Parkiranje ispred garaze, i blokiranje ulaza i izlaza

Pravna pitanja, dileme, problemi... Razmijenite svoja iskustva.

Moderator: _BataZiv_0809

Locked
Vrbaslija-BL

#376 Re: Parkiranje ispred garaze, i blokiranje ulaza i izlaza

Post by Vrbaslija-BL »

semirsar wrote: 06/03/2020 20:17
Vrbaslija-BL wrote: 06/03/2020 20:15
Obrati mi se PP :-D
je l' je to pozivas na PP il' ti se ona ipak obrati :shock:
:pisnuo: :pisnuo: :pisnuo: :pisnuo: :pisnuo: :pisnuo:
Ma obracaju mi se sad neki cudni nickovi na PP.. Ali cudni neki nickovi skroz... Pa kontam da me mozda sad zezaju... Ali nema veze, ako vidim da je neko ozbiljan i da stvarno ima slican problem nije problem pitati ga.. Pa ako hoce neka i njemu rijesi
Vrbaslija-BL

#377 Re: Parkiranje ispred garaze, i blokiranje ulaza i izlaza

Post by Vrbaslija-BL »

semirsar wrote: 06/03/2020 20:16
Vrbaslija-BL wrote: 06/03/2020 20:12
Ma jok... Niti je aminovao niti sam ga pitao da dozvoli da objavim.. O tim stvarima se ne prica javno..
:thumbup:
drago mi je ako je problem pozitivno rijesen :)
Nije zavrseno sve, ali je u toku.. Tako da ce biti rijeseno.. A mi cemo na kafu morati sjesti, rekao sam ti.. Mozemo kafu popiti red je, puno si mi pomogao i ti, a pogotovo on.. On je rijesio sve
Vrbaslija-BL

#378 Re: Parkiranje ispred garaze, i blokiranje ulaza i izlaza

Post by Vrbaslija-BL »

semirsar wrote: 06/03/2020 20:17
Vrbaslija-BL wrote: 06/03/2020 20:15
Obrati mi se PP :-D
je l' je to pozivas na PP il' ti se ona ipak obrati :shock:
:pisnuo: :pisnuo: :pisnuo: :pisnuo: :pisnuo: :pisnuo:

P.S. u njoj nista ne ostaje, ona samo laprda okolo, to ti je taj soj mahalski, sve mora znati i podijeliti s drugima :mrgreen:
odoh ja dalje... ne drzi me mjesto :run:
Vazi.. Haj cujemo se onda i zivio.. Hvala jos jednom, pa cemo kad bude sve zavrseno zaliti
moonca

#379 Re: Parkiranje ispred garaze, i blokiranje ulaza i izlaza

Post by moonca »

semirsar wrote: 06/03/2020 20:17 P.S. u njoj nista ne ostaje, ona samo laprda okolo, to ti je taj soj mahalski, sve mora znati i podijeliti s drugima
odoh ja dalje... ne drzi me mjesto
Lijep pozdrav Image
moonca

#380 Re: Parkiranje ispred garaze, i blokiranje ulaza i izlaza

Post by moonca »

Vrbaslija-BL wrote: 06/03/2020 20:15 Obrati mi se PP
Prvi si se javio - zadnja sam te pozdravila. :-D
Poziv za #atribute i dalje upucen.. :)

I tebi ..Image
semirsar

#381 Re: Parkiranje ispred garaze, i blokiranje ulaza i izlaza

Post by semirsar »

Vrbaslija-BL wrote: 06/03/2020 20:26 Vazi.. Haj cujemo se onda i zivio.. Hvala jos jednom, pa cemo kad bude sve zavrseno zaliti
moonca wrote: 06/03/2020 20:31
semirsar wrote: 06/03/2020 20:17 P.S. u njoj nista ne ostaje, ona samo laprda okolo, to ti je taj soj mahalski, sve mora znati i podijeliti s drugima
odoh ja dalje... ne drzi me mjesto
Lijep pozdrav Image
I ja cu nocas
leptir postati
a ti za mnom
neces suzu pustiti

fala Nakodje :mrgreen:
Vrbaslija-BL

#382 Re: Parkiranje ispred garaze, i blokiranje ulaza i izlaza

Post by Vrbaslija-BL »

moonca wrote: 06/03/2020 20:34
Vrbaslija-BL wrote: 06/03/2020 20:15 Obrati mi se PP
Prvi si se javio - zadnja sam te pozdravila. :-D
Poziv za #atribute i dalje upucen.. :)

I tebi ..Image
Vazi
mayab

#383 Re: Parkiranje ispred garaze, i blokiranje ulaza i izlaza

Post by mayab »

Vrbaslija-BL wrote: 06/03/2020 14:26
mayab wrote: 05/03/2020 20:15
Vrbaslija-BL wrote: 05/03/2020 12:32

Ali meni treba garaza, jer kad sam auto drzao vani, svakih 10-15 dana neko mi vandalizira auto.. Znaci dodje i cekicem ti lupi u sofer sajbu, i tako frajer zadje i polupa nocu po 20 auta.. Pa onda odvaljuju retrovizore, brisace cupaju.. Da ne kazem o obijanju auta, znaci kompletnu opremu su mi pokrali iz gepeka, od prve pomoci do trokuta i sijalica.. Za 2 godine koliko sam parkirao vani ispred zgrade, opuhali su mi auto kompletan, a tad sam imao Opel Kadeta onaj malo stariji model, ali i novija auta obijaju... Komsiji penzioneru su obili onu staru Skodu MB, znaci to je vec skoro oldtimer, i ukrali mu cekic, klijesta i slicno.. Znaci to sto su ukrali nema sve zajedno vrijednosti ni 10 maraka, ali ti razvale bravu, razvale ti vrata, razbiju staklo, veca bude steta na autu, nego sto vrijedi to sto su ukrali iz auta... Na kraju kad su mi djeca iz ove iste skole zimi, jer se bio na pragovima uhvatio snijeg i led, kad su mi djeca pragove odvalila nogama, tada sam rekao dosta je jebiga... Ja svakih 15 dana dajem pare da nesto na autu popravim sto su mi vandali odvalili, ili iscupali, ili polomili... I nije to samo meni, nego svima to rade.. Kao da nocu idu horde vandala ovdje po Grbavici i samo ostecuju auta na cesti.. Takav imam dojam.. Zato sam garazu kupio da bi auto sklonio od tih nocnih vandala..
Jarane, mani se "izvikane " Grbavice, nego ti fino to rasprodaj i dodji u raj na zemlji, Alipašino polje!
Ja sam mislio ti ces reci... dodji na Poljine... a ti na Alipasino :D :D
Na AP živim 20 godina , ali to sve što si ti gore napisao, ja nisam doživio-vidio-čuo da se na AP desilo kad sve godine saberem 8-) bogami
_BataZiv_0809
Nindža revizor
Vozim: Lancia na servisu

#384 Re: Parkiranje ispred garaze, i blokiranje ulaza i izlaza

Post by _BataZiv_0809 »

Je li ti ne parkiraju vise? Sta je rjesenje? Ne moras nikog imenovati samo napisi da znamo. Bilo bi korektno sa tvoje strane.
Vrbaslija-BL

#385 Re: Parkiranje ispred garaze, i blokiranje ulaza i izlaza

Post by Vrbaslija-BL »

mayab wrote: 07/03/2020 10:27
Vrbaslija-BL wrote: 06/03/2020 14:26
mayab wrote: 05/03/2020 20:15

Jarane, mani se "izvikane " Grbavice, nego ti fino to rasprodaj i dodji u raj na zemlji, Alipašino polje!
Ja sam mislio ti ces reci... dodji na Poljine... a ti na Alipasino :D :D
Na AP živim 20 godina , ali to sve što si ti gore napisao, ja nisam doživio-vidio-čuo da se na AP desilo kad sve godine saberem 8-) bogami
Svaka cast ako je tako
Vrbaslija-BL

#386 Re: Parkiranje ispred garaze, i blokiranje ulaza i izlaza

Post by Vrbaslija-BL »

_BataZiv_0809 wrote: 07/03/2020 10:49 Je li ti ne parkiraju vise? Sta je rjesenje? Ne moras nikog imenovati samo napisi da znamo. Bilo bi korektno sa tvoje strane.
Rijeseno.. Objasnio sam vec nekoliko puta, samo procitaj prethodnu stranicu ili dvije
_BataZiv_0809
Nindža revizor

#387 Re: Parkiranje ispred garaze, i blokiranje ulaza i izlaza

Post by _BataZiv_0809 »

Procitao sam sve. Dok si imao problem isao si nadugo i nasiroko. Sad kad je rijesen odmah misterija. Nije korektno prema ljudima koji su ti pokusali pomoci.
megaribi1

#388 Re: Parkiranje ispred garaze, i blokiranje ulaza i izlaza

Post by megaribi1 »

_BataZiv_0809 wrote: 07/03/2020 11:03 Procitao sam sve. Dok si imao problem isao si nadugo i nasiroko. Sad kad je rijesen odmah misterija. Nije korektno prema ljudima koji su ti pokusali pomoci.
Pa sad... U zadnjioj sedmici prošao sam 8 puta pored te garaže, što autom, što pješice. Od toga sam dva puta vidio da neko parkira ispred same garaže, a u ostalim slučajevima je bilo slobodno. A jučer sam vidio da je jedan radije parkirao prekoputa paralelno sa drugim vozilom zagradivši njega, nego garažu.
semirsar

#389 Re: Parkiranje ispred garaze, i blokiranje ulaza i izlaza

Post by semirsar »

Koliko god ova drzava nakaradna bila i koliko god drzavni i ini sluzbenici u njoj patili od qrcobolje, zakoni postoje, kakvigoddasu, ipak postoje.
Rijesenje problema za @Vrbaslija-BL se nalazi u ZOBS-u i vjerovatno u jos nekom zakonu u kojem se tretira privatna imovina i neometano raspolaganje istom.
Samo treba naci nekog ko zna citati i tumaciti zakone i pokazati pravi put djestakako i komu se obratiti da se zakoni sprovode.
Et' u tom grmu se krije zec :-)

P.S. Neki pisali o busenju guma, razbijanja sajbi, ovomu-onomu... to je samo tak'a glupost i idiotizam da vise nije vrijedno spomena. Ko o tome razmislja na kraju balade moze ispasti najgori i krivih ledja.
Entropio
Vozim: njemackog premiuma
Horoskop: TDI

#390 Re: Parkiranje ispred garaze, i blokiranje ulaza i izlaza

Post by Entropio »

Napisalo se 16 stranica, svi su pokusali nekim prijedlozima pomoci... i covjek rijesi problem, a nece da kaze kako. U najmanju ruku nekorektno, da ne kazem nesto gore. Ja sam mu napisao i poruku, opet tajnovitost.

I sad ovaj @semirsar kaze ima zakon, samo treba naci nekog ko zna citati i ko ce sprovesti. Nemoj srat... ima zakon koji kaze da ako prodjes 100 na sat kroz crveno, ides u zatvor, pa lik seta po gradu i nije u zatvoru. Znamo mi svi da nije po zakonu da ti se neko parkira ispred garaze, ali sprovodjenje je problem. I vi bas to krijete.

Budale smo mi svi sto smo uopste ucestvovali na ovoj temi. Tipicni bosnjo... nek je meni sad dobro, ostale ko yebe.
Edin H.

#391 Re: Parkiranje ispred garaze, i blokiranje ulaza i izlaza

Post by Edin H. »

megaribi1 wrote: 07/03/2020 12:21
_BataZiv_0809 wrote: 07/03/2020 11:03 Procitao sam sve. Dok si imao problem isao si nadugo i nasiroko. Sad kad je rijesen odmah misterija. Nije korektno prema ljudima koji su ti pokusali pomoci.
Pa sad... U zadnjioj sedmici prošao sam 8 puta pored te garaže, što autom, što pješice. Od toga sam dva puta vidio da neko parkira ispred same garaže, a u ostalim slučajevima je bilo slobodno. A jučer sam vidio da je jedan radije parkirao prekoputa paralelno sa drugim vozilom zagradivši njega, nego garažu.
Mozda je minirao? :D
semirsar

#392 Re: Parkiranje ispred garaze, i blokiranje ulaza i izlaza

Post by semirsar »

Entropio wrote: 07/03/2020 14:49 Napisalo se 16 stranica, svi su pokusali nekim prijedlozima pomoci... i covjek rijesi problem, a nece da kaze kako. U najmanju ruku nekorektno, da ne kazem nesto gore. Ja sam mu napisao i poruku, opet tajnovitost.

I sad ovaj @semirsar kaze ima zakon, samo treba naci nekog ko zna citati i ko ce sprovesti. Nemoj srat... ima zakon koji kaze da ako prodjes 100 na sat kroz crveno, ides u zatvor, pa lik seta po gradu i nije u zatvoru. Znamo mi svi da nije po zakonu da ti se neko parkira ispred garaze, ali sprovodjenje je problem. I vi bas to krijete.

Budale smo mi svi sto smo uopste ucestvovali na ovoj temi. Tipicni bosnjo... nek je meni sad dobro, ostale ko yebe.
Ono boldano i ofarbato u tvom postu ostavi za kuce i tamo se prosipaj kuzis?!
Nije moje da javno objavljujem ime i prezime insana koji je u toj struci i zna sta i kako treba uradit' da bidne sve cakum-pakum.
Co'jk radi u privatnoj firmi i nejma se kad zajbavat po forumu i rjesavati probleme onima koji bi da hin se sve na tacni isporuci, kuzis?
Ima guglj, tako sam ga i ja opet nasao, pa bujrum, i pomagaj seb', dje problem?
Samo sreca je to sto ja naletih na ovije PDF i sjetih se moguceg, poenta je u onom "moguceg" rjesenja, pa @Vrbaslija-BL dobi link gdje da kontaktira insana koji bi "mogao" pomoci, ispostavilo se na kraju da jeste pomogao.
Entropio
Vozim: njemackog premiuma
Horoskop: TDI

#393 Re: Parkiranje ispred garaze, i blokiranje ulaza i izlaza

Post by Entropio »

semirsar wrote: 07/03/2020 16:47
Entropio wrote: 07/03/2020 14:49 Napisalo se 16 stranica, svi su pokusali nekim prijedlozima pomoci... i covjek rijesi problem, a nece da kaze kako. U najmanju ruku nekorektno, da ne kazem nesto gore. Ja sam mu napisao i poruku, opet tajnovitost.

Nije moje da javno objavljujem ime i prezime insana koji je u toj struci i zna sta i kako treba uradit' da bidne sve cakum-pakum.
Co'jk radi u privatnoj firmi i nejma se kad zajbavat po forumu i rjesavati probleme onima koji bi da hin se sve na tacni isporuci, kuzis?
Samo sreca je to sto ja naletih na ovije PDF i sjetih se moguceg, poenta je u onom "moguceg" rjesenja, pa @Vrbaslija-BL dobi link gdje da kontaktira insana koji bi "mogao" pomoci, ispostavilo se na kraju da jeste pomogao.
Halo ba, niko ne trazi nikakva imena, nego samo nacin. Kazes nasao sam advokata koji je jak u tom polju i zavrsio je sve. Kazes nasao sam vezu u policiji i instalirali su kucicu pored moje garaze i pucaju ko parkira. Kazes angazovao sam Milenka Lakica da strazari, kad neko parkira, Lakija prenese. Kazes nasao sam vezu u opstini. Ne trebas spominjati imena ni telefone ni adrese.
_BataZiv_0809
Nindža revizor

#394 Re: Parkiranje ispred garaze, i blokiranje ulaza i izlaza

Post by _BataZiv_0809 »

Upravo to. Ali boli Banjalucanina rackas, oslobodi garazu i sad salje pozdrav iz zemlje safari :run:
semirsar

#395 Re: Parkiranje ispred garaze, i blokiranje ulaza i izlaza

Post by semirsar »

Entropio wrote: 07/03/2020 17:06
semirsar wrote: 07/03/2020 16:47

Halo ba, niko ne trazi nikakva imena, nego samo nacin. Kazes nasao sam advokata koji je jak u tom polju i zavrsio je sve. Kazes nasao sam vezu u policiji i instalirali su kucicu pored moje garaze i pucaju ko parkira. Kazes angazovao sam Milenka Lakica da strazari, kad neko parkira, Lakija prenese. Kazes nasao sam vezu u opstini. Ne trebas spominjati imena ni telefone ni adrese.
Halo ga ba i tebi?!
Ja ne znam na koji je nacin rijesen problem, samo proslijedih link koji nadjoh na guglju, na tom linku je izmedju ostalog bio i broj telefona lika za kojeg znam da je vrstan strucnjak u domenu saobracaja i za kojeg znam da nije sarlatan koji 'oce samo pare da uzme, vec ce se potruditi da da pravi savjet ako vec sam ne moze pomoci.
Ta stranica i link datiraju unazad pe-ses' godina, ne znam da li se jos bavi usput sa tim, ali znam da radi za privatnu firmu u domenu saobracaja.
Kako je postavljac teme rijesio problem, ako ga je i rijesio, ili je postupak jos u toku, ne znam, ali ne vidim razlog da ne pojasni neke opste korake koje je poduzeo, sta kako kome itd.
Pod uslovom da mu nije receno da suti o tome.

A za ono"tipicni bosnjo..." si me bas ujeo za srce... pa jbt da se ja pitam, Goli Otok bi bio k'o djecji vrtic za sve one i ove koji su bili na i oko vlasti ili glasali za njih od '90-te pa naovamo :evil: :twisted:
PM72

#396 Re: Parkiranje ispred garaze, i blokiranje ulaza i izlaza

Post by PM72 »

Prošle godine ,negdje u ljeto,krenem na posao i dođem pred garaža kad tamo - parkirano vozilo njemačkih tablica.Naiđe jedan komšija i reče mi da je tu na drugom spratu-došao kod tetke sinoć ...ja gore,blinda vrata-nema zvona.Lupaj ,kuca-nigdje nikog.Spavaju-jadna majko-umorni od puta.

U meni se već termostat upalio..

Zovnem policiju,kažu doći će za pola sata.Nemam ja vremena čekati...

Nego,skinem mu obje registarske tablice i ostavim u garažu.I odem na posao komercijalom.

Dođem s posla-nema auta.Otišao.Uđem u garažu ,taman nešto čeprkam kad eto ti bošnje.Izlazi,mi merhaba ni dobar dan nego - komšija ,jesi li mi ti skinuo tablice,vidio te onaj sa drugog sprata kako odšarafljuješ tablice.

-Jesam-kažem mu ja.
-Išao sam u policiju i oni su mi rekli da se prvo s tobom popričam pa da njih zovem-kaže meni rumeni bošnjo sa dojč naglaskom.

-Pa zar ti misliš da se ja bojim policije?-kažem mu ja već upaljen.
-pa došao sa sinoć kod tetke a njena je garaža pored ,šta ima veze što sam parkirao - nisam ti je odnio.
Onda sam se ja pravo upalio...reko jebem ti i tetku i majku i policiju,hoćeš sad da ti ih bacim u šaht od kanalizacije...i krenem prema njemu.
Uleti rumenko u auto,zaključa se i taman da mu puknem štocom od šajbu kad vidim dvoje male djece u autu.

Ja gotov.Ispuho ko dušica.

Okrenem se i put garaže a rumeni vidi da sam se "curikno" radi djece ,otvori malo prozor i pita me može li izaći da fino popriča...

Izašao je on,lagano prilazi ali promjenio ton i gard.Kaže,ne može izaći iz Bosne bez tablica :izet: ,zvao je neko osiguravajuće društvo i da to ne može biti brzo a njemu se žuri jer je već trebao biti u Hrvatskoj,kod tetke samo prespavao.

Kaže,nadoknadiću štetu.

Može.

Izvadi 100 eura a ja njemu tablice i još me zove na piće.

Bježi mi reko s očiju i drugi put ću ti tablice baciti u šakt od kanalizacije.

Rezime svega.Ta njegova tetka i tetak me od tada poprijeko gledaju.Zaboli me.Nek se papak nauči kulturi i ponašanju.
moonca

#397 Re: Parkiranje ispred garaze, i blokiranje ulaza i izlaza

Post by moonca »

Treba biti dobar s komsijama.... :wink:
StelaVrti

#398 Re: Parkiranje ispred garaze, i blokiranje ulaza i izlaza

Post by StelaVrti »

Imaš li garažu, da parkiram
Vrbaslija-BL

#399 Re: Parkiranje ispred garaze, i blokiranje ulaza i izlaza

Post by Vrbaslija-BL »

Ispricavam se sto se nisam mogao javiti... Bili su me banovali sa foruma... Ova mala mi smjestila... Ban mi namjestila... Tek sad mi je istekao ban period... Tako da nije do mene bilo
Vrbaslija-BL

#400 Re: Parkiranje ispred garaze, i blokiranje ulaza i izlaza

Post by Vrbaslija-BL »

Druze ova mala gore mi je namjestila ban... Bio sam banovan sa foruma, nisam mogao pristupiti.. Evo sad mi je ban tek istekao... Nije do mene... Nisam mogao da se javim
Locked