitim građanima omogući život dostojan čovjeka ali bi kao mogla profitirati od migranata. :lol: :lol: I to pazi, profitirat od likova čiji zbirni IQ ne prelazi 150 i koji tumaraju čaršijama obijajući prostore i kuće, paleći, opijajući se, drogirajući i sl. Toga se ni evropski ekstremni liberali po kojima bi migrant trebalo da ima veća prava od građana određene zemlje ne bi dosjetili.
King Theoden

#11254 Re: Migranti u BiH

Post by King Theoden »

escobar__ wrote: 07/03/2020 11:37Država
Želiš da raspravljaš? Ok.
Prije negoli se upustim u raspravu, želim da znam s kime imam čast da podijelim mišljenje.
Nebilo ti zapovjeđeno, možeš li mi, molim te, u par prostih rečenica napisati šta je država :zoka:

Ostatak teksta ne bih komentarisao.
kamberovica polje

#11255 Re: Migranti u BiH

Post by kamberovica polje »

King Theoden wrote: 07/03/2020 11:01 To je zato što ti i tvoji politički predstavnici nemate pojma šta i kako.
Šefe, da imamo pojma, vozili bi se po autoputu od Šamca do Ploča.
Da imamo pojma, bogatili bi se na račun drvnih resursa i zimskog turizma.
Da imamo pojma već bi bili u EU.
I koja je onda poanta u pisanju what if bajki i basni?
escobar__

#11256 Re: Migranti u BiH

Post by escobar__ »

King Theoden wrote: 07/03/2020 11:42
escobar__ wrote: 07/03/2020 11:37Država
Želiš da raspravljaš? Ok.
Prije negoli se upustim u raspravu, želim da znam s kime imam čast da podijelim mišljenje.
Nebilo ti zapovjeđeno, možeš li mi, molim te, u par prostih rečenica napisati šta je država :zoka:

Ostatak teksta ne bih komentarisao.
Evo sad ću.
Naslovnica

#11257 Re: Migranti u BiH

Post by Naslovnica »

King Theoden wrote: 07/03/2020 11:35
neko_sa_strane wrote: 07/03/2020 11:17 A ti imaš pojma
Da. Neka mi daju priliku i čvrsto sam ubijeđen da bi bosna profitirala od migranata.
Umjesto da raširenih ruku dočekujemo migrante jer živimo u vremenu bijele kuge i masovnog odlaska onih koji su u narednim desetljećima trebali nositi privredu, mi rasprđavamo kako ih zaustaviti iako znamo da je to nemoguća misija.
neko_sa_strane wrote: 07/03/2020 11:17 Šta onda radiš ovdje na forumu? Idi preduzmi nešto.
Neka me postave za koordinatora i spreman sam napustiti svoj komfor, zatvoriti firmu i posvetiti se tome.
Šta milion?!
Dva miliona najmanje!
Bijela kuga?!
Ja sam svoju patriotsku dužnost obavio, više puta, a ti?
Treba uvoziti bjelosvjetski šljam, pardon, inženjere, da guze naše žene da bi riješili problem bijele kuge?!
Nakotilo ih se u Bangladešu 200 miliona, ne vade, pa sada da se malo kote i po BiH, zbog bijele kuge?!
A pitaš li se zbog čega je bijela kuga liče? Misliš da je to zato što se bosancima ne diže a žene nam frigidne, haaaa?!
Dohavizaj se ba
howdy

#11258 Re: Migranti u BiH

Post by howdy »

King Theoden wrote: 07/03/2020 10:50
problemnatravunu wrote: 07/03/2020 08:31 Ko će profitirati?
Sa ovakvom vlašću , mogu samo profitirati njihovi asimi sarajlići i slični, a sve ostalo , uključujući taj neki kvalitet života za domaće stanovništvo ode u tri lijepe p m !
Prije svega, velike su šanse da će doći, kukao ti ili ne.
Ja i ti niš ne možemo promijeniti.
Neka ovo uđe u zapisnik :mrgreen:
Sad, ako se povuku pravi potezi, može se profitirati od migranata.
Evropa je spremna da plati samo da se drže dalje od iste.
Treba uključiti kompetentne i napraviti plan.
Jel to hoces da pravis koncentracione logore ovdje?
_BataZiv_0809
Nindža revizor
Vozim: Lancia na servisu

#11259 Re: Migranti u BiH

Post by _BataZiv_0809 »

Za rjesavanje problema bijele kuge bi trebalo da dodje i koja migrantkinja :D
King Theoden

#11260 Re: Migranti u BiH

Post by King Theoden »

kamberovica polje wrote: 07/03/2020 11:43 Šefe, da imamo pojma, vozili bi se po autoputu od Šamca do Ploča.
Sve ok i tačno. Ali, ne treba ignorisati činjenicu da i u takvoj državi i nikakvim uvjetima imamo velike, jake firme koje odlično posluju, kako na domaćem, tako i na stranom tržištu.
Dakle, imamo ljude koji znaju.
escobar__ wrote: 07/03/2020 11:45 Evo sad ću.
U redu. Hvala. Čekam tvoj odgovor. Nije valjda da će te takva banalnost diskvalifikivati iz dalje diskusije :zoka:
Naslovnica wrote: 07/03/2020 11:46 Šta milion?!
Uzmi nešto za smirenje i dođi da popricamo kao ljudi.
Niko ne govori o tim delikventima, nego o čitavim porodicama tj roditeljima sa djecom, kao i maloljetnicima bez roditeljske skrbi.
howdy wrote: 07/03/2020 11:53 Jel to hoces da pravis koncentracione logore ovdje?
Ne. Širenje/proširenje infrastrukture u selima i manjim gradovima.
Striktno sam protiv toga da se migranti naseljavaju u velike i već prilično natrpane gradove poput sa, tz, ze ili mo.
Zijo77

#11261 Re: Migranti u BiH

Post by Zijo77 »

Re: Migranti u BiH
#11256Unread post by King Theoden » 07/03/2020 11:35
neko_sa_strane wrote: ↑07/03/2020 11:17
A ti imaš pojma
Šta onda radiš ovdje na forumu? Idi preduzmi nešto.

Ne dao Bog da se problem rješava po tvojim zamislima. Imali bi potpuni haos i raspad države. Zapravo, dio BiH bi bio pretvoren u veliki logor sastavljen od Bošnjaka, Bangladešanaca, Pakistanaca, Afganistanaca i sl., nama potpuno stranih mentaliteta i civilizacija. U RS-u i dijelu gdje gospodari HDZ, tvoje zamisli su potpuno neostvarive. Dakle, ti nama Bošnjacima predlažeš da postanemo logor kojem bi Evropa udjeljivala sadaku.
Naslovnica

#11262 Re: Migranti u BiH

Post by Naslovnica »

King Theoden wrote: 07/03/2020 11:58
kamberovica polje wrote: 07/03/2020 11:43 Šefe, da imamo pojma, vozili bi se po autoputu od Šamca do Ploča.
Sve ok i tačno. Ali, ne treba ignorisati činjenicu da i u takvoj državi i nikakvim uvjetima imamo velike, jake firme koje odlično posluju, kako na domaćem, tako i na stranom tržištu.
Dakle, imamo ljude koji znaju.
escobar__ wrote: 07/03/2020 11:45 Evo sad ću.
U redu. Hvala. Čekam tvoj odgovor. Nije valjda da će te takva banalnost diskvalifikivati iz dalje diskusije :zoka:
Naslovnica wrote: 07/03/2020 11:46 Šta milion?!
Uzmi nešto za smirenje i dođi da popricamo kao ljudi.
Niko ne govori o tim delikventima, nego o čitavim porodicama tj roditeljima sa djecom, kao i maloljetnicima bez roditeljske skrbi.
howdy wrote: 07/03/2020 11:53 Jel to hoces da pravis koncentracione logore ovdje?
Striktno sam protiv toga da se migranti naseljavaju u velike i već prilično natrpane gradove poput sa, tz, ze ili mo.
Ja sam smiren.
Roditelji sa djecom, iz ratom zahvaćenih područja, uvijek su dobrodošli. Kod mog malca u razred ide sirijac, moja žena prevodi na roditeljskom, govorimo djeci kako da se ponašaju, objašnjavamo u kakvoj su situaciji i da mu uvijek pomognu i da ga ne šikaniraju ili bilo šta slično.
Ipak, najmanje je porodica.
95% su "inženjeri".
Naslovnica

#11263 Re: Migranti u BiH

Post by Naslovnica »

Zijo77 wrote: 07/03/2020 11:59 Re: Migranti u BiH
#11256Unread post by King Theoden » 07/03/2020 11:35
A ti imaš pojma
Šta onda radiš ovdje na forumu? Idi preduzmi nešto.

Ne dao Bog da se problem rješava po tvojim zamislima. Imali bi potpuni haos i raspad države. Zapravo, dio BiH bi bio pretvoren u veliki logor sastavljen od Bošnjaka, Bangladešanaca, Pakistanaca, Afganistanaca i sl., nama potpuno stranih mentaliteta i civilizacija. U RS-u i dijelu gdje gospodari HDZ, tvoje zamisli su potpuno neostvarive. Dakle, ti nama Bošnjacima predlažeš da postanemo logor kojem bi Evropa udjeljivala sadaku.
I da žene šire noge, za opšte dobro!
King Theoden

#11264 Re: Migranti u BiH

Post by King Theoden »

Zijo77 wrote: 07/03/2020 11:59 Ne dao Bog da se problem rješava po tvojim zamislima. Imali bi potpuni haos i raspad države. Zapravo, dio BiH bi bio pretvoren u veliki logor sastavljen od Bošnjaka, Bangladešanaca, Pakistanaca, Afganistanaca i sl., nama potpuno stranih mentaliteta i civilizacija. U RS-u i dijelu gdje gospodari HDZ, tvoje zamisli su potpuno neostvarive. Dakle, ti nama Bošnjacima predlažeš da postanemo logor kojem bi Evropa udjeljivala sadaku.
Kažem ti, pišeš a ne znaš šta i kako niti imaš rješenje.
Ja ga imam. Funkcionalno rješenje.
Za godinu dana bismo imali par desetina hiljada novih, maloljetnih bošnjaka koji bi govorili naš jezik, plus roditelji koji bi radili i privređivali.
Ne bi bilo straha od kraha penzionog fonda i sl.
Naslovnica wrote: 07/03/2020 12:03 Ja sam smiren.
Prethodni post si pisao vođen emocijama.
U redu, razumijem.
Mislim da bismo vrlo brzo našli zajedničku.
Naslovnica

#11265 Re: Migranti u BiH

Post by Naslovnica »

King Theoden wrote: 07/03/2020 12:10
Zijo77 wrote: 07/03/2020 11:59 Ne dao Bog da se problem rješava po tvojim zamislima. Imali bi potpuni haos i raspad države. Zapravo, dio BiH bi bio pretvoren u veliki logor sastavljen od Bošnjaka, Bangladešanaca, Pakistanaca, Afganistanaca i sl., nama potpuno stranih mentaliteta i civilizacija. U RS-u i dijelu gdje gospodari HDZ, tvoje zamisli su potpuno neostvarive. Dakle, ti nama Bošnjacima predlažeš da postanemo logor kojem bi Evropa udjeljivala sadaku.
Kažem ti, pišeš a ne znaš šta i kako niti imaš rješenje.
Ja ga imam. Funkcionalno rješenje.
Za godinu dana bismo imali par desetina hiljada novih, maloljetnih bošnjaka koji bi govorili naš jezik, plus roditelji koji bi radili i privređivali.
Ne bi bilo straha od kraha penzionog fonda i sl.
Naslovnica wrote: 07/03/2020 12:03 Ja sam smiren.
Prethodni post si pisao vođen emocijama.
U redu, razumijem.
Mislim da bismo vrlo brzo našli zajedničku.
Jarane, trolaš neviđeno!
:thumbup: :lol:
Zijo77

#11266 Re: Migranti u BiH

Post by Zijo77 »

Idi bestraga, budalo! Nisi normalan! To je sve zemlja u privatnoj svojini. Ovdje nije lako napraviti 5 km autoputa, a ne ulaziti u projekt gdje bi takvi genijalci kao ti odabirali nezakonite migrante sa finim pedigreom i porodicama, a zatim ih naseljavali kod Bošnjaka i davali im motokultivatore i traktore da uzgajaju krompir. Nisu ljudi stvari da možeš tako, nisu se asimilirali u Njemačkoj sa svim mogućim pogodnostima. Opasni su takvi staovi prije svega za Bošnjake jer Srbe i Hrvate nikad nećeš ubijediti u te nebuloze. Ponovljam, tako nešto bi bio kraj BiH i za Bošnjake i za BiH!
howdy

#11267 Re: Migranti u BiH

Post by howdy »

Kenja naveliko :D
King Theoden

#11268 Re: Migranti u BiH

Post by King Theoden »

Naslovnica wrote: 07/03/2020 12:12 Jarane, trolaš neviđeno!
Bgmi ne trolam. Krajnje sam ozbiljan. Što se mene tiče, migranti su blagoslov.
Jer, ako se nastavi ovaj trend, bosna će bankrotirati.
Postojaće nešto što se zove penzioni fond, ali u istom neće biti novca za penzije.
Nećeš imati novca za medicinare, policiju i prosvjetare.
Migranti su, usudio bih se kazati, poklon sa nebesa, a bošnjo oborio nosurdu i ne vidi ono očigledno.
Zijo77 wrote: 07/03/2020 12:14 budalo! Nisi normalan!
Tako pričaj u svojoj kući. Sa mnom sigurno nećeš.
Ide prijava.
howdy

#11269 Re: Migranti u BiH

Post by howdy »

King Theoden wrote: 07/03/2020 12:32
Postojaće nešto što se zove penzioni fond, ali u istom neće biti novca za penzije.
Migranti su, usudio bih se kazati, poklon sa nebesa, a bošnjo oborio nosurdu i ne vidi ono očigledno.
Ide prijava.

Nepismeni divljaci blagoslov?
Naslovnica

#11270 Re: Migranti u BiH

Post by Naslovnica »

King Theoden wrote: 07/03/2020 12:32
Ide prijava.
Bosna je odavno bankrotirala.
Da nije silnih kredita i tetki iz Njemačke vidio bi.
King Theoden

#11271 Re: Migranti u BiH

Post by King Theoden »

Naumpade mi onaj vic u kojem haso stoji pred akvarijumom i otvara usta...
Da, djelomično ste u pravu.
Ako si slabić, bićeš integrisan u neko bangladeško-afganistansko-sirijsko društvo.
Ako si sposoban, bićeš taj koji će dosljake integrisati u svoje društvo.
Ipak si ti taj koji kontroliše prosvjetu i policiju, a ne oni.
howdy wrote: 07/03/2020 12:35 Nepismeni divljaci blagoslov?
Dovoljno sam napisao na temu koga bismo uzeli.
Uostalom, kakva je razlika između tebe i izbjeglica osim što ti donekle vladaš našim jezikom?!
Polupismen, primitivan i, sudeći po forumskim upisima, teži delikvent.
howdy

#11272 Re: Migranti u BiH

Post by howdy »

King Theoden wrote: 07/03/2020 12:38 Naumpade mi onaj vic u kojem haso stoji pred akvarijumom i otvara usta...
Da, djelomično ste u pravu.
Ako si slabić, bićeš integrisan u neko bangladeško-afganistansko-sirijsko društvo.
Ako si sposoban, bićeš taj koji će dosljake integrisati u svoje društvo.
Ipak si ti taj koji kontroliše prosvjetu i policiju, a ne oni.
howdy wrote: 07/03/2020 12:35 Nepismeni divljaci blagoslov?
Dovoljno sam napisao na temu koga bismo uzeli.
Uostalom, kakva je razlika između tebe i izbjeglica osim što ti donekle vladaš našim jezikom?!
Polupismen, primitivan i, sudeći po forumskim upisima, teži delikvent.
Kakav si ti forumski indzilir i doktur, hvala na analizi koje su tacne poput tvrdnji koje iznosis ovdje. Hajd bolan ne rise i ne provaljuj se.
King Theoden

#11273 Re: Migranti u BiH

Post by King Theoden »

Naslovnica wrote: 07/03/2020 12:36 Bosna je odavno bankrotirala.
Da nije silnih kredita i tetki iz Njemačke vidio bi.
Taman. Daj mi priliku da pokažem da može i drugačije.
Oni će svakako doći, a na nama je hoćemo li kleknuti ili iskoristiti silni potencijal.
Zapamti, pare ne rade. Pare ne priređuju. Parama ne možeš uvaliti lopatu u ruku da rade.
Samo je insan taj koji privređuje.
Ako znaš upravljati, ljudi su najveći resurs.
King Theoden

#11274 Re: Migranti u BiH

Post by King Theoden »

howdy wrote: 07/03/2020 12:41 Kakav si ti forumski indzilir i doktur, hvala na analizi koje su tacne
Nepismen.
howdy wrote: 07/03/2020 12:41 ne rise i ne provaljuj se.
Prostak.
Gdje sam pogriješio?
escobar__

#11275 Re: Migranti u BiH

Post by escobar__ »

King Theoden wrote: 07/03/2020 11:58 U redu. Hvala. Čekam tvoj odgovor. Nije valjda da će te takva banalnost diskvalifikivati iz dalje diskusije :zoka:
Ne, naravno. Jer mi nije namjera diskutovat - ono šta sam imao za reći na temu migranata rekao sam u više navrata u komentarima ranije. S tvojim se mišljenjem, naravno, ne slažem ali mi ne pada na pamet obrazlagat kako i zašto ni tebi ni bilo kome drugom.
Locked