Ja isto nisam za to da se po svaku cijenu prihvataju "preletaci". Slazem se da takve ne vodi ideologija nego licni interes i zbog toga treba biti jako pazljiv, posebno prilikom odabira kadrova za liste na narednim izborima.Roccohljup wrote: ↑06/03/2020 11:30 ja se nadam da ce kifla dobro paziti koga prima jer ovdje se ne radi o ljudima koji su ideologiju fakat promjenili, već ih samo zanimaju fotelje i sutra će isto tako preći negdje drugo.
međutim nešto drugo mi je fakat šega. Na temi o PzP neki od NiP simpatizera ubiše kometarima kako je PzP SDA igrač, kako profa/Austin Powers pikuplja otpadnike iz SDA, SBB, DF, itd., a na ovoj temi im je to OK kad isto NiP radi![]()
![]()
![]()
Narod i Pravda (Konakovic)
- Styling
#5326 Re: Narod i Pravda (Konakovic)
- I naravno Dzej
#5327 Re: Narod i Pravda (Konakovic)
Ovo ti je Firko zaposlio Hrasničane,Ali beg Budnjo svog dugogdišnjeg vozača itd.Neka se ne sekiraju, zaposliće oni njih opet,zasjela je SDA opet.malakh wrote: ↑06/03/2020 11:14da, istina je. radnike su alkotestirali i sada imaju tuzbu zbog toga. tko ce odgovarati kada se, uz valjan policijski zapisnik, dokaze mobing na radnom mjestu?"V. d. direktorice Pogona ViK-a je razmještala ljude koji su imali drugačije mišljenje od njih, a radnike iz Kontrole su tjerali da rade alkotestove. Stručnost pri sastavljanju pitanja na testiranju ne bismo ni komentarisali, a radili smo tu više od dvije godine. Radnici koji još rade trpe pritiske i strahuju za svoja radna mjesta pogotovo nakon što su donedavnu rukovoditeljicu službe distribucije Jasminu Majstorić otpustili 10 mjeseci pred penziju. Među radnicima koji su ostali bez posla su i RVI, bivši borci i djeca šehida", kazali su nam radnici.
-
putokaz1
#5328 Re: Narod i Pravda (Konakovic)
Šta Denis ,šta podrška...
Samo kIFLONI je kandidat za Centar i niko više
Saopćenej Stranke Pravda i narod

Samo kIFLONI je kandidat za Centar i niko više
Saopćenej Stranke Pravda i narod
- malakh
- Location: šeher rajvosa - http://aqicn.org/city/bosnia-herzegovin ... s-embassy/
- Grijem se na: ćumur
- Vozim: opel vektru
#5329 Re: Narod i Pravda (Konakovic)
taj "vozac" kojeg spominjes je nermin kapidzija (kojeg vješto krijete) i nije vozač, kako to volite predstaviti, već bivši policajac i bivši šef osiguranja kod budnje. u vik došao na intervenciju budnje, preko elmedina konakovica, bez konkursa, naravno.I naravno Dzej wrote: ↑06/03/2020 12:25Ovo ti je Firko zaposlio Hrasničane,Ali beg Budnjo svog dugogdišnjeg vozača itd.Neka se ne sekiraju, zaposliće oni njih opet,zasjela je SDA opet.malakh wrote: ↑06/03/2020 11:14da, istina je. radnike su alkotestirali i sada imaju tuzbu zbog toga. tko ce odgovarati kada se, uz valjan policijski zapisnik, dokaze mobing na radnom mjestu?"V. d. direktorice Pogona ViK-a je razmještala ljude koji su imali drugačije mišljenje od njih, a radnike iz Kontrole su tjerali da rade alkotestove. Stručnost pri sastavljanju pitanja na testiranju ne bismo ni komentarisali, a radili smo tu više od dvije godine. Radnici koji još rade trpe pritiske i strahuju za svoja radna mjesta pogotovo nakon što su donedavnu rukovoditeljicu službe distribucije Jasminu Majstorić otpustili 10 mjeseci pred penziju. Među radnicima koji su ostali bez posla su i RVI, bivši borci i djeca šehida", kazali su nam radnici.
trenutačno, taj čovjek, uz almira pamuka, koji je odani pindzin kadar, vedri i oblači vikom i kompletna frka je nastala zbog njih dvojice, koji su prenosili stranačke upute.
na kraju, pitanje svih pitanja, a vezano za ove probleme u viku. koji ozbiljan menadžer će sebi dozvoliti da kadrove koji su mu tu dvije i pol godine i koji imaju iskustva i koji su spriječili redukcije (to su kifline rijeci), zamijeni drugim, koji nikada nisu imali dodirnih točaka sa vikom.
- madner
#5330 Re: Narod i Pravda (Konakovic)
Hoces reci da je trebalo prekrsiti zakon kako bi ti bili primljeni?
Moras barem nekad biti konzistetan, ili si za legalnost ili za efikasnost.
Moras barem nekad biti konzistetan, ili si za legalnost ili za efikasnost.
- _Reds_
#5331 Re: Narod i Pravda (Konakovic)
Taj Pamuk je fascinantan, uspio je ostati na svoj poziciji ma koliko se tamo dikretora smjenilo.malakh wrote: ↑06/03/2020 13:11taj "vozac" kojeg spominjes je nermin kapidzija (kojeg vješto krijete) i nije vozač, kako to volite predstaviti, već bivši policajac i bivši šef osiguranja kod budnje. u vik došao na intervenciju budnje, preko elmedina konakovica, bez konkursa, naravno.I naravno Dzej wrote: ↑06/03/2020 12:25Ovo ti je Firko zaposlio Hrasničane,Ali beg Budnjo svog dugogdišnjeg vozača itd.Neka se ne sekiraju, zaposliće oni njih opet,zasjela je SDA opet.
trenutačno, taj čovjek, uz almira pamuka, koji je odani pindzin kadar, vedri i oblači vikom i kompletna frka je nastala zbog njih dvojice, koji su prenosili stranačke upute.
na kraju, pitanje svih pitanja, a vezano za ove probleme u viku. koji ozbiljan menadžer će sebi dozvoliti da kadrove koji su mu tu dvije i pol godine i koji imaju iskustva i koji su spriječili redukcije (to su kifline rijeci), zamijeni drugim, koji nikada nisu imali dodirnih točaka sa vikom.
- I naravno Dzej
#5332 Re: Narod i Pravda (Konakovic)
Ma kakav šef osiguranja kod Budnje kad firma ima dva lika koji čuvaju sve.Onaj se njegov vozač zvao Šemso, ne znam ima li i srednju školu.Ova je Muzur bila Fikrin direktor , i zaposlila ove iz Hrasnice, i ne bi me čudilo da sad opet bude direktor ViK-a.Primiće ona njih opet šta se sekiraju.malakh wrote: ↑06/03/2020 13:11taj "vozac" kojeg spominjes je nermin kapidzija (kojeg vješto krijete) i nije vozač, kako to volite predstaviti, već bivši policajac i bivši šef osiguranja kod budnje. u vik došao na intervenciju budnje, preko elmedina konakovica, bez konkursa, naravno.I naravno Dzej wrote: ↑06/03/2020 12:25Ovo ti je Firko zaposlio Hrasničane,Ali beg Budnjo svog dugogdišnjeg vozača itd.Neka se ne sekiraju, zaposliće oni njih opet,zasjela je SDA opet.
Nego jesi vidio što je Amar Kečo prešao u NiP.Ko da me čuo što sam pisao ovdje.A ovo "kojeg vješto krijete" ti nije na mjestu.Koga ja imam kriti, niti sam član neke stranke, niti išta, a za tebe ne bih rekao s obzirom kako si upućen u priče.
- Dr. Kuca
#5333 Re: Narod i Pravda (Konakovic)
Fol nisi clan nipa
. Internet troll za nip, to ti profesija.
Sacekaj, direktoricu muzur kifla doveo, da bi sad ispalo da nije? Aha.
Sacekaj, direktoricu muzur kifla doveo, da bi sad ispalo da nije? Aha.
- Haris.ba
#5334 Re: Narod i Pravda (Konakovic)
Ovo za alkotestiranje? Sta je problem sa time?
-
Akibh
#5335 Re: Narod i Pravda (Konakovic)
novembar 2017.
Prezadovoljan sam onim što je nova uprava KJKP “Vodovod i kanalizacija” uradila za mjesec. Tek smo započeli, ali smo započeli onako kako smo kao Vlada tražili, rekao je to Elmedin Konaković, premijer Kantona Sarajevo na konferenciji za medije 28. novembra. Nešto više od mjesec nakon što je direktorsku poziciju u ViK-u preuzela Azra Muzur, Konakovićev kadar izabran po principu imenovanja “stručnih ljudi koji će upravljati javnim preduzećima”
Oktobar 2019.
Zadovoljan je i Elmedin Konaković, predsjedavajući Skupštine KS-a. Istakao je da je ViK za kratko vrijeme ostvario dobre rezultate i da njegovo funkcionisanje danas izgleda potpuno drugačije. Ubijeđen je da građani više neće imati probleme s vodom, kakve su imali decenijama.
- malakh
- Location: šeher rajvosa - http://aqicn.org/city/bosnia-herzegovin ... s-embassy/
#5336 Re: Narod i Pravda (Konakovic)
hoću reći da je naštimao i da su primljeni ljudi koji imaju štelu i to je baš ofirno urađeno.. da su bili zero korektni, imali bi i legalnost i efikasnost, jer od njih 70, nemoguće je da niti jedan radnik koji, za cca tri godine rada u viku, nije naučio posao. razlike između sda i nipa u pogledu uhljebljavanja svojih kadrova, ne postoji.
- Nespin
#5337 Re: Narod i Pravda (Konakovic)
Last edited by Nespin on 13/02/2022 19:41, edited 2 times in total.
- malakh
- Control panel
#5339 Re: Narod i Pravda (Konakovic)
Pokazalo se da su najvece lopine i muljatori vjernici. I to posebno iz SDA. Stalno selamaju, alah im ne izlazi iz usta, dzuma, ovo ono, a vecih lopova ovaj svijet nije vidio.
- malakh
#5340 Re: Narod i Pravda (Konakovic)
jedini čovjek koji se dovodio u vezu sa budnjom, vikom i konakovićem je upravo nermin kapidžija i svi oni koji potenciraju da je budnjo zapošljavao, neka objasne kako to da budnjin kapidžija trenutno, u ime konakovića, vodi glavnu riječ u viku i vi nipovci ga vješto krijete, jer ne možete udarati po budnji, a budnjin čovjek za vas odrađuje kadroviranja i razbacivanja u viku. ne ide to...I naravno Dzej wrote: ↑06/03/2020 13:29Ma kakav šef osiguranja kod Budnje kad firma ima dva lika koji čuvaju sve.Onaj se njegov vozač zvao Šemso, ne znam ima li i srednju školu.Ova je Muzur bila Fikrin direktor , i zaposlila ove iz Hrasnice, i ne bi me čudilo da sad opet bude direktor ViK-a.Primiće ona njih opet šta se sekiraju.malakh wrote: ↑06/03/2020 13:11taj "vozac" kojeg spominjes je nermin kapidzija (kojeg vješto krijete) i nije vozač, kako to volite predstaviti, već bivši policajac i bivši šef osiguranja kod budnje. u vik došao na intervenciju budnje, preko elmedina konakovica, bez konkursa, naravno.I naravno Dzej wrote: ↑06/03/2020 12:25
Ovo ti je Firko zaposlio Hrasničane,Ali beg Budnjo svog dugogdišnjeg vozača itd.Neka se ne sekiraju, zaposliće oni njih opet,zasjela je SDA opet.
Nego jesi vidio što je Amar Kečo prešao u NiP.Ko da me čuo što sam pisao ovdje.A ovo "kojeg vješto krijete" ti nije na mjestu.Koga ja imam kriti, niti sam član neke stranke, niti išta, a za tebe ne bih rekao s obzirom kako si upućen u priče.
dalje, hrasničani. ako je konaković potvrdio i pohvalio taj projekat i rekao da su spriječili redukcije, što je problem ako su radnici iz hrasnice (u što ne vjerujem, jer ih je konaković primio, odnosno odobrio primanje), jer je očito da su ljudi odradili sve što se od njih i tražilo i očekivalo?
i treće, zašto nisu angažirali tim advokata i tužili budnju za naknadu štete viku? prosječni vještak, inžinjer mašinstva bi dokazao koliko je ukrao vode, ako je konaković u pravu, naravno. možda zato što bi se proveli kao kada su mu isključili vodu, i ako je u viku bilo ljudi koji su upozoravali da to ne smiju raditi, jer je voda osnovno ljudsko pravo i jedina adresa kod spora sa vodom je sud, a ne isključivanje. pa su ujutro isključili, a u podne uključili i popušili tužbu, koju će, naravno, vik platiti i mi građani, a dino perfidno prebacio na korumpirani sud.
glede keče, zar on nije otišao u našu stranku?
- Styling
#5341 Re: Narod i Pravda (Konakovic)
Prvo duznika opomenes, pa mu zavrnes vodu, pa ako ne plati na sud. Posto je Budnjo domaci na sudu, vidjeli smo kako je sud reagovao u ovom slucaju.malakh wrote: ↑06/03/2020 15:15jedini čovjek koji se dovodio u vezu sa budnjom, vikom i konakovićem je upravo nermin kapidžija i svi oni koji potenciraju da je budnjo zapošljavao, neka objasne kako to da budnjin kapidžija trenutno, u ime konakovića, vodi glavnu riječ u viku i vi nipovci ga vješto krijete, jer ne možete udarati po budnji, a budnjin čovjek za vas odrađuje kadroviranja i razbacivanja u viku. ne ide to...I naravno Dzej wrote: ↑06/03/2020 13:29Ma kakav šef osiguranja kod Budnje kad firma ima dva lika koji čuvaju sve.Onaj se njegov vozač zvao Šemso, ne znam ima li i srednju školu.Ova je Muzur bila Fikrin direktor , i zaposlila ove iz Hrasnice, i ne bi me čudilo da sad opet bude direktor ViK-a.Primiće ona njih opet šta se sekiraju.malakh wrote: ↑06/03/2020 13:11
taj "vozac" kojeg spominjes je nermin kapidzija (kojeg vješto krijete) i nije vozač, kako to volite predstaviti, već bivši policajac i bivši šef osiguranja kod budnje. u vik došao na intervenciju budnje, preko elmedina konakovica, bez konkursa, naravno.
dalje, hrasničani. ako je konaković potvrdio i pohvalio taj projekat i rekao da su spriječili redukcije, što je problem ako su radnici iz hrasnice (u što ne vjerujem, jer ih je konaković primio, odnosno odobrio primanje), jer je očito da su ljudi odradili sve što se od njih i tražilo i očekivalo?
i treće, zašto nisu angažirali tim advokata i tužili budnju za naknadu štete viku? prosječni vještak, inžinjer mašinstva bi dokazao koliko je ukrao vode, ako je konaković u pravu, naravno. možda zato što bi se proveli kao kada su mu isključili vodu, i ako je u viku bilo ljudi koji su upozoravali da to ne smiju raditi, jer je voda osnovno ljudsko pravo i jedina adresa kod spora sa vodom je sud, a ne isključivanje. pa su ujutro isključili, a u podne uključili i popušili tužbu, koju će, naravno, vik platiti i mi građani, a dino perfidno prebacio na korumpirani sud.
glede keče, zar on nije otišao u našu stranku?![]()
dobar vam je kečo, za pola godine tri stranke promijeni.
- malakh
#5342 Re: Narod i Pravda (Konakovic)
sud je reagirao onako kako bi najpošteniji sud na svijetu reagirao. ali prvo pročitaj, pa se referiraj:
https://www.parlament.ba/Publication/Re ... o&pageId=0
i jesu li angažirali tim advokata ili makar jednog advokata da u ime vika podnese tužbu protiv budnje? zar to ne bi bio najbolji sistemski obračun sa kriminalcima?
- madner
#5343 Re: Narod i Pravda (Konakovic)
Primljeno je vise od 60% starih kadrova, ne znam odkud ti informacije.malakh wrote: ↑06/03/2020 15:01hoću reći da je naštimao i da su primljeni ljudi koji imaju štelu i to je baš ofirno urađeno.. da su bili zero korektni, imali bi i legalnost i efikasnost, jer od njih 70, nemoguće je da niti jedan radnik koji, za cca tri godine rada u viku, nije naučio posao. razlike između sda i nipa u pogledu uhljebljavanja svojih kadrova, ne postoji.
Za razliku od prosle godine kada je 100% kadrova koji su vec bili u ViKu pobjedili ostalih 450+ ljudi koji su se prijavili.
Avazovstina je tako nastupiti, bez provjere navoda.
- madner
#5344 Re: Narod i Pravda (Konakovic)
Dakle doce na red 2025, po ovom tempu rjesavanja. Mozda i 2030.malakh wrote: ↑06/03/2020 15:26sud je reagirao onako kako bi najpošteniji sud na svijetu reagirao. ali prvo pročitaj, pa se referiraj:
i jesu li angažirali tim advokata ili makar jednog advokata da u ime vika podnese tužbu protiv budnje? zar to ne bi bio najbolji sistemski obračun sa kriminalcima?
- Haris.ba
#5345 Re: Narod i Pravda (Konakovic)
Nije ako pokazuje znakove opijenosti na radnom mjestu. Ako nije pokazivala, a poslana je na alkotest - to je onda mobing. A
Nego, meni je zanimljivo to alkotestiranje, veoma malo poslodavaca to radi.
- malakh
#5346 Re: Narod i Pravda (Konakovic)
ne, netočna informacija. ne znam tko ti je dao, ali nije točno. napravili su selekciju, po monterima, inžinjerima i ostalim. u kategoriji montera, primljeno je 40% starih kadrova, odnosno od njih cca 30, 10 ih je nastavilo raditi, ostalo su sve novi. raspitaj se koga su primili za bageristu i sve će ti se samo kazati.madner wrote: ↑06/03/2020 15:29Primljeno je vise od 60% starih kadrova, ne znam odkud ti informacije.malakh wrote: ↑06/03/2020 15:01hoću reći da je naštimao i da su primljeni ljudi koji imaju štelu i to je baš ofirno urađeno.. da su bili zero korektni, imali bi i legalnost i efikasnost, jer od njih 70, nemoguće je da niti jedan radnik koji, za cca tri godine rada u viku, nije naučio posao. razlike između sda i nipa u pogledu uhljebljavanja svojih kadrova, ne postoji.
Za razliku od prosle godine kada je 100% kadrova koji su vec bili u ViKu pobjedili ostalih 450+ ljudi koji su se prijavili.
kao što kriju nermina kapidžiju.
Last edited by malakh on 06/03/2020 15:38, edited 1 time in total.
- malakh
#5347 Re: Narod i Pravda (Konakovic)
to nije razlog da se sistemski bore i da svima obznane tužbeni zahtjev. da svi znamo gdje nas je budnjo pokrao. zar ne?madner wrote: ↑06/03/2020 15:30Dakle doce na red 2025, po ovom tempu rjesavanja. Mozda i 2030.malakh wrote: ↑06/03/2020 15:26sud je reagirao onako kako bi najpošteniji sud na svijetu reagirao. ali prvo pročitaj, pa se referiraj:
konaković spominje da je budnjo krao, da nas je zakinuo milijune, preciznije desetine milijuna. ako to priča, onda pretpostavljam da ima dokaze. ako ima dokaze, angažirati advokatski tim i neka sve to vrati ljudima. to se do sada nije učinilo.
Last edited by malakh on 06/03/2020 15:40, edited 1 time in total.
- madner
#5348 Re: Narod i Pravda (Konakovic)
Cek, pa prije 5 minuta mi kazes da niko od 70 nije zadrzao posao. Sada imas 10 montera koji jesu.malakh wrote: ↑06/03/2020 15:34ne, netočna informacija. ne znam tko ti je dao, ali nije točno. napravili su selekciju, po monterima, inžinjerima i ostalim. u kategoriji montera, primljeno je 40% starih kadrova, odnosno od njih cca 30, 10 ih je nastavilo raditi, ostalo su sve novi. raspitaj se koga su primili za bageristu i sve će ti se samo kazati.madner wrote: ↑06/03/2020 15:29Primljeno je vise od 60% starih kadrova, ne znam odkud ti informacije.malakh wrote: ↑06/03/2020 15:01
hoću reći da je naštimao i da su primljeni ljudi koji imaju štelu i to je baš ofirno urađeno.. da su bili zero korektni, imali bi i legalnost i efikasnost, jer od njih 70, nemoguće je da niti jedan radnik koji, za cca tri godine rada u viku, nije naučio posao. razlike između sda i nipa u pogledu uhljebljavanja svojih kadrova, ne postoji.
Moja informacija je da je vise od 40 od tih 70 dobio ponovo posao. Ne znam po podgrupama, niti imena.
- madner
#5349 Re: Narod i Pravda (Konakovic)
Predlazes da gledamo jos 10 godina kako nas Budnjo krade jer je voda ljudsko pravo?malakh wrote: ↑06/03/2020 15:37to nije razlog da se sistemski bore i da svima obznane tužbeni zahtjev. da svi znamo gdje nas je budnjo pokrao. zar ne?madner wrote: ↑06/03/2020 15:30Dakle doce na red 2025, po ovom tempu rjesavanja. Mozda i 2030.malakh wrote: ↑06/03/2020 15:26
sud je reagirao onako kako bi najpošteniji sud na svijetu reagirao. ali prvo pročitaj, pa se referiraj:
Pa nije mu iskljuceno iz kuce, nego iz poslovnog objekta.
Objavljeno je vec koji ViK ima "gubitak" na tom lokalitetu, taj gubitak je ono sto Bunjo ne placa.
- malakh
#5350 Re: Narod i Pravda (Konakovic)
a sada nam ne krade vodu. zašto su mu uključili za par sati? valjda zbog njegove kontrole nad sudovima, kako kifla reče.
i zašto vik, na čelu sa konakovićevim kadrom, nije putem suda tražio naknadu štete. vještak, inžinjer, može točno ustanoviti gubitke i visinu tužbenog zahtjeva? jah, čekat ćemo 20 godina na prvo ročište.