Desavanja u Crnoj Gori

Post Reply
kotor88

#201 Re: Desavanja u Crnoj Gori

Post by kotor88 »

Svašta tastatura trpi...

A Vučić glavni MIlov pulen i obratno. Sve se radi u dosluhu.
Kako ono bi - državni udar u CG pred same izbore? 8 baba ga izazvalo... Privođenja, paparaci... Htjeli naškodit, poslali Rusi... :lol:

30 GODINA! Autokratije.

Narod mu se saginjao i ćutao. Na sve. Izmišljeno pismo što je komparativno onom Tuđmanovom da NK Dinamo prestane nositi to ime, jer postoji i Dinamo Pančevo... Pa onda ulazak u NATO, iako je većina Crnogoraca protiv. I na kraju ključna stvar - udarac na Pravoslavnu crkvu. E tu je puko.

Ne omaložavam ja uopšte mehanizam da će on i na sljedećim izborima najviše glasova... Prelako je dovući 50k dijasporaša da taj glas popišu svoje i izglasaju ga. Jer on je Bog i batina u državici koja je pokradena i dovedena pred građanski rat zbog ološa zvanog Milo Đukanović.

Crnogorski narod je pokazao da je dostojanstven i složan, da su popuštali i ćutali, ali da više ne mogu. I da su im svetinje ispred nacionalnog, političkog i naročito materijalnog.

A te priče... šta bi i kako bi.... I kako Srbi nemaju mehanizme... Da je stalo, kao što nije, jer su dva lidera u talu već godinama, Beograd bi mogao na dnevnom nivou donijeti mjeru da blokira Crnu Goru svakodnevno...

U prevodu, da nema Beograda...jadna bi sudbina bila Crnogoraca... tu prvenstveno mislim na opšte potrebe... kao što su liječenje i školovanje... A i sve što to prati. Uostalom više je zemlje u CG u srpskim rukama, nego crnogorskim...

Ovo samo navedoh da se shvati kontekst tih neutemeljenih teza kako se CG rukovodstvo lagano bori sa srpskim faktorom i sl.... Bori zato što radi u talu sa političkim Beogradom... Već 20 godina...

Da je drugačije, nikada se CG ne bi odvojila...
Banksy

#202 Re: Desavanja u Crnoj Gori

Post by Banksy »

kotor88 wrote: 05/03/2020 16:00
.. Pa onda ulazak u NATO, iako je većina Crnogoraca protiv.

Neće biti.

Zastupnici crnogorskog parlamenta u petak su na Cetinju potvrdili ulazak svoje zemlje u Sjevernoatlanski savez završivši time formalnu proceduru pristupanja NATO-u.

S 46 glasova za, od ukupno 81, zastupnici su usvojili Zakon o potvrđivanju Sjevernoatlantskog ugovora kojim se osiguravaju uvjeti za pristupanje Crne Gore u NATO.

kotor88

#203 Re: Desavanja u Crnoj Gori

Post by kotor88 »

Govorim o narodu. Ne o političarima.
Zato i nije proveden referendum, jer je režim bio svjestan kakvi će rezultati biti. Doduše proveli su ga u MKD pa iako je narod bio protiv, oglušili su se o volju naroda...
Banksy

#204 Re: Desavanja u Crnoj Gori

Post by Banksy »

A zastupnike u parlamentu su birali, ko?
oaza85

#205 Re: Desavanja u Crnoj Gori

Post by oaza85 »

Banksy wrote: 05/03/2020 18:05 A zastupnike u parlamentu su birali, ko?
Soros i Vatikan. :lol:
Maraschino

#206 Re: Desavanja u Crnoj Gori

Post by Maraschino »

kotor88 wrote: 05/03/2020 17:50 Govorim o narodu. Ne o političarima.
Zato i nije proveden referendum, jer je režim bio svjestan kakvi će rezultati biti. Doduše proveli su ga u MKD pa iako je narod bio protiv, oglušili su se o volju naroda...
:lol: :lol:
kotor88

#207 Re: Desavanja u Crnoj Gori

Post by kotor88 »

Smjehom protiv argumenta.
Dobro. Svačije pravo.
spreca

#208 Re: Desavanja u Crnoj Gori

Post by spreca »

U prevodu, da nema Beograda...jadna bi sudbina bila Crnogoraca... tu prvenstveno mislim na opšte potrebe... kao što su liječenje i školovanje... A i sve što to prati. Uostalom više je zemlje u CG u srpskim rukama, nego crnogorskim...

To je isto kao kad bi rekao da je u Slo vise zemlje u SR nego u SLO rukama,i ajd nek je tako,kako ti objasnjvas taj fenomen
zavrzlama

#209 Re: Desavanja u Crnoj Gori

Post by zavrzlama »

pobijte ono malo bosnjaka u CG koji vam smetaju da imate vecinu u skupstini CG pa rahat izglasajte pripojenje srbiji...ha ja.
Banksy

#210 Re: Desavanja u Crnoj Gori

Post by Banksy »

Ovo samo navedoh da se shvati kontekst tih neutemeljenih teza kako se CG rukovodstvo lagano bori sa srpskim faktorom i sl.... Bori zato što radi u talu sa političkim Beogradom... Već 20 godina...

Dakle, da nisu bili u talu, Crna Gora se ne bi odvojila,
a pošto jesu bili u talu s Beogradom, onda su se odvojili od Beograda.

Nastavi, slušamo te... :D
spreca

#211 Re: Desavanja u Crnoj Gori

Post by spreca »

Banksy wrote: 05/03/2020 19:36

Da bar zna muljat okruglo pa da ga covjek i slusa, ali ovo nesto coshkasto nikako ne ide
trocadero

#212 Re: Desavanja u Crnoj Gori

Post by trocadero »

Večeras u nekoj litiji...
Slika ispod. :D
Last edited by trocadero on 05/03/2020 23:58, edited 1 time in total.
kotor88

#213 Re: Desavanja u Crnoj Gori

Post by kotor88 »

8-)

Image
trocadero

#214 Re: Desavanja u Crnoj Gori

Post by trocadero »

...
General War

#215 Re: Desavanja u Crnoj Gori

Post by General War »

Banksy wrote: 05/03/2020 19:36

...Ne znam, mene to podsjeca na vjecito odvajanje PC od BiH, a svi u vlasti i pro i anti BiH :D
Ne znam sto se cudis ;-)
General War

#216 Re: Desavanja u Crnoj Gori

Post by General War »

zavrzlama wrote: 05/03/2020 19:36
pobijte ono malo bosnjaka u CG koji vam smetaju da imate vecinu u skupstini CG pa rahat izglasajte pripojenje srbiji...ha ja.
:-) :roll:
...Ko zna mozda cekaju "Abdicevce"...
Ti si se sve pogubio u svom fasizmu...
zavrzlama

#217 Re: Desavanja u Crnoj Gori

Post by zavrzlama »

General War wrote: 06/03/2020 06:15
hoces reci da bradonje litijasi imaju drugaciji nacin rjesavanja bosnja kog pitanja u CG.

koja drskost s moje strane...nazivam stvari pravim imenom.
General War

#218 Re: Desavanja u Crnoj Gori

Post by General War »

zavrzlama wrote: 06/03/2020 15:07

hoces reci da bradonje litijasi imaju drugaciji nacin rjesavanja bosnja kog pitanja u CG.

Za "Bradonje" ne znam, znam da su imale sansu da su htjeli..mada su mnogi koje sad podzavas bili te bradonje...nego tebi svi "bradonje", pa mi se cini ti bi isto to...po "kratkom postupku"....srbin je, dovoljan razlog.
zavrzlama

#219 Re: Desavanja u Crnoj Gori

Post by zavrzlama »

General War wrote: 06/03/2020 15:13

Za "Bradonje" ne znam, znam da su imale sansu da su htjeli..mada su mnogi koje sad podzavas bili te bradonje...nego tebi svi "bradonje", pa mi se cini ti bi isto to...po "kratkom postupku"....srbin je, dovoljan razlog.
ja i oni koje podrzavam nisu ni u ratu ni danas koristili strategiju bradonja...e sad sto ti nemozes da opravdas bradonje jer te cinjenice pobijaju i sto nemozes da naxdes na drugoj strani kompezaciju za bradonje,nisam ti ja kriv..izabro si da branis zlo, umjesto da podrzavas dobro ili bar da sutis.......
General War

#220 Re: Desavanja u Crnoj Gori

Post by General War »

zavrzlama wrote: 06/03/2020 17:27
General War wrote: 06/03/2020 15:13

ja i oni koje podrzavam nisu ni u ratu ni danas koristili strategiju bradonja...e sad sto ti nemozes da opravdas bradonje jer te cinjenice pobijaju i sto nemozes da naxdes na drugoj strani kompezaciju za bradonje,nisam ti ja kriv..izabro si da branis zlo, umjesto da podrzavas dobro ili bar da sutis.......
Ne mogu da nadjem kompezaciju za bradonje?? :?
Ti si mnogo tezi slucaj nego sto sam mislio...ja sam se borio protiv zla, a ti zalis samo sto zlo ne mozes pociniti, takvi su ti upisi.
black

#221 Re: Desavanja u Crnoj Gori

Post by black »

Šta ti ovo treba Novače, biti pijun umjesto šampion?
Za Antenu M piše: Dragan Bursać

Osim što je navukao gnijev crnogorskog naroda na sebe, osim sto dijeli ionako podijeljen narod, osim što podržava kršenje ustavno-pravnog poretka jedne sekularne zemlje, Đoković bi mogao se se drži onoga u čemu je dobar, najbolji. A to je sport. Nikako velikosrpski nacionalizam!

Novak Đoković je podržao litijaše i mantijaše u Crnoj Gori. Potpuno bespotrebno, iznuđeno, potpuno neargumentovano, potpuno razočaravajuće. Pijunski, a ne šampionski.

Ovako bi se u par rečenica moglo sumirati ponašanje Novaka Đokovića glede zvanične afirmacije litija i litijašenja.

Osim što je navukao gnijev crnogorskog naroda na sebe, osim sto dijeli ionako podijeljen narod, osim što podržava kršenje ustavno-pravnog poretka jedne sekularne zemlje, Đoković bi mogao se se drži onoga u čemu je dobar, najbolji. A to je sport. Nikako velikosrpski nacionalizam!

Mogao bi, ali je izgleda matica populizma iz Srbije mnogo jača. Toliko je jaka da se i jedan, možda jedini svjetski kalibar iz Srbije morao oglasiti i to u trećerazrednom nacionalističkom tonu.

"Pozdrav i podrška za bratski narod u Crnoj Gori" sve sa fotografijom litijaša, u početku je zbunila iskrene obožavatelje Novaka Đokovića diljem svijeta. Pogotovo ako se zna da je Novak porijeklom Crnogorac, nije jasno koji to bratski narod on podržava?! Jer oprema teksta u vidu fotografije slikovito otkriva da su to ljudi koji razlažu crnogorsko tkivo, da su to oni koji udaraju i na civilizacijske i na evropske tekovine Crne Gore. On podržava velikosrpske nacionaliste...

Nego, zaista, koji je to bratski narod, kojeg podržava Đoković? Nekakva ekstenzija srpskog naroda? Ili pusta želja da se (ovaj put) kroz riječi svjetskog sportiste Crnogorci opet asimiliraju u papirnate Srbe. Odista nije jasno. Biće da je u duhu "Beogradskog sindikata" i ostalih desnih populista, Đoković popustio srpskom ultranacionalizmu i sabe "dao" za isti. Kako će i hoće li mu hrabri crnogorski narod oprostiti, hoće li i kako Novak zaigrati ikada u Podgorici, najviše je do Novaka.

A šta mu je to trebalo? Dolijevati nacionalistički kerozin na srbijansku plamteću vatru revizionizma?

I nije moralo biti tako. Jednom je jedan od najvećih kolumnista Boris Dežulović nazvao Novaka Đokovića "teniserom u ljudskom obliku". Shvatili ste, on je bio taj koji je u eri industrijskog sporta dao i vratio duh sportiste. Doduše, bješe to duh balkanskog čovjeka, koji se može skriti od svijeta i Balkana, ali Balkan iz sebe izbaciti ne može. Bolje reći, malo fali da se pokaže onaj desni nacionalistički palanački duh, koji kipti ispod tri prsta, koji se utjelovljuje u neukosti i supismenosti, a eskalira direktnom podrškom ultranacionalistima

I opet, nije moralo tako.

Jer, mogao je Novak Đoković da se drži savjeta fudbalskog trenera Jurgena Klopa, legende Liverpula:

Pa da ih parafraziram Klopa:

JA SAM SPORTISTA, NISAM POLITIČAR, NE PITAJTE ME ZA STVARI U KOJE SE NE RAZUMIJEM POPUT POLITIKE ILI KORONA VIRUSA!

Da se mi razumijemo, Jirgen se razumije mnogo bolje u politiku od Novaka Đokovića, samim tim što je izgvorio ovu rečenicu, tako prijeko potrebnu u vremenima sveznadarstva. Jirgen je rekao ono što se očekuje od stručnjaka koji je IZNAD politkanstva. Na žalost, Đoković je aterirao i reterirao u kaljužu iz koje je možda, samo možda fizički otišao. Aterirao je u velikosprsko dvorište u kojem možda smrdi, ali se od gomile ne zna čiji je smrad. Ili to gomila kolektivno smrdi. U pustoj želji da se dopadne, ako ne svijetu,ono makar gomili u svom dvorištu, Đoković povlači potez koji će ostati trajna mrlja, na njegovoj čovječnosti.

A za karijeru ćemo lako.

O tome se birnu neke druge sudije, koje ne zanimaju ove stvari i to je dobro. Čovjekom biti, znači ponekda i zaćutati, pogotovo ako je mišljenje i znanje rovito.

A mogao je, samo mogao, Đoković stati pored velikog Mate Parlova, pa reći Matine riječi:

NE MOGU BITI NACIONALISTA, JA SAM SVJETSKI PRVAK!

E, ali bi tada Novak bio svačiji i ničiji. Tada bi Novak kupio carstvo slobode koje nije od ovog svijeta, carstvo u kome te svako može popljuvati, jer ni jednom toru ne pripadaš, zato što svijetu, svijetu pripadaš. Tome, opet na žalost, Đoković nije, a kako se čini i neće dorasti. Ostaće upamćen kao veliki sportista i efemerni misaoni čovjek iz mase. Ništa više i ništa manje. Od toga.

A to najviše boli. Prije svega boli svakog normalnog Đokovićevog navijača, a onda indirektno, shvatiće to i Novak, i njega samog.

Pa da podsjetimo Novaka, bratski naord u Crnoj Gori je izodio između ostalih i njega, izrodio je heroje, izrodio je pisce, izrodio je naučnike, izrodio je umstvenike, izrodio je umjetnike, pisce, slikare, vajare, izrodio je glumce, izrodio je i u kamenu isklesao svoju državu, nezavisnost, svoj spokoj i svoju slobodu vijekovima prije pojave bijelog i svakog institucionalizovanog sporta... eto to je bratski Crnogorski narod.

I baš zato što je takav, ne priliči mu da bude pijun umjesto šampiona, pa da je i stotinu puta šampion.

“Svak je rođen da po jednom umre, čast i bruka žive dovijeka", reći će vladika Rade. A moja malenkost može upakovati mirnije, tiše i nečujnije-šta ti ovo treba Novače???
radostan dan

#222 Re: Desavanja u Crnoj Gori

Post by radostan dan »

dobro ide u grad, znaš kako , ima ženske ima sve...a vi kako te?
Blek Stena

#223 Re: Desavanja u Crnoj Gori

Post by Blek Stena »

radostan dan wrote: 06/03/2020 22:32 dobro ide u grad, znaš kako , ima ženske ima sve...a vi kako te?
:D sad ide razapinjanje....
Nole :thumbup: Mada, ne znam sta je cekao ovoliko da se oglasi.
¤ jelena ¤

#224 Re: Desavanja u Crnoj Gori

Post by ¤ jelena ¤ »

black wrote: 06/03/2020 21:52 Šta ti ovo treba Novače, biti pijun umjesto šampion?
Za Antenu M piše: Dragan Bursać

Novak Đoković je podržao litijaše i mantijaše u Crnoj Gori. Potpuno bespotrebno, iznuđeno, potpuno neargumentovano, potpuno razočaravajuće. Pijunski, a ne šampionski.

Ovako bi se u par rečenica moglo sumirati ponašanje Novaka Đokovića glede zvanične afirmacije litija i litijašenja.

Mogao bi, ali je izgleda matica populizma iz Srbije mnogo jača. Toliko je jaka da se i jedan, možda jedini svjetski kalibar iz Srbije morao oglasiti i to u trećerazrednom nacionalističkom tonu.

"Pozdrav i podrška za bratski narod u Crnoj Gori" sve sa fotografijom litijaša, u početku je zbunila iskrene obožavatelje Novaka Đokovića diljem svijeta. Pogotovo ako se zna da je Novak porijeklom Crnogorac, nije jasno koji to bratski narod on podržava?! Jer oprema teksta u vidu fotografije slikovito otkriva da su to ljudi koji razlažu crnogorsko tkivo, da su to oni koji udaraju i na civilizacijske i na evropske tekovine Crne Gore. On podržava velikosrpske nacionaliste...

Nego, zaista, koji je to bratski narod, kojeg podržava Đoković? Nekakva ekstenzija srpskog naroda? Ili pusta želja da se (ovaj put) kroz riječi svjetskog sportiste Crnogorci opet asimiliraju u papirnate Srbe. Odista nije jasno. Biće da je u duhu "Beogradskog sindikata" i ostalih desnih populista, Đoković popustio srpskom ultranacionalizmu i sabe "dao" za isti. Kako će i hoće li mu hrabri crnogorski narod oprostiti, hoće li i kako Novak zaigrati ikada u Podgorici, najviše je do Novaka.

A šta mu je to trebalo? Dolijevati nacionalistički kerozin na srbijansku plamteću vatru revizionizma?

I nije moralo biti tako. Jednom je jedan od najvećih kolumnista Boris Dežulović nazvao Novaka Đokovića "teniserom u ljudskom obliku". Shvatili ste, on je bio taj koji je u eri industrijskog sporta dao i vratio duh sportiste. Doduše, bješe to duh balkanskog čovjeka, koji se može skriti od svijeta i Balkana, ali Balkan iz sebe izbaciti ne može. Bolje reći, malo fali da se pokaže onaj desni nacionalistički palanački duh, koji kipti ispod tri prsta, koji se utjelovljuje u neukosti i supismenosti, a eskalira direktnom podrškom ultranacionalistima

I opet, nije moralo tako.

Jer, mogao je Novak Đoković da se drži savjeta fudbalskog trenera Jurgena Klopa, legende Liverpula:

Pa da ih parafraziram Klopa:

JA SAM SPORTISTA, NISAM POLITIČAR, NE PITAJTE ME ZA STVARI U KOJE SE NE RAZUMIJEM POPUT POLITIKE ILI KORONA VIRUSA!

Da se mi razumijemo, Jirgen se razumije mnogo bolje u politiku od Novaka Đokovića, samim tim što je izgvorio ovu rečenicu, tako prijeko potrebnu u vremenima sveznadarstva. Jirgen je rekao ono što se očekuje od stručnjaka koji je IZNAD politkanstva. Na žalost, Đoković je aterirao i reterirao u kaljužu iz koje je možda, samo možda fizički otišao. Aterirao je u velikosprsko dvorište u kojem možda smrdi, ali se od gomile ne zna čiji je smrad. Ili to gomila kolektivno smrdi. U pustoj želji da se dopadne, ako ne svijetu,ono makar gomili u svom dvorištu, Đoković povlači potez koji će ostati trajna mrlja, na njegovoj čovječnosti.

A za karijeru ćemo lako.

O tome se birnu neke druge sudije, koje ne zanimaju ove stvari i to je dobro. Čovjekom biti, znači ponekda i zaćutati, pogotovo ako je mišljenje i znanje rovito.

A mogao je, samo mogao, Đoković stati pored velikog Mate Parlova, pa reći Matine riječi:

NE MOGU BITI NACIONALISTA, JA SAM SVJETSKI PRVAK!

E, ali bi tada Novak bio svačiji i ničiji. Tada bi Novak kupio carstvo slobode koje nije od ovog svijeta, carstvo u kome te svako može popljuvati, jer ni jednom toru ne pripadaš, zato što svijetu, svijetu pripadaš. Tome, opet na žalost, Đoković nije, a kako se čini i neće dorasti. Ostaće upamćen kao veliki sportista i efemerni misaoni čovjek iz mase. Ništa više i ništa manje. Od toga.

A to najviše boli. Prije svega boli svakog normalnog Đokovićevog navijača, a onda indirektno, shvatiće to i Novak, i njega samog.

Pa da podsjetimo Novaka, bratski naord u Crnoj Gori je izodio između ostalih i njega, izrodio je heroje, izrodio je pisce, izrodio je naučnike, izrodio je umstvenike, izrodio je umjetnike, pisce, slikare, vajare, izrodio je glumce, izrodio je i u kamenu isklesao svoju državu, nezavisnost, svoj spokoj i svoju slobodu vijekovima prije pojave bijelog i svakog institucionalizovanog sporta... eto to je bratski Crnogorski narod.

I baš zato što je takav, ne priliči mu da bude pijun umjesto šampiona, pa da je i stotinu puta šampion.

“Svak je rođen da po jednom umre, čast i bruka žive dovijeka", reći će vladika Rade. A moja malenkost može upakovati mirnije, tiše i nečujnije-šta ti ovo treba Novače???

Znači, ovako:

ponoviti tuđe riječi, stati iza tuđeg stava i ostati po strani da ti tamo neki ne bi mogli ništa - to je uzvišen i visokomoralni čin;
a izraziti svoju podršku narodu, koji mjesecima uporno istrajava u nečemu njima neprocjenjivo vrijednom, bez obzira na to šta posmatrači i navijači sa strane o tome misle - to je nemoralno.

OK...

Rekoh sebi, moj bože, koliko demagogije sustavno poredane u artiljerijske salve.
Koliko pokradenih misli iza koji ne stoji ništa osim mržnje, sujete, vlasti.
Koliko pokvarenosti treba da se izlije pred naše noge
i kako je do neprepoznavanja dovedena suština prevare!?

Ljudi bez kalibra i bez ideje
ufuravaju nam istine crno-bijele...

...reče jednom jedan čovjek, koji je davno otišao iz ove vukojebine upravo zato da ga ovakvi i njima isti, opisani u ovih par stihova, ne bi mogli svrstati ni u svoj, bijeli, moralno uzvišeni tor svijesti, niti u onaj drugi, crni, sveden samo na etiketu i neki smrdljivi atribut.

Nevjerovatno je da se jedan obrazovan čovjek i intelektualac u 21. vijeku pita zašto je, i čudi zato što je, nekom drugom čovjeku bilo potrebno da izrazi svoju podršku ljudima...stotini hiljada ljudi... koji se na ulicama svojih gradova bune protiv nečega i brane nešto što im je važno u životu.

Ta samozvana moralna vertikala u ulozi novinara lijepi Đokoviću etiketu nacionaliste i time Parlovljeve riječi, koje su za njega samo puki potrošni materijal, čini ništavnim u datom kontekstu. Pritom ne stvara novu vrijednost dostojnu tih tobož mnogo vrijednih i značajnih riječi, ali će, naravno, naplatiti svoj tekst o Đokoviću i njegovoj podršci - od koje Đoković apsolutno nikakve koristi nema, a ni štete.

Sve u svemu - knjiški primjer efemernog parazitstva, koji će ostati upamćen samo u arhivi nekoliko regionalnih, i to jednojezičnih, internet portala.

Jogurt u lokalnom granapu, bukvalno, ima duži rok trajanja od tog teksta.
kotor88

#225 Re: Desavanja u Crnoj Gori

Post by kotor88 »

Preforsirao se plaćeni novinar sa plaćenim patetičnim stavovima... Dešava se.

Na jednoj strani narod, Novak Đoković, Nikola MIrotić, Vlado Georgiev, Andrija Milošević...
Na drugoj autokrata, raspop i nešto što se može nazvati ljudskim bićem ispod raspopove miške...

Image
Post Reply