povedi ih kuci ako ih volis
Pomozite svim migrantima
-
Ci-Nick
#27 Re: Pomozite svim migrantima
A čija je to tvorevina, ko je stvorio Sadama Huseina, ko je stvorio talibane i ko je stvorio ISIL?Naslovnica wrote: ↑07/03/2020 11:22Jok ba, legalno je samo šta Kalifa Bagdadi i njegov ISIL propišu, na području kalifata.
Ubijanje, klanje, rušenje spomenika...sve legalno.
- Henry Chinaski
#28 Re: Pomozite svim migrantima
Glavna odlika provincijalnosti i malograđanštine je da si sretan kad tebi pomažu u nevolji, a kad ti trebaš pomoći, tražiš razloge da to ne uradiš.
- kamberovica polje
#29 Re: Pomozite svim migrantima
Koga boli kurac?Ci-Nick wrote: ↑07/03/2020 11:25A čija je to tvorevina, ko je stvorio Sadama Huseina, ko je stvorio talibane i ko je stvorio ISIL?Naslovnica wrote: ↑07/03/2020 11:22Jok ba, legalno je samo šta Kalifa Bagdadi i njegov ISIL propišu, na području kalifata.
Činjenica je da veći dio horde na granici Grčke nema dokumente, ne zna se šta su radili, ne zna se otkud dolaze i hoće na silu ući u EU.
Dođi li i 30% te horde u BiH, možemo se pozdraviti s ovom državom jer ona ne može iznijeti teret vlastitog zatucanog i maloumnog naroda, a kamoli "doktora" i "inženjera" čije je shvatanje svijeta zapelo u 13. st.
Iskreno se nadam da Grčka neće posustat i da će ostale članice EU poslati svoje vojske tamo.
-
Naslovnica
#30 Re: Pomozite svim migrantima
Talibani su postojali i prije nego ih je "stvorila" USA. Talibani su bili protiv ISIL-a i ograđivali se od njihovih zločina.Ci-Nick wrote: ↑07/03/2020 11:25A čija je to tvorevina, ko je stvorio Sadama Huseina, ko je stvorio talibane i ko je stvorio ISIL?Naslovnica wrote: ↑07/03/2020 11:22Jok ba, legalno je samo šta Kalifa Bagdadi i njegov ISIL propišu, na području kalifata.
Ja znam ko je klao po Siriji i Iraku, rušio spomenike, palio i žario.
90% tih zločinaca koji su radili zvjerstva je preživjelo, mnogi od njih su u ovim migrantskim hordama. Možda čak i u Sarajevu, obzirom na broj ovih naših terorista povratnika ništa me ne bi iznenadilo.
- Henry Chinaski
#31 Re: Pomozite svim migrantima
@Naslovnica je jedan od onih najpametnijih, koji SVE znaju bolje od SVAKOG!
On je onaj iz raje koji se vrlo rado igra sa svačijim igračkama, a svoje nikad ne iznosi iz kuće da mu ih neko ne pokvari.
On je onaj iz raje koji se vrlo rado igra sa svačijim igračkama, a svoje nikad ne iznosi iz kuće da mu ih neko ne pokvari.
- escobar__
#32 Re: Pomozite svim migrantima
Svaka čast, meni je drago da ima i takvih primjera (i nisam ni sumnjao da ih ima). Samo, kako isfiltrirati takve od onih koji to nisu (a koji su pretpostavljam većina)? Ilegalno su ušli u zemlju, nemaju dokumente, ne znaš čime se bavio ranije, je li krivično gonjen i sl... Taj jedan ti je vratio novčanik, sutra će te drugi opljačkat...Better Man wrote: ↑06/03/2020 21:06 Ima među migrantima šljama, ali generalno oni nisu loši i treba im pomoći. Prije par sedmica mi je ispao novčanik i nisam odmah skontao, već kasnije. Kad sam primjetio da nemam novčanika odem u PU Stari Grad da prijavim, Pita me službenica ime i prezime. Kad sam izgovorio ime, ona izgovori moje prezime i reče mi da mi je novčanik pronađen i da sjednem i pričekam dok se kolegica vrati sa terena, jer je kod nje novčanik. Dođe ona s jednim migrantom, koji je onako fino obučen. Reče mi službenica da je on našao moj novčanik. U novčaniku su svi dokumenti, kartice i novac bili na svom mjestu. Ništa nije falilo. Migranta nisam razumio, ali sam skontao da me pita jeli sve tu na svom mjestu i bio je sav sretan kad sam mu potvrdio. I više puta je to me pitao. Htio sam da ga nagradim, ali je on kategorički odbio, nije htio ni da čuje. Uljepšao mi je taj dan i ostavio snažan utisak na mene i dao mi do znanja da ipak u ovom surovom i pokvarenom svijetu još uvijek ima dobra i dobrih ljudi.
Slobodno kretanje i ulasci i izlasci iz zemlje nisu rješenje već problem.
-
Naslovnica
#33 Re: Pomozite svim migrantima
Hvala laskavče, nisu me ovako pohvalili od produženog boravka!Henry Chinaski wrote: ↑07/03/2020 11:42 @Naslovnica je jedan od onih najpametnijih, koji SVE znaju bolje od SVAKOG!
-
mali jomu
#34 Re: Pomozite svim migrantima
Pomozite svim migrantima koliko mozete, "zaglavili" su kod nas i ne mogu nigdje.
Ako imate dajte im u prolazu koju marku, stare garderobe, ili nesto da pojedu...

Ako imate dajte im u prolazu koju marku, stare garderobe, ili nesto da pojedu...
-
Ci-Nick
#35 Re: Pomozite svim migrantima
Predrasude, osude, generaliziranje,.. tu smo šampioni.
Zašto nemaju pasoš?
Pa valjda zato što ih je neko nasavjetovao da će ih iz prve zemlje u koju uđu deportovati nazad.
Koliko vidim pasoš se izdaje samo u Kabulu i košta 100 dolara, dakle nimalo jednostavno doći do pasoša a pitanje je da li ga izdaju svima ili samo podobnima.
A o pasošima sirijaca nema potrebe ni komentarisati.
Uglavnom i ova tema potvrđuje sve naše predrasude i netoleranciju.
Zašto nemaju pasoš?
Pa valjda zato što ih je neko nasavjetovao da će ih iz prve zemlje u koju uđu deportovati nazad.
Koliko vidim pasoš se izdaje samo u Kabulu i košta 100 dolara, dakle nimalo jednostavno doći do pasoša a pitanje je da li ga izdaju svima ili samo podobnima.
- kamberovica polje
#36 Re: Pomozite svim migrantima
Ma ne bi valjda? Sram da ih bude.Ci-Nick wrote: ↑07/03/2020 12:11 Predrasude, osude, generaliziranje,.. tu smo šampioni.
Zašto nemaju pasoš?
-
howdy
#37 Re: Pomozite svim migrantima
Ci-Nick wrote: ↑07/03/2020 09:36A tvoja predrasuda je da niko od njih ne želi raditi, osudio si ih i bez razgovora i bez prilike da probaju.howdy wrote: ↑07/03/2020 09:35Ci-Nick wrote: ↑07/03/2020 09:25
Dakle jasan odgovor i način kako razmišlja klasični Europljanin,..
Diskriminacija je po tebi OK i lijepo je to što Nijemac, Švicarac, Englez, Francuz,.. mogu legalno i jednostavno migrirati u 150 zemalja svijeta a tamo neki Afganistanac kojem su zemlju upropastili Amerikanci i Europljani ne može ni putovati ni migrirati.
Svakako će politika USA i Europe uništiti i jednu i drugu.
Za najdalje 100 godina će biti manjina na svojim teritorijama.
Ne mogu se spasiti jer natalitet je takav, stanovništvo ubrzano stari, treba neko guzice da im pere,..
Nijemac, Švicarac, Englez, Francuz odu i rade u 150 zemalja svijeta, ne nakace se na socijalu, ne govore da sve daje bog.
Bas zgodno, pusti ih 10 miliona i daj im priliku. Nek Njemacka ukine socijalu pogodi sta ce se dogodit? To pustanje da se vidi sta ce se dogodit je mnoge gradove u Europi dovelo do toga da izgledaju kao Kalkuta. Imas diplomu? Pasos? Ambasada frajeru i apliciraj. A ne ko horda, ne znas jel dolazi pedofil silovatelj zarazen kakvim sranjem kriminalac itd.
-
howdy
#38 Re: Pomozite svim migrantima
O ti građanine svijeta prosvijetli nasHenry Chinaski wrote: ↑07/03/2020 11:28 Glavna odlika provincijalnosti i malograđanštine je da si sretan kad tebi pomažu u nevolji, a kad ti trebaš pomoći, tražiš razloge da to ne uradiš.
-
howdy
#39 Re: Pomozite svim migrantima
I to je sad neko opravdanje?Ci-Nick wrote: ↑07/03/2020 12:11 Predrasude, osude, generaliziranje,.. tu smo šampioni.
Zašto nemaju pasoš?
-
Naslovnica
#40 Re: Pomozite svim migrantima
A Maroko, Tunis, Bangladeš, Pakistan, Indija...?!Ci-Nick wrote: ↑07/03/2020 12:11 Predrasude, osude, generaliziranje,.. tu smo šampioni.
Zašto nemaju pasoš?
Nekako ispadaju poglupi ovi inženjeri, mutavi, usudio hih se reći.
Last edited by Naslovnica on 07/03/2020 12:31, edited 1 time in total.
-
Tempo
- ZeModerator
#41 Re: Pomozite svim migrantima
treba im se i mora im se pomoci. gladni ljudi mogu svasta napraviti, siti su skloniji da budu pitomi i zahvalni.
-
Naslovnica
#42 Re: Pomozite svim migrantima
Zar ne dobijaju redovno obroke u centrima?!
-
howdy
- Abate Fetel
#44 Re: Pomozite svim migrantima
Ovde standardno prepucavanje i šuplje priče stranačkih botova, ako onaj turski hitler pusti milion migranata blago rečeno najebali smo.
- CikCikCikPogodi
#45 Re: Pomozite svim migrantima
Pa pomazi im ti. Onim iz Irana daj 30 maraka. I onda ih prati. Otice do prvog marketa da kupe vino shirazu. Ti odma cim predu Tursku granicu prva destinacija im je kafana.
-
Tempo
- ZeModerator
#46 Re: Pomozite svim migrantima
sta pricas?
oko nas su gladni ljudi i treba ih nahraniti. jebem politicare i demagoge sa foruma usta.
-
howdy
#47 Re: Pomozite svim migrantima
Nisu samo iranci skloni haramu 
-
mali jomu
#48 Re: Pomozite svim migrantima
Potrebe za obrocima iz dana u dan sve veće...

https://faktor.ba/vijest/migranti-u-tuz ... vece/73110

https://faktor.ba/vijest/migranti-u-tuz ... vece/73110
-
Ci-Nick
#49 Re: Pomozite svim migrantima
Evo i podaci za one koji vjeruju da su azilanti neradnici, kriminalci koji samo žele da se dočepaju njemačke socijale.
https://de.statista.com/statistik/daten ... seit-1995/
Dakle u Njemačkoj u posljednjih 5 godina podneseno 1.796.668 zahtjeva za azil.
https://www.destatis.de/DE/Presse/Press ... 4_228.html
i ovdje kaže da 411.000 ljudi prima socijalnu pomoć po osnovu azila.
Dakle u 5 godina skoro 1,4 miliona azilanata počelo živjeti od svog rada.
Toliko o predrasudama i osudama,..
https://de.statista.com/statistik/daten ... seit-1995/
Dakle u Njemačkoj u posljednjih 5 godina podneseno 1.796.668 zahtjeva za azil.
https://www.destatis.de/DE/Presse/Press ... 4_228.html
i ovdje kaže da 411.000 ljudi prima socijalnu pomoć po osnovu azila.
Dakle u 5 godina skoro 1,4 miliona azilanata počelo živjeti od svog rada.
Toliko o predrasudama i osudama,..
- CikCikCikPogodi
#50 Re: Pomozite svim migrantima
Odes u neki pub u Turskoj, vise ces naci Iranaca u njima nego Turaka.
Pa Iranci drze vecinu vinograda u Turskoj, jer su oni specijalisti za vina bolji od Francuza.
Dosta Iranaca se seli u Tursku samo zbog vece slobode.
Boli njih briga za plate, njima je bitna samo sloboda.
Isto se Iracana dosta preselilo u Izrael i Lebanon da mogu proizvoditi onaj Arak aka Yeni Raki aka Ouza, dosta ih radi i u Turskoj i Grckoj oko tog pica jer imaju know how za to.